Politika

MCP: Bošković pokazao svoj ostrašćeni anticrkveni stav

Mitropolija crnogorsko primorska reagovala je na današnju izjavu ministra odbrane Predraga Boškovića, u kojoj je, između ostalog, kazao kako MCP krši zakone zemlje u kojoj ilegalno posluje.

<<<Bošković: Crna Gora je naša jedina svetinja, MCP krši zakone zemlje u kojoj ilegalno posluje<<<

Oni su kazali kako je ministar u današnjoj izjavi još jednom pokazao svoj ostrašćeni anticrkveni stav, pokušavajući da proturi režimsku propagandnu izmišljotinu o tome da su litije nekakva politička platforma i dio navodne izborne kampanje.

“Kao i njegovi istomišljenici, potpuno prenebregava činjenicu da su Mitropolija, ali i Episkopski savjet Srpske pravoslavne Crkve u Crnoj Gori, javno, nedvosmisleno i višekratno saopštili da litije imaju za cilj promjenu neustavnog, diskriminatornog i anticivilizacijskog Zakona o slobodi vjeroispovijesti i da će prestati čim do takve promjene dođe, što će označiti i ponovno uspostavljanje, danas grubo narušenog, prava na punu slobodu vjere, kao civilizacijske i demokratske svečovječanske tekovine”, kazali su iz Mitropolije.

Kako su rekli, ministar iznosi sramne i neistinite kvalifikacije o tome da ”Crkva ne priznaje državu”.

“Da u njoj ”ilegalno posluje” (jadnog li izbora riječi za označavanje vjekovnog djelovanja i postojanja ove Crkve u Crnoj Gori), ne prijavljuje boravak sveštenika (što je tako nevjerovatna manipulacija, da je mnogo i od ovog i ovakvog ministra), kao i ostali obmanjivački navodi, nemaju za cilj ništa drugo, osim nečasno satanizovanje ustanove koja osam vijekova bez prestanka postoji i izgrađuje ovu zemlju, a uz to očigledno predstavljaju i pokušaj pridobijanja glasova anticrkvenih ekstremista za potrebe najavljenih izbora”, rekli su oni.

Oni su predložili ministru da bi, umjesto što uči duhovnosti mitropolita Amfilohija, mogao da pokuša da najviše funkcionere svoje partije posavjetuje da nije pametno ni dobro ni moguće da sekularna partija, kojoj su na čelu javno deklarisani ateisti, ima ambiciju da pravi svoje vjerske zajednice.

“Na kraju, najdobronamjernije savjetujemo ministru odbrane režima, da zamisli, a mi to već znamo, kako bi na njegove otrovne strelice prema Crkvi reagovali oni časni i odvažni ministri odbrane Knjaževine i Kraljevine Crne Gore: na primjer, Ilija Plamenac, Janko Vukotić ili Mitar Martinović. No, ko zna je li mu stalo, jer su možda i oni za režimskog ministra i njegovu družinu takođe ”izdajnici”?”, zaključuju iz Mitropolije.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Podzemlje
Gost
Podzemlje

Odvratni likovi. Zlo.

Betmen
Gost
Betmen

Ti Risto znaš što bi oni mislisli 2020. goidne u 21. vijeku i kada bi uzeli u obzir da radiš za strance?

Milica
Gost
Milica

prepadnem se kada ih vidim ovakve.

kunta kinta
Gost
kunta kinta

pozuri na namaz i dzumu kod odze zakasnices ‘milice’

123
Gost
123

Pogledajte samo ovu fotografiju.

Velimir
Gost
Velimir

Zlotvori Srpskoga I Crnogorskoga naroda!

delboj
Gost
delboj

Ahahaha ajde manipulanti. Jednog dana velicaju Kralja Nikolu, drugog Janka Vukotica… Babe i zabe.

kako da ne
Gost
kako da ne

Nije to anticrkveni no ANTISEKTAŠKI STAV. Stop lažima SPC!

kunta kinta
Gost
kunta kinta

cujes li sebe jadan nebio i ovi botovi sto ti daju pluseve hahaha koja druzina

mačor
Gost
mačor

Spustiti SPC na zemlju,da poštuje Ustav i cg zakone,popovi se bave politikanstvom !

mala murtenica
Gost
mala murtenica

Sta reci svetosavcima sa slike a da ih bas uvrijedim. Klerofasisticka rganizacija SPC se zbog buducnosti srpskog naroda … napretka Crne Gore …progresa Evrope ….mora zabraniti u Crnoj Gori ili privoliti da postuje Crnu Giru i zakone. Zato nema odustajanja od zakona o slobidi vjeroispovjesti Crnogorci , Crna Gora se braniti mora od ove bolesti koja je u metastazi .… Više »

Aca Palikuca
Gost
Aca Palikuca

Ko umije lazat ne umije vjerovat

Srbski Vrac
Gost
Srbski Vrac

Ne samo sto je ilegalna nego je i OKUPATORSKA!

