Politika

Mandić: Poslanici islamske i rimokatoličke vjere da se ne miješaju u odnose među pravoslavcima

Andrija Mandić

Predsjednik Nove srspke demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić, je u susret skupštinskoj raspravi o Prijedlogu uakona o slobodi vjerosipovijesti, koja je zakazana za 24. decembra, pozvao poslanike islamske i rimokatoličke vjere da se ne miješaju u odnose među pravoslavnim vjernicima u Crnoj Gori.

<<<Crna Gora u 2020. ulazi sa novim Zakonom o slobodi vjeroispovijesti<<<

“Demokratski front očekuje da se vjerujući poslanici islamske i rimokatoličke vjere u Skupštini CG, nakon što su potpisani temeljni Ugovor između Crne Gore i Svete stolice i Ugovor o uređenju odnosa od zajedničkog interesa Islamske zajednice i Vlade Crne Gore, kojima se garantuje vlasništvo nad imovinom ove dvije vjerske zajednice, neće miješati u odnose među pravoslavnim vjernicima u Crnoj Gori i da, samim tim, neće učestvovati u raspravi i glasati za predloženi Zakon o slobodi vjeroispovijesti”, kazao je Mandić.

<<<Šta donosi inovirani Prijedlog zakona o slobodi vjeroispovijesti<<<

Prema njegovim riječima sadržaj ovoga zakona nema nikakve veze sa njegovim imenom, već se, kako tvrdi,  radi o zakonu protiv Srpske pravoslavne crkve i veoma je opasna njegova poruka, a još zloslutnija njegova namjera.

“Smatramo da bi njihova podrška snažno rasplamsala već opasno zagrijanu atmosferu u Crnoj Gori i očekujemo da će oni našu poruku ispravno shvatiti. Mi nikada ne bi pristali da uređujemo odnose u njihovim crkvama i vjerskim zajednicama, pa zato želimo da ovaj poziv ne dožive kao neki čin neprijateljstva, već samo kao želju da i oni imaju isti princip kad su u pitanju ovako osjetljive teme, koje nadrastaju uobičajene procedure”, tvrdi Mandić.

U DF-u očekujemo da toga dana, ukoliko Zakon o vjeroispovjesti uopšte dospije na dnevni red i ne bude povučen iz skupštinske procedure za šta se na kolegijumu Skupštine snažno zalagao šef Kluba poslanika DF-a Milutin Đukanović, u Skupštini budu svi poslanici pravoslavne vjere, pa i oni koji bojkotuju parlament.

“Toga dana po strani treba ostaviti sve ideološke razlike i pokazati vlastitu spremnost i ljudsku obavezu da se brani naša Crkva. Svakoj generaciji naših predaka je dopalo da se pokaže “ko je vjera, a ko nevjera”, pa je ovaj zakon ključni ispit naše generacije”, istakao je Mandić.

On je pozvao sve pristalice DF da 21. decembra dođu u Nikšić, na veliki crkveno-narodni sabor koji će biti organizovan u znak protesta ptrotiv predloženog zakona.

Poslanici crnogorskog parlamenta raspravljaće 24. decembra o inoviranom Prijedlogu zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, kojeg je u četvrtak utvrdila Vlada. Očekuje se da će za usvajanje ovog zakonskog akta glasati poslanici vladajuće koalicije. Iz Bošnjačke stranke i Socijaldemokrata je saopšteno da će podržati pomenuti prijedlog zakona.

255

avatar
1000
129
126
0
 
168
Realno i jesuВолуицаRagnarToliko.Joo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Волуица
Gost
Волуица

Очито је познато по коментарима разних ботова из одређених структура (анб, исц атланског савеза и осталих шпијунских организација под контролом западних фашиста) да су дебело загазили са жељом да униште Црну Гору. По коментарима ботова види се да је велика паника међу њима јер им је јуче пропао план ликвидације Даке Давидовића. Стидите се ситне душе продане. Вама из других… Više »

Ragnar
Gost
Ragnar

Da, ali im uredno nabijas na nos da su, kao. nastali od vas

Realno i jesu
Gost
Realno i jesu

Ako malo bolje i realnije sagledas cinjenicno stanje jesu.

Toliko.
Gost
Toliko.

Nisu se mijesali 90ih, pa ste ih napali I zaboli noz u ledja. Nikad vise fasizam DFa!

Madlena
Gost
Madlena

Kad ce ovaj da se makne sa politicke scene Crne Gore?vise je dosadio…

Beogradski paša
Gost
Beogradski paša

Mandiću ni ti nemoj da se miješaš u Crnogorske stvari Crnogorskih gradjana (nesrba) A što se tiče drugih nisu se miješali u Pravoslavne stvari nego u vjerska pitanja .Dobro im nisi prijetio da im noge polomiš

VCernozemski
Gost
VCernozemski

STOP srpskom fasizmu

Tanen
Gost
Tanen

Sve tačno što je Mandić rekao. Puna podrška! Pravoslavni se ne miješaju u poslove drugih vjera, pa tako treba i oni da se ponašaju

Beogradski paša
Gost
Beogradski paša

Ne uopšte se ne miješaju, koje okupirao islamsko groblje u Berane?

Joo
Gost
Joo

ovo je zakon za SVE vere….samo se svetosavska sekta trese jer drugi nisu otimali i krali….pa mirno spavaju……

mačor
Gost
mačor

SPC ima novac i moć,izigravaju državu u državi,to je kocka,na kraju će sve izgubiti.

PIPER
Gost
PIPER

NAJVEĆI,NAJPODLIJI,KULTUROCIDNI OKUPATOR CRNE GORE IKAD JE SPC
NIKAD CRNOGORCI NEĆE PRISTAT NA ROPSTVO SPC I SRPSKOG IMPERIJALIZMA

Neo
Gost
Neo

Treba zakonom zabranit nacizam, četništvo, ustaštvo i ovakve “ljude” kao što je “vojvoda”

Albert
Gost
Albert

Pala mu je koncentracija mora da je koljenica bila premasna

vuk
Gost
vuk

Mandiću naša crkva je Crnogorska, znaš ona koju su 1918g Karadjordjevićin dekretom dali Srbskoj crkvi i Srbima, a u tome mu pomogli Crnogorci kojima je Fatić dao direktivu na Podgoričkoj skupštini da više ne postoje Crngorci no samo Srbi..No pogledaj u čiju ti se crkvi čukundjed krstio, no što tebe stalo na tradicu i čukundjeda vazni su položaji i pare… Više »

MisterNo
Gost
MisterNo

srpska crkva je najglasovitije srpsko tijelo koje uopste ne priznaje a i koja ne zeli postojanje muslimana i katolika u crnoj gori. (kako da se ne mijesaju?)

MisterNo
Gost
MisterNo

buljavi bi da se manjine ne mijesaju u parlament prilikom izglasanja zakona o vjerama hahahahaha
(pa bas muslimanima i katolicima i jeste interes da u cg ne bude srpske crkve koja ih je preko zarila i palila 1912-1918)

A sad adio
Gost
A sad adio

Ih kako se prepa što će slavina da otanja. Ovo vam je krucijalno sad, po džepu glavnog mutikašu… SPC nelikvidna u Crnu Goru😁😁

Send this to a friend