Politika

MCP tvrdi: Marković manipuliše građanima, litije nisu političke

Hram Hristovog Vaskrsenja

Nakon što je juče predsjednik Vlade i potpredsjednik DPS-a Duško Marković povodom aktuelnih dešavanja zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti poručio da Crna Gora neće biti srpska, i naglasio da se mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije nažalost stavio na čelo anticrnogorske opozicije, iz MCP su danas ocijenili da je premijer učinio grub pokušaj manipulacije građanima. U MCP tvrde da na litijama nema nikakve propagande o tome da će Crna Gora biti srpska.  Tvrde i da su otvoreni za početak razgovora sa crnogorskim vlastima o svim otvorenim pitanjima, pa i o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti.

<<<Političke litije pod crkvenim plaštom<<<

Saopštenje Mitropolije crnogorsko primorske prenosimo u cjelosti:

Zamjenik predsjednika Demokratske partije socijalista i predsjednik crnogorske Vlade Duško Marković je juče učinio grub pokušaj manipulacije građanima proglasivši mitropolita Amfilohija za čelnika nekog političkog pokreta, uzevši kao argument za to svoju tvrdnju da se Mitropolit sastao sa dijelom crnogorske opozicije.

<<<Marković jasan: Crna Gora neće biti srpska, Amfilohije na čelu anticrnogorske opozicije<<<

On nije objasnio da li bi to u isto vrijeme značilo da se mitropolit stavio na čelo Vlade Crne Gore, kad se susreo sa njim na dan izglasavanja diskriminatorskog i antiustavnog zakonskog propisa o obračunu sa Srpskom pravoslavnom crkvom ili se stavio na čelo Velike Britanije, kad se juče sreo sa ambasadorkom te zemlje u Crnoj Gori, ili se sam gospodin Marković stavio na čelo Sjedinjenih Američkih Država, kad je, kao predsjednik Vlade Crne Gore, razgovarao sa predsjednikom te zemlje u, kako je saopšteno iz Vlade, ”kraćem i srdačnom razgovoru” u septembru 2018. godine.

Svi građani Crne Gore, bez obzira na etničko i nacionalno opredjeljenje, imaju svoje mjesto na litijama koje Crkva organizuje, naročito oni kojima je na srcu obraz i dostojanstvo Crne Gore. Političko opredjeljenje je potpuno nevažno za one koji su u litijama, a one su samo utoliko političke koliko je njihova molitva usmjerena na promjenu zakonskog neprava koje je ustanovila skupštinska većina (uz hapšenje opozicionih poslanika), uvjerena u svoju mesijansku ulogu i zaogrnuta ideološko-političkim interesima.

Ne može se smatrati ozbiljnom tvrdnja gospodina Markovića da u litiji nema mjesta za Crnogorce. S obzirom na to da je gospodin Marković izuzetno dobro obavješten čovjek, a imajući u vidu i njegove ranije dužnosti, kao i rezultate posljednjeg popisa, on i sam sasvim pouzdano zna da je potpuno nemoguće da u ovako masovnim okupljanjima ne učestvuje i veliki broj onih koji su se na tom popisu izjasnili kao Crnogorci. Njegovo povjerenje u “građansku i demokratsku” Crnu Goru moralo bi se iskazati i u poštenom odnosu i poštovanju ljudskih prava svih onih, Crnogoraca i Srba i onih, koji učestvuju u litijama od momenta usvajanja zakona, koji je usmjeren protiv njihovih zajedničkih svetinja.

Staranje o duhovnim potrebama pravoslavnih Srba i Crnogoraca bi gospodin Marković trebao da prepusti Pravoslavnoj crkvi, a svoju ozbiljnost i privrženost “građanskoj i demokratskoj” Crnoj Gori bi Marković najbolje pokazao vodeći računa o životnom standardu svih građana Crne Gore. Molebani i litije se održavaju da bi Crna Gora bila bolja i naprednija, jer što je više takva i što je pravednija – to je jača njena suverenost.

Mjesto gdje je gospodin Marković izrekao svoju manipulativnu tvrdnju o mitropolitu i litijama – grad Pljevlja – je jedno od najslobodnijih i najnezavisnijih mjesta u Crnoj Gori ovih sedmica, jer njegovi građani u velikom broju ne pristaju na politički diktat i bezakonje, a takvo nepristajanje je, bez sumnje, najočiglednija odlika slobode pojedinca i društva. Vrhovni državni i nacionalni interesi Crne Gore mogu da se definišu samo u najširem mogućem konsenzusu građana Crne Gore, a ne prostim preglasavanjem i majorizacijom, kako je to učinjeno sa ovim nesrećnim zakonom, ali i u slučaju nekih ranijih odluka.

