Politika

MANS poziva Katnića da sasluša Đukanovića

Odluka Agencije za spriječavanje korupcije  da prekršajno kazni DPS je još jedan u nizu nevještih pokušaja da se od pravne i političke odgovornosti abolira predsjednik DPS-a Milo Đukanović, koji je već priznao da je bio upoznat sa nezakonitim finansiranjem te partije, saopštio je koordinator Parlamentarnog programa MANS-a Danilo Kalezić.

<<<ASK: DPS prekršio zakon, biće novčano kažnjen, u budžet da vrati 47.500 eura<<<

Ovom prilikom, ispred ove NVO, Kalezić poziva glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da sasluša Đukanovića i otvori ozbiljnu istragu o finansiranju DPS-a

Kako je naveo, pod evidentnim pritiskom međunarodne i domaće javnosti, ASK je pribjegla manipulaciji kojom svu odgovornost pokušava da svali na Slavoljuba Stijepovića i nekolicinu aktivista.

“Teza da je gospodin Stijepović radio ‘iza leđa’ rukovodstvu partije je besmislena. Prvo, Đukanović je po funkciji a skladno Statutu DPS-a morao biti upoznat na koji način se finansira partija. Drugo, važnije, on je i sam pokazao da je vrlo informisan o načinu finansiranja DPS-a. Reagujući na optužbe Duška Kneževića, Đukanović je javno priznao da je Knežević donirao tu partiju ali nije saopštio iznos. Takođe, Đukanović je kazao kako i ostali poslovni ljudi vođeni ‘interesnom dobrovoljnošću’ doniraju njegovu partiju, što se sve uredno zavodi u centrali DPS-a, dok se prema državnim organim kreiraju ’onakvi izvještaj kakvi su ti državni organi tražili’, ističe Kalezić.

On dodaje da čak ni priznanje Đukanovića ASK-u i njenom direktoru nije dovoljno da ispita postojanje drugih sličnih donacija već, kako ističe,  cijelu aferu pokušava da zataška prekršajnom kaznom, abolirajući Đukanovića i rukovodstvo DPS-a bilo kakve odgovornosti.

 

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Enigma
Gost
Enigma

Kad će neko da sasluša ove iz MANS-a, tu je leglo svega nelegalnog 😂😂😂😂

EL_Gordo
Gost
EL_Gordo

Ahahahaha…Jedino da ga zovne na rucak i da ocijene porciju 😁

NBA
Gost
NBA

@VANJA? EVO TRCE OBOJICA!XAXAXAXA

Rajko
Gost
Rajko

Najbolje da ga ti salusas….a kad iznemognes….onda tvoj dragi partner….sve ce biti po zakonu i vasim simpatijama….

Send this to a friend