Politika

Marković sa ambasadorom Saudijske Arabije: Jačati saradnju u oblasti ekonomije

Crna Gora i Kraljevina Saudijska Arabija će jačati bilateralne odnose koje će dodatno nastojati da nadogradi razvijenijom ekonomskom saradnjom, ocijenjeno je na sastanku premijera Duška Markovića i novoimenovanog ambasadora Saudijske Arabije Abdulmomena bin Muhamed Šarafa, kojeg je premijer primio u nastupnu posjetu.

Šaraf je kazao da Saudijska Arabija ima jasnu ekonomsku viziju do 2030. godine koja se fokusira na trgovinu i investicije.

On je dodao da se nada da će sa Crnom Gorom, kao i sa ostalim zemljama regiona Zapadnog Balkana, izgraditi partnerski odnos.

Marković je rekao da je Crna Gora stvorila važne pretpostavke za budućnost i bolji život građana, te da je svoju ozbiljnost i kredibilnost pokazala prethodnih godinu i po dana kao punopravna članica NATO-a, kao i tokom šest godina pregovora sa EU.

Predsjednik je istakao da Crna Gora ima dosta razvojnog potencijala u turizmu, energetici kao i u poljoprivredi i proizvodnji hrane.

“Crna Gora je bezbjedna i sigurna zemlja sa podsticajnom poreskom politikom”, kazao je Marković.

Dodao je i da je crnogorska ekonomija u posljednje dvije godine bilježi značajan ekonomski rast.

Sagovornici su se saglasili da bi bilo dobro organizovati prezentaciju potencijala privrednicima i investitorima iz Saudijske Arabije, a ambasador je posebno interesovanje iskazao za oblast poljoprivrede.

S.Đ.

Send this to a friend