Politika

Masovno napuštanje SNP-a kreće od Kotora?

Više desetina članova Socijalističke narodne partije napustiće članstvo u nekada najjačoj opozicionoj partiji, nezadovoljno jer se odustalo od izvornih ideja SNP, a posebno sadašnjim položajem partije na političkoj sceni Crne Gore, saznaju Dnevne novine iz dobro obaviještenih izvora.

Članove SNP-a iz Kotora dodatno iritiraju nastupi Opštinskog odbora ove partije, a naročito jučerašnji kada su osnivači partije optuženi za nenamjensko trošenje novca. Sa ogorčenjem su reagovali na ovo saopštenje pa se očekuje da će među onima koji napuštaju partiju biti 90 odsto članova starog Opštinskog odbora SNP Kotor.

“Ovih dana će biti objelodanjeno napuštanje partije velikog broja članova. U prvom navratu će ih biti nekoliko desetina, a uskoro će ih biti još”, kaže sagovornik DN koji je želio da ostane anoniman.

Osim Kotora, masovno napuštanje Socijalističke narodne partije je najavljeno i u Mojkovcu, Nikšiću, Pljevljima, Bijelom Polju, Baru, Beranama i Herceg Novog, a naš sagovornik očekuje ovaj trend i u ostalim gradovima Crne Gore.

Podsjetimo, početkom ovog mjeseca član Glavnog odbora SNP Radoman Gogić podnio je ostavku na sve funkcije u partiji i vratio člansku kartu.

Gogić je poručio i da “vraćanjem partijske knjižice napušta SNP, ali ideja kojoj sam posvetio više od dvije decenije života ostaje i dalje moja ideja vodilja”.

“Do kraja života boriću se za istinu i pravdu, uvjeren da je i ovaj moj čin dio te borbe”, saopštio je Gogić partijskim kolegama.

Ističe da “kao neko ko je stvarao SNP, bio potpredsjednik SNP-a, poslanik u Skupštini Crne Gore i savezni poslanik, predsjednik Opštine Pljevlja od 1998. do 2006. godine i dugogodišnji predsjednik pljevaljskog SNP, ne mogu da se pomirim sa poništavanjem izvornih ideja na kojima je nastala partija, kojoj sam dao srce, dušu i više od 20 godina života”.
Samo nekoliko dana, nakon Gogića, troje dosadašnjih odbornika SNP u Skupštini opštine Kotor, zvanično su obavijestili rukovodstvo lokalnog parlamenta u tom gradu da su vratili članske karte te partije i da više nisu Klub odbornika SNP.

“Iz tih razloga obavještavamo vas, da će naš Klub odbornika u daljem periodu, u radu SO Kotor biti konstituisan pod nazivom Klub odbornika “Nama možete vjerovati-dr Branko Baćo Ivanović” shodno nazivu izborne liste sa kojom smo učestvovali na izborima i sa koje smo izabrani”, stoji u dopisu koji su rukovodstvu SO Kotor poslali odbornici Milorad Vukšić, Mićo Dobriša i Aleksandra Sindik.

U ostavkama na članstvo u SNP koje su Vukšić, Dobriša i Sindik, zajedno sa osnivačem te partije i nosiocem njene liste na posljednjim lokalnim izborima Brankom Ivanovičem uputili predsjedniku SNP Vladimiru Jokoviću, stoji da mu njih četvoro vraćaju članske karte partije koju su osnovali i da formiranjem novog Kluba pod nazivom “Nama možete vjerovati-dr Branko Baćo Ivanović”, SNP više nema odbornike u SO Kotor.

40

avatar
1000
35
5
0
 
28
BokeljAnalizaBerane 0871Ivanurmileta
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bokelj
Gost
Bokelj

Kad brod tone misevi ga prvi naspustaju .Ali ovog puta su pogresili,brod je popravljen i plovi sigurnim kursom bez stetocina.

Analiza
Gost
Analiza

Ova partija već poduže plaća cijenu svoje nedefinisanosti oko pravog značenja prvog slova u skraćenici. Htjeli su da sjede na 2 stolice, pa su im se obje izmakle. Ništa bolje ne čeka ni Demokrate, ako se ubrzo ne definišu koji su.

Ivan
Gost
Ivan

A dje ce?

urmileta
Gost
urmileta

Pozdravite Dps i ostale a SNP-u se nemojte bojati.Pošteni i hrabri,oni koji ne prodaju vjeru za večeru,koji ne ljube lance,koji žele istinsku i čojsku CG,iznijeće i ovaj put SNP u visine!!!!!!

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Svaka cast snezana, tako se bori za sebe, da ima naroda svu opoziciju kuci.

Igor & Danka Ba
Gost
Igor & Danka Ba

Snp sa novim ljudima i Bakicem na čelu u Berane jedino ima sansu da nesto uradi inace ovaj Šćekić je napravio ne samo Snp stetu nego svoj opoziciji prvenstveno U Berane čak ne poštuje skupštinske odluke koje je po zakonu dužan već ih sam donosi katastrofa!

Basketaš
Gost
Basketaš

Čim nema profita bežanija u profitabilne – stranke na vlasti ili uz vlast ta sudbina čeka i dps i svaku stranku – interesi su večni

Vesna
Gost
Vesna

I masovno se vracaju oni koji su zbog njih napustili.

Ja i Ti Adm😊
Gost
Ja i Ti Adm😊

Odjen je poruka glasacima: vratite se DF

Ilija
Gost
Ilija

Opet isti podnose ostavke.Leleeee ove komedijeeeeee

Sveti Stasije
Gost
Sveti Stasije

Vrijeđate Jokoviću osnivače SNP, što bi drugome činjeli da vam se usprotivi. A zborili ste da je SNP porodica.

Ana
Gost
Ana

Berane 0871, da li se stidiš svojih riječi. Vjerovatno ne, jer da bi se stidio moraš imati obraza. Nazvati jednu ženu junicom…Nemam riječi. U šta su se pretvorili čestiti vasojevići ?

KOTORANIN
Gost
KOTORANIN

Doktore Baćo, zbog tebe je glasal cijela porodica, moja i mojeg brata. Valjao si uvijek svakom ko ti se obratio. Izgleda nisi samo ovim tvojim partijskim drugovima. Kotorani znaju da cijene prave ljude, ti ćeš u Kotoru imati samo podršku i poštovanje, a ovi što te vrijeđaju neka se pozdrave sa 12 glasova iz naše porodice.

Berane 0871
Gost
Berane 0871

Molim te reci ime i prezime onda da znaju u SNP-u za kim da pate sada

Berane 0871
Gost
Berane 0871

Aiii sta radi junica pa milovom diktatu,izbacujete da je senzacija ljudi koji su davno napustili snp i sad samo zvanicno vratili vlanske karte jer junica pravi novu stranku,sram bilo i vas i nju!

Janko
Gost
Janko

Od SNP ostadoše samo dugmići!

Budo
Gost
Budo

6.6% po svim istrazivanjima, do izbora do 10..svaki dan stizu novi clanovi

Send this to a friend