Politika

Marković Kneževiću: Nezavisnost je vječna, vraćanje Crne Gore pod tuđe skute zaboravite za sva vremena

Crnogorska nezavisnost je vječna kao što je vječna Crna Gora. To je poručio premijer Duško Marković poslaniku Demokratskog fronta Milanu Kneževiću tokom premijerskog sata na opasku da je nezavisnost dobijena mitom. Šef crnogorske Vlade je jasan- DF ima pravo da žali za izgubljenim referendumom, ali im poručuje da sumnje u obnovu crnogorske nezavisnosti i priželjkivanje vraćanja Crne Gore pod tuđe skute zaborave za sva vremena.

U ime kluba poslanika DF-a, Milan Knežević pitao je Markovića kako komentariše direktni uticaj inostranih elemenata na postupak i ishod referenduma za otcjepljenje Crne Gore od Srbije, koji je “potvrđen objavljenim transkriptom razgovora između Milana Roćena i Olega Deripaske 2005. godine”.

Knežević

Poslanik DF-a i lider DNP-a tvrdi da je ovim razgovorima dokazano da je nezavisnost dobijena mitom. Navodi i da je Kombinat aluminujuma Podgorica prodat za usluge podrške nezavisnosti za 230 miliona eura.

“Vlada je dala tajnu garanciju, a Kosovo besplatnu struju”, kazao je Knežević, dodajući da bi Olegu Deripaski trebalo podignuti spomenik u svakom crnogorskom gradu.

Marković je poručio Kneževiću da je politika njegove partije zarobljena u idejama prošlog vijeka.

“Saopštiću Vam jedno-crnogorska nezavisnost je vječna, kao što je vječna Crna Gora, prihvatao to neko ili ne”, jasan je Marković.

Podsjeća na istorijske činjenice i put kojim je Crna Gora dobila nezavisnost.

<<<Premijer: Autoput investicija u budućnost koju podržava tri četvrtine građana<<<

“Podsjetiću vas da je većina neophodna za izglasavanje nezavisnosti postavljena kao uslov od 55 odsto onih koji izađu na glasanje, što je podrazumijevalo pobjedu sa najmanje 10 odsto razlike. Sa konačnim rezultatom 55,5 odsto uz izlaznost od 86,5 odsto – ispostavilo se da je Crna Gora ispravno odlučila kad je prihvatila taj takoreći nepravedni uslov, jer ono što je mnogima ulivalo nadu u naš neuspjeh, zapravo je obezbijedilo visok legitimitet referendumskog rezultata“, rekao je Marković.

Poručuje da nema nikakvih elemenata koji bi promijenili opštu sliku referenduma u obnovi nezavisnosti Crne Gore, kao svijetlog čina i pregnuća za svaki primjer, kada su građani mudro, sa olovkom u ruci izglasali i potvrdili svoju državu.

<<<Poslanici krajem jula o zakonu o slobodi vjeroispovijesti<<<

“Da danas neko inicira pitanje refenduma o državnom statusu Crne Gore pod uslovom da takva besmislena incijativa uopšte ima neku prođu, uslov međunarodne zajednice morao bi biti formulisan po istom modelu i sa novim cenzusom najmanje od 10 odsto više, dakle 65 odsto za neku novu odluku. Težak put smo prešli da bi dozvolili da bilo ko ugrožava državu. Zato i ne nasijedamo na provokacije o nezakonito snimljenim razgovorima koji nisu validni bilo gdje”, kazao je Marković.

On je poručio Kneževiću da mu podrivanje crnogorske nezavisnosti neće više proći.

“Imate pravo da žalite za izgubljenim referendumom, ali sumnju u obnovu crnogorske nezavisnosti i priželjkivanja vraćanja Crne Gore pod tuđe skute zaboravite za sva vremena”, jasan je Marković.

Prosvjeta treba da bude temelj i ogledalo državnog identiteta Crne Gore

Predstavnik Demokratske partije socijalista Radule Novović pitao je Markovića koji su rezultati i efekti reforme obrazovnog sistema i generalno Vladine politike u toj oblasti.

Novović

Marković je kazao da je ulaganje u razvoj mladih, kroz obrazovanje, jedan od prioriteta Vlade, da dvije godine od usvajanja seta zakona imaju dovoljno argumenata na osnovu kojih mogu sa zadovoljstvom govoriti o rezultatima sprovedene reforme, ali da se Vlada neće zadovoljiti polovičnim rješenjima.

Govoreći o rezultatima, Marković je podsjetio da je Vlada za manje od tri godine uspjela da učešće djece starije od tri godine podigne sa 50 odsto na čak 73 odsto obuhvaćenih predškolskim vaspitanjem, da je u 16 opština otvoreno 37 interaktivnih službi, koje vrše funkciju vrtića u udaljenim područjima, te da se uvođenje engleskog jezika u vrtiće djecu stariju od tri godine pokazalo opravdanim.

Premijer je podsjetio da je težište reforme sistema obrazovanja sticanje informatičkih znanja, te da je ostvareno značajno unapređenje inkluzivnog obrazovanja, ali je posebno napomenuo napredak ostvaren u srednjem stručnom obrazovanju.

“Bez dileme mogu reći da je najvećih iskorak učinjen u oblasti srednjeg stručnog obrazovanja, gdje krupnim koracima idemo ka značajno kvalitetnijem povezivanju obrazovanja i tržišta. Nijesmo slučajno naš fokus interesovanja usmjerili upravo na ovaj nivo obrazovanja. Prije svega, smanjili smo predrasude prema stručnim školama, pa sada i odlični đaci pokazuju interesovanje za srednje stručne škole”, istakao je Marković.

Započeta je, dodaje, primjena dualnog obrazovanja, koje je za veoma kratko vrijeme pokazalo impresivne rezultate.

“Za svega dvije godine njegove primjene, u dualni oblik obrazovanja će od septembra biti uključeno preko 800 učenika, koji obavljaju praktičnu nastavu kod preko 250 poslodavaca. Posebno smo ponosni što do sada nije pristigla nijedna primjedba na način funkcionisanja ovog sistema, bilo od poslodavca bilo od đaka, što je jasan indikator pravilnog pristupa. Takođe, povećan je broj učenika na trećem stepenu srednjih stručnih škola za preko 200 odsto u odnosu na pretprošlu godinu. Tačnije, u školskoj 2016/2017. godini na programe trećeg stepena upisano je 566 učenika, a školske 2018/2019. godine čak 1.561 učenik“, rekao je premijer.