Olijko
Gost
Olijko

Da da, SPC je ustvari teroristička otganizacija

Drago
Gost
Drago

No sta je Janko Vukotić no izdajnik, izdao je svoga kralja i svoju državu

Komita
Gost
Komita

JANKO I MITAR IZDAJNICI I PJESMU IM JE ISPJEVAO KRALJ NIKOLA ZA IZDAJU,KOGA INTERESUJE LAKO JE NACI!!!!

Komita
Gost
Komita

ACA PALIKUCA NIJE STIO BLIZU SEBE MITRA I JANKA NO JE REKAO:IZDALI SU SVOJEG KRALJA KOME SU DALI ZAKLETVU PA CE IZDATI I MENE I DAO IM JE PUNO KORITO I NISTA VISE!!!!

Do pobjede
Gost
Do pobjede

Velika istina, izfajnici nego što.

Aca Palikuca
Gost
Aca Palikuca

Na kraju taj veljesrbin zavrsio je ka kucepazitelj u cacku

Brat u Hristu
Gost
Brat u Hristu

Popovi SPCa (ne mogu da vas nazovem sveštenicima pošto vama je sveto samo srebro), Ministar je izjavio to što svi znamo, ništa posebno. Ali ja ću vas posjetiti da grijehove protiv Svetoga Duha su neoprostivi. Vi, pošto smatrate da ste stočari (imam razlog da vas ne nazovem pastirima) a mi stoka koja travu pase i koju vi gonite gdje vam… Više »

mala murtenica
Gost
mala murtenica

Odlicno receno Brate u Hristu…. Vjecna da je Crna Gora i da se izdaja 1918. ne ponovi.
za vjeke vjekov Amin

naf
Gost
naf

Anticrkveni stav je poželjan za svakog ko radi u državnoj upravi i ko se brine o sekularnom društvu, gdje su nauka, napredak i dobrobit svih prioritet. Nema ništa loše u tome da crkva zna svoje mjesto i da se ne miješa u državnu politiku. To što je kod nas sve izopačeno, to je druga stvar. Ali još malo, pa ćete… Više »

cikoticka-drack
Gost
cikoticka-drack

1920 god, je godina postojanja i pocetak djelovanja ove crkve u Crnoj Gori te jadnog li vaseg zbora i manipulisanja da vjekovima djelujete i postojite kao crkva u Crnoj Gori

Hogar
Gost
Hogar

Pod “Vjekovno djelovanje u Crnoj Gori” misli se na jedan (1) vijek i to u svojstvu okupatora i uzurpatora?Ja sam tako shvatio.

Mitropolitičar
Gost
Mitropolitičar

Zakon se ne mijenja litijama nego u Skupštini. Ako mislite da je neustavan imate Ustavni Sud pa im se obratite. Dokažite da poštujete ovu državu. Dosta isprazne priče i uličnih protesta.

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Bravo ti ga, konkurišeš definitivno za predsjednika mjesne zajednice👍
Shvati jedno: kad nekoj “zajednici” želiš da uzmeš dušu, pa makar imala 10% udijela u broju stanovnika, onda možeš očekivati da se brani. Kad mačku satjeraš u ćošak, počne da grebe i ujeda!

nenad mne
Gost
nenad mne

Ovih njihovih 800 godina nema ni u Zakonu Srbije, pa što se tamo ne žale?

Nije pravo
Gost
Nije pravo

Upravo o tome se radi Katunjanine. SPC je uzela od Crnogoraca crkve i manastire i prepisala ih na sebe devedesetih u vrijeme bezvlašća kad je jedan sistem bio srušen a drugi nije bio izgrađen nego je svako krao i podrivao ovu državu kako je stigao. Došlo je vrijeme da se ta SPC krađa ispravi. A zašto misliš da Crnogorci nemaju… Više »

Katunjanin
Gost
Katunjanin

“…litije imaju za cilj promjenu neustavnog, diskriminatornog i anticivilizacijskog Zakona o slobodi vjeroispovijesti i da će prestati čim do takve promjene dođe…”
Sve ostalo je zavaravanje javnosti!!! Što je legitimno sredstvo političke borbe, ali posledice toga mogu biti trajno loše za crnogorsko društvo!

Realno
Gost
Realno

Ako je zakon diskrimnatorski imaju međunarodni sudovi, ali znaju oni iz crkve dobro da je zakon dobar i da će ga tako ocijenti Međunarodni sud. SPC je svetosavsko nacionalističko fašističko biznis sekta i ništa drugo.

nenad mne
Gost
nenad mne

Mogle bi biti loše posljedice kada bi četnici nadvladali!

brko mali
Gost
brko mali

Sektasi stranci brane ukradeno

Posrbica3'13
Gost
Posrbica3'13

Ponovo neistine i laz sve vam je tako od 1920 pa ovamo covjek isto kao vecina nas Crnogoraca imenom i prezimenom ne podrzava srbijansku sektu strano tijelo sa tudjim tamjanom u rukama i tudjom drzavom u ustima.
Uostalom nebitni ste i ne zelim nista sa vama.

Anonimous
Gost
Anonimous

Izdajnici ste sve dok ste u crkvi kojom se rukovodi iz Beograda a ne Podhorice.

