Politika

Mandić: Postoji parlamentarna većina, pozivamo i opoziciju da glasa za sudije Ustavnog suda

U Skupštini Crne Gore održan je danas sastanak predstavnika parlamentarne većine od 30. avgusta 2020. godine o rješavanju političke krize sa posebnim akcentom na formiranje nove Vlade. Tema sastanka biće i izbor sudija Ustavnog suda, kao i inicijativa za pokretanje postupka za utvrđivanje da li je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović prekršio Ustav.

Andrija Mandić
Andrija Mandić

“Parlamentarna većina je spremna da preuzme odgovornost i ima svog mandatara Miodraga Lekića i jasno je definisala predsjednika Crne Gore kao uzurpatora. Međunarodnoj javnosti i ambasadorima koji se miješaju u ujutrašnje stvari Crne Gore šaljem poruku da postoji parlamentarna većina u Crnoj Gori. Naše zajdničko djelovanje kao i svi zakoni koji treba da budu usvojeni će uslijediti nakon glasanja za sudije Ustavnog suda. Tražimo samo ono što nam je narod dao. Ova Skupština je na polovini svog mandata, a jasne su procedure kako se dolazi do skraćenja mandata Skupštini. Danas je bio uspješan sastanak, učvrstili smo naše zajedništvo”, rekao je novinarima nakon sastanka jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić.

On je saopštio da će DF prisustvovati sastanku koji je za petak zakazala predsjednica Skupštine Danijela Đurović i najavio da će taj blok glasati, uz ostale poslanike “parlamentarne većine od 30. avgusta” za sve sudije, kandidate za Ustavni sud.

“Tema je izuzetno važna, a to je kako da bude izabran Ustavni sud Crne Gore. Onima kojima su puna usta evropskih integracija, očekujem da će glasati za kandidate za sudije Ustavnog suda. DPS doživio brodolom na lokalnim izborima. Parlamentarna većina ima dogovor za se bira nova Vlada”, zaključio je on.

<<<Skupština o kandidatima za Ustavni sud odlučuje 28. novembra<<<

Na sastanak su bili Andrija Mandić, Milan Knežević, Branko Radulović iz Demokratskog fronta, Dragan Krapović iz Demokrata, Miloš Konatar iz URA-e, Goran Danilović iz Ujedinjene Crne Gore, Miodrag Lekić iz Demosa, Maksim Vučinić iz Radničke partije, Bogdan Božović iz SNP-a, Zoran Miljanić iz CIVIS-a…

FOTO: CdM
FOTO: CdM

Podjsećamo, parlamentarna većina je predložila Miodraga Lekića za mandatara.

Međutim, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović vratio je 7.novembra Parlamentu na ponovno odlučivanje zakon o izmjenama i dopunama zakona o predsjedniku Crne Gore, kojim je većina zastupnika pokušala natjerati Đukanovića da mandat za formiranje nove vlade povjeri Lekiću.

<<<Đukanović vratio Skupštini na ponovno odlučivanje Zakon o predsjedniku<<<

Đukanović je u obrazloženju naveo kako bi se potencijalnim proglašavanjem tog zakona “neminovno otvorilo pitanje očuvanja ustavnosti i zakonitosti, te pravne sigurnosti u političkom i pravnom sistemu države“.

Takođe je naveo i kako su da bi se stvorile “očito nedemokratske“ pretpostavke za uništavanje ustavnog dobra kakvo je načelo podjele vlasti zasnovano na ravnoteži i međusobnoj kontroli.

I međunarodna zajednica opomenula je vladajuću većinu na posljedice usvajanja zakona koji bi mogao biti u suprotnosti s ustavom Crne Gore.

M.Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zoran
Gost
Zoran

Pjesma kaze …… proklet bio izdajica svoje domovine…..

neko
Gost
neko

od mnostva gresaka dps najvece su:
sto se nije predano radilo na tome da vrh df zavrsi u zatvoru (nije da je nedostajalo mnooogo razloga za to) i sto se nije crkvi iz srbije onemogucio rad ili je barem uveo u pravni i poreski sistem. da se na vrijeme razmisljalo o tome,ne bi danas prezivljavali ovu agoniju😡🤮

Boro
Gost
Boro

Za vadu informaciju komite na sledecim izborima koje prizivate imat ce apsulutnu vecinu. Neznam kako cete to podnijeti ali on ce vam biti buduci premijer.

Varna
Gost
Varna

Ne može parlamentarna većina da se fornira 3 mjeseca nakon isteka roka za to. Druga je sad volja naaaarooda. Spaykey je prevara, Dafina Milanović sa Ali eksprrsa ali sada naaarod bira njega, ne dritana i mandića.

Elektra
Gost
Elektra

Na izbore druže……

Seka
Gost
Seka

Luzeri mogli bi sastaviti Vladu Srbije.

