Politika

Marković: Jačamo borbu protiv korupcije i kriminala, promovišemo dijalog i stabilnost

Crna Gora će naredne godine još snažnije i intenzivnije raditi na ispunjavanju EU agende,  kazao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković danas u Briselu na sastanku sa evropskim komesarom za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johanesom Hanom.

Predsjednik Marković je istako da je ambicija Crne Gore da uskoro otvori i preostalo pregovaračko Poglavlje 8 – Konkurencija – i da smo predano radili i obezbijedili internu spremnost za zatvaranje nekoliko poglavlja.

Premijer Marković i komesar Han su se saglasili da je postignut napredak u oblasti vladavine prava. Predsjednik Marković se posebno osvrnuo na borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, gdje imamo, kako je naveo, sve bolje rezultate, a u kratkom roku očekujemo i nove uspjehe posebno u oblastima borbe protiv trgovine ljudima i pranja novca.

Na sastanku je razgovarano i o napretku o oblasti medija. Akcenat je stavljen na pitanja zaštite novinara i imovine medija. Rečeno je da se radi na usvajanju seta medijskih zakona koji bi trebalo da na kvalitetniji način unaprijede medijsku scenu.
Predsjednik Marković je informisao komesara Hana o političkoj situaciji u Crnoj Gori. Razmijenjena su i mišljenja o dešavanjima u regionu.

Predsjednik Vlade je kazao da je Crna Gora konstantno na poziciji koja promoviše dijalog i stabilnost, te da će nastaviti i dalje da na takav način podstiče napredak Regiona i njegove aspiracije ka Evropskoj uniji. Komesar Han je pohvalio ulogu Crne Gore u regionu. Ostvarivanje dinamičkog razvoja i potpuna finansijska stabilnost u zemlji, kako je kazao predsjednik Marković, biće prioritet u radu Vlade naredne godine. On je ukazao i na dobre ekonomske rezultate koje je Vlada ostvarila, a koji se ogledaju, prije svega, u ekonomskom rastu, smanjenju deficita, te povećanju broja zaposlenih.

M.D. 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
minjas
Gost
minjas

Markovicu dosta je prazne price ,predi vise na praksu.Glavni kriminalci su u politici i njihovom okruzenju

Ljuma
Gost
Ljuma

Markoviću ovdje ti padaju sitne ribe,krupnije mirno spavaju i pljacka ovaj narod a sve u sprezi sa vladajucom koalicijom,sad je pala kasika u med bosnjacima zajedno sa vama.

Roro
Gost
Roro

E ovakva vam je sva istina što zborite?Mene je sramota od ovolike količine laži…Ja razumijem da malo lažuckate,ali ovako…

Misko
Gost
Misko

Najgore za drustvo je drzavna mafija,jer tu nema pomoci,to je kada pretacete med iz jedne tegle u drugu,i ono sto se prospe je to sto politicari u vladi uzmu,a kazu da je to najsladje!

Ivangrad
Gost
Ivangrad

Onda uhapsite sami sebe hehe

crnogorac
Gost
crnogorac

hahahaha…., mada nije smiješno, poštenima je do plakanja

Rolex
Gost
Rolex

Ma cus a najvise korupcije u vladi..uvoznicki lobi..povracaj poreza…..hahahaha….lista predugacka……

Ivo perverzija
Gost
Ivo perverzija

Oće li se rukovati sa Sebastijanom?

Nemam pojma
Gost
Nemam pojma

A svi im diluju od osnovaca do penzionera.Dosta vise lazno optimisticnih naslova i eppea!

Timotijev brat
Gost
Timotijev brat

Odlicna naslovna slika, “jacamo borbu protiv kriminala” i svi crkose od smijeha. Top!

Fatamorgana
Gost
Fatamorgana

Lapsus. Čovek je zapravo hteo da kaže da jačaju kriminal u odnosu na borbu protiv kriminala.

Send this to a friend