Govoreći o ulaganjima u infrastrukturu premijer je naveo da je fond za investiciono održavanje objekata uvećan za 30 odsto i nabrojao više objekata izgrađenih od početka mandata ove Vlade.

“U prethodne dvije i po godine završena je izgradnja vrtića u Zagoriču, Starom aerodromu, sada i Tuzima, brojni postojeći objekti su adaptirani za boravak djece, što je sve zajedno rezultiralo otvaranjem 1.500 mjesta za djecu u vrtićima širom Crne Gore. Završena je i Srednja mješovita škola u Golubovcima, u koju je uloženo preko 4,5 miliona eura, a u toku su i radovi na novoj zgradi škole “Dušan Korać” u Bijelom Polju. Rekonstruisano je preko 150 objekata obrazovne infrastrukture u posljednje dvije i po godine. Značajno je unaprijeđena školska sportska infrastruktura, za koju smo izdvojili preko milion eura, i gdje svoj doprinos u svjetlu odgovornog ulaganja državnog novca, daje i Ministarstvo sporta i mladih”, kazao je Marković.

U narednim godinama, dodaje on, Vlada ulazi u vjerovatno u najveći investicioni ciklus u oblasti obrazovanja do sada.

“Realizovaće se 38 kapitalnih projekata, od kojih su 21 novi projekti, i za koje će ukupno biti izdvojeno po raznim osnovima preko 50 miliona eura. Od ovih sredstava, u dogledno vrijeme, planirana je izgradnja nove gimnazije u Podgorici, škole u Tološima, na Zabjelu, u City kvartu, na Karabuškom polju u Tuzima, u Rožajama, zatim vrtića u Bijelom Polju, Beranama, Plavu, Pljevljima, Baru, Ulcinju, Rožajama, i pet vrtića u Podgorici. Konkretno u ovoj godini, očekuje se početak izgradnje četiri nova vrtića“, rekao je premijer.

Marković je rekao da će se Vlada posebno fokusirati na materijalni položaj profesora, nastavnika i svih zaposlenih u prosvjeti.

“Na tome već radimo. U periodu prethodne tri godine, 318 prosvjetnih radnika riješilo je stambeno pitanje pod povoljnim uslovima. A po prvi put počeli smo da izdvajamo 70.000 eura godišnje za stambene potrebe zaposlenih u domovima učenika i studenata. Vlada će, dakle, podstaći proces obnove društvenog ugleda i autoriteta prosvjetnih radnika, jer bez njihove posvećenosti nema razvoja zasnovanog na znanju i najboljim evropskim praksama. Oni obrazuju buduće građane EU i svijeta, i naša je obaveza da im obezbijedimo najbolje uslove“, rekao je Marković.

Izvještaj EK ne ukazuje na stagnaciju

Poslanik Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić pitao je šta će Vlada uraditi kako bi zaustavila negativne trendove u borbi protiv korupcije, vladavini prava i slobode medija, koje je u posljednjem izvještaju o napretku, posebno istakla Evropska komisija.

Marković je ponovio da je nedavno objavljeni Izvještaj Evropske komisije za Crnu Goru direktan, realan i koristan presjek stanja u svim pregovaračkim oblastima, da ne ukazuje na stagnaciju te da naša zemlja i dalje predvodi proces evropske integracije.

“Izvještaj Evropske komisije nije negativan. Ne ukazuje na stagnaciju, a sasvim sigurno Crna Gora se i dalje nalazi na poziciji predvodnika procesa pregovora sa Evropskom unijom, ispred zemalja regiona“, rekao je Marković.

“Izvještaj je direktan, realan i koristan presjek stanja u svim pregovaračkim oblastima. Konkretno, za razliku od prošlogodišnjeg Izvještaja, nemamo nazadak ni u jednoj oblasti. Ukazuje se da u nekima nema napretka. Ali je u većini oblasti, potrebno objektivno analizirati sve ono što se konstatuje, jer pokazuje posvećen rad i napore koji se ulažu. A oni nijesu zanemarljivi“, istakao je Marković.

Premijer je, govoreći o izazovu korupcije, rekao da Agencija za sprječavanje korupcije ima dobar bilans rezultata i da je to saopštio našim evropskim partnerima.

“Uspjeli smo da dođemo do stanja kada korupcija nije na nivou na kojem je bila, a bilo je toga u slabim i uništenim institucijama, kao posljedica nedavne prošlosti čitavog regiona“, naveo je premijer.

Marković je rekao da je značajna odgovornost na vlasti, koju u političkim debatama najčešće vide kao Vladu, ali da se Izvještaj Evropske komisije odnosi na sve grane vlasti.

“Ocjene iz Izvještaja odnose se umnogome i na one koji vrše i sudsku i zakonodavnu vlast. Ta odgovornost prevazilazi granice odgovornosti samo Vlade ili vladajuće koalicije. Zato možete jedan dio ovih pitanja odmah postaviti i svojim kolegama. Potrebna je konstruktivna kritika od strane opozicije, ne samo nihilistički pogled na stvari, i neću se umoriti niti odustajati od poziva za sve političke aktere kao i sve činioce društva da zajedno radimo na unapređenju društva“, rekao je Marković.

Članove Savjeta RTCG bira Skupština, Vlada se ne miješa u taj proces

Predsjednik Demos-a Miodrag Lekić u ime poslanika svoje partije, pitao je premijera da li u preostaloj godini mandata namjerava da slijedi javne inicijative šefa stranke koji “agresivno otpočinje novu operaciju podjela i rasta tenzija u crnogorskom društvu”.

Lekić

“Nema razlika u političkom radu mene i Đukanovića u ključnim državnim pitanjima. Ima razlika u načinu rada”, istakao je premjer i potpredsjednik DPS-a.

Govoreći o slobodi medija, Marković ističe da je Vlada svjesna da je sloboda izražavanja temeljna vrijednost na kojoj počiva EU.

“I više od toga – sloboda medija je naša demokratska obaveza. Izbor članova Savjeta Radija i TVCG se odvija po propisanoj, zakonskoj proceduri, uz zastupljenost odgovarajućih i nezavisnih organizacija i tijela. Izbor se vrši u Skupštini i Vlada je distancirana od ovog procesa. Dakle, ni u kojem slučaju nema miješanja Vlade u ovaj proces, osim jasne i nedvosmislene podrške koja može samo doprinijeti profesionalizaciji medijskog prostora“, naveo je Marković.

