Politika

Marković: Nezabilježen primitivizam Rusije, crna lista ostaje tajna

Predsjednik Vlade Duško Marković kazao je da spisak crnogorskih državljana koji se nalaze na crnoj listi Rusije ostaje tajna.

Ruska ambasada u Crnoj Gori priznala je nedavno u odgovoru na pitanja CDM-a da postoji lista sa zvaničnicima iz naše zemlje kojima je zabranjen ulaz u Rusiju ali nije htjela da saopšti ko su oni.

Saopštili su da je to recipročan odgovor na inicijativu Crne Gore za uvođenje sankcija u bilateralnim odnosima.

Marković je nakon današnjeg premijerskog sata u Skupštini kazao da ga iznenađuje destrukcija i primitivizam koji dolazi iz Rusije.

“Danas sam vidio iz jedne službene zabilješke da je prilikom uručenja note Ministarstvu inostranih poslova Rusije saopšteno da spisak nepoželjnih osoba u Rusiji ostaje tajna i da nećemo znati ko je na tim spiskovima. To je njihova praksa”, rekao je Marković.

Premijer je kazao da će demokratija uvijek pobijediti nedemokratiju.

“Crna Gora ide putem razvoja demokratije, ali nas je razočarao ovakav odnos prema Crnoj Gori i iznenađuje takav nivo destrukcije i primitivizma jednog režima koji do sada nije zabilježen. Mi sigurno nećemo posustati”, rekao je Marković.

On je, govoreći o razgovorima sa ruskim komičarima, Leksusu i Vovanu koji  su poznati po tome što zovu visoke državnike širom svijeta i predstavljaju se kao njihove kolege, rekao da te podvale potvrđuju da Vlada nema šta da krije.

“To je samo još jedna podvala istog mentora koja potvrđuje da smo mi u Crnoj Gori spremni da kažemo sve što mislimo i da nemamo skrivenu agendu. Te razgovore nisam preslušavao jer tačno znam šta sam rekao. Uopšte nije tačno, pošto je to na društvenim mrežama vi provjerite da li sam to rekao da će biti potvrđena. Ja sam samo rekao da sudski postupak imati za rezultat da nikada niko više ne krene na Crnu Goru i ne uradi ništa protiv svoje države”, rekao je Marković.

Premijer ide 5.juna u Vašington, ali samo da prisustvuje ceremoniji, objasnio je nakon premijerskog sata.

”Ministar Darmanović predaje dokument, plan ceremonije se ne mijenja, ja idem samo da prisustvujem”, kazao je Marković.

B.Knežević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
R. Srpska
Gost
R. Srpska

S obzirom na komentare, primjećujem da je crnogorsko društvo duboko, duboko podijeljeno.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Opet repska republika!!! No reci posteno, jesi li prima sendvic u redu DF veceras – nemoj opet gladna stomaka da lijezes jado.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Jel ja lažem u komentaru gore ?
Jesam li ti ja kriv što ste duboko podijeljeni, šizofreni, dvokrilni, bipolarni,… ?

Istina boli, ali ja ti nijesam kriv.

Donja Morača
Gost
Donja Morača

Svako društvo je podijeljeno. Kad bi znali koji je tvoj problem, lakše bi se sa tobom komuniciralo. Da pokušaš po prezimenu da nađeš matičnu državu. R Srpska sigurno nije. A siguran sam da nije ni Srbija. No me strah da kad shvatiš da si vjerovatno Crnogorac, da što od sebe ne učiniš.

Boki
Gost
Boki

Kad te Tramp elegantno gurne onda ti Rusi postanu primitivni….. ;)))

Bokelj Hrvat
Gost
Bokelj Hrvat

elegantniji je farmer iz texasa nego doktor nauke iz rusije

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Nijesi mi odgovorio na vec postavljeno pitanje: radujes li se crnogorskoj zastavi, ka hrvatskoj kad je vidis? Pozdrav

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Reći ći ti ja mjesto njega.
Hrvatskoj zastavi se raduje, a tvoja zastava mu ne znači savršeno ništa.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Boki sta smeta? Aj drzi se tvoga neutralnoga vucica, koji glavu iz ruskoga dupeta nevadi vec 3 godine – zivota ti

Bratonozicc
Gost
Bratonozicc

Ova vlast je maksimalno ponizila slobodarski duh ovog naroda. Zarada privilegija i opstanka na vlasti pljunusmo na Rusiju… zarad zapadnjackog licemjerja i NATO pakta, najvece teroristicke organizacije. Sve ce nam se ovo o glavu obit i to zestoko. Zna DPS da je narod protiv zato su nas i ugurali na silu.

Gospodin
Gost
Gospodin

Prijatelji sada je jasno da se odnosi dugi 317 godina sa Rusijom neće popravljat’. Naravno za ovo loše stanje je kriva Rusija a ne Crna Gora.

Sejo
Gost
Sejo

Iznenadjen i uvredjen sta je ovaj Sojic ocekivo da udje u Nato i istovremeno da ide u Rusiju , e nece da moze

Željko
Gost
Željko

@ Sejo I ja kao ” manjinac ” mislim da nam se smiješi sudbina : Estonije , Litvanije , Letonije , Ukrajine , nažalost !! Bio sam za nezavisnu Crnu Goru i biti ću uvijek , za EU sam ali bojim se da će nam odlaskom Rusa turizam pasti već od sljedeće godine !! Ne vidim spremnost ” naše nove… Više »

Sigurica
Gost
Sigurica

…. Ko tebe kamenom, ti njega hljebom,.. a hljeba nema, uzeše ga ovi bacači,… ostali samo bubulji,… Koji je bolji,… Tramp ili Putin,.. pitajte Tita,… pioniri !!!

