Politika

MCP: Vuksanović Stanković podlegla režimskoj propagandi

Amfilohije (Foto: MCP)

Gospođa Draginja Vuksanović Stanković se iz nepoznatih, a vjerovatno politikantskih, razloga uključila u predizbornu anticrkvenu kampanju predvođenu od strane aktuelne vlasti. Nažalost, podlegla je režimskoj propagandi i u mitropolitovim porukama prepoznala nekakvu netrpeljivost i politikanstvo. Naravno, ništa od toga nije istina, navode se u reagovanju Mitropolije crnogorsko primorske na pismo koje je predsjednica SDP uputila mitropolitu crnogorsko primorskom Amfilohiju.

<<<Vuksanović Stanković pisala Amfilohiju: Ne možete svoje građane nazivati nakotom, porediti sa govedima i govoriti im za koga da glasaju<<<

“Niti je mitropolit netrpeljiv prema bilo kome niti šalje politikantske predizborne poruke. Samo koristi svoje pravo kao građanin Crne Gore, i ispunjava svoju obavezu, kao mitropolit crnogorski, da ukaže svim građanima Crne Gore, a na prvom mjestu pravoslavnim vjernicima, da imaju, bez izuzetka, osobito oni koji su pravoslavni Hrišćani, odgovornost prema svojoj Crkvi, koja je ugrožena od strane diskriminatornog zakona o vjeri, koji je, nažalost, izglasan u Skupštini Crne Gore i od poslanika partije koju predvodi gospođa Vuksanović Stanković”, kažu u MCP.

Dodaju da je glasanje na izborima svakako stvar građanske slobode, kao što je i stvar građanske i hrišćanske slobode da se ne daje izborno povjerenje onima koji Hrišćansku Crkvu ugrožavaju, nipodaštavaju i žele da je zatru.

“S tim da se ovdje radi o opasnoj zamjeni teza. Oni koji ugrožavaju prava Crkve i svih vjernika se osjećaju uvrijeđenima, kad ugroženi počnu da brane svoja prava. Odbrana vjekovnog poretka i svojine Crkve je upravo ono što je danas istinski izraz građanske slobode i privrženosti demokratiji i principu odvojenosti vjere i države. Začudo da univerzitetski predavač, kakva je autorka otvorenog pisma mitropolitu Amfilohiju, nije dosad prozrela medijsku laž o tome da je mitropolit ijednog čovjeka ili grupu ljudi ikada nazvao “nakotom” ili uvredljivo poredio sa životinjama, nego te neistine čak koristi kao argument”, ističu u MCP.

Prema njihovim tvrdnjama to je izmišljotina onih medija koji nerijetko koješta izmišljaju i o njenim partijskim kolegama.

“Od režimskih spin doktora očekujemo da tako nešto zlonamjerno koriste, ali tako nešto zbilja ne priliči onoj koja uči naše mlade ljude nauci i kritičkom mišljenju. Zaključne riječi u otvorenom pismu gospođe Vuksanović Stanković samo svjedoče o njenom dubokom nepoznavanju hrišćanske vjere, što nije i ne mora da bude toliko ozbiljan problem, koliko je zbilja isprazna njena ambicija da bude učitelj vjere i moralni sudija. Njenu smjelost da ljude koji su cijeli svoj život posvetili Bogu proglasi za one koji “Boga u srcu nemaju” žalosno je i komentarisati”, poručuju iz MCP-a.

Naglašavaju da ona možda i ne shvata kakva je to uvreda za jednog vjernika.

“Mnogo gora od onih koje je pogrešno pripisala mitropolitu. Ne baš originalne primjedbe o tome da Crkva i Bog nisu isto stvarno pokazuju tragediju višedecenijske otuđenosti našeg naroda od Crkve i Boga. Crkva je Tijelo Hristovo, čija je glava sam Gospod naš Isus Hristos i ona već dvije hiljade godina predstavlja lađu spasenja i put ka Bogu. Ako je to bilo dobro za milione naših krštenih predaka, šta tu smeta autorki pisma? Zbilja će da ostane tajna šta je ovo pismo uopšte trebalo onome ko ga je poslao. Vjerovatno da pokuša da u crkvofobiji i hristijanofobiji donekle parira vladajućoj partiji. Istinski nam je žao zbog tog anticrkvenog nadmetanja u koji se uplela gospođa Vuksanović Stanković”, zaključuje se u reagovanju MCP-a.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Broj 1
Gost
Broj 1

Hahaha

zorka
Gost
zorka

najmanje je crnogorski a jos manje primorski..

