Politika

Marković sa Nuhodžićem i Veljovićem: Promjenama u policiji obezbijeđeni bolja mobilnost i efikasnost

Predsjednik Vlade Duško Marković primio je povodom Dana unutrašnjih poslova ministra Mevludina Nuhodžića i direktora Uprave policije Veselina Veljovića.

Čestitajući sjutrašnji praznik svim pripadnicima policije i Ministarstva, predsjednik Vlade izrazio je zadovoljstvo podatkom da je u prvih devet mjeseci ove godine rasvijetljeno 72 odsto počinjenih krivičnih djela i istakao da su odlični rezultati Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije potvrđeni i kontinuiranim visokom stepenom povjerenja kako javnosti tako i građana u policiju i njen rad.

“Ovo je potvrda da postoje jasno definisani prioriteti i da je policija posvećena svom poslu. I to daje rezultate”, konstatovao je premijer Marković. Dobijam informacije da je saradnja i razmjena podataka sa Interpolom, Europolom i partnetrskim službama na visokom nivou, a Crna Gora je u tom kontekstu primjer u regionu i šire.

Predsjednik Vlade je dodao da je očigledno da su nedavnim kadrovskim promjenama u policiji obezbijeđeni bolja mobilnost i efikasnost, uz saradnju sa Tužilaštvom i drugim državnim organima, što je dalo vidljive rezultate naročito u pogledu borbe protiv organizovanog kriminala.

Premijer je ocijenio da i u predstojećem razdoblju ključni prioritet sistema bezbjednosti treba da bude obračun sa organizovanim kriminalnim grupama. Na sastanku je konstatovano da izazov predstavlja i oblast trgovine ljudima. Vlada poziva Tužilaštvo da snažnije doprinosi aktivnostima na krivičnom progonu i procesuiranju aktera tih kriminalnih pojava, sa posebnim akcentom na organizatore ugovaranja brakova i prosjačenja. Marković je takođe saopštio da su bezbjednost i sigurnost osnovni zadatak policije, te da će se pristupiti i određenim organizacionim promjenama i unapređenjima koja treba da obezbijede efikasniju borbu protiv svih oblika kriminala.

Naglašeno je da je Vlada odlučna da na predlog Ministarstva unutrašnjih poslova obezbijedi najviši nivo materijalno-tehničkih sredstava za kvalitetan i efikasan rad svih segmenata sistema bezbjednosti, uključujući i poboljšanje materijalnog položaja zaposlenih kroz rješavanje stambenih pitanja policijskih službenika i njihovih porodica.

M.D. 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
NEKO NOVO DOBA
Gost
NEKO NOVO DOBA

Kaga kum ugosti kuma o drzavnom trosku i pohvali njegov rad,imali sta ljepse.Znas da si doveo “PRAVOG COVJEKA” na pravo mjesto…..idiotizmu nikad kraja

Sanyshkaya
Gost
Sanyshkaya

Od 13 komentara napisanih prije mene, jedna te ista osoba je napisala pola. Moj komentar na ovaj tekst u jednoj rijeci: bljuc!

Micko
Gost
Micko

Tuzilastvo treba da podrzi sav napor policije u borbi protiv kriminala !

Zaki
Gost
Zaki

Bitna je i dobra saradnja sa okruzenjem da bi rezultati bili jos bolji. Da nijesmo imali dobru saradnju sa Kosovom ubica ne bi bio predat pred lice pravde.

Crni zmaj
Gost
Crni zmaj

Ucinjeno je mnogo, ali moze jos mnogo toga da se ucini i kao gradjanin nadam se da ce policija nastaviti da ovako obavlja svoj posao, ali uspjeh policije svakako treba pohvaliti ne mozemo da uporedimo bezbijednost danas i prije par godina.

Ljubo
Gost
Ljubo

Nuhodzic je bre uveo red u policiju i odmah poceo da “cisti” nesposobni kadar!!!

Pesa
Gost
Pesa

Da je policija napredovala i da je policijski rad efikasniji nego sto je ranije bio to pokazuju svakodnevne akcije, pad niksicke grupe, pad Vukotica, pad barskog klana…..

Dragan
Gost
Dragan

Daleko je bolja saradnja sa interpolom, a to se
vidi i po izrucenjima li a koja su pocinila krivicna dijela prije 10 godina

zzzz1
Gost
zzzz1

Pozdrav za Veselina
El Comandante !!!!

Nino
Gost
Nino

Tako i treba rad policije treba da bude javan i da javnost bude informisana o svemu. Dosadasnji rad policije je fascinantan, samo ovako nastavite.

Sanyshkaya
Gost
Sanyshkaya

Fascinantan, bua

Zandar
Gost
Zandar

Koliko god da je skeptika, napredak se vidi i osjeca, jos promjena treba.

Radijatorčić
Gost
Radijatorčić

Trio snova!

Avro
Gost
Avro

Za vrijeme SFRJ policija se nije slikala,ali je kvalitetno radila. Ljudi iz policije su bili zaštićeni od javnog eksponiranja, upravo zato da bi bili operativni i ako treba konspirativni. Danas se slikaju i sastanče sami sa sobom ili sa predstavnicima vlade i tužilaštva,kao da im to nije posao!

Zandar
Gost
Zandar

Svaki rad treba da bude javan pa tako i policijski, osim ako ne zalis za tajnom policijom.Da se kadrovski jos osvjeze, da se maknu vjeciti nacelnici I rezultat ce biti jos bolji.

Avro
Gost
Avro

Svaka policija mora biti konspirativna, dakle sakrivena od očiju javnosti. Šta znače najave da će se policija unutar sebe pročešljati. Zar to nije redovan posao. Ili najava da će biti razbijeni mafijaški klanovi. To su kontraproduktivne najave. Više liče na ono: ko se nije skrio magarac bio.

Send this to a friend