Politika

Marković pozvao Amfilohija na dijalog: Spremni smo da još jednom sagledamo najbolja rješenja

Premijer Duško Marković uputio je mitropolitu crnogorsko primorskom Amfilohiju pismo u kome ga poziva na dijalog o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica navodeći da je Zakon stupio na snagu i da rokovi za njegovu primjenu teku.

“Želimo da sa Vama, sveštenstvom i monaštvom pravoslavne crkve u Crnoj Gori, podijelimo očekivanje i nadu da – uprkos izazovima i polemikama, a posebno političkim uplitanjima iznutra i s vani – donošenje Zakona neće izazvati nove podjele u pravoslavnom biću Crne Gore. To istovremeno znači da je i vrijeme i prilika da se još snažnije posvetimo slozi, zajedništvu i izgradnji povjerenja, a naročito unutar pravoslavne konfesije, kao najbrojnije. Vlada tu priliku vidi i prepoznaje, i biće joj snažno posvećena”, navodi se u pismu Markovića.

Premijer u pismu navodi da Zakon treba posmatrati kao pravni propis koji uklanja ne samo kulturno i vjersko, već i civilizacijsko ograničenje u kojem smo se zatekli i kao propis koji je usaglašen sa savremenim evropskim standardima, i koji je kao takav zadobio pozitivno mišljenje Venecijanske komisije, čije je preporuke Vlada uvažila ugradivši ih u zakonski tekst.

“Ali u ovom trenutku još važnije je da je Vlada spremna da učini dodatni napor kako bi pravoslavni građani u Crnoj Gori krenuli jednim i zajedničkim putem. Ka tom kompleksnom i zahtjevnom cilju, potreban je novi sadržaj u odnosima Vlade i Mitropolije crnogorsko-primorske, koji uz povjerenje kao nužni uslov, podrazumijeva i preuzimanje odgovornosti u odnosu na naše sadašnje uloge”, stoji u pismu Markovića.

On navodi u pismu mitropolitu Amfilohiju je Vlada spremna da otpočne dijalog o pripremi temeljnog ugovora o uređenju međusobnih odnosa.

“Istovremeno, dozvolite da iskažemo spremnost da još jednom zajednički sagledamo najbolja rješenja za primjenu čl. 62-64 Zakona, te da svakako kroz dijalog i mogućno konsenzus, otklonimo svaku dilemu i sumnju oko korišćenja crkava, hramova i manastira, odnosno njihove buduće namjene. Uvjereni smo da je ovo nužna etapa koja nas dijeli od konačnog cilja, a to je izgradnja povjerenja i odnosa međusobnog poštovanja, te uvažavanja države od strane pravoslavne crkve, a u korist zajedništva svih pravoslavnih vjernika”, zaključuje se u pismu Markovića.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Stefanija
Gost
Stefanija

Bravo Duško! Vi uvijek pozivate na mir..sa vama uvijek dogovori. To sto njima ne odgovara nista Crnogorsko je nesto drugo,njihov problem. Mi cemo iz ovoga izaci mnogo jaci !!!

Lolita
Gost
Lolita

Nadam se da ce se Amfilohije urazumiti,obzirom na to da je priznao postojanje cpc

MarshalDuklje
Gost
MarshalDuklje

Miras i śata dva brata, iste sudbine, od istog krojača !

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Crna Gora treba da ima pravoslanu crkvenu organizaciju koja priznaje crnogorsku drzavu i naciju ! Sad je ociglednu da je veliku stetu ostvarenju toga cilja ucinjelo formiranje postojece takve organizacije cpc na Cetinju, koja gotovo da nema pristalica u narodu pravoslavnom, razlog tome je slab ugled koji u tom narodu imaju oni koji su je formirali.! Tom slabom ugledu su… Više »

Papratine
Gost
Papratine

Ajde dogovori te se. Pa dase vratimo na teme koje zivotno znace, ekonomiju.

nebuloza
Gost
nebuloza

mogućno konsenzus, hahahah

R.Srpska
Gost
R.Srpska

Znaci nista od ispravljanja istorijske nepravde

Joo
Gost
Joo

istorijska nepravda iz 1918.-e je ispravljena 2006.-e…..

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Onaj ko misli da između Rista mitropolita i Miroslava patrijarha ima razlike je glupan i naivčina. Razlika je kao između strijeljanja i vješanja- metod je različit ali ishod je isti.😵

KSK
Gost
KSK

Neprimjerno je pominjati strijeljanje i vješanje u ovako osjetljivom trenutku. Stidi se svojih sijedih vlasi.

Dejo lukica 🔫
Gost
Dejo lukica 🔫

Sve markovicu ispod sedam metaka je šansa da se preživi ti dule znaš ja i ti smo stari prijatelji slobodana milosevica.

Dejo lukica 🔫
Gost
Dejo lukica 🔫

Bravo markovicu.

Цар🇷🇺Романов
Gost
Цар🇷🇺Романов

Значи Ристо је пристао да се прави јединствена ненационална Православна Црква Црне Горе👍🏻Браво, већ сад могу да кажем, мој будући Митрополите👍🏻

Mitar
Gost
Mitar

Kazao si o sebi sve kad ti on do sad nije bio mitropolit a taj jeftini trik ce da te kupi!

Cocorayco
Gost
Cocorayco

Shake with devil. Vidjećemo kome će se razbiti o glavu.

Mitar
Gost
Mitar

Nema tu sto da se gleda! Narodu ce se obit o glavu, svih vjera!!!

BALKAN
Gost
BALKAN

Brine me kolega tvoj
Kako naziva narod moj

Djekna
Gost
Djekna

A dje ce pregovarati sa ludacima. I jos ga pismom moli.Dje je zurba, ne vidimo da ste povukli zakon. To je uslov svih uslova.

