Politika

Marković demantovao Medojevića: Nije bilo razgovora, pa nema ni zaključenog aranžmana sa MMF-om

Predsjednik Vlade Duško Marković demantovao je tvrdnje predsjednika Pokreta za promjene Nebojše Medojevića da je Vlada pregovarala sa MMF-om.

<<<Medojević: Vlada sklopila tajni sporazum, biće smanjene plate i penzije<<<

<<<Medojević: Krivokapićeva vlada je slaba, u njoj je samo URA, opasan eksperiment<<<

“Podsjećamo da je 41. Vlada i ja kao njen predsjednik – odbila da prihvati aranžman sa MMF-om u decembru 2016. godine, što se pokazalo ne samo hrabrom, već i ispravnom odlukom.

Stabilizovali smo u prethodne tri i po godine naše javne finansije i povećali fiskalnu odgovornost. Značajno smo uvećali izvorne prihode i sve do početka zdravstvene i ekonomske krize tekuću potrošnju finansirali iz sopstvenih prihoda”, kazao je Marković.

Kako je rekao, Vlada je podigla izglede kreditnog rejtinga zemlje, pokrenula rast ekonomije sa prosječnom stopom od 4,6 posto.

“Povećali smo zaposlenost i značajno smanjili stopu nezaposlenosti. Obezbijedili ne samo redovnost isplata već i povećanje zarada u prosvjeti i zdravstvu, i unaprijedili položaj penzionera. Povećali minimalnu zaradu i najnižu penziju. I u uslovima nezapamćene zdravstvene i ekonomske krize koja razorno pogađa sve ekonomije svijeta, pa i našu, a u okviru nje posebno turizam i povezane djelatnosti – ova Vlada njie tražila niti bi prihvatila aranžman sa MMF-om”, kazao je Marković.

On je rekao i kako su imali rješenje za trenutnu finansijsku situaciju, kao što su imali domaćinsko i održivo rješenje u svih devet mjeseci krize, i to bez smanjenja penzija i zarada u javnom sektoru, a uz izdašne subvencije građanima i privredi.

“Pored toga, obavezali smo se i na dodatno povećanje zarada u prosvjeti i zdravstvu od januara naredne godine – što bismo i ostvarili. Dakle, nije bilo razgovora pa nema ni zaključenog aranžmana sa MMF-om. Zato još jednom tvrdnje poslanika Medojevića odbacujemo kao netačne i iskonstruisane, pa im više nećemo pridavati pažnju”, zaključuje Marković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gosponin
Gost
Gosponin

Gospodin je pravi

Istina
Gost
Istina

Morat ce te i vi i DPS nastaVIt vodit CG jer drugog izlaza ja nevidim a mislim i svi cak i EU.

Pametan
Gost
Pametan

Da vam objasnim u eu bankari ovi sa fondovima razne velike Finansieri bez limita velike multinacionalne kompanije upravljaju sa politicarima a u crnoj gori obrnuto pa tako biramo skoro isto samo na drugi nacin

Idea
Gost
Idea

Eto koliko medo govori istinu,pa ludi narod glasa njega i slicne njemu.

Dalibor_CG
Gost
Dalibor_CG

Ispade Medo pravi srbin,slaže kad zine!

460
Gost
460

Medo ka MEDO, svaki dan bulazni.

Turbo mili
Gost
Turbo mili

Znamo mi da medo kad zine laze
Gdine Markovicu !!!

Pedja*
Gost
Pedja*

Medo zna bolje .

Jelena
Gost
Jelena

Vidjecemo KIKI ove tvoje nebeske ministre. Vjerovatno ce traziti pozajmicu od samog Boga.

kiki
Gost
kiki

tesko da mogu gori biti…tek cemo viđeti kako su stari radili

Pako Rabanović
Gost
Pako Rabanović

Čekaj brate, ne kapiram…
Medojević napada Vladu, Marković je brani a što radi Krivokapić?
Pomjera brda hahaha

Marina
Gost
Marina

Potpuno ste u pravu.Naravno da ne treba da se spustate na nivo jednoga covjeka takvoga soja kao sto je Medojevic.Spremnoga na SVE da bi se domogao vlasti.Njegov moralni profil ne zasluzuje da se bilo ko njime bavi a pogotovu vi sa visokih pozicija DPS-a koji sluzite kao primjer kulture u ophodjenju .

kiki
Gost
kiki

poznati su nam vasi rezultati odlicno

Minhauzen
Gost
Minhauzen

Medovi rezultati su jos poznatiji.

Send this to a friend