Politika

Marko Lalević vršilac dužnosti predsjednika opštine Berane

Marko Lalević

Većinom glasova na juče održanoj sjednici lokalnog parlamenta Marko Lalević iz redova Pokreta za promjene imenovan je za vršioca dužnosti predsjednika Opštine Berane, piše Dan.

Imenovanje Lalevića, koji je dosad obavljao funkciju potpredsjednika Opštine, uslijedilo je nakon što je dosadašnji predsjednik Opštine Dragoslav Šćekić dao ostavku na tu funkciji i prihvatio mjesto vršioca dužnosti direktora Fonda sa zadravstveno osiguranje Crne Gore.

Za imenovanje Lalevića glasali su odbornici vladajuće većine, koju čine koalicija Zdravo Berane i Demokrate, kao i odbornici Socijaldemokrata i Bošnjačke stranke, Vesko Dragović i Murat Recepagić.

Odbornik DPS-a Miro Nedić bio je uzdržan prilikom glasanja, dok su njegove ostale partijske kolege bile protiv.

Lalević će, u skladu sa zakonom, funkciju vršioca dužnosti presjednika Opštine moći da obavlja najviše mjesec dana.

On je nakon imenovanja u izjavi za Dan kazao da će raditi u skladu sa zakonom i da će se truditi da Berane predstavlja u najboljem svjetlu.

“Trudiću se da poboljšamo timsku saradnju između koalicionih partnera. Mislim da je došlo vrijeme da se i u državnim institucijama u našem gradu na vodeće pozicije postave novi mladi i obrazovani ljudi kojih Berane ima dosta. Takođe, raduje me činjenica da sve veći broj naših sugrađana dobija funkcije i u Vladi Crne Gore i upravnim odborima”, naglasio je Lalević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Aliluja
Gost
Aliluja

Je li uslov za predsjednika Opstine u sadasnjoj CG da mu je ime Marko? Hahaha

PG 081
Gost
PG 081

A valja vam Podgorica a kad treba da se namjesti neko u vladu i UO… onda vam je dobra Podgorica

Makarije
Gost
Makarije

Nije Podgorica nego Pośa😄😄😄😄😄😄😄

Send this to a friend