Borislav
Gost
Borislav

Amfia na celu Pravoslavnih Crkvi Crne Gore.
Svi mirni i zadovoljni sem prosrpskih djelova CG.

Sara
Gost
Sara

Markovic je dobar covjek, ne sumnjam da ce da pokusa da dodje do najboljeg rešenja

Boris
Gost
Boris

gotovi ste!!! sve vam je dzabe!

Joo
Gost
Joo

vas par destina hiljada seta….tim sto ste vecina bez CG licnih, znaci u CG nebitni…..a nas ostatak koji volimo svoju CG nije jos niko pozvao da izadjemo na ulice…..

prcko prc
Gost
prcko prc

poruči ristu da je vječna Crna Gora i CPC !

Sveznamuzalud
Gost
Sveznamuzalud

Bravo gospodine Markoviću. Tako rade braća!

Khal Drogo
Gost
Khal Drogo

Бјеше годину дана времена да се усагласе ставови, ако је добре воље, до неког договора ће се увијек доћи. Након пасјалука и што је прогуран закон о слободи отимачине имовине СПЦ, више разговора нема. Истина, након што је толика маса вјерника и правдољубивих људи стала у одбрану светиња, дјечаци су схватили да су се заиграли, има ту и страха, панике,… Više »

Nepodnosljiva
Gost
Nepodnosljiva

Markovicu provjeri hemoglobin, ast, alt, kks, ureu i crp, nesto si mi poblijedio.

Duško Bolt
Gost
Duško Bolt

Ne boj se, kad je na skupštini Bulatović rekao da će on na Duška, ovaj je zbrisao, obezbeđenje nije moglo da ga stigne.

Joo
Gost
Joo

khal…..vas par hiljada koji setate u toj paradi se ne pitate nista posto vas vecina nema CG licne karte, nebitni ste……a ne zaboravi da nas ostale koji volimo svoju CG i svoju Crnogorsku zastavu jos niko nije pozvao na ulice…….

Herceg Novi
Gost
Herceg Novi

Jos nas kornjace nose po popovima

Ateista
Gost
Ateista

Pametan predlog i nadam se uspjesnom dijalogu, podrska za premijera. Nedao Bog da vise ikada gledamo slike gdje udara brat na brata ili komsija na komsiju. Treba saciniti Temeljni ugovor sa Pravoslavnom crkvom, kao sto je slucaj sa ostalim tradicionalnim religijama.

Bedem
Gost
Bedem

Ugovor sa Crnogorskom pravoslavnom crkvom treba saciniti pa onda sa svim ostalim vjerama koje su ” slobodne”.

Ateista
Gost
Ateista

Kada bude postojala kanonski priznata i od svih sestrinskih crkava prihvacena CPC, obavezno i sa njom sklopiti Temeljni ugovor.

Drug pre$ednik
Gost
Drug pre$ednik

Kakav dijalog, povucite zakon pa dijalog

Kokot
Gost
Kokot

Plači mala plači

Papri
Gost
Papri

Amfilohije je dvostruki doktor nauka- filozofije i teologije, govori tečno 5 svjetskih jezika, bio je dekan Bogoslovskog fakulteta u Beogradu. Izuzetno mudar i pametan čovjek, što dokazuje i ovo da je bez po muke izveo na ulice pola Crne Gore, odnosno 80% pravoslavnog življa. Teško da njega mogu prefarbati neki Milo i Duško, koji su jedva završili fakultete sa šesticom,… Više »

Bokelj
Gost
Bokelj

A đe, izveo je i cijelu srbiju aaaaaaaahahahahahaha

Techno Pop
Gost
Techno Pop

Tako mi te filozofije i teologije kojima je on naučen.

Veljo pasulj
Gost
Veljo pasulj

Za Mila se zna kakav je bio đak, Dule je zagonetan. Jeste li učili zajedno?

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

“Izuzetno mudar i pametan čovjek” 😂😂😂 Risto je bio samo dobar đak i ništa više od toga. Obična bubalica- ambiciozan ali intelektualno prazan.

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

izveo je tebe i tebi slicne ….ne izmisljajte ….pola crne gore je u pg 250 000 stanovnika nikad nije uspio risto i front da izvedu preko par hiljada ljudi …to je istina mi podgoricani se dobro znamo

Dejo barba
Gost
Dejo barba

Obrade zoran imao infarkt žao mi je što ti ja prenosim loš glas.

Kengur
Gost
Kengur

Samo Mitropolija je adresa za pregovore, nikako Beograd. Vučić i Irinej da se ne miješaju u naša unutardržavna pitanja

Ana
Gost
Ana

Neadte vi određivati ko će na strani crkve pregovarati, mi određujemo naše predstavnike.

Ilija
Gost
Ilija

Amfilohije da dođe sam na pregovore i da ne dovodi Irineja

Apokalipsa
Gost
Apokalipsa

Podrška za Vladu u resavaju ovog pitanja

Boris
Gost
Boris

hahahahahhahah ovo je presmijesno . dje zivimo mi kukala nam majka

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Razgovor sa Ristom??? Stari zvuči kao isparana ploča: brozomora, bezbožnici, dozovite se pametti, krstite se, bla-bla- bla. Ne znam da sam ikada iz njegovih usta čuo pametnu ili originalnu misao. Beznačajan čovjek, samo među mediokritetima može izigravati mudraca.

Niki
Gost
Niki

Premijeru, veljesrbi opet kucaju na vrata, 2016.-te su nalećeli na zatvorena, ako im otvoriš kao Nikola 1916., pakuj se i u Paris kod kralja da privedeš ostatak života. Nikad više 1918.!

Bedem
Gost
Bedem

Sveti Jovan Zlatousti: DUZNOST EPISKOPA JE POKORAVANJE DRZAVNOJ VLASTI.
Da li ovo znate ” Ristovi vjernici”???