Nema na litijama nikakve propagande o tome da će Crna Gora biti srpska, jer je ona jednako svih nas – i Srba i Crnogoraca i svih drugih koji u njoj žive. Ne očekujemo od zamjenika predsjednika jedne građanske partije, a pogotovo ne od premijera jedne države koja sebe naziva građanskom, da tu stvarnost osporava. Što se tiče aluzija na slikanje trobojki po Crnoj Gori, uz ogradu da Mitropolija nije ni organizator ni učesnik tih akcija i podsjećanje da glasno i aktivno obeshrabrujemo nošenje bilo kakvih zastava u Litijama, možemo samo da pomognemo gospodinu Markoviću da se prisjeti da je upravo partija kojoj on pripada na više izbora izlazila sa trobojkama nego bez njih.

Trobojka jeste osnova za zastavu Srbije, ali isto tako i Hrvatske, i Slovenije, i Slovačke, i Rusije… Pokazivati takvu odbojnost prema zastavi pod kojom je proglašena Kraljevina Crna Gora (a time uživa i zaštitu u skladu sa važećim zakonodavstvom Crne Gore), u najmanju ruku je vrlo neobično, osobito kad dolazi sa tako visokog mjesta države koja želi da baštini kontinuitet sa tom istom Kraljevinom.

Ponavljamo stav Episkopskog savjeta: ostajemo otvoreni za početak pravog, istinskog i transparentnog razgovora sa crnogorskim vlastima o svim otvorenim pitanjima, a prvo i najvažnije od njih je diskriminatorski zakon o slobodi vjeroispovijesti, koji je, ovakav kakav je, već proizveo neželjene posljedice po naše društvo. Sve čemu smo dosad svjedočili predstavljalo je samo simulaciju dijaloga, bez ikakve želje za istinskim dogovorom sa strane vlasti.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ccc
Gost
Ccc

Sto rade navijaci na litijama i navijacke grupe? Pa jos lad zapale baklje, kao na utakmici!

Sasa
Gost
Sasa

Politicke ili ne ,pa ovi drugi su politicari i sire svoju politiku..sirom CG.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸

Цар🇷🇺Романов
Gost
Цар🇷🇺Романов

Е мој Ристо, са 80г. на биро мораш.

Haris
Gost
Haris

Čisto politički srpsi spc talibani na aparate! Nikad više 1918.!!!

Grmeč
Gost
Grmeč

Kako vaj je doveo u red, naš mudri i sveti Đed.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Dobre ove viršle iz CDM-a

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Uskoro Miraševo svjedočanstvo iz škole

PRAVEDNIk
Gost
PRAVEDNIk

Istina ziva.Samo toliko je naivan.da na njegove gluposti.niko ne nasijeda.

Alan Ford
Gost
Alan Ford

Ne, n’o su marsovske! Pa spc je vise politicka organizacija organizacija od svih zvanicnih politickih partija.

CDM admin
Gost
CDM admin

Drž’ se Alana Forda, to je prava literatura za tebe, Nosonja

CDM admin
Gost
CDM admin

Mole se komentari da obrate pažnju na sledeće: Ko za mitropolita Amfilohija izjavi nešto što ne valja ili da nosi pare za Srbiju i sl. biće prijavljen nadležnom organu kako bi te tvrdnje dokazao. Hvala.
S poštovanjem,

redakcija CDM

Krsto
Gost
Krsto

Amfilohije nosi pare za Srbiju. Neka zovu, objasnicu.

CDM admin
Gost
CDM admin

Ok, dajemo im tvoju IP adresu.
Hvala.

CDM admin
Gost
CDM admin

Ima li još neko ?

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Čim je muka, aktivira se ovaj priglupi Amfilohijev pop i uzima nickove koje Crnogorci koriste. Uz 5-6 svojih nickova, napiše dnevno više od hiljadu komentara, uglavnom gluposti. Vidio je da je voda do grla došla, i da će morat nazad u Kuršumliju.

CDM admin
Gost
CDM admin

Poštovani, priznali ste juče da ste napisali na stotine koje Vam nismo objavili, uz hiljade koje smo Vam objavili. Mi ne znamo kako da Vam izađemo u susret, iskreno.
S poštovanjem,

redakcija CDM-a

BARANIN
Gost
BARANIN

Ako je istina da si taj admin onda si čedo četničke objavljuješ i ako su zločinačke a naše brišeš na koje odgovaramo ako si iz cdm povedi se

Jekac
Gost
Jekac

Kako je zaboljelo Srbijance, Amfilohija, SPC i MPC sto se vise ne mogu iznositi milioni iz CG u Srbiju.

