Politika

Mandić: Neljudske radnje Krivokapića, uzurpirao je funkciju premijera

Andrija Mandić

Sve što je rekla Marina Jočić, tako misle i govore svi iz NSD i DF, nakon najnovijih saznanja koje je objelodanio poslanik SDP Raško Konjević. Ne može se naći drugačija riječ za ono što je uradio Zdravko Krivokapić, nema boljeg opisa za izdaju i podaništvo koje je pokazao nakon velike narodne pobjede 30. avgusta, saopštio je jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić, te poručio da je kranje vrijeme da se izađe iz agonije “u koju je ovaj čovjek zarobio kompletan demokratski proces u Crnoj Gori”.

Prema njegovim riječima, Vlada Zdravka Krivokapića je trebala da se uključi u veliki integrativni projekat regiona “Otvoreni Balkan” i pokaže da prošlogodišnja pobjeda slijedi interese građana.

“Međutim, on je zaboravio na obaveze državnika i odustao od onog programa za koji je glasala većinska Crna Gora. Tri odgovorna lidera Srbije, Sjeverne Makedonije i Albanije će u najkraćem vremenu ukloniti granice koje postoje između tih država, a Vlada Crne Gore, koja vodi unutrašnju i spoljnu politiku ove zemlje, navodno, ne prepoznaje interes da budemo dio tog velikog projekta koji može da preporodi našu ekonomiju”, navodi Mandić.

Kako kaže, zbog čega je to tako, pitaju se građani Crne Gore.

“Očigledno je da se Zdravko Krivokapić, poput njegovog prethodnika, posvetio jedino ličnim i porodičnim interesima, vlastitom bogaćenju i postao zaštitnik kriminala i korupcije koje je uspostavio bivši režim. Ta kriminalna hobotnica je obgrlila i njegove najbliže saradnike, one samozvane eksperte koji su pristali da na njih dominantan uticaj imaju Đukanovićevi kriminalni ešaloni ili strane službe bezbjednosti”, ocjenjuje Mandić.

Povjerovao je Krivokapić da je iznad svega, naglašava Mandić, a posebno iznad Demokratskog fronta i koalicije “Za budućnost Crne Gore” koji su ga birali za premijera i “tako mu dali moć koju on ne koristi za dobro naroda i države već samo protiv nas što smo mu upravo dali tu moć”.

“Skandalozna smjena Marine Jočić od strane Zdravka Krivokapića pokazala je, ne samo u kakvom se stanju i dalje nalazi naše društvo, već i kakvim se bizarnim i mizernim, ličnim motivima rukovodi osoba koje već duže vrijeme uzurpira mjesto premijera. Godinu dana poslije velike izborne pobjede naroda, Marina Jočić, heroina nekadašnje opozicije koja je nebrojeno puta sa narodom bila na ulici, protestima i drugim situacijama, tri puta hapšena i osuđivana zbog otpora diktaturi i bezakonju, brutalno je smijenjena bez ikakvog obrazloženja”, poručuje Mandić.

Kako je naveo, dok je ona dizala slobodarski glas istine, Krivokapić je nosio bukete ruža svojoj šefici Radmili Vojvodić, pri tom, kako kaže, “zamjerajući demonstrantima što blokiraju bulevare do boljih cvjećara”.

“Racionalnog i argumentovanog obrazloženja, naravno, ne može ni biti, jer iza Marine Jočić stoje rezultati o uvođenju reda, rada i ostvarivanja napretka u Nacionalnim parkovima. A to što obrazloženja nema, jasno govori o kakvom se samovoljnom aktu i zloupotrebi funkcije premijera radi. Premijer je kao javna ličnost koja obavlja, a u njegovom slučaju uzurpira, funkciju dužan da trpi kritike koje počivaju na istini, a ne da se zbog njih iživljava nad ljudima”, dodaje Mandić.

On pita da li je Jočić rekla nešto što nije istina.

“Da li je Zdravko Krivokapić, svega nekoliko dana nakon izborne pobjede, pošao sa buketom cvijeća kod tadašnje predsjednice SDP-a, sa namjerom da proda veliki izborni trijumf naroda? Da li je išao na stan kod Ivice Stankovića da traži da lideri DF-a budu osuđeni? Da li je svoje najbliže saradnike slao da utiču na Apelacioni sud i tužilaštvo da kolega Milan Knežević i ja budemo osuđeni? Jeste, i neka ga sram bude zbog toga! Vjerujem da će o ovoj nedostojnoj i odvratnoj namjeri Zdravka Krivokapića nešto javno reći i nekadašnji ministar pravde Vladimir Leposavić i nedavno smijenjeni Generalni sekretar Vlade Božo Milonjić“, pita Mandić.

Takođe, poručuje, potpuno je jasno zašto je Krivokapić u izbornoj noći od naroda tražio da ne slavi pobjedu i ne skandira protiv bivšeg režima.