Bivsi clanDPSa
Gost
Bivsi clanDPSa

e moj markovicu kako si ga zakuvao od kako si dosao za premijera.. opasan si stih to stoji ali majstore ne znas vise dje udaras.. na svaku stranu curi budzet, pola inspektora iz svih oblasti ti je uhapseno stranka 30% se raspada otislo zbog zakona, narod zavadi sa zakonom na koji niste ljude uputili, na razne pozicije postavljas neznavene i… Više »

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

hahahhaha sto ce sad da urade litijasi kad im Anfilohije zasjede na prestol crnogorske crkve, mihailo ide cao, a ovaj dolazi ka ujedinitelj.. muuuu!! onda ce oni da setaju za irineja i SPS!! kako ce oni sad kad vise ne budu njihove tj srpske svetinje vec “MITROPOLIJE CRNOGORSKE “. prc dacicu!

Ivo
Gost
Ivo

Bravo za obije strane, treba se naci kompromis, naravno ja kao Crnogorac nikako ne podrzavam ni jedan vid nasilja ni sa jedne strane , Kao pravoslavac,neko ko se ne razumije u zakone nit imam pravo pricat,znam samo da u svaku crkvu idem srcem, Bog me uci da dam ruku,pomognem,pomolim se i sirimo ljubav, a jako je lose ovoliko nepostovanje drzave… Više »

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Tako je Ivo brate nas. Nek je vjecna i da se misli na boljitak drzavi i ovoj nasoj djeci. Nek je vjecna!

Dejo barba
Gost
Dejo barba

Lukica đurisic 😅😅😅😅😅😅

LUKICA đurisic
Gost
LUKICA đurisic

Bravo dule.

Ljubo
Gost
Ljubo

Premijeru ako im sad popustis eto velike Srbije

Rek orman
Gost
Rek orman

Bravo Dusko!

Bokelj
Gost
Bokelj

Dekretom došla, dekretom je vratit oklen je šljegla! Nikad više 1918.!

Obraz
Gost
Obraz

Komiti na aparate dps propada

momcilo
Gost
momcilo

Ne propada DPS. Njima je jedina vjera novcanik.

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

sto fino ne kazes da je sve vec davno dogovoreno da ce crkva da bude jedna i da cete da ustolicite anfilohija ali vam je problem kako da pustite niz’vodu Mihaila!!
mala je ovo zemlja procurilo je to vec se zna!!

Techno Pop
Gost
Techno Pop

Tolika kompanija će valjda naći neki prigodan posao i za Mikija i njegovu ekipu.

Niki
Gost
Niki

Vjerovatnija je opcija srpski pop risto niz Pivu, pa niz Drinu u Savu i ete ga u beogradski pašaluk.

Drug pre$ednik
Gost
Drug pre$ednik

Ovo je govor mržnje, aludira na ubijanje i bacanje tijela u rijeku moj admine

Spic
Gost
Spic

Ima li Presdjednik drustvene mreze,zna li za ovo??😂😁

Bnjj
Gost
Bnjj

Ostavite Crkvu na miru Dps patriote . Bolje da povećate ove plate i penzije zaostajemo već i za regionom. Kipar i Malta siromašna ostrva koja nemaju ništa čak Kipar je i podijeljen su ekonomski džinovi za propalu CG.

Hljeb i s
Gost
Hljeb i s

Crnigirci su ugroženi od Srba u svojoj rodjenoj drzavi. Necemo ovo više tolerisati, Risto nas je unazadio.

R.Srpska
Gost
R.Srpska

Tako i treba biti.Srbina koji se odrice srpstva zarad privilegija ostali Srbi i treba da ugrozavaju.

Dejo barba
Gost
Dejo barba

Đe su blazo džambo ranka petar itd. ……

Dejo barba
Gost
Dejo barba

Slavko brat moj da mi podigneš odmah 20 miliona u prvu banku za isplatu za ostetu.

Techno Pop
Gost
Techno Pop

Ima li kakvog abera od Mefista?

Miraš YouTube
Gost
Miraš YouTube

Srećan ti Vaskrs, tehno. Jesam li potrefio?

BARANIN
Gost
BARANIN

Markoviću nemojte ih mnogo moljakati diće nos, a nemojte ih ni mnogo ciligati pa će oni postavljati uslove

Demokrata
Gost
Demokrata

Samo uz dogovor Crkve i države se sve može riješiti. Nikome ne trebaju podjele.

SANTA Marija
Gost
SANTA Marija

Tako je. Ko voli podjele u kuci mu se desavale :).

Kole
Gost
Kole

Dogovor ce biti postignut a evivaksi ce i dalje na ledinu sa Betmenom..Bravo za Vladu, da se zna ko je crkva a ko NVO..

Definitivno
Gost
Definitivno

NA LEDINU NECEMO NIKAD VIŠE, AKO NEMA CPC NEMA NI CG, TO JE SVIMA JASNO!
HOCEMO NAZAD SVOJE HRAMOVE!
Živjela CPC!
Zivjela naša jedina i vjecna Crna Gora!
Zivjeli Crnogorci – tvoracki narod ive zemlje!

MMM
Gost
MMM

Ima li posla koole, sta si zapjenio. Evo dogovor moze da se desi. Ne moze ako tako zapomazes kole.

Djima
Gost
Djima

Komite na aparatima. Bravo za Premijera, otklanjanje dilema znaci da MCP ostaje kao i do sada korisnik crkvene imovine!

SANTA Marija
Gost
SANTA Marija

Komite nemaju problem sa dogovorom. Mi imamo svoju zemlju. Nigdje ne zurimo. Nasi vaterpolisti ce ponovo pokoriti svijet.

Nenad
Gost
Nenad

Milo rece danas da ce napraviti svoju crkvu a ovaj kao pise pisma samostalno..

