Politika

Mandić poručio Borovinić Bojović: Ne licitiramo doprinosom u nabavci vakcina

Mandić

Crna Gora počinje vakcinisanje svojih građana i taj podatak koji se tiče najkonkretnijeg rješavanja pitanja epidemije do sada, a zahvaljujući kojem Crna Gora hvata korak sa Evropom i svijetom, raduje svakog zdravomislećeg pojedinca. Nezavisno od toga koliki je i čiji bio udio u obezbjeđivanju ove dragocjene pomoći, rekao je jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović je sinoć kazala da je uloga jednog od lidera DF-a Andrije Mandića u donaciji vakcina iz Srbije bila epizodna.

“On nije zadužan za donaciju, već pregovori ove Vlade. Primarno je Dritan Abazović više puta bio u kontaktu sa Anom Brnabić i ja sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom,  istakla je ona.

Prema njenim riječima Mandić je to prvo saopštio zbog, kako se zna, prijateljskih veza sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Mandić je na to danas kazao da on ne licitira doprinosom u nabavci vakcina.

“I umjesto da se u takvom duhu i u skladu sa očekivanjima građana, vodi konstruktivna strateška debata o nalaženju najboljih rešenja, na Đukanovićevom javnom servisu otvara se neproduktivna polemika oko nabavke vakcina. Licitira se doprinosima i vrijeđaju oni – kojima se zahvalila i premijerka Brnabić, a koji se ne nalaze u Vladi”, izjavio je Mandić.

Saopštenje Mandića objavljeno je na Facebook stranici DF-a a u njemu se ističe da je sve vakcine koje je do sada nabavila Srbija obezbijedio prijateljskim vezama i političkim naporima predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

“To nije nikakva tajna, niti je taj podatak sakriven od bilo koga u Srbiji i Crnoj Gori. Da se do tog dragocjenog proizvoda dolazi standardnim – komercijalnim ugovorima, Crna Gora bi vjerovatno posjedovala vakcine istoga dana kada i Srbija”, rekao je on.

Takođe, dodaje Mandić, da su novac i visina cijene bili najvažniji faktor za dobijanje vakcina za kojima vlada opšta potražnja u svijetu, onda bi ih neke bogatije i moćnije države imale prije Srbije.

“Prema tome, neće se, vjerujem, loše osjećati – ni moj prijatelj ministar Lončar koga pominje ministarka Borovinić, a ni gospođa Brnabić, što ću saopštiti sljedeće: da nije bilo inicijative i odobrenja predsjednika Srbije, Crna Gora ne bi dobila ni jednu od dobijenih vakcina, niti bi mogli otpočeti vakcinaciju”, tvrdi Mandić.

Dakle, naglašava Mandić, nije teško zaključiti kako stvari funkcionišu, kako se koja vrata mogu otvoriti, na kojoj adresi se donosi koja odluka i takođe – kome su kakva rešenja dostupna, shodno kontaktima i vezama koje ima i održava.

“Naš doprinos je upravo u tome što smo se u svakodnevnoj komunikaciji kolege Kneževića i mene sa predsjednikom Srbije trudili da vakcine što prije stignu u Crnu Goru. Naša uloga je skromna, a mi – niti barjačimo svojim doprinosom, niti licitiramo tuđim, kao što se to činilo u debati na Đukanovićevom javnom servisu. Za nas, kao i za sve ostale dobronamjerne ljude, najvažnije je da je pomoć stigla. Ne bih na ovu temu rekao ni ovoliko, da nije bilo omalovažavanja, vrijeđanja, pa čak i bezrazložnog provociranja od strane onih – koji bi trebali – ako ne da nam se zahvale, onda bar da nas ne pominju u ružnom kontekstu, ničim izazvani”, naveo je on.

Prema njegovim riječima u duhu državničke i nacionalne odgovornosti, oni ostaju privrženi i upućeni na stvaranje i realizovanje rješenja.

