Politika

Marko Šekularac izabran za predsjednika barskog SDP-a

Bar

Opštinski odbor Socijaldemokratske partije Bar je na jučerašnjoj sjednici za predsjednika OO SDP Bar izabrao diplomiranog ekonomistu Marka Šekularca.

U SDP-u napominju da je Šekularac prepoznat kao dugogodišnji borac za radnička prava i predsjednik opštinskog sindikalnog povjereništva Bar.

On je nakon izbora zahvalio članovima Odbora na jednoglasnoj podršci i najavio intenzivan politički rad na daljem jačanju i omasovljavanju partije u Baru.

Sjednici opštinskog odbora prisustvovali su predsjednica SDP Draginja Vuksanović Stanković, generalni sekretar SDP Ivan Vujović i član predsjedništva SDP Damir Rašketić.

Predsjednica SDP je iskazala zadovoljstvo jačanjem partijske infrastrukture u Baru čime je ovaj odbor još jednom potvrdio da je jedan od temelja progresivne, državotvorne i emancipatorske politike SDP koja ima kontinuitet od tri decenije na političkoj sceni Crne Gore.

“SDP vodi politiku koja je okrenuta gradjanima i njihovim potrebama, njihovom boljem socio- ekonomskom položaju jer smatra da je samo takva politika odgovorna politika koja može da kreira ambijent da ljudi pošteno žive od svog rada i, što je najvažnije, da ostanu  u svojoj Crnoj Gori”, navela je ona.

Takođe, dodala je Vuksanović STanković, vrijednosti građanske, multietničke i evropske Crne Gore su temeljne odrednice politike SDP i  za takav koncept se vrijedi kontinuirano boriti, imajući posebno u vidu još uvijek žive ostatke retrogradnih politika kojima su u nedavnoj prošlosti bile izložene zemlje regiona i građani u njima.

Ona je podsjetila na častan istorijat barskog SDP-a koji je u vremenu nacionalističke politike 90- ih godina , zajedno sa ostalim demokratskim i reformskim snagama, bio posebno prepoznat po politici mira, suživota i ukupne emancipacije i modernizacije crnogorskog društva.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Baranin
Gost
Baranin

Sto je sa Draganom Vojvodicem najpostenijem Baraninom,neka ide na Radomir i ostavi politiku

Rade Bar
Gost
Rade Bar

Veliki sindikalaca i borac za radnike, malo je čvršći u stavovima ali častan i pošten.

Send this to a friend