Politika

Marković sa Sipilom: Finska snažno podržava integraciju Crne Gore u EU

Predsjednici vlada Crne Gore i Finske Duško Marković i Juha Sipila saglasili su se na radnom sastanku održanom u Helsinkiju da je Crna Gora ostvarila snažan napredak u procesu evropske integracije te da u nastavku procesa ima punu podršku Finske koja u drugoj polovini naredne godine preuzima predsjedavanje Unijom.

Marković je pozdravio pristup napretka zasnovan na individualnom dostizanju vrijednosti za članstvo u Evropskoj uniji i dodao da uz podršku Finske očekuje podršku i drugih nordijskih zemalja.

Predsjednik Vlade Finske je ocijenio da je naša zemlja ostvarila u proteklih deset godina značajan napredak uz konstataciju da je u Crnoj Gori urađen najbolji posao u našem regionu što se, kako je rekao, jasno vidi.

Sipila je iskazao stav svoje vlade da je Crna Gora dobrodošla u Evropsku uniju nakon što bude dostigla potrebne standarde.

Marković je informisao domaćina o sveobuhvatnim ekonomskim reformama koje je Vlada Crne Gore preduzela sa ciljem finansijske konsolidacije kao i sa brojnim razvojnim projektima koji se realizuju u našoj zemlji sa ciljem podizanja životnog standarda građana i višeg kvaliteta života.

Predsjednik Vlade Finske je konstatovao da je Crna Gora sada veoma atraktivno tržište za investicije dok je premijer Marković ocijenio da je demokratska i razvojna transformacija naše zemlje očigledna, poebno nakon učlanjenja Crne Gore u NATO i značajnog napretka u kontekstu pridruživanja Evropskoj uniji.

Na sastanku je dogovoreno iniciranje saradnje Univerziteta u Helsinkiju i Univerziteta Crne Gore kao i privrednih komori.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dukljanin
Gost
Dukljanin

Gos.Markovic je propast za cg…

Micko
Gost
Micko

Dok narodne kuhinje ne mogu da stizu sa hranom ova gospoda putuju ne staju(svako svoj avion)-samo da ih neko potapse i kaze kako su dobri-za sebe.

Send this to a friend