Odgovarajući na pitanje Lekića o procesu evropske integracije i otkazivanju Međuvladine konferencije EU – CG, Marković je odbacio tvrdnje poslanika da je konferencija “iznenada i neuobičajeno otkazana”, i da je “prethodno bila zakazana za kraj juna ove godine”.

“Kao iskusnom diplomati poznato Vam je da odluku o sazivanju međuvladine konferencije, na liniji podrške EK, donosi 28 država članica EU jednoglasno. Ova procedura podrazumijeva da država koja predsjedava EU pozove državu kandidata, u ovom slučaju Crnu Goru, da dostavi svoju pregovaračku poziciju, nakon čega se ulazi u proceduru organizacije sastanka. Znači, ona nije bila planirana”, kazao je Marković.

Jasno je, navodi, i to je više puta istaknuto sa zvaničnih evropskih adresa, da je napredak u poglavljima vladavine prava i temeljnim pravima ključan, i da će odrediti tempo pregovora o pristupanju.

“Crna Gora je na istom stanovištu, i ne čeka samo ocjene evropskih partnera. Mi smo svjesni šta je potrebno našim građanima, prvenstveno kroz jačanje vladavine prava i pravne države, gdje smo svi u društvu – iako svakako ne i podjednako – odgovorni. Dovođenje dinamike pristupnih pregovora u ekskluzivnu vezu sa, kako rekoste, ‘uočenim raskorakom između proklamovanog evropskog pravca vlasti u Crnoj Gori i stalnog, čak povećanog vraćanja na oblike nedemokratskog društva autoritarne suštine’, u najmanju ruku je površno. Ne vidite možda Vi rezultate koje ostvarujemo, ali ih vide partneri. Da želite da čitate izvještaj analitično, kao iskusan političar, vidjeli biste i nijansiranu sliku i većinom pozitivan trend u reformskim oblastima i potvrdu velikog rada institucija“, istakao je Marković.

Premijer je rekao da situacija nije dramatična kakvom je Lekić pokušao predstaviti.

“Reformski proces daje konkretne rezultate u oblastima od značaja, te pored kontinuiranog napretka na zakonodavnom planu i u dijelu izgradnje institucija, EK u Izvještaju konstatuje početni bilans ostvarenih rezultata u borbi protiv korupcije na visokom nivou i u određenim oblastima organizovanog kriminala – poput pranja novca, finansijskih istraga, privremenog oduzimanja imovine stečene kriminalnom djelatnošću. Konstatovano je da je postignut napredak u pravosudnoj saradnji, kao i da poboljšana međunarodna policijska saradnja daje konkretne rezultate“, rekao je premijer.

Marković je naveo da nikakvog raskoraka niti je bilo, niti će biti po pitanju naše evropske budućnosti, da Vlada ostaje u potpunosti posvećena kvalitetnom ispunjavanju preporuka iz ovogodišnjeg Izvještaja Evropske komisije te da će Crna Gora nastaviti da bude promoter evropskih i evroatlantskih vrijednosti u regionu, što je, kako je rekao, činjenica koja se prepoznaje na svakoj adresi.

“Cilj nam je dostizanje evropskog kvaliteta života naših građana, s akcentom na zadržavanje dobrog tempa ekonomskog rasta, kao jedinog realnog puta do tog cilja“, kazao je Marković.

Pojedinci imaju dvostruke aršine – deklarativno za očuvanje maslinjaka, a istovremeno bespravno podižu objekte

Predstavnika kluba poslanika manjinskih partija Genci Nimanbegua interesuje u kojoj fazi se nalazi postupak povraćaja imovine vlasnicima u Opštini Ulcinj u maslinadi Valdanos.

Marković je rekao da je Vlada zbog okolnosti koje postoje u Opštini Ulcinj i svjesna značaja tog grada za turizam i privredu Crne Gore insistirala da prvi planski dokument koji je usvojen u mandatu ove Vlade bude upravo Prostorno urbanistički plan Opštine Ulcinj, ali da pojedinci imaju dvostruki aršine: deklarativno se zalagažu za očuvanje maslinjaka u Valdanosu, a istovremeno bespravno podižu objekte radi biznisa, imovinskog interesa, ili ličnog komfora.

Premijer je rekao da su stavljena van snage planska rješenja koja su predviđala izgradnju velikih turističkih kapaciteta, kojima se oštro protivila lokalna zajednica, a onda je upravo na lokalitetu Valdanos u potpunosti zabranjena izgradnja stambenih i turističkih objekata – te je ovaj prostor rezervisan isključivo za potrebe maslinarstva i u manjem dijelu sporta i rekreacije.

“Imam potrebu da saopštim podatak da je samo u aprilu ove godine identifikovano 15 lica koja su nelegalno gradila ili grade na lokaciji maslinjaka. U pitanju su različite kuće za odmor, eko sela, kampovi – sve ono što je sada zabranjeno na tom lokalitetu i čemu se protivila lokalna zajednica u vrijeme kada je takve planove iskazivala država”, istakao je Marković.

Premijera posebno zabrinjava to što adekvatna asistencija i podrša lokalne samouprave izostaje.

“Znate da ne bježim od odgovornosti – ali dajte da je onda svi prihvatimo i odgovaramo za dio svoje nadležnosti. I, ukoliko smo zajedno na ovom zadatku, da svi nešto i preduzmemo. Ali ne mogu ni pojedinci imati dvostruke aršine. Ne možemo se deklarativno zalagati za očuvanje maslinade u Valdanosu, koja je složićemo se, simbol ulcinjskog kraja, a onda bespravno podizati objekte radi biznisa, imovinskog interesa, ili ličnog komfora”, naveo je Marković.

Kako je naglasio, osamnaest hiljada stabala stoljetnih maslina u Valdanosu su opšte i trajno dobro koje će prevazići i nadživjeti našu generaciju, kao što je i prethodne.

“Zato smo obavezni da je zaštitimo od svih oblika devastacije. I država će ostati odlučna u namjeri da prostor maslinjaka u Valdanosu sačuva i koristiće sva zakonom propisana sredstva da se počinioci kazne i zaustavi devastacija prostora“, rekao je Marković.

