Politika

Mandić: Skupština i Brajović onemogućili Kneževića da govori

Crnogorska Skupština i njen predsjednik Ivan Brajović spriječili su danas Demokratski front (DF) da predjsedniku Evropske komisije Žan Klodu Junkeru kaže šta je najveći problem Crne Gore, kazao je jedan od lidera DF Andrija Mandrić.

On je kazao da poslanici DF neće učestvovati sjednici parlamenta na kojoj će govoriti Junker.

Mandić je rekao da su u tom savezu namjeravali da na današnjoj sjednici govori predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević.

“Namjeravali smo da Knežević kao prvi osuđeni predsjednik parlamentarne opozicione političke partije saopšti nekolike važne činjenice Junkeru i predstavnicima briselske admnistracije kako bi znali sa kim imaju posla u Crnoj Gori”, kazao je Mandić na konferenciji za novinare.

On je rekao da je DF predmet državnog terora vladajuće koalicije u Crnoj Gori, vlasti koja se nije mijenjala od 1945. godine.

“Mi smo nečista savjest briselske administracije koja podržava režim koji je spregnut sa mafijaškim strukturama u Crnoj Gori i regionu. Mi smo neko ko želi da vlastitom snagom i uz pomoć vlastitih ideja i podršku građana otvori pitanje slobode na ovim prostorima”, rekao je Mandić.

On je naveo da je DF, zato što je najopasniji protivnik režima, predmet otvorenog i brutalnog državnog terora.

“Protiv nas se vode sudski procesi, dovode lažni svjedoci i radi sve ono što se ne radi ni u jednom demokratskoj zemlji. Ovakav pritisak nema stranke Evropi koja bi izdražala što trpi DF. Ponosni smo na činjenicu da možemo kao snažna i odgovorna politička struktrura odgovorimo onome što očekuju građani”, rekao je Mandić.

On je kazao da je DF danas imao dobru priliku, ali da je spriječen od crnogorske Skupštine, njegovog predsjednika, da Junkeru i gospodi iz Brisela kažemo šta je najveći problem Crne Gore.

“Taj protest ćemo iskazati tako što nećemo biti na sjednici parlamenta”, kazao je Mandić.

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević rekao je da poslanici DF nijesu imali priliku da polemišu sa Junkerom i da to nije prvi put da visoki zvaničnici Evropske unije (EU) izbjegavaju dijalog i sučeljavanje sa opozicijom a posebno sa DF-om.

“EU je u procesu evropskih integracija u proteklom periodu snažno ćutala na srastanje države Crne Gore sa mafijom, ignorisala krađu izbora, ignorisala progon političkih neistomišljenika, nije registrovala bujanje organizovanog kriminala”, kazao je Medojević.

On je naveo da EU nije primijetila progon DF-a i kako je kazao, namještene sudske postupke.

Medojević je rekao da je podržavajući aktuelni režim evropska admnistracija pokazala da odavno nije unija vrijednosti i da se “pretvorila u uniju geostrateških interesa.

“Ovaj potez, koji je dogovoren između protokola Vlade Duška Markovića i predsjednika skupštine, da u parlamentu, ne bude dozvoljeno poslanicima da se obrate, jasno pokazuje da aktuelna evropska admnistracija saučesnik jednog korumpiranog kriminalnog režima”, rekao je Medojević.

On je ocijenio da je Stragegija proširenja EU, kako je kazao, prazno slovo na papriru jer počinje od činjenice da je “aktuelni mafijaški režim u Crnoj Gori lider integracij”.

“Gdje imamo politička hapšenja, gdje je Knežević u montiranom političkom procesu osuđen zbog političkih aktivnosti. Gje sam ja 12 put pozivan u Tužilaštvo i saslušan zbog svoje izjave u parlamentu”, kazao je Medojević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vitez I reda
Gost
Vitez I reda

Mišljenja sam da se previše toleriše Df na njihovim ispadima. Svjesno rade protiv svoje Države i svojeg naroda.
Ne mogu da vjerujem..i um ljudski ne može da shvati da neko ne može da voli svoju Državu u kojoj je rođen. Da radi protiv nje. To se zove kvislinštvo !

Komo
Gost
Komo

A ti ,kao,mozes i da misliš?

Mojsije
Gost
Mojsije

Šta ima Knezevic da saopsti bilo kome.Posebio ne predstavniu EU.Osobe sklone kriminalu nemaju šta da traže. 7

Mina
Gost
Mina

Steta velika.Knezevic u zeji da bude duhovit,ispadne politicki klovn,koji poput frustriranog derista,vrijedja ljude,u prepoznatljivom maniru DF.Pitam se samo ko vas glasa i sta to u vama i vasem programu vidi pametno ? Samo pravite stetu pravoj opoziciji ,a idete u korost vlasti.

Zoran beograd
Gost
Zoran beograd

Bravo brajovicu vojvodi mandi i kneževicu
treba zabraniti ulazak u skupštinu crne gore.

POJK
Gost
POJK

Mandiću, ostavi se više vezivanja perioda 1945-1990 sa sadašnjim.

marius
Gost
marius

zna junker kad bi vam bilo dozvoljeno da zborite,kuce gleda nebi skoro.

Sok od visnje
Gost
Sok od visnje

Postali ste dosadni. Kad god udjem na CDM iskoci ili Knezevic, Medojevic ili Mandic. Pretjerali ste. Previse medijskog prostora nebitnim osobama. U CG se valjda jos nesto desava pored politicara

Bokelj
Gost
Bokelj

Sa vama samo mogu kreteni da razgovaraju prodane ste duse sva trojica

dragano
Gost
dragano

Da vam nije Stankovica i njegove Draginje davno biste bili u Spuz pa bi Crna Gora bila mirna a gospodin Junker se sigurno nece uvrijedit sto vas nece vidjet sve on zna o vama

Idriz
Gost
Idriz

A dje bi ti bilo,Dragano?

Send this to a friend