“U skladu sa tim, želim da poručim: ako Crna Gora ne nabavi veću količinu vakcina koje su potrebne za masovnu imunizaciju, dajem garanciju da ćemo učiniti sve, oslanjajući se na naše prijateljske odnose sa predsjednikom Srbije, da te količine obezbijedimo od bratske Srbije”, zaključio je Mandić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Progres
Gost
Progres

Nije smio biti direktniji zbog jednog poslanika DFa koji je muž ministrice Borovinić Bojović.

POJK
Gost
POJK

“Nema džabe ni kod babe” iz iskustva govorili su stari. Prijatelji jesu tu da pomognu, ali nekada to rade i neprijatelji iz interesa ili da pokaže moć. Ubslucaju Crne Gore odavno je počelo ovo. Samo ne zna se ko nam je ko, koliko nas ta prijateljstva i neprijateljstava koštaju i koji su motivi. Jedino ako zaslužiti poštovanje okoline onda možete… Više »

Kostadin
Gost
Kostadin

Doprinos Mandića u nabavci vakcina je veoma značajan.

Dinjac
Gost
Dinjac

Da nije bilo Vučića ne bilo “2000” vakcina, a ni ovoga HAOSA u Crnoj Gori. To je zato što mu se morate oko nogu.

Bazinga
Gost
Bazinga

Ugrabi li poen Mandiću?

Gradjanin CG
Gost
Gradjanin CG

Dabogda ovi izvadili jedni drugima

Arhitekta
Gost
Arhitekta

Skupe su srpske vakcine. Da vidimo sto ste obećali zauzvrat Vučicu

Mijo
Gost
Mijo

Nebih se vakcinisao sa ruskom vakcinim pa da mi je život u pitanju, pogotovo sto je nabavljena preko Pipuna i Raja i Ane i Vučića. Ajde neka pokažu koliko puta su zvali Bgd i molili.
Inače, nije sigurno da ce sljedeci kontejner doci za 20 dana i ova kolicina nije dovoljna da se srpski popovi vakcinisu

Loš
Gost
Loš

Vučićev potrčko.Trebalo bi da se stidiš i niđe ne pojavljuješ.Ko želi da ga predstavlja nečiji batler?

Kotor CG.
Gost
Kotor CG.

Opusteno koljenice u isti ste kos.

Progres
Gost
Progres

Evo se međusobno posvađaše ko je bio uporniji u moljakanju Srbije za tričavih 4000 doza vakcine koji na tržištu koštaju 32000€ …

Trece jutro
Gost
Trece jutro

I bojovicka i mandic mrzitelji svega sto je crnogorsko. Stidite se i ne avetajte. Nego fino pokupite prnje pa za babusnicu pa tamo srbujte.

marko_svemo
Gost
marko_svemo

Пуна подршка за Андрију и његов ангажман у донацији вакцина. Жао ми је што неки зли језици покушавају да пронађу нешто лоше у овом поступку, али то говори само о њима. Надам се да ће у будућности Србија и Црна Гора бити најближе једна другој да притекну у помоћ, као што је то некад било.

sanya261
Gost
sanya261

Andrija Mandic je objasnio sve. Na kraju krajeva, najbitnije je da je Srbija donirala Crnoj Gori vakcine, a sad ce se svi grabiti za primanje zasluga. Jasno je da je Andrija Mandic taj koji tezi da budemo u sto boljim odnosima sa Srbijom i nadam se da ce to jos vise uzeti maha!

Bodin
Gost
Bodin

Sve sto je džabe…? To bude najskuplje.

Bodin
Gost
Bodin

Užas , ponizenje,srbska donacija vakcina….bolja je smrt nego poniženje…bojkot srbskoj donaciji….

Gornji Ceklin
Gost
Gornji Ceklin

Blago nama sa vama

Pavle
Gost
Pavle

Pokusavaju da Vas umanje u ocima drugih. Da izvedu negativno od ovoga sto ste doprinijeli Crnoj Gori.. Gdje su sad ti eksperti kad je najpotrebije pitamo se?

Lorena
Gost
Lorena

Najbolje da je vakcine od Srbije obezbijedio Dritan koji cestita praznike laznoj drzavi Kosovo i Krivokapic koji bez razloga vrijedja Vucica dje stigne.

Nije nego
Gost
Nije nego

Od Srbijice par hiljada vakcina, od Kine dobismo 30000…

Dolina Bogova
Gost
Dolina Bogova

Mandiću eto taman će te 2 000 vakcina pokrit tvoje biracko tijelo u NK . A ministarka zdravlja B.B je Lešinarka .

stalker
Gost
stalker

Zaludu ti je priča čovječe , jeftin si i providan,priča ti je mizerna i jadna . Ti si profesionalni srbin i profesionalni opozicionar,hronični skupljač jeftinih poena .

Hahahahahaha
Gost
Hahahahahaha

Hahahahhaahhahahahahahahahahahahahhahahaahahhaahhaahhahaha sta se ti pitas? Cuti!!!

Sloboda
Gost
Sloboda

Najbolje, da se poubijate između sebe, ko je zaslužan za mizeriju i da nas normalan narod ostavite da dostojanstveno umremo.

Поскок
Gost
Поскок

Велико хвала Републици Србији на помоћи са вакцинама у овако тешкој ситуацији !

Pero
Gost
Pero

Ovo je dno dna.
Čovjek koji je devedesiteh godina bio ministar informisanja u milosevicevom krvavom režimu, danas poklanje vakcine.
Čovjek koji je od “zabeve” pucao po Sarajevu, danas poklanja vakcime.
A ove bijede ljucke se hvale tim poklonima.

PRAVDA
Gost
PRAVDA

Sve zasluge što će uopšte otpočeti vakcinacije u CG, pripadaju isključivo gospodinu Andriji. On je jedini koji se iskreno založio za to, dok drugi ili kritikuju ili bi da se okite tuđim perjem.

Montenegrina HN
Gost
Montenegrina HN

Jok vi….

Jsksksks
Gost
Jsksksks

Danas si trebao da dodeš Sa Medojevićem u BERANE da tražiš ove male mečiće ali oni bi se još više prepali ka bi vas vidjeli

Rumija.
Gost
Rumija.

Prvo ste trebali da se dogovorite sa SVOJIM predsjednikom drzave i dobijete prije mjesec dana preko 100 000 vakcina, a ne da molite predsednika druge drzave koji vas potcjeni sa 1000 doza! A sada se prepucavate ko je koga vise molio, sram da vas je sve zajedno sa Vucicem!

Crnogorka
Gost
Crnogorka

I kakav Mandic,on se bori za Crnu Goru,koju ,potlacenu,ucijenjenu,pregazenu da bi imao licni interes,sa ovim narodom definitivno nesto nije u redu

Emina J
Gost
Emina J

Culi smo javno od Brnabic ko je molio za vakcine …cak se i zavhvalila na tome , mada ne razumijem zasto…dok sinoc cujemo epizodnu ulogu o svemu… kome i cemu da vjerujemo ?

Crnogorka
Gost
Crnogorka

E kuku lele,paaa ljudiii jel realno da je ovo Crna Gora odnosno njena vlada dozvolila da je ovako ponizavaju,ne mogu da vjerujem da je ova vlada pa kakva god bila dozvolila da je pljuju da je nesposobna ,jesu li oni uopste u vinklu,jesu li oni necim ucijenjeni te ovako ko nadrogirani ponasaju

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Aj ti polako tvojoj kuci majcicisrbiji jer je volis toliko tako da aj po gasu i prvom!!!

PetarPan
Gost
PetarPan

Koliko smo dobili doza vakcine???…

MUO
Gost
MUO

Dobro bi bilo da se prepucavate na neki drugi način,a ne preko ledja naroda!
Ili još bolje,pozdravite se i svako na svoju stranu!

Kurjak
Gost
Kurjak

Rece Vojvoda od koljenice,podanik i poslušnik tudje drzave i vlade…

Srbin
Gost
Srbin

Muci neljudu jedan sve donacije ste odbili da bi kralj vucko 1 ispao spasioc CG . Providna vam je ta igra cetnici. Neka vas je sve zajedno stid i ove u vladi i vas kao koji niste. Na kraju i neznamo cija je ova vlada ko su ovi ljudi i ko ih je postavio. Rusi / Srbi/ Popovska bratija/ Pravoslavna… Više »

Pop
Gost
Pop

Ajde Vojvodo Mandicu,bi da se,a da ti ne ulazi. Ili si za vlast ili nijesu.Posstajete političke prostitutke.

