Politika

Matica crnogorska: Amfilohije organizuje puč na suverenu državu

Hram Hristovog Vaskrsenja

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije stvorio je država u državi i beskrupulozno sije laži o Crnogorcima i crnogorskoj kulturi, ocijenili su iz Matice crnogorske. Naglašavaju da sad kad je crnogorska vlast konačno odlučila da zakonski uredi status vjerskih zajednica, Amfilohije organizuje puč na suverenu državu, politički trguje sa dijelom opozicionih partija, koje ostrašćeno pozivaju na građanski rat.

Matica crnogorska, kako napominju, dvadeset pet godina upozorava crnogorsku javnost i vlast, na razorno političko djelovanje SPC u našoj državi.

“Instalirana kao mesija i jatak srpskog šovinizma i dominacije, SPC se bavi ukidanjem i kompromitovanjem crnogorske države i crnogorskog identiteta. Ona se ponaša kao politički faktor, prkosi društvu, ignoriše zakone! Ona slijedi duh Podgoričke skupštine i ukaze regenta o ukidanju Crnogorske crkve, naroda i države! Ona razvija ideologiju četništva kao jedinstvenu anticrnogorsku matricu i predstavlja štab pete kolone velikosrpskog hegemonizma u Crnoj Gori”, ističu u Matici crnogorskoj.

Dalje napominju da je vlast tolerisala takvo ponašanje saradnjom, nečinjenjem i ustezanjem da primijeni zakon.

“Poglavar SPC u Crnoj Gori je tako uspio da stvori državu u državi i da beskrupulozno sije laži o Crnogorcima i crnogorskoj kulturi. Sad kad je vlast konačno odlučila da zakonski uredi status vjerskih zajednica, on organizuje puč na suverenu državu, politički trguje sa dijelom opozicionih partija, koje ostrašćeno pozivaju na građanski rat. Kulminaciju ove histerije predstavlja namjera da zloupotrijebi ćivot i mošti Svetog Vasilija Ostroškog, ali ne za slavu i milost Crne Gore, već za njen rastur i zlu krv. On kopa jamu iz 1918. koju je zauvijek zaravnila antifašistička oslobodilačka borba i referendum o nezavisnosti”, smatraju u Matici crnogorskoj.

Prema njihovim riječima država ima obavezu da štiti integritet i dostojanstvo Crne Gore svim zakonitim sredstvima, bez odstupanja i ustupanja.

“Zakon o slobodi vjeroispovijesti obezbjeđuje građanima punu vjersku slobodu, a državi vlasništvo nad objektima koji su dio njene istorije, kulture, svijesti o sebi, njenog suvereniteta i identiteta”, zaključuju u Matici crnogorskoj.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vojo
Gost
Vojo

A vi iz matice stampajte kpd srpskih stampara nemojte vi pare ostavljati nasim stamparijama.Balu vi namistajte posa

Fileopg
Gost
Fileopg

Ni jedan jedini okupator do sad bez krvi nije napuštio okupirano pa se bojim da i ovaj zlotvor to ne uradi. Mali njemu posa za mlade ljude koji bi pretežno stradali pogotovo što su Crnogorci samo da mu ko vreće € ne dira.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Rile Rile neće ni tvoja dovijeka!!!

Region
Gost
Region

Ovo je puč na vjeru i Crkvu

Sistem
Gost
Sistem

Očekuje te li da vam Ctkva još pomogme u rušenju Pravoslavlja

DOBRO PROCITATI
Gost
DOBRO PROCITATI

Zakon o slobodi vjeroispovijesti obezbjeđuje građanima punu vjersku slobodu, a državi vlasništvo nad objektima koji su dio njene istorije, kulture…

Atos
Gost
Atos

Crkve su Crkvene, a državne su fabrike Marko Rafević, Radojecdakić, Duvanski,…. a da to je rasprosato, da ostlo je da još Crkvu Privatizuju

Send this to a friend