Delboj
Gost
Delboj

Otkriveno je pope da ti ne predstavljas niti “branis” pravoslavlje vec isturenu ekstremisticku ultradesnicarsku politicku grupaciju unutar crkve.

Cuca
Gost
Cuca

Mislim da je veliki broj vjernika, medju kojima sam i ja, u ovoj situaciji napravilo razliku između Boga i crkve. Nazalost oni koji treba da sluze Bogu i pravoslavlju, sluze svojim licnim interesima i nacionalnim pretenzijama koje su bile i ostale uzrok najveceg bratoubilackog rata na ovim prostorima.

Velimir
Gost
Velimir

Sto cete poslije 30 avgusta pope Risto?
Ocete li put Srbije polako?
Mozda put Kosova odes sa Irinejom!?
CPC Nece zeljeti tebe za vladiku!
Vise si dosadio u Crnoj Gori sa tvojim cetnickofasistickim politikanstvom!

Mongro
Gost
Mongro

Nedaj Bože da ovaj stane u CPC! Ja ga tamo nebih ulazio! Ovo je Sotona!

21. MAJ 2006
Gost
21. MAJ 2006

Kad objavljujete neka saopstenja iz spc ne stavljajte Ristovu sliku jer streknemo pa ne procitamo tekst.

Boys
Gost
Boys

Sve vam je rekla istinu, od rijeci do rijeci..Zalosno je u sto ste pretvorili crkvu…

Цар🇷🇺Романов
Gost
Цар🇷🇺Романов

Много лажи у тако кратком саопштењу ове квази вјерске организације: 1. Ко каже да је противно Хришћанству клети и ширити мржњу, СПЦ га оптужи да не познаје Хришћанство. 2.Ристо није митрополит црногорски, него је на челу једне, од неколико, епархија СПЦа у Црној Гори. 3.О томе да Ристо не куне, па о томе је сувишно причати, немамо сви алцхајмер као… Više »

Monte naš
Gost
Monte naš

Odlučno za Crnu Goru, za DPS!

Ljuta
Gost
Ljuta

Tako je Draginja….ko materijalno misli kao tvoje obadvije porodice ne mogu razumijeti onog ko misli duhovno…Sapienti edt!

Mongro
Gost
Mongro

Pitaj Rista sta misli o novom Audi A7 motoru!

De niro
Gost
De niro

Cetinje, 1993.

Eki
Gost
Eki

Tvrdoglavost do neke mjere je dobra,ali ovo sto rade ovi srpski popovi,to je prevrsilo svaku mjeru.

Sotona risto
Gost
Sotona risto

Dosadio si sotono vise i bogu i ljudima, sad cemo ti pokazati na izborima ,dokle si sa mrznjom doso sotono zla i pokvarena !!!!

Akdl
Gost
Akdl

Biti na suprotnoj strani od rista je prvi znak da si na pravoj strani.

Realista
Gost
Realista

To si hodajuće zlo koje samo zna da kune i širi mržnju medju narod. Ti nisi pop jer ne vjerujes u boga ti si samo biznismen koji gleda da sto vise pokrade. Vidis li metuzalemu koliko imas godina dje ce ti dusa da kunes po cio dan i da širiš mrznju

Čuvajmo CG!
Gost
Čuvajmo CG!

Rekao si to sto je navela, svi smo to čuli. Sramoto!

Hippocampus
Gost
Hippocampus

Kako može biti “medijska laž ” nešto što smo svi vidjeli i čuli od nekoga što mrzi Crnu Goru i sve što upućuje na crnogorstvo,a hrabra Draginja je izostavila još nekoliko nedostojnih izjava mitropolita MCP ,koje srozavaju njegov moralni kredibilitet još više. Ovakav tekst mu je trebalo ranije poslati i to od strane vladajućih struktura .

Zoran
Gost
Zoran

Tik tak Risto

Send this to a friend