Politika

Marković: Bjekstvo Branke Milić neće narušiti odnose sa Srbijom

Premijer Duško Marković saopštio je danas da očekuje, da jedna od optuženih u slučaju pokušaja terorističkog napada na dan održavavanja parlamentarnih izbora, 16. oktobra 2016. u Crnoj Gori, Branka Milić, nakon njenog bjekstva u Ambasadu Srbije u Podgorici bude dostupna sudskim organima.

“Ovaj slučaj neće narušiti odnose sa Srbijom”, kazao je Marković novinarima nakog Premijerskog sata.

https://youtu.be/oXni-sYIzsQ

<<<Crna Gora pozvala ambasadora Srbije na konsultacije zbog Branke Milić<<<

Viši sud je prošle sedmice donio rješenje da se Branki Milić, odredi pritvor zbog opasnosti od bjekstva nakon čega je ona pobjegla u Ambasadu Srbije u Podgorici.

<<<Nakon što joj je određen pritvor Branka Milić pobjegla u Ambasadu Srbije<<<

O crkvi na Rumiji

Odgovarajući na pitanje da li je završen nalaz Inspekcije o radovima na crkvi na Rumiji Marković je rekao da je postupak u toku, te da je nadlezna Inspekcija naložila da se ukloni materijal kojim j eobložena crkva.

“Država stoji iza svog rješenja”, tvrdi Marković.

<<<Radulović: Radovi na Rumiji nezakoniti, reagovaćemo kad inspekcija završi postupak<<<

Da se ne ponovi 1918.

Premijer Marković se osvrnuo i na predloženu Rezloluciju povodom ‘Podgoričke skupštine, te poručio da  je jasno da je prije 100 godina Crna Gora tog datuma izgubila svoju državu i da je njen suveren protjeran.

“Više nikada nećemo dozvoliti da budemo u toj situaciji”, jasan je bio premijer.

https://www.youtube.com/watch?v=sVplDDtIlvA

Kampanja nedobronamjernih

Premijer je komentarišući tvrdnje pojedinih da je zbog izgradnje auto-puta ugrožena rijeka Tara kazao  da se radi o neprimjerenoj kampanji.

“Nema pomisli da radovi mogu ugroziti Taru, niti će se UNESCO baviti tim pitanjem, nema šanse. Nema rizika. Tara će ostati kakva jeste. Auto-put će donijeti novu šansu za Crnu Goru. Pozivam sve dužebrižnike das pogledaju što je sve država uradila da zaštiti životnu sredinu. Tim pitanjem se bavimo na pravi način i bez improvizacija. Stope u mostu auto-puta ne mogu zagaditi Taru, to su samo kampanje nedobronamjernih ljudi”, zaključio je Marković.

M.Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Titograd
Gost
Titograd

…te poručio da je jasno da je prije 100 godina Crna Gora tog datuma izgubila svoju državu i da je njen suveren protjeran… A što ne pomenu, Markoviću, da je tada autokefalna CPC ukinuta dekretom kralja Aleksandra? To ne pominješ?

Đuro
Gost
Đuro

Ne moderiši čoče ovi vas uništiše kukale. Noviceck 1918 kukala vi…..

Đuro
Gost
Đuro

Gospodo nije prvo GRLO crkve garantovalo povratak na sučeljavanje o izdaji i ponišenju CRNOGORSKE DRŽAVNOSTI a što ne održa riječ evo danas mi je isti ka onaj Kačavendai Artemije vladike po mjeri 1918 .

Crniseverkoreac
Gost
Crniseverkoreac

Odnosi sa srbijom su trajno naruseni zbog priznavanja kosova, zbog slanja onog u okupirani knin, zbog podrske siptarima sa kosova u svakoj prilici.a ne zbog ove sto je pobegla u ambasadu.kazes srbij

Mario
Gost
Mario

Premijeru,ova vasa prica o cetnickusi Milic Branki,ne “pije”vodu.Po automatizmu vas DEMANTOVA Dacic Ivica zvani “kesa”-vrecica za smece,da Crna Gora nije uputila nikakav zahtjev o izrucenju Milicke.Dakle ko od vas dvojice “govori istinu”,tako da se “mora Crna Gora”i dalje “ponizavati”od strane Srbijanske vlasti.Mislim da ste vi premijeru preuzeli titulu naseg Filipa Vujanovica-mirotvorca-caj od nane,jedno se desava iza vrata vrata ambasade,a nama… Više »

