Politika

Marković: Karaula na granici sa Albanijom mogući prihvatni centar

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković rekao je u intervjuu austrijskoj nacionalnij televiziji ORF da Crna Gora preduzima brojne mjere kako bi smanjila priliv ilegalnih imigranata u Evropsku uniju.

„Imamo zabrinjavajuću situaciju, povećanje trenda ilegalnih migranata iz Grčke preko Albanije u Crnu Goru. … Mi smo u pet mjeseci ove godine registrovali oko 1.500 ilegalnih prelazaka, što je značajno više nego u prethodnoj godini tako da je očigledno da problem postoji i da trend nije dobar. Ali vjerujem da ćemo zajednički, radeći u regionu, uspjeti da odgovorimo tom izazovu. Crna Gora ima poseban plan za tu situaciju, ima Operativni tim koji je stavljen u funkciju i nadam se da ćemo naći odgovarajuća rješenja“ , rekao je Marković.

Premijer je rekao da su prije dva dana ministri unutrašnjih poslova Crne Gore i Albanije dogovorili intenzivniju zajedničku kontrolu granice, da naša zemlja intenzivno sarađuje sa Fronteksom i to u operativnim akcijama, ali i razmjenom informacija i analiza rizika.

Predsjednik Vlade Crne Gore je rekao da u našoj zemlji postoji i Centar za migrante i da su pripremljene posebne lokacije za prihvat izbjeglica, ako taj talas zahvati i našu zemlju.

„Jačamo naše kapacitete, pokrenuli smo prema Evropskoj komisiji projekat sanacije jedne stare jugoslovenske karaule na granici sa Albanijom koja bi mogla biti migracioni prihvatni centar kako bismo stvari bolje kontrolisali. Preduzećemo sve kako ne bismo doživjeli onaj veliki rizični talas koji se desio 2015, koji nije zahvatio Crnu Goru. Ali sada se očigledno ruta mijenja, preko Albanije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i dalje prema Evropi. … Radimo na svim poljima kako bismo odgovorili ovom izazovu i smanjili pritisak na granice Evropske unije“, rekao je predsjednik Vlade Duško Marović u intervjuu austrjskom javnom servisu ORF datom u subotu tokom radne posjete Austriji.

B.M.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
veljko
Gost
veljko

Ovo je suludo..Premijer se smije na pomen žice. Radi se o hiljadama migranata i nema te granične policije koja to može zaustaviti sem fizičke prepreke. Jedina kasarna uz granicu koja bi mogla bit sabirni centar uz ogromna ulaganja u adaptaciju i izgradnju novih objekata je Zoganj. Karaule Bozaj, Jagoda, Cijevna i Poprat su premale a ostale karaule su nepristupacne betonske… Više »

Djuro palac
Gost
Djuro palac

Svi koji uzmu clansku kartu sd odma ce postat branitelji ove drzave, uz posao na aerodrom ili nacionalne parkove, uslov je samo da je rodjeni taliban

malo lud
Gost
malo lud

Dobro sam ja juče napisao kom da će nas u Crnoj Gori biti više od 650.000 konačno! 👍🙄

Kapetan
Gost
Kapetan

Mozda

Rikica
Gost
Rikica

Zahvaljujuci naopakoj politici ove vlasti docekacemo da nas crnci pljackaju,biju i siluju po Crnoj Gori!

Euro krem
Gost
Euro krem

Migranti ce nas o jadu zabaviti.

Viva de liberta
Gost
Viva de liberta

Nazdravlje nasem Titu vracamo se u doba infobirovaca kad smo se puskarali sa njima po karaula….istorija se vraca

Djuro
Gost
Djuro

Bugari su rutu stopirali na nacin sto su otvorili vatru na migrante koji su krenuli iz Turske. Tim cinom zaustavili su kretanje migranata koje je prije toga preko Bugarske bilo ogromno.

džibuti
Gost
džibuti

Prava vijest bi bila da će CG zatvoriti granicu za migrante. To se mora uraditi za rad spasa nacionalnog identiteta pravih Crnogoraca. Crnogorci koji su Crnogorci za rad “ustavnog patriotizma” a koji su redom muhamedanske vjerosipovijesti se raduju prihvatu ovih ljudi jer “u brojnosti je njihova snaga”.

friend
Gost
friend

Refuges you are welcome to Montenegro!
🇲🇪👍🙄
Best regards for prime minister Mr Dusko Markovic.

vuko.m
Gost
vuko.m

Bravo Markovicu…i ovo shvati ozbilno emigranti ne smiju bit Srbi jer sa Srbima nista zajednicko nemaju mogu bit iskljucivo Crnogorci…da se razumiemo….

Rikica
Gost
Rikica

Stari prevarant….

trewo
Gost
trewo

zasto bi mi ikoga prihvatili?

Send this to a friend