Politika

Medalja za zasluge mađarskom ambasadoru Kristijanu Poši

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović odlikovao je Medaljom za zasluge mađarskog ambasadora u Crnoj Gori Kristijana Pošu kao izraz zahvalnosti za posvećen i prijateljski angažman koji je doprinio unapređenju odnosa dvije države.

Posebno je zahvalio za podršku koju je Mađarska kao kontakt zemlja za NATO pružila Crnoj Gori tokom procesa učlanjenja.

Crna Gora izuzetno cijeni pažnju i podršku koju Mađarska pruža evropskoj perspektivi zemalja Zapadnog Balkana, kazao je Đukanović, naglašavajući širi značaj evropeizacije  Regiona.

Ambasador Mađarske Kristijan Poša zahvalio je predsjedniku Đukanoviću na odlikovanju, ističući da njegovo prijateljstvo prema Crnoj Gori nije oročeno mandatom koji završava. Takođe je ocijenio da je prijem Crne Gore u NATO zajednički uspjeh dvije države, ukazujući na spremnost Mađarske da podrži Crnu Goru na evropskom putu.

Sagovornici su ocijenili da dvije zemlje  imaju izuzetno sadržajnu saradnju u gotovo svim oblastima i iskazali interes za unapređenjem saradnje u oblasti zdravstva i sporta.

Na kraju oproštajne posjete, predsjednik Đukanović iskazao je zadovoljstvo skorom posjetom premijera Viktora Orbana Crnoj Gori uz najbolje želje ambasadoru Poši za dalje profesionalne uspjehe.

 

Send this to a friend