Region
Gost
Region

Računali se baš pod “bjekstvo” ako odeš u Ambasadu i javiš se da si tu. Može ne odazivanje iži izbjegavanje Suda, ali baš bjekstvo nisam sigura

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Neće narušiti odnose sa Srbijom ? Reče onaj kojem brat u BG živi. Reče pripadnik naroda čiji je narod subverzivni i izdajnički, doseljenički element u Srbiji od kojeg je Srbija samo štete imala. Među prvima ste priznali Kosovo. Glasali da se srpske vjersko- kulturne Svetinje na Kosovu proglase Albanskim. Izmišljate neke državne udare i hapsite babe i đedove, bijednici i… Više »

@r.sumska
Gost
@r.sumska

……ti stvarno nemas nista interesantno da ti se desava u zivotu;jadan si momce kad ti zivot curi viseci po portalima po inostranstvu….uzasi promiskuiteta…….

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Ne govori u moje ime.
Spavaš pod istim krovom zajedno sa svojim stadom.
To je tvoj život.
Istina je tvoj neprijatelj, jadniče.

FreeMN
Gost
FreeMN

Hej sumska, ti si nas idol…..ajd’ sad idi 😉

Rale
Gost
Rale

Drzava ti je vratila plac iako si opozicionar. Ima li ko da zapisuje ove izjave.
Kao u crtanom filmu. Postoji zakon za poziciju i zakon za opoziciju.
Sprdnja.

Toni
Gost
Toni

Duško misli da je tako.

Šeki
Gost
Šeki

Odnose sa Srbijom ste narušili i bez ove babe! Odnosi ne mogu biti gori! Sa Tačijem, Haradinajem i Ramom su fantastični, a sa braćom Srbima kidate sve veze. “Bravo, kreteni!”

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Šeki, izbaci to ” braćom Srbima”.
To je za nas uvrijeda.

Šeki
Gost
Šeki

R. Srpska, izbaci svoju glumu iz komentarisanja. Glumiš da si Srbin iz R. Srpske, a zapravo si depeesovski bot, čija je namjera da stvori sve veću mržnju između Srba i Crnogoraca. Još pišeš i “uvrijeda”!? Koji to Srbin govori “uvrijeda” umesto “uvreda”??? Samo ovi novokomponovani dukljanoidi i njihovi botovi mogu napisati “uvrijeda”, u prevelikoj želji da prigrle čirgilicu i potenciraju… Više »

CiNick
Gost
CiNick

Lingvistički jedino je izpravno pisat “uvrjeda”, jer je crnogorski jezik ijekavski, a ođe je glas “e” kratak, te umjesto “ije” ide glasovna grupa “je”. Neki lingvisti tvrde da poslije “r” ne ide “j”, što je brezsmislena posljedica srbizacije cg jezika (rječnik, rješenje).

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Pusci lingvistiku bola’.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ CiNick

Nick ti savršeno odgovara.
Pokrali ste vi dosta naših riječi , a mislim na prekodrinske, Dinarske Srbe.
Mi 90% pišemo i zborimo Sraeohercegovačkim dijalektom, a vas 1/3. 2/3 vas ima Zetski dijalekt.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Šeki Pišem što mislim i imam svoj stav. Ja sam Marko Lazarević. obavezno ukucaj na goog-le Pelagićevo. Imaš me na fejsu, kraj jedne kule ( etno- selo Bijeljina) u bijeloj sam majici ljetno vrijeme. Ako sumnjaš da kradem nick pošalji mi zahtjev za prijateljstvo. Ako se bojiš da ću otkriti tvoj identitet na CDM-u nemaš osnova Marko, Nikole, Lazarević… Više »

R. Srpska
Gost
R. Srpska

ŠEKI JAVI SE ??? Šta si stvarno mislio da mi Srbi imamo neke osjećaje prema vama ??? Prešli ste crvenu liniju sa koje više nema povratka, čak i kad bi šćeli. Priješli ste na drugu obali rijeke Stix. Srbi vas nikada više neće prihvatiti kano svoje ma kako se izjašnjavali, ma kako se osjećali. Mi vas ne mrzimo, ali ves… Više »

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Pustite mi moj komentar dolje a kojem ogdovaram Šekiju.
Nikoga ne vrijeđam.
Već drugi put’ mi ga brišete.