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

odavno ovaj radi samostalno i protiv mila..ima li da ne zna da u dps-u imas milove i ove koje markovic postavlja dok mice Milove! jos kad se zna da je trecina dps zbog zakona treca struja!! ajde ako si glasac dps ili clan ili aktivista (a da nisi u prijateljskim odnosima sa markovicem ili njegovim sinom ) zavrsi nesto preko… Više »

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Markovic je posten i umjeren covjek. Pravi gospodin premijer!

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Mislim da je sad kasno za ovo – trebalo se o tome na vrijeme razmisljati a ne u 03h

Krsto
Gost
Krsto

Prije ovoga zakona svi specijalci svijeta vas nijesu mogli nacerati da udjete u Crkve i Manastire, cast izuzecima. Foliranti.

Hljeb i so
Gost
Hljeb i so

Krsto, ĐE DA UĐEMO??? ĐE DA UĐEMO, KRSTO?

Prc CG
Gost
Prc CG

Cdm gdje mi je komentar?????

MMM
Gost
MMM

Evo ga prcko. Polako.

Robot
Gost
Robot

Ništa mu ne vjeruj amfilohije!!

Niki
Gost
Niki

A pogotove ne obratno!

Gigi
Gost
Gigi

Markovicu povuci pravi potez i svi ce glasati za tebe Skloni se od mila dok on ne sklono tebe budi pametan iskoristi svoju sansu.

DIJALOG
Gost
DIJALOG

Zakon je usvojen uveče, žurilo se jer je Milo je potpisao pa otišao da se brčka u Majami, a vi se čerupajte.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Milo ne umije da radi 25 sati dnevno ka vaš Vučić. Mora malo i da odmara.

petar
Gost
petar

znaci opet laz kako ti zamisljas slanjem specijalaca na narod prebijanjem maltletiranjem zabranom svega i svacega da ti ko dodje na razgovor upravo izazivate kontraefekat pa ljudi imate li vi savijetnike u stranku koji ce da vam kaze car je go onako kako je situacija ili lazete sami sebe

Panda
Gost
Panda

Kroz dijalog se mogu rijesiti sve nedoumice ukoliko ih ima.

Stanimir
Gost
Stanimir

Sa Mitropolitom upravlja Beograd zato se on tako i ponasa jer medjusobno dijele pare

Djima
Gost
Djima

Jeste, kad podijele Mitropolit ide na Maldive prerusen u Miroslava Ilica i tamo uziva ispod palmi..Blago ti u pamet.

Oaza
Gost
Oaza

Zakon je tu da se postuje njihove pravne propise.

Slavkoo
Gost
Slavkoo

Siguran sam da ce premijer Markovic da nadje rjesenje za ovu situaciju i da ce ove strasti da se prekinu. Niko ne zeli sukobe.

Stanko
Gost
Stanko

Nemojte da dozvolite da nas vrate u 90te da nas vrate tamo dje nam nije mjesto i odakle smo se jedva iscupali.

Krsto
Gost
Krsto

Nema vecih antihrista, od Mihaila i od Rista. U pamet se narode. Vidite li da su u stanju da naprave da mnoge majke zakukaju. Predstavnici vjere. Piiiii!!!

crnogorka
Gost
crnogorka

Archimandrite Romanos Anastasiadi: (prevod: Vladimir Jovanović) „Mitropolit Amfilohije Radović je tragičan, licemjeran i nezahvalan. Dok se poziva na podršku Vaseljenskoga Patrijarha, u isto vrijeme on krivi Vaseljensku majku-Crkvu za kanonski i pravedni akt dodjeljivanja autokefalije Ukrajinskoj pravoslavnoj crkvi!” „Amfilohija ne kažnjava zakonita Vlada Crne Gore, nego Bog!”, navodi se. „Ali Božja volja će biti izvršena. A takve ličnosti jednostavno će… Više »

Miraš YouTube
Gost
Miraš YouTube

Dođi mala da te poljubim.

Emil
Gost
Emil

Xaxaxa. Sad kad se vidjelo ko je Miras pokusavate sa izjednacavanjem da srozate Amfilohija. Plitko, providno… panika

Dr xyz
Gost
Dr xyz

Amfilohije je ANTIHRIST. Sacuvajmo Crnu Goru i Crnogorce id njega

Stefan
Gost
Stefan

Znaju oni da se ne oduzimaju svetinje ali tako znaju i da im se uskracuju milioni koje dobijaju od nasih svetinja

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Radijator se pregrija

Jovan
Gost
Jovan

Amfilohije da se odrekne onoga sto nije njegovo licno vlasnistvo vec ono sto je u vlasnistvu gradjana Crne Gore

Marko
Gost
Marko

Da da .. kako ne. Zato Markovic i zove na razgovor. Samo hrabro narode

Marko
Gost
Marko

Treba pod hitno da se sklopi neki dogovor i da se ovaj narod smiri

Bedem
Gost
Bedem

Marko, SKLAPAJTE VI DOGOVOR s kim icete ALI NE NA RACUN CRNOGORACA!!!

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Amfilohije da povuče šetače sa ulica i da se ponaša odgovorno

Marko
Gost
Marko

Vlada da povuce zakon. Prije zakona nije bilo ni litija ni protesta.

Staxe
Gost
Staxe

Šta je sa Markovićem?prije neki dan prijeti, prekjuče naziva Amfilohija vođom opozicije, danas poziva na dijalog,šta će sjutra?

Ilija
Gost
Ilija

Crna Gora je prioritet svih prioriteta, konkretan dogovor uspostaviti i zavrsiti ovo vise

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Pregovori ili razgovori u vezi primjene ovakvog zakona protiv koga je ustala i naša crkva i sav vjerni narod ni pod razno.

