Politika

Matica crnogorska najoštrije osuđuje ugrožavanje građanske države Crne Gore

Matica crnogorska najoštrije osuđuje ugrožavanje multietničke i multikonfesionalne države Crne Gore, koju, kako navode u saopštenju, agresivni klerofašisti sprovode nad pripadnicima manjinskih naroda, tako što ih izlažu svakovrsnim napadima i vrijeđanju.

“Razbijeni izlozi radnji, poruke mržnje i netrpeljivosti na njihovim domovima, koje pozivaju na nova etnička čišćenja, zabrinjavaju svakog dobronamjernog građanina i opravdano postavljaju pitanje: kakva je to vrsta politike koju nam „mirotvorci“ i „osloboditelji“ donose? Zar kao društvo baš ništa nijesmo naučili iz ne tako davne prošlosti?”, saopšteno je iz Matice crnogorske.

Političke vođe, ohrabrene izbornim rezultatima svojih partija, treba da nedvosmisleno ukažu i zaustave egzaltaciju svojih aktivista i članova, i da to ne koriste kao oblik novih pritisaka i zastrašivanja pripadnika drugih nacionalnosti i političkih neistomišljenika.

“Treba znati da slavlje koje ugrožava druge, ispunjava ih nemirom i brigom za svoj život i budućnost svoje djece, nije slavlje – nego otvoreno i grubo nasilje.  Matica crnogorska poziva institucije države da djeluju u skladu sa zakonom i pruže svu neophodnu zaštitu građanima Crne Gore”, zaključuje se u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
pecina
Gost
pecina

Vama bi bolje bilo svojim poslom da se bavite nego sto izigravate kvazi-politicku partiju. Izdajete knjige koje se nidje kupit ne mogu, imate li bar jednu krstenu knjizaru bar u glavni grad ili u prijestonicu?

Skupite koju paru pa napravite stalni konkurs za knjigu/film/… sa Crnogorskom tematikom.

Dje su vam javne tribine, mrcili se kakvi ste?

Send this to a friend