Crna Gora je na sigurnom i izvjesnom putu ekonomsko-socijalnog i ukupnog društvenog napretka

“Vlada u kontinuitetu radi na unapređenju ekonomskog stanja i stvaranju društvenog i socijalnog ambijenta koji će značiti bolji život za svakog građanina Crne Gore. To su danas opšteprihvaćene i vidljive činjenice iza kojih stoji značajan rezultat“, saopštio je Marković, odgovarajući poslanici Anki Vukićević na pitanje o stanju socijalno-društvenog ambijenta u Crnoj Gori.

On je podsjetio da najnoviji pokazatelji EUROSTAT-a za 2018. godinu ukazuju da je bruto domaći proizvod po stanovniku prema standardu kupovne moći, kao važan pokazatelj životnog standarda, u 2018. godini u Crnoj Gori povećan na 47 odsto prosjeka EU, što je najviše u regionu, budući da je u ostalim zemljama Zapadnog Balkana na oko 40 odsto EU prosjeka ili niže.

Marković je ocijenio da je povećanju životnog standarda doprinio ekonomski rast od blizu pet odsto u prošloj godini.

“Pozitivan trend je nastavljan i u prvom kvartalu 2019. godine kada bilježimo rast od tri odsto, i to na već visoko podignutim razvojnim standardima, što je iznad prosjeka EU. Realizuju se i sprovode brojne politike i reformske mjere za poboljšanje socijalnog statusa zaposlenih, pospješivanja novih prilika na tržištu rada, naročito za ranjive kategorije stanovništva”, istakao je Marković.

Prema njegovim riječima, rezultati ostvareni u odnosu na početak mandata Vlade dovoljno govore o opredijeljenosti i posvećenosti ka postizanju postavljenih ciljeva.

“Naime, prosječan broj zaposlenih u prvih četiri mjeseca 2019. je za skoro 18.000 veći u odnosu na isti period 2018. godine. Dakle, to je u procentima impresivnih 8 odsto. Slažem se sa Vama da možemo razgovarati i o kvalitetu radnog mjesta i svega onoga što ono donosi, ali to je činjenica, to su novozaposleni ljudi“, naglasio je Marković.

Kada je riječ o iseljavanju, naročito mladih ljudi, premijer je  rekao da mi radimo na tome da usporimo i zaustavimo odlazak iz Crne Gore, naročito ako je on motivisan ekonomskim razlozima.

“Ljudi su, slažem se sa Vama, najveći kapital, i Vlada će u kontinuitetu davati odgovor na taj izazov. On je već počeo da se registruje kroz snažan investicioni i razvojni zamah, posebno na sjeveru zemlje, gdje je iseljavanje i zadobilo karakter povremene pojave. I naša politika razvoja, odnosno ulaganje u razvoj sjevera, nije zasnovana na gruboj politici ili političkom interesu ili dobijanju glasova, nego baš, između ostalog, i zbog ovoga, da tamo razvojni potencijal koji imamo pretvorimo u mogućnosti za stanovnike sjevera, za mlade ljude, da oni ostaju tamo, žive, imaju svoj komfor a istovremeno zarađuju za sebe i porodicu”, kazao je Marković.

Kada je riječ o položaju lica oboljelih od bolesti zavisnosti i mentalno oboljelih građana, premijer je ocijenio da se naš javni zdravstveni sistem uspješno nosi i sa izazovima ove vrste.

Saopštio je da, prema podacima Instituta za javno zdravlje, u posljednje četiri godine nije došlo do povećanja broja oboljelih od mentalnih bolesti.

“Uz podsjećanje da je prošle godine otvoren Centar za autizam, razvojne smetnje i dječiju psihijatriju – želim i da Vam kažem da je urađen glavni projekat i završena revizija projekta za gradnju Klinike za psihijatriju, čime će trajno biti riješen problem uslova i smještajnih kapaciteta mentalno oboljelih pacijenata. Procijenjena vrijednost izgradnje i opremanja Klinike za mentalno zdravlje iznosi 5.6 miliona eura“, rekao je Marković.

Zaključuje da je Crna Gora na sigurnom i izvjesnom putu ekonomsko-socijalnog i ukupnog društvenog napretka,te da će Vlada nastaviti da taj put trasira svakog dana i na svakom mjestu gdje je to potrebno.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
meni
Gost
meni

Oćeš da kažeš da je vasa krađa narodnih dobara vječna? Sa ovim narodom vrlo moguće.

expert123
Gost
expert123

Prosla su vremena kada su se u Podgorici otvarali kisobrani kada u Beogradu pocne da pada kisa. Crna Gora je izabrala svoj put i ne treba nikakav tutor sa strane da je usmjerava.

Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

Bitno je da se sklapa dobro i da to vjecno traje.e to vam je vjecna cg.nicija ne gori do zore.

e viva
Gost
e viva

POSTADE I MARKOVIC VELIKI CRNOGORAC A HAPSILI SU NAS LIBERALE ZBOG CRNOGORSKE HIMNE.I MRZJELI ISTO KAO I STO NAS DANAS MRZE.ONI VOLE SAMO PODOBNE BAS NJIH BRIGA ZA CG.

Danilo
Gost
Danilo

Da se malo našalim, nisam znao da je venecijaska komisija tako lako potkupljiva, za svega tri miliona promjene mišljenje! komedija načisto. Što se tiče opozicije posebno DF-a sve sam ubjeđeniji da ih DPS plaća. Pa toliko “pametno” govore i rade da kada ih cuje i najveći skeptik otići će da glasa za Mila. Govore ko da im piše neko iz… Više »

Prc CG
Gost
Prc CG

Polako markoviću CG je sada pod tuđe skute a vratove se ako Bog da na pravi put.

KRALJ
Gost
KRALJ

Milo da se kandiduje za predjednika Srbije dobio bi vecinu, toliko o tome koliko lose vodi CG.

Jeste li znali?
Gost
Jeste li znali?

Klinasto pismo ili klinopis je jedan od najranijih pisama. Stvorili su ga Srbi u kasnom 4. tisućljeću pr. n. e., kao sustav za sporazumijevanje u Staroj Srbiji (Mezopotamiji).

mit i laž
Gost
mit i laž

kosmos se ranije zvao serbismos

Jeste li znali?
Gost
Jeste li znali?

Prvi čovjek koji je artikulirano prozborio u povijesti nazvan je Homo Serbius. Malo tko zna da je on ustvari bio Srbin, što je nedavno i dokazano.

Jeste li znali?
Gost
Jeste li znali?

Najpoznatija vrsta dinosaura T-Rex, nakon što se izlegao, prvu rečenicu koju je izgovorio bila je ”Srbija do Meteora”. Ostalo je povijest.