Duško prdnjava
Gost
Duško prdnjava

Zato mi ovako bijedno živimo, 2.06 eura dnevno. Otvorio si mi oči, Jekac, imaš od mene kilo pasulja, prerađenog.

TGD
Gost
TGD

I Vulinov hibridni kukuruz!

Јоцо
Gost
Јоцо

Вјерујеш ли стварно у то да се милиони евра из Цркве у ЦГ износе у Србију? Али стварно?

Haris
Gost
Haris

jole jesi li ti vjernik?

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Mitropolija je brutalno ponizila Markovića, da je više puta na izbore izlazio uz trobojku nego bez nje, a ” kratak i srdačana razgovor ” sa Trampom je bio završni udarac od kojega se dotični teško može oporaviti.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Али на сву срећу народ их је прозрео и више им не вјерује .Мудри ђеде је уразумио и ујединио Црногорце као нико до сад .Дошло је вријеме да се ћера губа из торине.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ha ha “đede”. Je li ti to sa očeve ili majčine strane. Amfilohije vam je đed, Gojko otac. Svakakve gluposti ćemo čut od vas.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Ђеде свих Црногораца и Владика Црногорски ,чувар Пећког трона и једини који се данас нешто пита у Цену Гору .

Svjefol
Gost
Svjefol

Kakvi prevaranti

Trojke
Gost
Trojke

Pa sto se ne viore CG zastave ?

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Виоре и те како само нема заставе Montenegra и неће је ни бити .Да ли ти то смета ?

Јоцо
Gost
Јоцо

Вијоре се заставе Књажевине и Краљевине. Ову садашњу заставу сте политички наметнули.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Pa ti izađi na litiju sa njom, niko ti ne brani

CDM admin
Gost
CDM admin

Kaže se “vijore”, ali je pismenost najveći Dukljanski neprijatelj

Јоцо
Gost
Јоцо

Дођи на Литију и донеси.

Krsto
Gost
Krsto

Dok Vlada CG ne prizna da je Risto djed Isusov litije stati nece. I dok se ne dokaze da ga je Vojvoda Manda Sabljarski licno krstio u rijeci Jordan.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Veoma inteligentan post. Jesi li ga ti smislio ili ti ga je neko napisao ?

Krsto
Gost
Krsto

Manje setaj pa ce i tebi nesto pametno “pasti na um”😉

Krsto
Gost
Krsto

Đed mi je pomaga, on ima smisla, bio je najbolji đak u razredu dok mu nije došao poziv za vojsku.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Vojska je mnoge upropastila. Je li bio komita, a jes’, kako nije

Putijer
Gost
Putijer

LITIJE SU ISKLJUČIVO POLITICKE.
TO SVI ZNAMO I VIDIMO.

TGD
Gost
TGD

A Zakon o (ne)slobodi vjeroispovijesti je rasistički, fašistički, nacionalistički, lopovski, manipulatorski, revizionistički… To svi vide i znaju. Zato imate priliku uživati u velikom broju crnogorskih trobojki širom zemlje i velikom broju litija, molitvi i pjesama i crkvenih zastava. Ćaaaaoooooo! 🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸

Цар🇷🇺Романов
Gost
Цар🇷🇺Романов

Које су то црквене?
Да знамо.

Haris
Gost
Haris

Jopet 1918 miraš sektaš

PrincOdKonika
Gost
PrincOdKonika

Gotovi ste vi, nikada vise ni centa iz Crne Gore odnijeti necete !!! 🖕

Tik Tak
Gost
Tik Tak

Markovic govori ono sto je ocigledno, sto narod vidi. A sad, sto vi ostali slijepo vjerujete SPC, to je vas problem, sto ne mislite svojom glavom opet je vas problem.

