Politika

Matić napustio DSP jer neće da ga Bečić zloupotrijebi

Nedeljko Bato Matić podnio je neopozivu ostavku na funkcije portparola Demokratske stranke pravde i predsjednika Opštinskog odbora Demokratske stranke pravde u Pljevljima. On je to uradio pošto je predsjednik DSP Svetislav Perišić najavio da će ta stranka pristupiti Demokratskoj Crnoj Gori.

“Poslednji događaji su me uvjerili da sam bio zaveden i smišljeno uvučen u nečasne radnje koje nisu imale za cilj da se energija usmjeri na borbu protiv DPS-a, već isključivo da se izazovu podjele i nanese šteta konkurenciji u opoziciji, od čega korist može imati samo aktuelni režim. Kao mlad čovjek, ne želim da budem zloupotrebljen u pokušaju Alekse Bečića da nanese štetu drugim subjektima iz opozicije, prije svega Demokratskom frontu i nastavi da stvara i podstiče sukobe i razdore u opoziciji, posebno u susret lokalnim izborima kada nam je prijeko potrebna opoziciona sloga. Pribavio sam sasvim dovoljno informacija i saznanja da je Demokratska Crna Gora na čelu sa Aleksom Bečićem logistički i finansijski pomogla održavanje osnivačkog kongresa i osnivanje Demokratske stranke pravde, kao i da je od samog početka Aleksa Bečić održavao redovnu komunikaciju i pravio tajne dogovore i aranžmane sa Svetislavom Perišićem kako da se vrbuju i preotmu članovi i funkcioneri Demokratskog fronta i na kraju prevedu u Demokrate”, navodi se u saopštenju Matića.

On dalje tvrdi da je  došao do pouzdanih saznanja da su formalni i nefomalni centri moći iz vladajućih struktura podržali taj projekat kako bi se direktno nanijela šteta Demokratskom frontu koji se, kako kaže, nakon svega pokazuje da je najčistiji opozicioni subjekt na političkoj sceni Crne Gore.

“Projekat Demokratske Crne Gore me neodoljivo podsjeća na projekat Pozitivne Crne Gore, pri čemu se ovaj prvi mnogo perfidnije sprovodi. Jednostavno, ne želim da budem zloupotrebljen u projektu približavanja DPS-a i Demokratske Crne Gore Alekse Bečića preko Demokratske stranke pravde”, zaključuje Matić.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mojsije
Gost
Mojsije

Kafanske price o svemu i svacemu izgubljenih i nedokazanih.Sta se sve nudi gradanima namedijima
Duplo golo!

Send this to a friend