“Danas, godinu dana kasnije, sve je jasno: Draginji Vuksanović i SDP-u cvijeće, a Marini Jočić otkaz. To je slika i prilika Zdravka Krivokapića i njegove izdaje.Podržavam i pridružujem se apelu Marine Jočić koji je uputila našoj SPC, da se oglasi povodom ovakvih saznanja vezanih za neljudske radnje Zdravka Krivokapića, a koje su prethodile svim našim kasnijim nesporazumima i javnim polemikama”, nagkašava Mandić.

Pita, da li je ovakav njegov vjerolomni postupak u skladu sa vrijednostima i učenjem Crkve.

“Krajnje je vrijeme da se izađe iz agonije u koju je ovaj čovjek zarobio kompletan demokratski proces u Crnoj Gori, a mi, poštovani članovi i simpatizeri NSD i DF, moramo baš sada povesti najsnažniju borbu za odbranu velike pobjede od 30. avgusta prošle godine”, zaključuje Mandić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jelena
Gost
Jelena

Ko će kome ako ne svoj svome… drugari dragi.
Ljubim vas.

Brano
Gost
Brano

Pale su u vodu Vaše nade da budete premijer, g-dine Mandiću. Manje bi se pitali Vi u CG nego Brnabić u Srbiji. Vaša doza poltronstva prema predsjedniku Srbije prelazi svaki prag pristojnosti i dostojanstva.

Tivat
Gost
Tivat

To si na svojoj listi bio zadnji, a bi da budeš Premijer, da ne bi Kosmosa možda

Miki
Gost
Miki

Pakuj se koljenico !! 😂😂😂😂

@lexa
Gost
@lexa

Samo priča, priča i ništa više. Da vam nije žao onih 500 direktrorskih fotelja davno bi vi srušili vladu.

Kopernik
Gost
Kopernik

Najpametniji si Mandicu kada cutis,ostani na zadnje mjesto na listi koje si sam izabrao.

Jaa
Gost
Jaa

E Sto nas izludjeste!!!

Goran
Gost
Goran

Zdravka ne mogu na oči,ali bude li tebe i pipuna u zatvor poslao,dje i pripadate, ima moj glas dok je živ.
Ti ćeš preporodit ekonomiju, 30 i kusur godina na grbači naroda živiš- ti si razlog zašto he DPS bio toliko dugo na vlast.
Jer ste tužni i jadni

Marina Cipelić
Gost
Marina Cipelić

Marina nije hapšena “zbog otpora diktaturi” već zato što je jednu koleginicu iz skupštine ošamarila a drugog kolegu gađala bocom u glavu. Otkad se nasilničkom ponašanju tepa “otpor diktaturi”?

Realnost
Gost
Realnost

Amfilohije je tako rekao.

Baranin
Gost
Baranin

Amfilohije mu je ostavio u amanet da se drži dalje on vas.

Kotor.
Gost
Kotor.

A viste i sami svjesni da ste na dno i ostace te tu izdajnici.

VukVučko
Gost
VukVučko

Zar nije smiješno kad ovi iz DF prozivaju Spc zbog premijera

ŚAN
Gost
ŚAN

Ti se spremi za Spuz zbog veleizdaje.

Jelena Savojska
Gost
Jelena Savojska

Gospodine Mandiću, kako se zove čovjek koji služi drugoj državi, a radi protiv svoje????

Hippocampus
Gost
Hippocampus

Reče organizator državnog udara(bez “takozvanog”) 2016. i ostade živ.

Da je vjecna
Gost
Da je vjecna

Ti ces brzo u spuz kuco

Katunjanim
Gost
Katunjanim

Smijenite ga ako Vam basta ili Vam više gode funkcije koje vodite u Državi i po državnim preduzećima, nemojte misliti da građani Crne Gore ne vide šta Vam je milije

Montenegrin Kuč
Gost
Montenegrin Kuč

Mandiću pozovi ljude da se skupe ispred Vlade i srušite svog premijera,nosioca liste.

Saša
Gost
Saša

“Velike pobjede” na osnovu para AV ubacenih preko SPC… presmijesno, ni to nije bilo dovoljno da nije bilo podrske URE

Pobro
Gost
Pobro

Mandić i demokratski procesi hahhahah.Smiješan li je ovaj lik ljudi moji.

Miki
Gost
Miki

DF bay bay.Na izdisaj ste

Putnik
Gost
Putnik

Sto je to “bay bay”…mislis bye bye???🤔I ti bi vjerovatno elitni turizam samo sa turistima iz zapadne Evrope…ajd prvo nazad u skolu.

Rumija
Gost
Rumija

Ako ste toliki vjernici sto se bavite politikom. Najbolje bi bilo da odete u kaludjere!

Anonimni
Gost
Anonimni

Zašto ovo trpite, što ne srušite vladu?

Banjanin
Gost
Banjanin

Postavi pitanje povjetenja vladi ako smijes, a ne smijes, jer znas da ukoliko dodje do novih izbora da te nidje ne bi bilo.!!!!!

Montenegro🇲🇪
Gost
Montenegro🇲🇪

Pa, lijepo srusi Vladu kad si takva ljudina. Pustite praznu pricu, pas koji laje ocigledno ne ujeda…

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Tako o nosiocu tvoje liste?

Send this to a friend