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Može li iz Carigrada (Istambula-Konstantinopolja), ili mora iz predsjedništva DPS-a?

Rukovođenje
Gost
Rukovođenje

Samo iz Crne Gore, Katunjaninu kao što je vazda bilo kad je Crna Gora bila nezavisna. A i po kanonima je.

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Misliš da glavni odbor dps-a imenuje mitropolita? Šta ako se vlast promijeni možda oni budu imali neke druge “želje”?
Vidim da si stručnjak za “kanone”👍

???????
Gost
???????

Sve sto progovorite lazete, osam vjekova sram vas bilo postoje dokazi u spisama SPC da do 1918 ovdje je postojala autokefalna CPC priznata od SPC , ne placate poreze, gradite bez dozvole , nepostujete ni drzavu ni narod, zaposljavate strance bez dozvole sram vas bilo!!! Ovo su sve cinjenice koje nemozete demantovati lazima , a ovo pisem za one kojima… Više »

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Poslušaj vašeg istoričara Papovića… Dogovorite se više šta vaša istorija Crkve. On pominje neku Pećku patrijaršiju… Zastranio čovjek🤔

nenad mne
Gost
nenad mne

Pročitaj ti, valjda ti je to bliže, Zakon o crkvama u Srbiji! Da li se tamo pominje Pećka ili Beogradska patrijaršija!

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Istorija Crkve podrazumijeva mnogo duži period od poslednjih 100 godina, na koje se uporno pozivate. Slažem se da je to veoma “ružan period”, đe se izdešavalo punu ružnih stvari… To ne znači da se gumicom može obrisati prethodnih 1000god.

Katunjanine
Gost
Katunjanine

Pećka patrijaršija. Misliš ona koju su Turci ukinuli? A kako prođe patrijarh Brkić kad pokuša da se nešto pita u Crnoj Gori?

BudoMne
Gost
BudoMne

Sta će ove utvare više…piih…

Putalj
Gost
Putalj

No što su no izdajnici!

U Boga vjerujem
Gost
U Boga vjerujem

Ko kaže da više ne pominju Hrist? Dobro, ne pominju riječima, ali evo ga na slici pozadi.

kako da ne
Gost
kako da ne

HAHA: “…Dobro, ne pominju riječima”… Ne, bogomi, ni riječima ni djelanjem. Zato pominju sve četničke vođe i daju im parastose. Opametite se, ljudi, okanite se Ristovog “vjerovanja u Boga”, jer on vjere nema druge do posrbljavanja Balkana, i to počevši pd nas.

Blaki
Gost
Blaki

Bošković je dao pravu istinu a ti Amfilohije lažeš.
Sva trojica Plamenac, Vukotić i Martinović imali su svoju Crkvu, CPC, koju ti ne priznaje.
Vrati se na pravi kolosek i poštuj ove zakone, države u kojoj živiš.

velko
Gost
velko

stvari su ustvari jednostavne- ne bore se popovi za zakon no da otmu crnogorsku imovinu ali neka faletaju kad nema niko to da objasni narodu zasto ne zna se- to jesu li protiv drzava aman brate svjedoce bozje ljubavi to ste javno 100 puta rekli- to de ne postujete zakon vidi se na svakom koraku-to da je crkva nesto posebno… Više »

Volim te zeleno
Gost
Volim te zeleno

Bošković vam je rekao tačno ono što zaslužujete da vam se kaže. Vi ste sve samo nijeste duhovnici. Zaboravljajte da se u Crnoj Gori svi dobro znamo i odlično znamo vaše sveštenike iz CG i ko su i što su. Na žalost neki od njih služe na veliku sramotu časnih porodica iz kojih potiču!

marius
Gost
marius

Pa mislite li Vi gospodo iz MCP da je ovizi narod crnogorski stvarno sasav ? Kolka ste puta rekli da Vam je cilj da srusite ovu vlast. Mislite li Vi da ovaj narod ne zna kakvim se sve biznisima bavite ? I jos nesto , ne stoji Vam ni ta tvrdnja da je SPC stvara drzavu Crnu Goru. Stvaraju je… Više »

Djuricko
Gost
Djuricko

Influenseri….

Mestar
Gost
Mestar

Ko jos slusa ove svetosavske sektase. U njihovim izjavama uvijek ima mnogo vise lazi nego istine. Kazu oni postuju Crnu Goru a na litijama nijedne crnogorske zastave vec odreda cetnicki amblemi i zastave Srbije koja ih finansira. Koga vi lazete. Narod vas je prozreo.

Radosav72
Gost
Radosav72

Sto reci??? Mrcni XVI …. daleko bilo

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

A jeli pametno da popa macu proglasite svecem???

Dosadiste
Gost
Dosadiste

Aoooo, može li jedan dan bez vas?

Patriota
Gost
Patriota

Bravo Ministre,sve je živa istina !

Njegoš
Gost
Njegoš

Nije to anticrkveni stav, to je suva istina o srpskoj sekti u CG. Nikad više 1918.!!!

Send this to a friend