Vito
Gost
Vito

Da li stvarno verujete da je nekome u Beogradu stalo do recimo, Plava… kako pali vlast u CG narod a dzepovi sve teži… Doduše slično je svuda, e narode…

Alo ?
Gost
Alo ?

A sta to pricas Vito? Bez edukacije i sirine duha se ne diskutuje.

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Što se ovaj Pipun osokolio, ma će manje toga da bude kad krene u Spuž sa Vojvodom. Biće da se kriju mišići mali po skupštinskoj zgradi.

Dejo italija
Gost
Dejo italija

Željko sa draganom sam ja mogao. Samo puno kad provedeš vremena sa njim zna biti dosadan.

Dejo italija
Gost
Dejo italija

Cincur ti si mi kumara ti da mi pomogneš.

Patriota
Gost
Patriota

TRŠKO LI JE GOSPODINU PRESJEDNIKU VLADE SA OVAKVOM OPOZICIJOM.SAMO GLEDAJU DA SABOTIRAJU SVAKI NAPREDAK U CRNOJ GORI.
ČUDO NEVIĐENO,NIJEDNA ZEMLJA NA SVIJETU NEMA OVAKVU OPOZICIJU!

Trenutak
Gost
Trenutak

Gospodine Markovicu zelim da vam saopstim da su VAM CDM ovci u potpunosti lojalni…POZDRAV. CDM..

Dejo italija
Gost
Dejo italija

Minja nije bio loš. Samo kod njega je komunisticki sistem moraš biti miran.

Dejo italija
Gost
Dejo italija

Ove godine idem da vidim kuću i ona je blizu centra kaže majka da je lijepa. Možda ostane u nasledstvo. Ima kapiju na daljinski. Ne umijem ja preko te kapije.

Dejo italija
Gost
Dejo italija

Ovo sa parama moja porodica može sve preko konzulata italijanskog da završi. Pričaju nas jezik u podgoricu.

Trenutak
Gost
Trenutak

Mislis Podgoricani pricaju nas jezik 🤣🤣🤣🤣

Kalamburator
Gost
Kalamburator

Italija ti je uglavu udarila

Kalamburator
Gost
Kalamburator

Zaboravi pipune za sva vremena,”da je vjecna’

Bnjj
Gost
Bnjj

Plate u Cg su od 250 do 350e u 70%slučajeva cijene hrane i robe su kao u većini zemalja Eu. Minimalac u HR je 404e ljudi su tamo mnogo nezadovoljni i iseljavaju se zamisitekakva smo mi bijeda od države kakva nam je vlada plate miruju evo 12 god, propala država

Dejo italija
Gost
Dejo italija

Ima li ko da mi odgovori zašto mislite da se neću vratiti kući u crnu goru iz inostranstva.

Da je vječna!
Gost
Da je vječna!

Crna Gora ostaje za vazda Crna Gora! Ovi koji bi nešto drugo, neka idu tamo đe misle da će im biti ljepše.

LudiMilojko
Gost
LudiMilojko

Dje da idem, ti ces mi kazes

Kobilji DO
Gost
Kobilji DO

Ahaaa ovo drzava ne sprdajse jadan s pravim drzavama koje stite svoj integritet i gradjane.Mi drzave od 2006 nemamo ovo da je drzava s 600 000 stanovnika svagi gradjanin bi ima 1000 eura socialu na bogastvu CG

Bnjj
Gost
Bnjj

Bravo

LudiMilojko
Gost
LudiMilojko

Ima 1000 eura, a prosek, neko milionce eura , a neko ni euric

Bel
Gost
Bel

Knežević je državni neprijatelj !

Floyd
Gost
Floyd

Ali nije narodni

Mr.Evil
Gost
Mr.Evil

“Naime, prosječan broj zaposlenih u prvih četiri mjeseca 2019. je za skoro 18.000 veći u odnosu na isti period 2018. godine. Dakle, to je u procentima impresivnih 8 odsto…” Može li neko da mi pojasni ovo?

KnjazMilos
Gost
KnjazMilos

Pa Knezevicu i druzini da predamo nase svetinje? Srbiji da punimo kasu, a oni da nas pljuju? Nikada vise!

Nikad vise1918
Gost
Nikad vise1918

Neznam sto sad cute domoljubi te velicaju1918. Pod hitno osnovat komisiju da provjeri istorijske podadke Srba iz BiH i HR .89% njihova prezimena i prijeklo su iz nase Crne Gore i daj da ih prisjedinimo da smo veci i da nam se zove drzava Republika Srbska Crna Gora

Sigurimi
Gost
Sigurimi

Ovo mi je najjace na kraj. Pa nek ode u mup,policajci,vecina ne bi prosla psiho test,da ne pricamo o fizickoj spremnosti…

drug
Gost
drug

Gospodine Markoviću nastavite da izgrađujete našu državu i nemojte se obazirati na lavež ulice.

LudiMilojko
Gost
LudiMilojko

E blago tebi, cus izgradjuje samo svoj dzep taj glwda, nic drugo

Dejo italija
Gost
Dejo italija

Dobio sam trosobni stan blizu centra u italiju ali je ovamo sve zapetljano. U oktobar kupujem jedan trosobni u bar.

Trenutak
Gost
Trenutak

Srecno junace 🤩🤩🤩

Votka88
Gost
Votka88

Duskova i Milova politika je primjer koliko jedna drzava moze za kratko vrijeme da napreduje. Ovih nezadovoljnih ce biti uvijek,a to su oni koji zele da im sve padne sa neba bez ikakvog truda i zalaganja.

razocaran
Gost
razocaran

Votka kada si se provudio,јesili bio znojav.
Oa znasli da si imao volji standard 2011god.nego danas.Da,,negovorimo o vremenu jomunizma.
Znas li ko nas je uoropastio,Milo,Markovic sa druzinom.Nest neznanjen,nesto lopovlukom,i ti se kunes u njih
Blagoti ga Najci,joja te tako ,,pametnog,,rodila.

Bnjj
Gost
Bnjj

Kakav napredak čoveče da li se ti sprdaš tvoje komšije rade za 250 do 350e plate u HR je minimalac 404e pa su ljudi nezadovoljni

kamiondzija78
Gost
kamiondzija78

Samo naprijed!Samo uz tebe i sve vas koji brinete o Crnoj Gori mozemo postati država kojoj ce svi da zavide.