Ilija
Gost
Ilija

Dogovor da se postigne u interesu svih ali prije svega u interesu naše države

eu kolonija
Gost
eu kolonija

markoviću, ovi tvoji politički blefovi su pročitani. povucite zakon jer crkva ne ruši državu jer države I nema. ima feud zvani crna gora. moderna država crna gora, za koju bi glasalo 90% pravoslavnih u crnoj gori bi podrazumjevala da ako u crnoj gori ima 29% srba da ih toliko bude I u državnoj administraciji I protiv toga se niko nebi… Više »

PrincOdKonika
Gost
PrincOdKonika

Srbi sa svojih180 eur mjesecno, mogu samo doci da kradu novcanike i telefone po plazama.

Ero šerif Konik
Gost
Ero šerif Konik

Nemoj prinče da ložite one gume više i dajete donacije DPS.

kme kme
Gost
kme kme

vratite nam paradajz turiste

PrincOdKonika
Gost
PrincOdKonika

Kako je moguc dijalog oko zakona, cemu onda sluze zakoni ?

Marko
Gost
Marko

Misliz bezzakon

Marta
Gost
Marta

Dijalog se vodi unutar naše države a ne sa predstavnicima Srbije

Zabar cpc
Gost
Zabar cpc

E ne moze presjednice,nijeste tko zborili kad ste donosili zakon,nego silom na sramotu,pa kad ste vidjeli da ovijah drugih ima vise,ocete da uskratite nasoj svetoj sekti Mikailovoj povlastice

Dalibor
Gost
Dalibor

Biće ovo ko za čemprese u Bar . Tresla se gora rodio se miš . A sad će im Liberali okrenut leđa i onda su završili . Ovo ni u španske serije nema . Što se čini od najljepše zemlje na svijetu ( meni najljepša i jedina ) . Da oće ovaj narod da se složi i rašćera i vlast… Više »

Crni
Gost
Crni

Napokon da neko sprijeci ovo ludilo…

Hogar
Gost
Hogar

juče je prijetio, sada se nudi

Bjelopoljac
Gost
Bjelopoljac

Amfilohije i jeste adresa za pregovore, a ne Irinej

Planinka
Gost
Planinka

Markovic samo pokazuje koliko je profesionalac u svom poslu

Bogdan
Gost
Bogdan

Premijer još jednom pružio ruku, samo ako Amfilohije to bude htio da iskoristi

Ne damoSvetinje
Gost
Ne damoSvetinje

Ne avetaj, zvao je prije sjednice Amfilohija, ovaj mu donio 132 amandmana, Duško sa ekipom sve odbio za dva sata. Poslije su pričali da Amfilohije nije za saradnju. I ovaj poziv sada je, uzmi olovku i dođi da potpišeš. Ako ne potpišeš znači da nećeš dogovor.

Antoan
Gost
Antoan

Svaka čast, podrška dijalogu po bilo kojem pitanju, a posebno ovom koje je od velike važnosti

BosaNova
Gost
BosaNova

Amfilohije: necemo clanove 62-64 Dusko:ajde da razgovaramo o primjeni cl 62-64! I dje je tu kompromis? Zakon je donesen samo da se narod podijeli pred izbore ali se DPS zaigrao jer nije ocekivao ovoliku brojnost naroda na ulicama. Oni,nasposobni kakvi jesu, nemaju rezervni plan i sad drze prazne govore. Vlast je nesposobna ali ubjedjena da samo ona treba da vlada… Više »

Zelena čoja
Gost
Zelena čoja

Pa neka neko drugi napravi komporomis a ne drzava i 71% gradjana

Gordan
Gost
Gordan

Prihvatit ce i Amfilohije dijalog, i njemu sad odgovara dijalog jer zna da su mu sva vrata u Beogradu zartvorena.

Marko
Gost
Marko

Odmah da te uvrste u ove isprazne analiticare sa Besicem i druzinom… ( ne mlati)

StevanPG
Gost
StevanPG

Treba rijesiti pitanje crkve u CG, i da se formira pravoslavna crkva u kojoj ce ici svi pravoslavni vjernici, a dijelog je jedan korak do toga.

Darko
Gost
Darko

Formirali ste vi vašu, eno vam ga Miraš, nemojte sad čovjeka puštati niz vodu kad ste ga navukli i iskoristili pa vidjeli da vam to ne pali. A ovo je Srpska crkva i šiš!!!

Zelena čoja
Gost
Zelena čoja

Nosite je s vama i mrste odavde.Svetinje su Crnogorske

Zelena čoja
Gost
Zelena čoja

Tako je

Bedem
Gost
Bedem

Samo i ISKLJUČIVO CPC ! Kome se ne svidja – ” sve su vjere slobodne”.
Hocemo nase stare gramove i CPC!
Necemo pregovarati o tome!

Red i mir
Gost
Red i mir

Kakav dijalog??!!!
ZAKON mora da se poštuje!
Napolje SPC, nek molebaju po Srbiji i Kosovu!!!

Punisa
Gost
Punisa

Ako ne bude pregovarao valjano bice posle da moli jace.. povucicemo zakon samo maknize narod…

Cojke
Gost
Cojke

Ahahahahahahahahaha, samo su čekali momenat da okupe onoliki narod na trg, ponekad obožavam ovu vlast ahahahaha, i odmah sjutradan ide pitanje: “hoćete li sad da se dogovarate, kako nama odgovara” ahahahahaha

Peđa
Gost
Peđa

Koji narod na trg? Ni pola trga nijesu mogli da napune sa sve plaćenim gorivom iz cijele CG. Više skupi Amfilohije u Plužine na temperaturi -15 i metar snijega.

PrincOdKonika
Gost
PrincOdKonika

Svaki pregovori znace poraz, i dokaz su da je SPC jaca od drzave.

Juhu
Gost
Juhu

Ali napisat ovakvo pismo a prije neki dan drvlje i kamenje…. Sjutra ce ponovo isto pa opet neko pismo. Pa ludaci pa ponovo sloga. Itd itd itd…. DPS je ovo….. Nema dogovora nego samo medijskog odgovora.