M sssve casno
Gost
M sssve casno

Mandicu ovo nema nista nas nije hijlada ovo je kap vode u more ti sad poruci za sve graďane da se svi spasimo

Nikad vise 1918
Gost
Nikad vise 1918

Kakva je ono zalada majko mila sta je ono.. kako je neko mogao onoj da da da vodi zdravstvo… ovi su uradili politicki sto je do njih a to sto su oni iz vlade potrcali da se ogrebu to je vac katastrofa…

Pljevlja
Gost
Pljevlja

Shiccccc !!!!

Berane
Gost
Berane

A ovaj coporativni nastup trebalo bi da ostavi utisak na gledaoce. Sve zaludu. I pojedinacno i grupno ste nule.

Prevara
Gost
Prevara

Po ovome znači da je Djukanović , takodje svojim uticajem, obezbijedio vakcine , isto kao i Vučić , ali ih je naša Vlada odbila.

CG Nikola
Gost
CG Nikola

Kako te apostola ofira moj Mandicu.

Vučićkengur
Gost
Vučićkengur

Đedova đeca

Mina
Gost
Mina

Jada ovoga…Prosti jadi, da smo dobili 100000 vakcina, koliko se price prosu. Uvrijedili ste, a i dalje vrijedjate ovaj narod, zastidja jedna. Vama neko da povjeri brigu o gradjanima?

Aha
Gost
Aha

Bogami ko da je nabavio 100000 vakcina a ne tu saku jada isprosio. Sramota od vlade čim se ponosi. Abazoviću jadan bio sto napravi od Crne Gore.

Izvjestaj
Gost
Izvjestaj

Ovaj covjek evo 30god zine laze

Atos
Gost
Atos

Ovi “daju podršku Erakoviću a napadaju Min Borovinić. Dajte ujedinitr se i zvanično sa Dps

Marko
Gost
Marko

Andrija se sigurno ne bi oglasio, da nije po ko zna koji put napraviljena kampanja protiv njega. U svakom slučaju, bitno je da su vakcine konačno stigle u Crnu Goru, a svaki pošten građanin zna ko nosi najveće zasluge!

Marks
Gost
Marks

Dragocjena pomoc??? O cemu pricate, za 4 dana se oporavi 2000 ljudi i imaju imunitet kao da su primili vakcinu, jadno li vam je ponasanje kupite mrvice sa beogradske trpeze i ponosite se sa tim, izrodi!

Mister no
Gost
Mister no

Taman su srbijanci poslali tacno vakcina koliko i ima pravih srba u CG ostalo su domaci izdajnici.

Nevena
Gost
Nevena

Mandićeva uloga je bila glavna u nabavci vakcina, htio to neko da prihvati ili ne. Eksperti sebi pripisaše zasluge, a niko ne zahvali predsjedniku Srbije, kao da ne smiju da izgovore njegovo ime. Veliko hvala Andriji Mandiću, građanima bratske Srbije i predsjedniku Vučiću!

Pomorac
Gost
Pomorac

Sve sto mislite odnosno pricate jedni za druge je istina. Tanki i jedni i drugi.

Nikola
Gost
Nikola

Zdravlje ljudi je vaznije od politike. A vidim da ima pojedinaca koji bi radije da nismo ni dobili vakcine da bi mogli da iskritikuju. Mislim da je svaka kritika na Mandicev racun neosnovana. On i Vucic su kljucni ljudi za nabavku vakcina!

Nina
Gost
Nina

Koliko rijeci je prosuto ovdje od strane sujetnog i uvrijedjenog vojvode a cak mu se,zamislite,brnabicka licno zahvalila,sto je i poenta svega.

RLK
Gost
RLK

Isporuka dovoljna je
sa hiljade ove dvije,
da popove vakcinišu
ali ne i popadije.

Samo srbe ispelcujte,
ne morate Crnogorce,
uvijek će vune biti
jer za strižu služe ovce!

Cuco
Gost
Cuco

Koja prica oko 2000 vakcina.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Zlo domaće je najopasnije za crnu goru.

