Politika

Martinović: Svaki grad ima pravo da se oduži svojim znamenitim ličnostima, kakva je bio Amfilohije

Miler - Martinović/ Foto: Opština Kolašin

Ambasador Austrije u Crnoj Gori Karl Müller  sastao se  sa predsjednikom Opštine Vladimirom Martinovićem i tom prilikom zahvalio na gostoprimstvu, ističući da je Kolašin grad prepoznatiljiv ne samo po turističkim već i kulturnim sadržajima.

“Svaki grad ima pravo da se oduži svojim znamenitim ličnostima, kakva je bio počivši mitropolit Amfilohije koji je bio značajna ličnost, kulturni djelatnik, član Udruženja književnika”, kazao je Martinović  u razgovoru sa ambasadorom.

Na sastanku je, kako je saopšteno iz te lokalne uprave, na obostrano zadovoljstvo prihvaćena ideja o uspostavljanju saradnje sa nekim od austrijskih gradova što će biti snažna potpora za dalje jačanje turističke, ekonomske i kulturne saradnje ali i sticanje potrebnog iskustva iz ovih oblasti koje je od izuzetnog značaja za Kolašin.

“Martinović je tokom posjete upoznao ambasadora sa aktuelnim razvojnim planovima, kao i turističkim, privrednim i investicionim potencijalima opštine i iskazao zahvalnost ambasadoru na ogromnoj spremnosti da se Kolašin poveže sa Austrijom i njenim gradovima kako bi na taj način sticali nova iskustva koja se itekako mogu i implementrirari u dalji razvoj Kolašina”, navode iz te lokalne uprave.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zoran
Gost
Zoran

Radi ti nesto za ovaj grad strucnjace, neka tebe spomenika i zavadjanja naroda.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Na sve što je taj nesretnik za života uradio vi ste pljunuli, a sada mu dižete spomenik za vaše političke procente iako znate da to svađa narod.

Markisa1
Gost
Markisa1

Posto je čitav zivot proklinjao one koji ne misle isto kao sto je mislio on i druge narode pozivao pogrdnim imenima i vrijedjao za mene nikad nije niti ce biti znamenita ličnost. Ni za mene ni za moju porodicu ni za moju djecu. Pa vi ga eto pa se kitite sa njim kao za zivota tako i sad

Džamahirija
Gost
Džamahirija

Po Crne Gore uči đecu da je Risto bio znamenita ličnost, a pola da je klerofašista.
Griješe neki od serdara……..

Hernan
Gost
Hernan

Ma kakav klero-fasista,o cemu pricas?! Hahahaha,pa hema vecega na ovim prostorima u potonjih 70-tak ljeta!

Send this to a friend