Igor88
Gost
Igor88

Crna Gora je sve ovo danas zahvaljući Milu, Dušku i svim ljudima koji se bore za nju a ne uništavaju je kao sto to opozicija pokusava ali bezuspješno !

InesBD
Gost
InesBD

Markovic je primjer politicara koji voli svoju drzavu i bori se za nju,opozicija je svoje davno rekla tako da tu polemisanja vise nema.

Prepelica
Gost
Prepelica

Neka se svi malo osvrnu na to sta je Crna Gora postala u svakom smislu od kad je nezavisna. Napredovala je u svakom pogledu a svi vi sto drugačije mislite mozete samo i da mislite. Jer ovo su ljudi koji nasu drzavu mogu da predvode a ne raspala opizicija koja se bavi svim i svacim ne bi li unistila drzavu… Više »

Dejo italija
Gost
Dejo italija

Nikola radoman me je nagovorio da se vratim u cg. Njegova je prevagnula.

🚜🙋‍♂️
Gost
🚜🙋‍♂️

Ima rjesenje i za botove koji zbog kineskog tableta od 30e pisu gluposti: Izadji mala izadji mala

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ono kad ti Mojkovčanin priča o crnogorstvu 🙂

Bokan
Gost
Bokan

Nazalost retrograde snage se ne predaju.Dolazi vrijeme da ih moramo baciti na koljena da bi konacno okoncali politicke krizu u CG.Nazalost nema drugoga nacina.

Dukljanin
Gost
Dukljanin

E Viva Dukljani…E Viva Montenegro…

NBA
Gost
NBA

TAKO JE GOS.MARKOVICU! VAKAT JE!

Ljubo
Gost
Ljubo

Aferim Markovocu

Bijeli Pavle
Gost
Bijeli Pavle

Zbog cijih gluposti je bombardovana Crna Gora zbog koga se obrukala Crna Gora agresijom na Dubrovnik,mogu li draza mihajlovic radovan karadzic ratko mladic milosevic seselj arkan biti vitezovi u istoriji Crne Gore ,mogu li Crnogorci odgovarati za Srebrenicu Sarajevo Strbce Batajnicu Kosovo i sve srpske genocide a sve u ime Srbije koja ne priznaje Crnu Goru njenu crkvu jezik simbole… Više »

LudiMilojko
Gost
LudiMilojko

Vidim srpski lepo pises, jes bogu mi bas ljepo, al sa bjelopavlovicima nemas bas nista.

Micko
Gost
Micko

Rece li ovo da nismo pod tudje skute Markovicu?

Dlakavi krpelj
Gost
Dlakavi krpelj

ja glasam za nezavisnu Boku… Boka je kao nezavisna i jednaka usla u savez sa Crnom Gorom i ne moze nijednom Bokelju bit draza Pg il Ct od H.Novog il Kotora..

Felix
Gost
Felix

Kad Srbija svojim susjedima bude poštivala prošlost, identitet, vjeru i teritorijalnu cjelovitost Balkan će biti mjesto suradnje i prijateljstva. Ali ona se ponaša kao zločesto dijete u razredu koje kaže da je ono dobro a ostalih 24 zločesto !
Pozdrav Crnoj Gori od Slavonca iz Osijeka !

Vito
Gost
Vito

A šta imate vi hrvati od historije osim NDH?

Felix
Gost
Felix

Bravo majstore jak ti je odgovor ! Ako su svi kao ti jasno je zašto je Srbija sa svima posvađana.

Vito
Gost
Vito

Jel to odgovor???

Vito
Gost
Vito

Nije mi jasan toliki kompleks od Srbije. Zar vi mislite da se u Srbiji bave vama, e cirkus. A svi hrle u Beograd kod zločestih

CT-USA
Gost
CT-USA

Sramte bilo i stid.Crna Gora je mariontska kolonija koja ne postoji od 2006 osim za lopove i one sa strane te im to odgovara EU i NATO.Da malo bar oni misle da smo drzava bilo bi im zao izumiranje ovog naroda.Kazite mi koju smo kapitalnu innvesticiju mi izgradili bez duga a na bogastvu CG sa mizernih 600 000 stanovnika ?Ni… Više »

Ubljanin
Gost
Ubljanin

SLUGE! SLUZITE SVOM ZAPADU I NATO-U A NECETE POD TUDJE SKUTE!???

Ljuta
Gost
Ljuta

Markoviću mi nemamo problem za izgubljenim već sa POKRADENIM Referendumom….a ti koliko si pošten toliko je pošten bio i taj referendum…..DK će o tome kad dodje vrijeme…. vodiš vladu koja zavisi od SD pa ne smijete hapsiti nikoga od tih drugova……zavisi od bs pa ne smijete ni njih hapsiti pa da nam sruše Lovćen….zavisi od shiptara pa im tolerisete nošenje… Više »

Biturbo
Gost
Biturbo

Smijesni markovicu pod dirigentnom palicom natoa i amerike. Brao ledjendo nezavisni no sto

Maja
Gost
Maja

Ako oslobodite ubice Scekica nikad cise ni Crne Gore! Ovo nema ni u Simaliji.

cetinje
Gost
cetinje

Maja,za tvoje saznanje,ponistena je oslobadjajuca odluka za ubistvo Scekica,vjerujmo da ponovno sudjenje ce izvesti pravdu na cistinu.

Parodija
Gost
Parodija

Nezavisna, ka sto je Dule nezavisan od Radijatora

cetinje
Gost
cetinje

Parodija “pusti sad”radijatore,ljet je,pa cemo zimus o tome,ali ako volis “svoju”drzavu,kao sto se da “zakljuciti”imas redovnu liiju NH-BG,ali uzmi kartu u jednom smjeru,srecan ti put.

Poltron
Gost
Poltron

Vjecnadae!
Vrakat je!
Nikad vishe 1918!

Ivan
Gost
Ivan

Bravo Duško!

Rajan
Gost
Rajan

Bas tako premijeru….

Patriota
Gost
Patriota

TAKO JE!
NE DAMO NAŠU MILU CRNU GORU!
NIJESU NAM NI ĐEDOVI DALI PA NEĆEMO NI MI!!!!!

FENIKS
Gost
FENIKS

VALJDA JE HTIO REĆI KAD JE OKUPIRANA 1918 DA JE ZAVRŠENO JEDNOM ZA SVAGDA
GRDNO SE PREVARIO PRETCI SU NAM OSTAVILI DA OSTAVIMO NAŠOJ ĐECI TO TRAJE TAKO VEĆ 1000G
ZLO PROLAZI CRNA GORA OSTAJE ZA NAVIJEKE

Patriota
Gost
Patriota

TAKO JE!!!!!

