Politika

Markolović: U Mjesnoj zajednici Stari Bar aktivno se radi

Kao odbornik u Skupštini Opštine Bar koji živi u Mjesnoj zajednici Stari Bar svakako da sam posebno zainteresovan za aktivnosti koje se realizuju ili čija se realizacija planira na području ove mjesne zajednice, saopštio je odbornik DPS-a u Skupštini Opštine Bar Aleksandar Markolović.

“Tim povodom iskazujem posebno zadovoljstvo i zahvalnost Opštini Bar i DOO „Vodovod i kanalizacija” Bar na radovima koji se ovih dana izvode u cilju rješavanja višegodišnjeg problema vodosnabdijevanja naselja koja se nalaze na području ove mjesne zajednice, kao i naselja na području susjedne Mjesne zajednice Polje”, naglašava u saopštenju.

Naime, kako ističe Markolović, u završnoj su fazi radovi na polaganju cjevovoda od 315mm duž magistralnog puta Bar – Ulcinj od ulice Danila Mijovića do raskrsnice prema Mirovici u dužini od 980m.

“Značaj ovog projekta za mještane naselja Zaljevo, Donja Tomba, Donja Čeluga, Lovrenac i dio Polja je nemjerljiv. Stavljanjem u funkciju ovog cjevovoda će se prije svega rasteretiti izvorište Zaljevo koje će, kao što je i prirodno prvenstveno služiti za vodosnabdijevanje mještana koji gravitiraju u njegovom okruženju”, navodi u saopštenju.

Takođe, dodaje,  potrebne količine vode za naselja Donje Zaljevo, Donja Tomba, Donja Čeluga, Lovrenac i dio Polja mogu biti isporučene pomoću ovog cjevovoda preko novoizgrađenog rezervoara Zaljevo 1, iz sistema Regionalnog vodovoda.

“Iz svega navedenog se može uvidjeti značaj ovog projekta za uredno vodosnabdijevanja ovog područja MZ Stari Bar. Konstantim unaprijeđivanjem postojeće, kao i izgradnjom nove vodovodne mreže i sam projekat Regionalnog vodovoda dobija svoju punu funkciju”, poručuje.

Markolović naglašava da je lokalna vlast pokazala sposobnost za rješavanje problema koji imaju za cilj da unaprijede život građana.

“Uspješnim osluškivanjem onoga što su prioriteti za mještane ovog područja, lokalna uprava projektima koje je započela i realizovala, pokazala je sposobnost u vršenju vlasti u Baru, i odgovornost ka rješavanju problema koji će poboljšati svakodnevni život građana naše opštine. Demokratska partija socijalista, kao politička stranka koja uživa najveće povjerenje građana Bara, predano radi na unaprijeđenju kvaliteta života u našem gradu i sveukupnom prosperitetu”, ocjenjuje Markolović.

Dodatno napominje da je Bar oduvijek bio prepoznat kao simbol moderne Crne Gore.

“Naročito, Bar je prepoznat kao simbol moderne Crne Gore, koji je oduvijek gajio ideju međuvjerske i međunacionalne tolerancije, razumijevanja i poštovanja. Osim poboljšanja svakodnevnog života i standarda građana, na nama je da čuvamo najvrijednije u Baru”, zaključuje u saopštenju.

Send this to a friend