Titograd
Gost
Titograd

Hahahahaa…uvrijeda…hahahaha…kakva nepismenost i debilizam

Globalni igrač
Gost
Globalni igrač

Ovo su periferne stvari za nas. Moramo da vidimo šta ćemo sa Trampom i Kimom! Pa Putin…!

Nebojsa
Gost
Nebojsa

Ne znam samo sto jos mogu da urade da bi se narusili odnosi. Koliko je previse?

REPUBLIKA SRBSK
Gost
REPUBLIKA SRBSK

Hi hi sto se ovaj propinje na zadnje noge naravno da vi politicari ne zelite jedinstvo jer bi bili sto i pre NIKO I NISTA

Finger
Gost
Finger

Ne treba ništa dirati… ova ba..a je u zatvoru , njeni je rane i poje…samo nemoj da uvale foru sa diplomatskim dokumentima, jer Svrbijanci mogu i takvoj hulji dati diplomatski .

GRAĐANSKI
Gost
GRAĐANSKI

Marko’iću, ja mnim da, ako je ne isporuče – treba, pa još kako – narušit odnose sa Srbijom, jer će to bit nečesovi “tamo njihov” marifetluk i krivica. A to očekuj od “tamo njih”, jer je to njihova specijalnost. I da te zamolim – nemo im se još pravdat što vi je teroristkinja i neprijateljica Crne Gore, naredna i za… Više »

Šeki
Gost
Šeki

Nisi ti građanski, već nacionalistički!

Nikolija
Gost
Nikolija

Kako je Branka trcala onako bolesna ko bi to stigao vjetar je to …..a bjezi tamo

mojsilovic
Gost
mojsilovic

mozda raskopavanje usca Bojane? na to mislis jator radi.

mojsilovic
Gost
mojsilovic

“Pozivam sve dužebrižnike das pogledaju što je sve država uradila da zaštiti životnu sredinu. ” ???

nemam entelegencije prirodne da ochigledno sagledam, eto gledam pa jopet ne znam.. sta to uradiste da zastitite zivotnu sredinu.

CiNick
Gost
CiNick

Što JOŠ Srbija treba učinjet pa da razumijete da su za dobre odnose potrebne dvije strane? Ako ste mazohisti, budite to o svojemu trošku.

Ljuta
Gost
Ljuta

Takve je svaka istina iz titovog Mojkovca…Stojite kazete iza svakog rjesenja drzave ali NE STOJITE IZA SVAKE PRAVOSNAZNE I PRESUDE VRHOVNOG I USAVNOG SUDA….a DF se jedini bori da to sko kazete bude ispostovano…

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

Bravo premijeru,podržavaju te svi slobodno misleći građani CG.

free samples
Gost
free samples

kao ni bjekstvo Sveta Marovica ….

PotomakZelenasa
Gost
PotomakZelenasa

Oni samo kopaju, rovare, miniraju, i skacu nam u stomak a vi ka da se stidite, sto god urade vi imate opravdanje za njih…

Ljuta
Gost
Ljuta

Zelenasi su hteli federavnu drzavu Srboje i CG…potomce onih koji su ubijanja nevinih zvali lijeva skretanja

blagoimupamet
Gost
blagoimupamet

kako si, Ljuta, otrovno stvorenje. Vjerovatno te u mladosti niko nije volio, pa ubi ovaj portal otrovom.

FreeMN
Gost
FreeMN

Ljuta je medo k0ka glavom i bradom,na drugim portalima poznat kao azrau/pekson/peki/pekas i sl 😉

Šeki
Gost
Šeki

Ka što imaš vođe BudoMNE, WC NA RUMIJI, Stara Podgorica, R. Srpska, Sekule Drljević, Fra Sotona i sl., a sve isti čojak.

PotomakZelenasa
Gost
PotomakZelenasa

E sram te bilo.. i istrijebili se ka sto ste… srbin ce bit istorija jos malo… vrace vam bog za sve ono sto ucinjese tvoji preci i pobise i popalise po crnoj gori, pih.. gadno mi je stobom da polemisem…

PotomakZelenasa
Gost
PotomakZelenasa

Slabo su oni skretali tad lijevo koliko bi mi neki skretali danas.. cisto da ne ponovimo njihove greske pa da nasa djeca i unucad opet imaju probleme posle 100 god…

Send this to a friend