Miro
Gost
Miro

Krpe i zakrpe..

SASA.NK.ME
Gost
SASA.NK.ME

I ona i oni i oni tamo daleko sve je to neka druga nacija i ja zahvaljujem Bogu sto s tamo njima nemam nista.

amo
Gost
amo

E naperite se vi da ih primite prvi.

Darina
Gost
Darina

Vi ste potpuno isti. Dako se pokomatite između sebe, kao pravi srbi.

Goran
Gost
Goran

Gadluk i ponizenje obostrano!!!
Ovako se dusa prodaje, ovako se poniznost pokazuje, svadjas se ko bolje kleci, pi!

Mina
Gost
Mina

Ima li ovaj covjek stida?On je lobirao kod Vucica.Hoce da kaze da je drzava Srbija ,Vucic.Ustvari ,ti si istinu rekao,jer,Vucko je suspendovao sve instititucije u Srbijia ti kao njegov kucni ljubimac,zelio bi da das sebi znacaj kojega u Crnoj Gori nemas niti ces ga ikada imati Jedino ti ,kao i tvojim drugarima,preostaje ulica i satori,samo je pitanje trenutka.Brzo cete vi… Više »

Kurjak
Gost
Kurjak

Idi ti kod Vučića da ti lično on da vakcinu i tebi i onom klopu iz Zete…

Sramota
Gost
Sramota

A šta ste doprineli, nesreće jedne, zbog te 2.000 komada, s kojima ni vi ne znate šta ćete, nismo mogli da primimo 100.000 komada i da spasimo ovolike ljude koji su umrli u međuvremenu.

Otrov
Gost
Otrov

Mandicu ruzno je tako pricati za dr. Borovinic Bojovic!!

Prvi
Gost
Prvi

Mandiću, zar ne vidiš da se sa DF svi sprdaju

Maršal
Gost
Maršal

Kako se ovi ljudi ne stide sami od sebe meni nije jasno?

Hogar
Gost
Hogar

Kakvo takmičenje..#”Ja sam kvisling i izdajnik!#Nije tačno,ja sam tri puta veći kvisling i izdajnik od tebe!Ma šta izdajnik,veleizdajnik sam nad veleizdajnicima,maksimum što se može!!”.

Milko
Gost
Milko

Gubi se bagro !!!

Tik tak
Gost
Tik tak

Aj prijtrno Mandiću. Sve ti jerekla ministarka jednom riječju. Epizodna družina ili da prevedem- manipulatorska. Od kako sam čuo za vas uvijek ste bili gubitnici na političkoj sceni, kao i sad. Pa-pa

Kurjak
Gost
Kurjak

Mandicu stetocino kako te vise nije sramota?Dokle vise da ponizavate gradjane?

Turbo mili
Gost
Turbo mili

Necu mandicu vakcinu koju ti satro ugovaras,
da znam da cu sjutra crci !!!!!

Tip Top
Gost
Tip Top

Vi ste ista fela toliko ste dobro da jedva čekate da jedno drugoe podmetnete kao i svim građanima Crne Gore !!!

Benelux
Gost
Benelux

Licmjerno izjavljivanje i dno dna !! Ponekad je bolje pricuteti i produžiti dalje a narod sve pamti pa ako ima šta dobro zapamtit bićeš nagradjen od naroda mada mislim oko ove tvoje drame sa vickom ništa dobro nema osim za vaše pojene kod vaših pristalica.

Nino
Gost
Nino

E cim je mandic terorista u pitanju ,ozbiljna
je stvar !!!
Ha ha ha ha ha ha ha ha

Struhar
Gost
Struhar

Jesu mu security oni momci pored njega?
Namrsteni purekselens!

Rozaj
Gost
Rozaj

Cuti mandicu, pa nije milion vakcine nego 2 hiljade, sta lupetas koji korak sa Evropom !!!

Support
Gost
Support

Možeš svih milion i 400 iljada vakcina ti obezbijediti i dalje si odvratan.

Mrgud
Gost
Mrgud

Preuzmi i zasluge za ovu katastrofu od zarare@

Send this to a friend