Lob
Gost
Lob

Pravo pitanje je koji je gori

Jokan
Gost
Jokan

Ja zbilja ne shvatam ovu potrebu da se Rusija što više provocira!
Mi smo prvi njima uveli sankcije, i neka smo, to je pravo naše države. Oni uzvratili. To je njihovo pravo.
Nazivati to njihovo pravo primitivizmom samo pogoršava situaciju.

16768125000$$$$
Gost
16768125000$$$$

Ja sam pod grčku čizmu ostrvo krf. …….☆

konik
Gost
konik

a tramp nije primitivan

Lob
Gost
Lob

Slazem se,obojica su losi za planetu zemlju

anuscg
Gost
anuscg

milo za drago, pa pljujte onda po nekom

Anominus
Gost
Anominus

Tamam ti priliči nick.

Dzidzi
Gost
Dzidzi

Sad je nato na potezu. ako su tako dobronamjerni nek se sve ne zavrsava sakritikama neka budu konkretni i uzvrate istom mjerom rusiji pa neka nijedna nato clanica ne prima zvanicnike rusije kad vec stite interesi svih clanica jednako.

Virus
Gost
Virus

E moja avetinjo

Patrijota
Gost
Patrijota

Ziva bila CRNA GORO moja MILA , sve smo jaci dok dusmana ima

Ma daj
Gost
Ma daj

Nema većih dušmana Crne Gore od ovih koji njom vladaju. Fakat.

Oktopod
Gost
Oktopod

E bogme bi se usrecio da ti dodje ruska cizma

Ma daj
Gost
Ma daj

Kad mi neko cipelom stane za vrat (i to cipelom koju je ukrao iz moga ormara), svejedno mi je da li je Milo, Rusija ili NATO. Treba je micat svakako. Ali vidim, samo ruska čizma smeta: ove ostale se ližu i oblizuju. Kao što rekoh: Montenegro.

Oktopod
Gost
Oktopod

Ruska cizma smeta jer je u sustini Rusija nedemokratska zemlja i nista nam dobro donijet ne moze.Tramp je los,slazem sr ,ali on je privremen.Bolje je biti sa razvijenim zemljama Natoa,a tebi ipak zelim da ne upoznas rusku cizmu!Zasto nijedna zemlja koja jr bila pod njima ne ostade s Rusijom?Svi odose u Nato!Evo se i Bjelorusija dozvala pameti.

16768125000$$$$
Gost
16768125000$$$$

Sve ti ja verujem

Anominus
Gost
Anominus

Samo ruska čizma je čizma. Ovi drugi to rade perfidnije i bezbolnije.

dagy
Gost
dagy

patrijota hahaha a sta ce ti j slovo nepismenjaku jedan,cuvas koze pa uzmi bukvar,e viva viva

Ma daj
Gost
Ma daj

Kada te zamalo i namjerno šutne predsjednik Amerike, gledaj kako da se što bolje namjestiš da te slučajno ne promaši i da se ne iznervira (sve propratiti osmjehom). Kada ti Rusija, kojoj uvodiš sankcije jer u suprotnom – ode bracika i ekipa u zatvor zbog krađa, zaduženja države i privatizacije vazduha – uzvrati istom mjerom, onda je to nepristojno? Šta… Više »

16768125000$$$$
Gost
16768125000$$$$

PoznaješI zeljka malisica? ☆

Anominus
Gost
Anominus

Kako plitko razmišljaš. Uzpoređuješ predśednika USA s ruskom državom. Ovo šTrumpf je etalon primitivizma i bahatosti, ali to je jedan čoek. Ruski međed cijela je država, iako jedan donosi odluke, a ostali provode.

Ma daj
Gost
Ma daj

Kada te zamalo i namjerno šutne predsjednik Amerike, gledaj kako da se što bolje namjestiš da te slučajno ne promaši i da se ne iznervira (sve propratiti osmjehom). Kada ti Rusija, kojoj uvodiš sankcije jer u suprotnom – ode bracika i ekipa u zatvor zbog krađa, zaduženja države i privatizacije vazduha, onda je to nepristojno? Šta reći bez Montenegro.

potempkin
Gost
potempkin

Borba protiv neprijatelja, izmisljenog da bi se sacuvala vlast. Narod je osiromasen i zaglupljen, unistili su obrazovanje, sad mogu da mu prodaju ovakve gluposti do mile volje. Spasioci nasi dragi od zlih Rusa i Srba, hvala vam sto nas tako dobro cuvate. Pa usput ako stavite svojoj djeci u dzep koji svezanj eura, nema veze; nijesu ni nasa djeca toliko… Više »

Oktopod
Gost
Oktopod

Rusija unistava i ono malo simpatijs sto je ostalo kod Crnogoraca,ne racunajuci kvislinge iz df-a

Oko za oko
Gost
Oko za oko

Ti si sigurno na njoj nemas sto razmisljat.Ulazak u nato nije jedini razlog za ovakvo ponasanje ruske vlede vec uvodjenje sankcija rusiji i zabrana ulaska odredjenim celnicima ruske vlade na teritoriju crne gore .Mi glumimo mocnike a ni sami nismo svesni koliko smo mali i beznacajni .

Prc
Gost
Prc

Vjerovatno si ti beznacajan samome sebi cim prihvatas podredjenost i mrzis svoju xemlju

Crna Gora
Gost
Crna Gora

G-dine Markoviću, nek nam je sa srećom ulazak u NATO savez. A za ostalo će se lako. Što dalje od Rusije to će svanuti Crnoj Gori. U zdravlje!

SteveG
Gost
SteveG

Oce kaki nece kaki, vi ste pametni bili pa ste prvi digli sankcije Rusiji velesilo, i treba im ovako. Nadam se da je ovo pocetak pa nek se zapita Milo i komp

Send this to a friend