Roki
Gost
Roki

Što bi ovi jadnici? Da 45 bude veće od 55? To je neka teža matematika, koja postoji samo u njihovoj pameti, blago im upamet!

biba struja
Gost
biba struja

nekad smo sa srbijom baš baš bili neovisni, čak smo i u bg bili apsolutna većina, a sada virimo nogama ispod turskih dimija a glava nam je ispod američkog šljema, pa upita li ga iko da li su ga jenglezi juče avijonom malo provozali

Jadan ti
Gost
Jadan ti

Nijesi ti Bibi struja. Ti si Lud ko struja. Sve vidiš naopačke, a čini ti se da nije.

Marija Stjuart
Gost
Marija Stjuart

Podsjeticu te da u drzavi stvorenoj 1918.god Crna Gora nije dobila ni status pokrajine..drzava koja je imala kralja i ustav je okupirana od “bratske” Srbije…i jos cu te podsjetiti da je za vrijeme dinastije Karadjordjevic bila najsiromasniji i najzapostavljeniji dio Kraljevine SHS…toliko o tome!!!!!!!!!!

Cudo
Gost
Cudo

A kako vidje to to. Ti bi vise voljela Korejanske aviJONE, a. Sjedi 1.

suzavac
Gost
suzavac

Najpametnija misao koju je ovaj čovjek ikad izrekao…Neka nam je vječna!

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ako mu je ovo najpametnije, onda smo u velikom problemu

razocaran
Gost
razocaran

Cjecna,dokle opljackaju jos ovo sto je ostalo A onda ce zaboravit da je i postojala.To je ,,ZAKON,,lopuza i izdajica.

Trt milojka
Gost
Trt milojka

Vjecna, dok ne bankrotira, a onda cg nece hteti niko.

Peta Boka
Gost
Peta Boka

Pozdrav iz Srbije iz Herceg Novog!!!

ni stida ni obr
Gost
ni stida ni obr

Geote od Pete Boce…Dje te steglo?

LudiMilojko
Gost
LudiMilojko

Jel to mislus na boku pored cg

Mitar
Gost
Mitar

PREMIJERE borio sam se za CG i drzavu i CRKVU. Ali za drzavu dje cu moci da radim u svoj grad i da prezivim od 1og do 1og. Zar se niko iz VLADAJUCE KOALICIJE I OPOZICIJE ne boji BOGA? Ako se za sebe ne bojite,zar vas nije strah za vasu djecu? Naraviste sirotinju od nas!

FENIKS
Gost
FENIKS

CRNA GORA SE NIJE ODCIJEPILA OD KNEŽEVIĆEVE SRBIJE,ONAJ KO JE SLOBODAN IZLAZI IZ ZAJEDNICE DOBROVOLJNO.
ČUDO NAD ČUDIMA DA NEKO VOLI VIŠE LAJKOVAC OD ZETE

Normalno je
Gost
Normalno je

Feniks: Sasvim je normalno da čovjek voli više Lajkovac nego Zetu. Ako je iz Lajkovca.

Ljuta
Gost
Ljuta

Jeli to znači da Zeta treba da se odvoji od Podgorice mojkovca cetinja?

Marija Stjuart
Gost
Marija Stjuart

Citaj draga malo nacionalnu istoriju..prosiri vidike malo…

Vito
Gost
Vito

Čudo nad čudima da milogorci više vole Vračar beogradski od cipcite MNE

petar
Gost
petar

nezavisnost od cega droge mozga cim si u nekom paktu najmanje si nezavisan vezes konja kako gazda kaze

Dejo italija
Gost
Dejo italija

Imam tremu kad razgovaram sa ljudima.

Insert
Gost
Insert

Ali nemas tremu da mlatis ovdje gluposti..

Patriota
Gost
Patriota

NIKAD SE NIJE BOLJE ŽIVJELO U CRNOJ GORI,A VIŠE KUKALO.
PITAJTE OČEVE I ĐEDOVE KAKO SU ŽIVJELI,JE LI BILO STRUJE,VODE PO SELIMA ITD ITD.

Patriota
Gost
Patriota

OD KOGA SRBI POTIČU??

Ljuta
Gost
Ljuta

Od Boga Velikoga….

TitoOtacNacije
Gost
TitoOtacNacije

Nezavisnost kao kod 15 godišnjaka

Bruka
Gost
Bruka

A ti si vjerovatno bio neki mali mršavi 15togodišnjak pa te nisu nidje roditelji pustali niti su te djevojke htjele. Mnogi od nas su sa 15 godina bili itekako napredni i nezavisni. Nek je vječna Crna Gora!

TitoOtacNacije
Gost
TitoOtacNacije

Da, zato jos zivis sa roditeljima kao vecina Evivaca.

Dejan
Gost
Dejan

Ja sam Crnogorac i posle Crne Gore najmilija mi je Srbija. Stalno pokusavam da shvatim ali mi to nikako ne ide kako neko ko zivi u Crnoj Gori moze vise da voli Srbiju od Crne Gore…kao i da mase u Crnoj Gori raznim zastavama a ne crnogorsko…Kako moze neko da kaze OVO JE SRBIJA… Mozes da se ne slazes sa… Više »

REPUBLIKASRBSKA
Gost
REPUBLIKASRBSKA

Niko i nikad Crnogorcima nije rekao da vole vise Srbiju od CG to su ti teski spinovi i gluposti i licno moje misljenje je da slobodno se zadrzi nezavisnost al brate ovo lajanje na Srbiju i crkvu je dno dna

Nekulturan
Gost
Nekulturan

Dešava se,evo i kosovarima se nije svidjelo da žive u Srbiji,nekom se ne svidja da živi pod teritorijom CG

ni stida ni obr
Gost
ni stida ni obr

Pa sto cekas, sto ne brises odavde, nekulturni? Ionako su nam nekulturni balast.

sds
Gost
sds

Zatrovani su protiv svoje drzave.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Veoma jednostvano: Crnogorac je regionalna odrednica za Srbina iz Crne Gore. Crna Gora je bila drzava zbog slucajne okolnosti koje su sprecile stvaranje jedne velike srpske drzave.

Ahahahha!
Gost
Ahahahha!

SrbisuSvrbi: Sasvim jednostavno: sticajem okolnosti, ti si jedno magare.