Marlon
Gost
Marlon

Da. Ti mislis svojom glavom, vidi se…

Tik Tak
Gost
Tik Tak

Ja svako jutro odem u DPS i znam što ću misliti i pričati cio dan.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ti nemaš ni za Pez a ne za Tik Tak

Duško ćuško
Gost
Duško ćuško

Baš je predsjednik Vlade Crne Gore, razgovarao sa predsjednikom Trampu u, kako je saopšteno iz Vlade, ”kraćem i srdačnom razgovoru”…

Boris
Gost
Boris

jes opet ga je iscuska

Sluga
Gost
Sluga

Dajte nam Gojka Perovica da narod povede u mir
Inace politika I popovi se pomijesase I opet ce biti da uskacete dps za izbore

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Gojko bi mogao, ako shvati ko je. Ako shvati da mu je bliže Cetinje no Dedinje. Ako shvati da su Crnogorci njegovi, a da su mu Srbi komšije, prijatelji, rođaci… Ako shvati da su crkve Crnogoraca i svih ostalih pravoslavaca u Crnoj Gori. Burna vremena čekaju junake. Je li Gojko junak ili igra epizodnu ulogu u neuspjelom pokušaju posrbljavanja Crnogoraca,… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

hahaha, pozdravio te admin, kaže da se odavno nije tako fino popričao.

CDM admin
Gost
CDM admin

Živa istina

Mileva
Gost
Mileva

Bravo!

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Naravno, ja kao Crnogorac islamske vjeroispovijesti, tako mislim

Maxim.
Gost
Maxim.

Mi Crnogorci treba svi u Islam da predjemo, da se maknemo od tih Srba jednom. Nikad više 1918

Titov pionir
Gost
Titov pionir

U doba Tita smo isli u Crkve U doba Sloba smo isli u Crkve U doba Mila smo isli u Crkve E sad Milo naredi da Duje slusa partiju I tu nasta haos Narod ne slusa ni Mila ni partiju

PrincOdKonika
Gost
PrincOdKonika

U doba Tita su popovi radili za UDBU, u doba Slobe su popovi radili za SDB i dan danas popovi rade za BIA.

Sorry
Gost
Sorry

u doba Tita ni smio spomenuti crkvu, a išao si krijući

Svastara
Gost
Svastara

Nema bez Mila I Amfiklohija
Vazda su se u zadnjem momentu klanjali partiji I crkvi

Omladinac
Gost
Omladinac

Markovic izgubio kompas I pocinje da ide na zivce omladini C.G.

Sonja
Gost
Sonja

nama ne ide, već bravo premijeru

Techno Pop
Gost
Techno Pop

Rat popova, 169 epizoda: Invazija molebanaca

Niki
Gost
Niki

Čisto političke šetnje pucaju po svim šavovima. srpska crkva na aparate. Nikad više 1918.!!!

dagy
Gost
dagy

Podjite na litiju pa cete vidjet ko laze

Boris
Gost
Boris

gotovi ste milogorci!

Жељко
Gost
Жељко

Samo ti setaj😅😅😅😅

Kotor CG.
Gost
Kotor CG.

Sva podrska g. MARKOVICU

Цар🇷🇺Романов
Gost
Цар🇷🇺Романов

Има их у ПГ који вјерују у причу запослених СПЦа да у Беранама на протесту СПЦа учествују оџе.

Crni Gnojni Čir
Gost
Crni Gnojni Čir

Ne znam za te ali znam da je Miraš pravoslavni hodža! Alah je veliki, svi se njemu molimo…

mačor
Gost
mačor

Politikanstvo,moraju se poštovati cg zakoni !

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

“Trobojka jeste osnova za zastavu Srbije, ali isto tako i Hrvatske, i Slovenije, i Slovačke, i Rusije…” Ha ha , ovo je pisao onaj pop Oprem. Ovo su mu argumenti kad je prićeran uza zid. Protesti su politički jer nosite zastave druge države, tražite smjenu vlasti, pjevate o Kosovu, dogovarate se sa političarima… To nema veze sa zakonom.

Jovan
Gost
Jovan

Na sve TROBOJKE treba docrtavati CRVENE PETOKRAKE. Od njih cetnici bjeze kao DJAVO OD BOGA!!!

Muo
Gost
Muo

Znamo mi o kojim trobojkama pričamo, u Kotoru je bilo preko trista srpskih zastav preksinoć na njihovoj litiji sa ozvučenjem kao da im je još jednom umro Car Lazar. Što su to nego političke poruke i pritisak na 72 posto ( prema statistici) ostalog stanovništva Crne Gore. Pop koji je predvodio litiju je inače poznat kao mirotvorac u mantiji.

Duško ćuško
Gost
Duško ćuško

Odavno se ne ismijah ovako : …Razgovarao sa predsjednikom te zemlje u, kako je saopšteno iz Vlade ”kraćem i srdačnom razgovoru”…

Posrbica CG
Gost
Posrbica CG

Podrska premijeru aport sektasi.

Ne ne
Gost
Ne ne

Podrska Gojku Perovicu aport dps milioneri

Ljubo
Gost
Ljubo

Vidimo ikonografiju

Send this to a friend