Nino🇲🇪
Gost
Nino🇲🇪

Receno ti je lijepo da ti i ostale df-ovce ne mozete,
gubi se da te vise ne gledamo !!!!

Liman
Gost
Liman

Bando

Lecenje
Gost
Lecenje

Vecinska cg te nece vi 30posto ste jedan dio

Aleksic
Gost
Aleksic

Srbi su manjina

Mongro
Gost
Mongro

Možeš dubjeti na trepavice, vlast nikad dobiti nećeš….a zatvor, e to ti visi u vazduhu. Može ti se lako desiti da budeš cimer sa dritanom.

Dr.No
Gost
Dr.No

Vi ste parlamentarna prašina ,treba vas pomesti !!

Chunk
Gost
Chunk

ovoga direktno u spuž

Zoran
Gost
Zoran

Da oce ovi sto su protivnici CG da sjasu vise. Dobro bi bilo. To treba pohasiti ko je protiv svoje drzave. Objavite komentar.

Peki
Gost
Peki

Tih 5 kandidata za izbor US je odabrano od strane 41 poslanika bez konsultacija sa ostalih 40 poslanika.Tako da te “kandidate” slobodno zadržite za sebe.

marius
Gost
marius

Okle su ti te sudije bate ? Jesu li iz Biograda , jer oni otamo se bolje razumaju u nas Ustav, no ove sudije nase , odje. Kad nam je drzava puna popova iz srbije, sto mari , da nam otamo budu i sudije. Kako ste krenuli , dovesce te nam i njihove zandare, i eto ti ponovo 1918.

Lipa
Gost
Lipa

Pa bese sudije su u zatvoru ili spremni za zatvor.

Jelena vDjvodic
Gost
Jelena vDjvodic

Nikad više dps .

Aco
Gost
Aco

Zapamtite ova imena procice i ovo

Sanja
Gost
Sanja

S tobom neće niko ništa i nikad! Aj zdravo!
Izađi na izbore ako ti basta!

Kako goj oj
Gost
Kako goj oj

Ooo dje si ugroženko

S.A.
Gost
S.A.

Ali sta novo kod vas…potali se ovo sta naroda od ovih 40 poslanika koje uporno zanemarujete i šikanirate na odnosu vas 41 poslanik i naroda koji je za vas glasao???

Lord
Gost
Lord

Nikad! Zapamtite, nikad sa vama!

Moj Niksic
Gost
Moj Niksic

Za kad ti to treba😀

sever
Gost
sever

Mandic buduci premijer

Kujava
Gost
Kujava

HaahHahahhahaahahahahah

Marks
Gost
Marks

Mozda, ali u srbiju, ovdje je dritan uspio da prevari glasace i za to je bivsi premijer, drugi put nece moci jer je ovo prije svega zemlja Crnogoraca svih vjera a to sto ste uspjeli gradjansku drzavu da podijelite na nacionalne manjine sa sve dritanom koji je nekad bio Crnogorac i to ce proci!

🇲🇪Stubica🇲🇪
Gost
🇲🇪Stubica🇲🇪

Sa vama ko postigne dogovor, gura CG u “srpski svet”! Crni đavo je u odnosu na vas premija!

Daks
Gost
Daks

A bježi jadan, ko sa tobom hoće u vladu taj je malouman!!!

amo
Gost
amo

Oće sigurno za ove vaše kadrove,ali malo śutra.

Dragan
Gost
Dragan

Bravo ti ga vojvodo od Savnika. A koja je to većina i čiji je mandatar. Da nije kojim slučajem kandidat i favorit Srbije i Rusije. A pitao bih te dje su ti tvoji,, lideri”stranaka. Na izbore vojvodo, nemoj se kititi listom i većinom Rista i Zdravka.

slanik
Gost
slanik

svi neprijatelji CRNE GORE na jednom mjestu

Marks
Gost
Marks

Tuznoga skupa i jos tuznije CG kad su ove neznalice dosle u priliku da se “dogovaraju”

King Henry
Gost
King Henry

Koju vladu ?????????? Vlada je pala ima mjesec dana i vise

Maxo
Gost
Maxo

Hahahhahahahhahaha
Važi važi… Kako da ne

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Oooo tužni skupe, šta će vam Mandić, on je bio zadnji na listi DF

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Ovaj iz radnicke partije nema ni dan radnog staža a predstavlja “radničku klasu” ahahahahahaha ovo je cirkus

rasso
Gost
rasso

Kako je zalostan ovaj df.Kumi moli da ne dodje do vanrednih izbora jer zna kako bi prosao na njima.

Bezakonje
Gost
Bezakonje

Kakva bahata skupina puna para

Balsa
Gost
Balsa

Sa srecom !!!

neko
Gost
neko

koja crna sreca,jadan ne bio?? ako su ovi tvoja sreca,onda tebi spasa nema ..

Marija
Gost
Marija

@Balsa – je li realno da nemaš stida i srama?

Send this to a friend