Politika

Marković: U penziju se šalju ljudi u punoj profesionalnoj snazi, ne može nijedna vlast nečije pravo pretvarati u bezuslovnu obavezu

Mijenjanjem Zakona o radu, naprečac i po drugi put za četiri mjeseca, aktuelna vlast šalje u penziju po sili zakona neodređen broj ljudi, eliminišući iz procesa rada veliki broj zaposlenih sa cjelovitim iskustvom i u punoj profesionalnoj snazi, kazao je poslanik Demokratske partije socijalista Duško Marković.

“Riječ je o tipičnom uvođenju pravne nesigurnosti i nepredvidljivosti u radno-pravni sistem”, ocijenio je Marković.

Podsjeća da je za mandata Vlade koju je vodio, radno zakonodavstvo ocijenjeno kao savremeno i usaglašeno sa visokim evropskim standardima.

“Je li sadašnja politička većina uradila preciznu analizu finansijskog opterećenja ovakvih rješenja? Vjerujem da nije. Jer će ionako sav teret pasti na građane i našu ranjenu privredu. Ne može nijedna vlast nečije pravo pretvarati u bezuslovnu obavezu, a legitimno i zakonito očekivanje u nepogodu za njegovog imaoca! Nadam se da će se veoma brzo dati i sudska ocjena i ustavni odgovor u pogledu pravilnosti ovakvih rješenja”, napisao je Marković na Twitteru.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Cola
Gost
Cola

U penziju bez ikakve rasprave!

Kokot
Gost
Kokot

Sve je tvoja krivica

Hunter
Gost
Hunter

🤣🤣🤣 aj polako

Send this to a friend