Mili
Gost
Mili

smiri ratničku retoriku, …

DonjiKokoti
Gost
DonjiKokoti

Dijalog je demokratski cin i ovo sto sad vidimo otvoreno pismo koje je Markovic uputio Amfilohiju je korak ka prevazilazenju razlika u tumacenju zakona.

Pavić
Gost
Pavić

Nikakvih pregovora o primjeni tog čudovišta od zakona, pregovori se mogu voditi kako da se to zlo najlakše odstrani iz pravnog sistema. Pregovaraćemo samo kako da se taj tumor najlakše operiše i spali.

Joo
Gost
Joo

Ti se srbijanac srecom NE pitas…ali eto, reci mi TACNO I citiraj deo zakona koji ti je sporan igde pise to sto tvrdite za otimanje…….

Plata
Gost
Plata

Crkve su srpske, a vi od lopovskih para napravite veće, imate mitropolita Miraša, pa vazdan klanjajte u njih.

Sikter!
Gost
Sikter!

Pavić: Sikter!

Cipsy
Gost
Cipsy

Sasvim sam siguran da Amfilohije i Vlada ce zajednickim dijalogom doci do konacnog rjesenja.

aaaa
Gost
aaaa

Primjenu cega?

Dejo barba
Gost
Dejo barba

Nisi prošao milentije a mnogo si drag. Imam djelo iznutra neću se vratiti nema nazad.

istina
Gost
istina

AJJJ moji Milogorci sta je ovo sad otkud ovo pa zar nije bilo nema povlacenja i razgovora o zakonu

Joo
Gost
Joo

Istina….ti istinu ne bi prepoznao ni da te ugrize…..jer da mozes video bi da se pregovara o PRIMENI zakona i samo otome…..citiraj TACNO deo zakona koji je sporan i gde pise o bilo kakvim otimanju……

Staka
Gost
Staka

Znas kad c3 povuci zakon nikad 😂
Amfilohije se vratio iz beograda sada prihvata sve 🇲🇪🇲🇪

Marko
Gost
Marko

E ovo je bas pouzdana informacija.😆😆😆

Koviljka tomic
Gost
Koviljka tomic

Odje nema ni jednog razloga da se zakon povuce, jer postavlja se pitanje zasto povlaciti zakon koji uredjuje vjerske zajednice u Crnoj Gori? Nema povlacenja zakona.

Joo
Gost
Joo

Naravno da nema povlacenja…..lepo pise, dijalog o primeni tog i tog clana……

LSCG
Gost
LSCG

Ako ga povucete,kleknete..ugasili ste suverenu Crnu Goru

No-razgovor
Gost
No-razgovor

Cudna ova recenica, buduce namjene!!!!

Masnica
Gost
Masnica

Tako je,bravo. Vlada je tu koja je spremna za dijalog o svim pitanjima da otkloni nedoumice i sumnje ako ih ima.

Nikolas
Gost
Nikolas

Vlada je tu sve kroz dijalog rjesava pitanja.

Sejo
Gost
Sejo

Zakon se ne moze povlačiti.

BosaNova
Gost
BosaNova

Zasto ne moze?

Onaj drugi
Gost
Onaj drugi

Bosanaca, ti kao pravnica treba da znaš bolje od mene da u zakonodavstvo ne postoji ni takav pravni izraz, a ni takva praksa. Taj je termin ulice, kafane i neupućenih novinara. Zakon može da se donese, dopuni ili izmjeni. Srdačan pozdrav svima!

Juhu
Gost
Juhu

Šta ćeš takva država kad ih vode Ramada, Radijator, Bananko, Torbica, ZAuspuh…..

Zoran
Gost
Zoran

Mitropolit da pokaze da je drzavi najpotrebniji mir…ne dozvolite da se braca svadjaju…nadjite rjesenje

Roro
Gost
Roro

Povuci zakon stručnjaku.

Boki
Gost
Boki

Nećeš toga filma gledat’, stručnjaku.

Haris
Gost
Haris

Povucite zakon, svetinje ne damo. Za gradjevinsko zemljiste koje vam je bolna tacka da iznadjemo kompromis.

Pantelija
Gost
Pantelija

Ne damo ništa, kakvo zemljište da im damo? Ono što su nam đedovi zavještali i ostavili u amanet crkvi da damo Milu lopovu? Alo rođače!

delboj
Gost
delboj

Svetinje niko nije ni planirao da dira. Samo da popovi prestanu da negiraju Crnogorce i da krste iskljucivo Srbe.

Đibi
Gost
Đibi

Ah, tuge Milogorske. Neka vas krsti Miraš, imate vi vašeg mitropolita. Ili papa, redovno vam maše kad leti.

Bedem
Gost
Bedem

Harise, VRATICETE CRNOGIRCIMA CRNOGORSKO!!!!!!!!!!!!

Samo tiho
Gost
Samo tiho

Bravo
MILO I AMFILOHIJE KOLIKO CUJEMO PRIVATIZOVASE DRZAVU
Nadamo se da ce zakon biti za sve isti

Dusan
Gost
Dusan

Sad zoves jel, a kad se glasalo o zakonu ispratio si ga kao nekoga sa ulice.. Kad si vidio koliko ljudi moze da okupi, onda ajde da pricamo..

Dejo barba
Gost
Dejo barba

Milentije vuk iz bloka pet pa ja sam bio sa duškom tamo poveo me. A drag si Milentije pokojnog mi oca najbolji drug.

nole
Gost
nole

gospodo STO KAMENUJETE, POKAZUJETE SREDNJI , lakse malo, bez nervoze, CRNOGORSKO JE SVE! NIKAD VISE 1918! ZA PRAVO CAST I SLOBODU CRNE GORE! OD DOMACIH IZDAJNIKA

Mia
Gost
Mia

A sto bijete, sprovodite nasilje i mijesate sport i politiku?

