Politika

Marković i Plenković: Da rješavamo otvorena pitanja, a ne da ih arhiviramo

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković sastao se danas u Dubrovniku sa predsjednikom Vlade Hrvatske Andrejom Plenkovićem i razgovarao o bilateralnim odnosima i unapređenju ekonomske saradnje.

“Razgovarali smo kako da bilateralne odnose dalje unaprijedimo, da održimo visok nivo političkog dijaloga ali da u cijelom kontekstu regiona unaprijedimo i našu ekonomsku saradnju”, kazao je premijer Marković koji učestvuje na Osmom samitu šefova vlada Centralne i Istočne Evrope i NR Kine koji se danas i sjutra odžava u Dubrovniku.

Premijer je kazao da je sa predsjednikom hrvatske Vlade dogovorio da u toku ove godine, u pripremi za preuzimanje predsjedavanja Savjetom Evropske unije, premijer Plenković posjeti Crnu Goru i da tom prilikom, kako je rekao naš premijer, razgovaramo o svim opcijama koje su vezane za Zapadni Balkan i njegov progres prema EU, koje bi Hrvatska mogla imati u svojoj agendi za vrijeme predsjedavanja.

“Otvorili smo i neka druga pitanja koja se tiču uslovno otvorenih pitanja. Saglasili smo se da to nijesu pitanja koja su nerješiva nego da treba u kratkom roku da pronađemo odgovor na njih i pokažemo sposobnost da smo odgovorni i sposobni da rješavamo otvorena pitanja a ne da ih arhiviramo”, kazao je premijer novinarima nakon sastanka sa premijerom Plenkovićem i dodao da u budućnosti očekuje dalji napredak bilateralnih odnosa na svim poljima.

Na pitanje novinara o očekivanjima od Samita 16+1, premijer Marković je kazao da je pozicija Crne Gore utemeljena na veoma dobrim političkim odnosima sa Narodnom Republikom Kinom.

“U okviru ovog procesa mi razgovaramo i o saradnji koja se tiče ekonomije i razvoja infrastrukture. Znate da smo već skoro u završnoj fazi realizacije prve dionice autoputa u Crnoj Gori. Iskoristiću priliku u razgovoru sa predsjednikom Vlade Li Kećijangom sjutra da akcentiram važnost toga projekta i važnost završetka tog projekta sredinom iduće godine”, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore.

Na stolu će, dodao je premijer Marković, biti i razgovor o nastavku saradnje na autoputu jer smo već dobili ponudu od CRBC-a, po modelu privatno javnog partnerstva.

“Posebno mi je zadovoljstvo da ćemo u okviru ovog Samita, a što je podržano od ostalih članica Samita, moći razgovarati o formiranju kreativnog haba u Crnoj Gori za sve članice, što je veoma važno sa aspekta kulturne saradnje, inovacija”, rekao je premijer Marković.

M.D. 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dejo skrbavi
Gost
Dejo skrbavi

Budimo realni.

Dejo skrbavi
Gost
Dejo skrbavi

Ojha auto put 😂

Ljuta
Gost
Ljuta

Prodate duše..sto je sa nasom Prevlakom..
.? JESTE li i nju prodali No.2?

Milovan
Gost
Milovan

Biće nekolike valorizacije!

Bnjj
Gost
Bnjj

Daj boze da se nastavi taj put,pozurite malo zivot prolazi

Jovanka
Gost
Jovanka

Kako je ovo lijepo kad se saglase oko uopstenih bezveznih tema, usput rucaju i uzmu par dnevnica…

Zum
Gost
Zum

Boka da se vrati Hrvatskoj!!!

Lale
Gost
Lale

Vazi samo ti reci,sedi dje si ni za dje si nisi !

Ljuta
Gost
Ljuta

Da se vrati? Pa hrvatska je od boke bar 600km vazdušne linije….sve do Stona je Zetska Banovina

Send this to a friend