Politika

Mandić sa Vučićem: Srbija će uvjek biti uz svoj narod

Mandić i Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsjednikom Nove srpske demokratije Andrijom Mandićem, sa kojim je razgovarao o položaju srpskog naroda u Crnoj Gori i načinima za njegovo unapređenje.

Vučić je, kako je saopšteno iz NOVA-e, istakao da će Srbija uvijek biti uz svoj narod, kao i da je obaveza Srbije kao matice da pomaže očuvanje nacionalnog identiteta Srba van svojih granica, što će i činiti u skladu sa sopstvenim mogućnostima i uz poštovanje države Crne Gore i njenih zakona.

“Mandić je ukazao na težinu položaja Srba u Crnoj Gori i neophodnost solidarnosti svih naših sunarodnika kako bi se zaustavila diskriminacija i očuvao nacionalni identitet. Posebno je naglasio važnost uloge Srbije i njenu zainteresovanost za probleme sa kojima se naš narod suočava i predlažući konkretne mjere za koje je uvjeren da mogu biti djelotvorne”, saopšteno je iz NOVA-e.

Dvojica sagovornika su se saglasili da su odnosi Srbije i Crne Gore od velike važnosti za budućnost obje zemlje i stabilnost regiona.

S.Đ.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend