Politika

Marković: Puna podrška očuvanju identiteta Crnogoraca u Srbiji

Crna Gora će aktivno podržati Crnogorsku zajednicu u Srbiji u projektima čiji je cilj očuvanje i njegovanje crnogorskog identiteta uz poštovanje države Srbije, kazao je premijer Duško Marković na sastanku sa delegacijom Crnogorskog vijeća – krovne organizacije crnogorskih iseljenika u Srbiji.

Kako je saopšteno iz Vlade, delegacija, u sastavu zamjenik predsjednika Vijeća Dragoljub – Gago Marković, predsjednik Udruženja Crnogoraca Novog Sada Božidar Marković, predsjednik Nacionalne zajednice Crnogoraca iz Beograda Mirko Zečević i predsjednik udruženja Crnogoraca jugoistočne Srbije Miloš Paović, zahvalila se Vladi na dosadašnjoj pomoći i predstavila premijeru realizovane aktivnosti na očuvanju nacionalnog i kuluturnog identiteta Crnogoraca u Srbiji i na daljem učvršićvanju veza za matičnom državom.

“Na sastanku je konstatovano da dobrosusjedstvo kao jedna od strateških politika Crne Gore ostavlja našoj dijaspori u susjednim zemljama širok okvir za očuvanje crnogorskog identiteta, te konstruktivno djelovanje uz lojalnost državama čiji su građani”, naveli su u Vladi.

Predstavnici Vijeća su, dodaje se, kazali da je neophodno osnivanje i organizovanje crnogorskih kulturnih centara u Srbiji.

“Premijer je podržao ideju o otvaranju kulturnog centra Crne Gore u i ostale planirane aktivnosti Crnogorskog vijeća čiji je cilj očuvanje nacionalne svijesti i identiteta Crnogoraca u Srbiji”, naglašavaju u Vladi.

Sastanku je prisustvovao i direktor Uprave za dijasporu Predrag Mitrović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Burek
Gost
Burek

Ove vijesti su trebale da budu svakodnevica još odavno. Još i prije 20-25 godina, pa do danas.

Nikola
Gost
Nikola

Ovo da nije žalosno bilo bi smiješno, šta da očuva markovic i drustvo nisu umjeli da sacuvaju u crnoj gori ono sto je sveto, evo i drzavu predadose u ruke onima koji bi da je utru da nema ni c od crne gore,a da očuvaju u srbiji identitet, komedija

Send this to a friend