Apisme dole
Gost
Apisme dole

Moj Nole….

Vole
Gost
Vole

Bole te lud ,pravi si srednji!

istina
Gost
istina

Boli ovj poziv jelde aaa sve ti se nesto u stomaku zgrcilo

marius
Gost
marius

Ja kao crnogorac pravoslavac,u crkvu koja ne priznaje nista ako srpsko nije, kojoj su usta puna mrznje prema Crnoj Gori, kojoj su cetnici ratni heroji, a zlikovcikoji su u Hagu osudjeni za ratne zlocine, zrtve zapada, nikad uc necu .

ProMontenegro
Gost
ProMontenegro

E to je srz problema.
Podrzavam.
Mozda bi i ja otisao zapalit svijecu, al za cije babe zdravlje kad u HN pop iskljucuje vjernike iz crkve jer su partijski raspodijeljeni. Eto dje je sez problema

istina
Gost
istina

znam da boli al srpi se proce

Ja ja
Gost
Ja ja

Ko te pita, nebitan si dje ces uc i izac!

Pavao
Gost
Pavao

Pa i ne trebaš nam. Šiš, eno ti Miraš.

srebrenica
Gost
srebrenica

isto i ćirov risto

brkoo
Gost
brkoo

Moglo se bez svega ovoga samo da se slušao glas razuma

Lemi
Gost
Lemi

U Boga se nadam da Mitropolit nece prihvatiti bilo kakav razgovor sa ovom klikom! Do kraja!

petar
Gost
petar

ukinite zakon i problem rijesen ovako sto dulje traje pravite samo sebi gore a izbori nijesu daleko ovaj put nece pomoci 20 evra ni bonovi za gorivo

PRIMORUJE
Gost
PRIMORUJE

BOLJE SE MILO ZNA DOGOVARAT
ON JE SA AMFILOHIJEM U DOGOVORU 30 GOD
STO SAD BI
NAUCI LI STO

Bedem
Gost
Bedem

Bogomi, ako ne vrati hramove CPC nema te sile da cu ga glasat i podrzat, dosta smo cekali, nemam đe da odem da zapalim svijecu U RODENOJ I JEDINOJ ZEMLJI !

MNE PG
Gost
MNE PG

Premijeru pregovaras sa covjekom koji je u nase crkve dovodio ratne zlocince Arkana,Karadzica…raspirivao mrznju i rat i koji nema veze sa bogom

Miladin
Gost
Miladin

Nije problem u korišćenju nego u vlasništvu. Manastiri koji su zadužbine Nemanjića, nikada neće biti u vlasništvu države koja ovu dinastiju tretira kao okupatorsku a Srbe kao državnog neprijatelja. Tu nema nagodbe. Promijneite se vi nabolje Markoviću, pa sa nama pravoslavnim vjernicima problema imati nećete. A otimanja nema, naše je naše i nema toga ko može da potpiše da bude… Više »

xxxxxx
Gost
xxxxxx

Naravno da oce. Pravljeni su na ovoj teritoriji i nemanjici tu nisi ostavili nikakav dublji trag, nekoliko decenija ako i toliko. carstvo dusanovo je trajalo 9 godina. Nikakv trag nisu ostavili, a i samo su bili okupatori. Pravljeni su na terietoriji drzave Duklje i Zete koje su imale svoje organe.

stefan
Gost
stefan

ahahah kakva neznalica

Pavija
Gost
Pavija

Haha, kakva bistrina, vidi se da si imao jedinicu iz istorije. Nemanjići su vladali Zetom od 1170. kada je Nemanja oslobodio od Grka, pa do 1371. i smrti cara Uroša. Punih 200 godina. A nakon njega Balšići, Lazarevići i Brankovići, pa Crojevići. A Crna Gora je bila država od 1878. do 1916. i od 2006. do danas, ukupno 50-ak godina.

Staka
Gost
Staka

A prije toga vlaisavljevici i duklja je bila jedna od prvih drzava na balkanu koja je nastala mnogo prije raske 😉🇲🇪
Pocni istoriju od pocetka a ne od kad vama odgovara 😉

Staka
Gost
Staka

I da duklja je dobila nezavisnost 1042 godine a raska 1190 godine 148 godina kasnije e moji srbi djeca ste vi za nas 😉🇲🇪

Vesko
Gost
Vesko

Haha, kakav si ti majstor za pričanje viceva

Niki
Gost
Niki

nemanjići su porušili sve Crnogorske crkve i manastire, ništa, sad ćemo porušiti ove nemanjićke i sve u redu, nama ih.

Titogradlollol
Gost
Titogradlollol

Rezim mora pasti!

Titograd
Gost
Titograd

Samo će srbija pasti! Da je vječno nezavisno Kosovo!!!

Haris
Gost
Haris

Tuzi i Ulcinj.

d.b.
Gost
d.b.

Dogovorite se da bude Pravoslavna Crkva u CG. Da sva imovina bude upisana na Pravoslavnu crkvu u CG. Da se tako crkva registruje, bez nacionalnih preznaka Srpska jer je ovo CG. Aktuelna rjesenja su neustavna! Treba se dogovarati i sa Srbijom oko razgraničenja ali za to treba vjestina i podrska Mitropolije. Budite pametni kao sto ste dosta puta do sad,… Više »

Brat u Hristu
Gost
Brat u Hristu

Biće Autokefalna pravoslavna crkva Crne Gore, a imovina će, čas izuzecima, pripasti Državi, odnosno građanima Crne Gore.

Haris
Gost
Haris

Bila i bice SPC.

Arkan
Gost
Arkan

Upravo je to i plan zakona. Nema obiljezja nacionalnog. Ali treba procitati zakon.

Parta
Gost
Parta

Ne možete vi određivati srpskoj crkvi kako će se zvati. Zvaće se srpska. Vi imate vašeg Miraša, što je sad ova muka, što ga se odrekoste?