Mišo
Gost
Mišo

Tvojoj pameti malo su dvije noge!

FreeMontenegro
Gost
FreeMontenegro

I ovo je veoma jednostvano: Crnogorac nije regionalna odrednica; vec svi vi domicilni ableci koji se tripujete da ste srbi to radite iz duboko ukorijenjenoga kompleksa nize vrijednosti i nidje dalje begisa niste obrtali,btw. Kapish?

FreeMontenegro
Gost
FreeMontenegro

A zasto je onda ta cuvena “velika srpska drzava” kroz istoriju sve manja i manja, i evo se skoro svela na beogradski pasjaluk,a?

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Free – Drzavna politika Crne Gore je bila Velikosrpska od Vladike Danila pa na ovamo.

Marija Stjuart
Gost
Marija Stjuart

Hahahahahahaha…ti si presmijesan..eto, htjeli su veliku,homogenu Srbiju a sad im ostade crkavica…ako smo mi samo regionalna odrednica sto se ubise da nam ukradu crkvu,istoriju,more…..da ne nabrajam vise..

niro
Gost
niro

Pišiti pamet.

Ljuta
Gost
Ljuta

Zaboravljas da je CG bila Zetske Banovina ..Srpska Kraljevina te Srpska Kneževina…te spoj Srpskih plemena koji su došli kao Sloveni sa Karpata…..

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

Bravo Dejo !

Sigurica
Gost
Sigurica

Građani sa olovkom u ruci,… a neko sa kovertom na grani…. Premudro.
Pod čijim smo sada skutom mudrosti… SADa nam zaista nema povratka.

kojo
Gost
kojo

vjecna da je

Ljuta
Gost
Ljuta

Koverta dk

Dejo italija
Gost
Dejo italija

Treba mi ženska ruka kad se vratim da ide u trgovinu ja ne mogu vise. Još kad bi znala italijanski. A ja kad budem imao pedeset godina više sam star.

FreeMontenegro
Gost
FreeMontenegro

…mini diktatori df-ovaca nece ni cenzus prec na sljedecim izborima….

razocaran
Gost
razocaran

Markovicu,ti iGleda da ne znas sta je NEZAVISNIST.
Dosadno mi je da ti poduze objasnjavam,samo cu ti navesti jedanprimher.
Nezavisnost je kada sve odluke u drzavi donose njeni organi,a ne Ambasadori Amerike i Engleske.
Nadam se da ti ja,sada malo jasnije.

ni stida ni obr
Gost
ni stida ni obr

Ili Rusije, na primjer, i to uz pomoc Gru-a…

SrbiSuTurci
Gost
SrbiSuTurci

razočarani pa što to ne kažeš Vučiću i Brnabiću nego im sve odluke u državi donosi Rusija.

Ferid
Gost
Ferid

Što je veći lopovluk, “patriotizam” je bučniji.

Slavko
Gost
Slavko

Nemamo od cega da zivimo, kriminal na svakom uglu, cijeli svijet nas zna po drogi, ubistvima i svercu, pusti nam praznu pricu Markovicu!

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Slušaj ovoga mozga o čemu on priča. Bolje bi mu bilo da objasni ko je prisluškivao tadašnjeg premijera a današnjeg predsjednika i kako su ti snimci dospjeli u javnost, i to baš u vrijeme kad je Radijator bio na čelu Službe.

Daka
Gost
Daka

Duško je Premijer. Tako mu se I obraćaj. Botu DF-ovski. Poznam vas poslije prve napisane riječi. Ti si Staropodgoričanin ka jesam li ja Đni Versaće.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Daka, ovo je onaj Amfilohijev pop, što uzima crnogorske nickove i srbuje na portalu. Srećom, kapacitet mu je takav da ga je lako prepoznati.

Patriota
Gost
Patriota

DA JE VJEČNA CRNA GORA!

Rankovic
Gost
Rankovic

Boze, budale. ….

delboj
Gost
delboj

Neradni narod. Svako ko je sposoban moze sebe da obezbijedi primanja mnogo veca od botovskih komentara ovdje kako kazu za 300 eura. Znaju se plate za one koji su strucni i sposobni, za to postoje koeficijenti, i mnogi ljudi rade po bankama i stranim firmama za otprilike prosjecnu platu od 1000 eura, a i dosta vise… E sad imas jedan… Više »

mojsilović
Gost
mojsilović

Koga interesuje ova tvoja priča?

brao' ti ga
Gost
brao' ti ga

Brao’ ti ga brateee moooj! Samo ti radi po 18 sati dnevno za platu od “malo preko 1000” . Tako treba svi kao ti da radimo, ne po 18 ,nego po 24 sata. Aoooo makse oli, ti ne stignes ni da se istusiras, ne valja to. Imas li ti kakvog zivota? Da prosetas, povedes nedje familiju.. ? Samo robovi kao… Više »

Dejo italija
Gost
Dejo italija

Vraćem se ja oko pedesete u crnu goru ima li ko da mi pomogne kad se vratim?

Dejo italija
Gost
Dejo italija

Ko je ovo što lajkuje minus. Neće da pomogne pa đe će ti duša.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Lajkuje minus, vrh

Bnjj
Gost
Bnjj

Stranci kada čuju da radimo za 300e se zgražavaju ne mogu verovati da slabo naseljena zemlja sa 600000 stanovnika tako loše živi

ni stida ni obr
Gost
ni stida ni obr

“Veruj”, ili ne “veruj”, samo ne spinuj!

Bnjj
Gost
Bnjj

A šta je tebe tu spin sve živa istina

ne mlati
Gost
ne mlati

a bolje smo zivjeli kad smo bili u zajednici

Trt milojka
Gost
Trt milojka

Bolje

ni stida ni obr
Gost
ni stida ni obr

Ma, bolje, Milojka, nije smjelo toliko da se trtka. A danas je semiotika uznapredovala pa se neki dopisuju poridicnim pravopisom, tipa: trt!

SrbiSuTurci
Gost
SrbiSuTurci

Bnjj, da je vječno nezavisno Kosovo!

Maja
Gost
Maja

Neka objasni ukinutu presudu ubicama Slaviljuba Scekica.

mojsilović
Gost
mojsilović

Neka objasni zašto nema Roćenovih razgovora u crnogorskim medijima i na ovom portalu?

FreeMontenegro
Gost
FreeMontenegro

zato sto ovaj portal nije FAKE NEWS ka smece od i4ns koji ti ocito posjecujes…;)

Send this to a friend