Pavao
Gost
Pavao

Srpska bila i srpska ostala. A pravoslavna je, nije katolička.

desaaasds
Gost
desaaasds

Problem je sto se ne mogu dogovorirti, jer MCP nije crkva nego EPARHIJA SPC, nema nikakvu moc da pregovara bez dozvole SPC niti moze biti posebna crkva. CRKVA PRAVOSLAVNA MOZE BITI JEDINO RASKOLOM ILI VRACANJEM AUTOKEFALNOSTI CPC ILI FORMIRANJEM NOVE CRKVE. Amfilohije nema niti legitimitet niti moc da formira ista drugo bez dozvole sinoda i sabora SPC, on je samo… Više »

Parta
Gost
Parta

Pa vi DPS-ovce stvarno nijeste u vinklo. Tražite da vam Mitropolija sama pomogne da ostvarite vaš zlokobni plan i da ona uništi SPC? Hahaha, pa čime vas hrane tamo na kongres, šta vam stavljaju u salamu. Ovo u Drps sve ludo, keve mi Nevenke.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

“Što se mrči, kad kovati nećeš…” Ako nijesmo naučili kakvi su Srbi u zabnjih sto godina, dabogda ne bilo ni jednog Crnogorca više. No nam pošteno reciute da li neđe da idemo, pa neka im Crna Gora. Ili “neka bude što biti ne može”…

znamo se
Gost
znamo se

Vrnuo bi se ti u rodno pleme moračko, ali znaš kako bi te rodbina dočekala, otkad se pročulo da si prešao kod Miraša.

mačor
Gost
mačor

Kroz dijalog poštovati Ustav i cg zakone !

radijatorčići
Gost
radijatorčići

Što radi Dule Bolt!

marko
Gost
marko

Zbog miješanja Srbije u naša unutrašnja pitanja treba uvesti 100% na uvoz robe iz Srbije. Kad izgube 800 miliona eura godišnje razmisliće da li da se i dalje miješaju.

Fandjo
Gost
Fandjo

Markoviću nemoj i mi da te kunemo ka Anfilohije. Nema popuštanja.

djenovici
Gost
djenovici

Mozda je stvarno Markovic zdravo tkivo…vidjecemo…

Dejo barba
Gost
Dejo barba

Češke zemlje su ljubav najveća. Najveći američki pisci pišu o njihovoj ljubavi to je rekla medlen olbrajt i ona piše o njihovoj ljubavi. Najveće ljubavi na svijetu su češke zemlje ako niste znali.

Niki
Gost
Niki

Ko je mpc, čija je to crkva, je li to uopšte crkva, da li je prijavljena, ima li tomos mpc ili je osnovana kao nvo, ko je taj risto iz nvo mpc?? mpc je zauzela jedan dio CG, što je sa ostalim dijelovima ima li tamo crkvi i je li tamo CPC, ili spc ili mpc?? Nešto ti tu ne… Više »

Sa strane
Gost
Sa strane

Ko da očima gledam da će Amfilohije da odbije, računajući da ima neviđenog keca u rukavu. U stvarnosti, propustiće odličnu priliku, jer će sledeća ponuda biti lošija. Pravila gubitnika. Tradicija.

bogjeimaginaran
Gost
bogjeimaginaran

ajde dogovorite se pa onda oko bitnih stvari da raspravljamo tipa kako prezivjeti sa prosjecnm platom, zakon o radu, autoput, potrosacka korpa monstata (koja je zastidje), cijene struje i zasto placamo gubitke itd

bogjeimaginaran
Gost
bogjeimaginaran

tuzilastvu, zdravstvu, sudovima koja ne obavljaju posao kako treba a jedino korupcija je na nivou

Bijela
Gost
Bijela

Ne popustajte crkvu srba ni milimetra , narod Crnogorski ocekuje da možemo u svoje svetinje otići kao što su nam svi preci išli u našu autokefalnu Pravoslavnu Crkvu , da sami biramo Mitropolite a ne da nam ih šalju iz Beograda !

petar
Gost
petar

ti si milov komunista i ti bi iso u crkvu dje je don glavni svetac umijesto oltara gliser

Nepodnosljiva
Gost
Nepodnosljiva

Očigledno je da nemaš pojma o onome o čemu pričaš. Zadojen si nekim nacionalnim sentimentalizmom, zaboravljajuci da se tu sve ne zavrsava i da iznad popa ima pop. Ko bi normalan dao Mirasu crkvu? Covjek koji ne moze vise ni preko dvije slamke a kamoli sta drugo… Namjera im je da pounijate crnogorske svetinje. Da crnogorske. E mi to ne… Više »

Gavrilo
Gost
Gavrilo

Ukinute zakon bezbožnici!

makarije
Gost
makarije

pa ces onda 10 dana na hljebu i vodi

Ranko
Gost
Ranko

Tako je Brate Dusko,vidis kako razumno razmisljas,zna se da na kraju GOSPOD pobjedjuje

Hmmm...
Gost
Hmmm...

Lukavo Ranjo, lukavo! Sa ovakvim sofizmima težite ka Bogu, je li! Znam ja ko ti je Bog. Da bi ostali shvatili navešću samo prvo slovo: S…..

ErCl
Gost
ErCl

Gospod ne pobjeđuje, jer ne postoji… U stvari postoji isto koliko i Zevs. Treba da se urede stvari tako da nikoga ne ugrožavaju i da vlasništvo sakralnih i kulturnih objekata na suverenoj teritorije jedne zemlje (CG) budu u vlasništvu iste, kao što je i u ostalim zemljama. Dako se probudimo nekad iz snova :*

Tartrr
Gost
Tartrr

Dijalog sa ..ludačkim pokretom”? Potpuno su se pogubili ovi iz DPS. A možda i posvađali

Send this to a friend