Politika

Medojević: DF neće podržati manjinsku vladu

Nebojša Medojević

Nikakvih teoretskih šansi nema da Demokratski front (DF) podrži manjinsku vladu, poručio je predsjednik PzP-a i jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević. On smatra da aktuelna kriza u Crnoj Gori može da se riješi samo na izborima, te da bi svemu tome trebalo da prethodi dogovor političke elite.

Komentarišući najave potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića da su opcije manjinske i tehničke vlade za izlazak iz krize na stolu, te da bi prvo trebalo razgovarati sa DF-om, Medojević je rekao da vicepremijer nije imao komunikaciju s liderima DF-a Andrijom Mandićem i Milanom Knežević.

Medojević je rekao i da on nema nikakvu komunikaciju sa Abazovićem, zbog, kako je rekao, neistina koje je ranije iznio u vezi s predsjedničkim kandidatom Milkom Tadić Mijović.

“Naš stav je jasan. U ovom trenutku mi smo za eventualno dogovor o tehničkoj vladi, i o raspisivanju izbora. To ima smisla. Ja dodajem još jedan uslov. Mislim da prije toga treba da se dogovorimo svi u Crnoj Gori, da razlike koje imamo riješimo tako da se oko njih neće voditi politička borba”, rekao je Medojević.

Medojević je rekao da izbori jedino mogu da riješe situaciju u zemlji, uz ocjenu da ne postoji povjerenje: “Nikakvih teoretskih šansi nema da DF podrži manjinsku vladu. Šta je to? Imali smo jednu manjinsku vladu, jedan eksperiment, sad treba da napravimo novi koji bi mogao da radikalizuje situaciju u zemlji”.

To bi, kaže lider PzP-a, bila vlada koja bi eliminisala 80 odsto pravoslavnog stanovništva u Crnoj Gori: “To nije dobro. Ja nemamo ništa protiv toga u smislu teorijskih modela, ali u ovoj situaciji, kad imamo problem s mafijom, sa ekonomskom krizom, sa mogućim eskalacijama nekih nemira, to je nerazumno”.

Stoga su opšti dogovor o temeljnim vrijednostima i dogovor o izborima mirni put.

“Ne znamo hoće li biti mira, jer kao što vidite, mafija ima svoje planove, ne samo u zemlji, nego i u regionu”, poručio je Medojević.

U ovom trenutku, smatra Medojević, rješenje je da shvatimo da je zemlja u opasnosti.

“Vrijeme je da politička elita sjedne i napravi dogovor o temeljnim vrijednostima koje niko neće dovoditi u pitanje, poput državnog statusa, teritorijalnog integriteta zemlje. Vrijeme je da napravimo istorijski dogovor i da idemo na izibore”, rekao je Medojević.

On kaže da bi u okviru tog dogovora trebalo odrediti termin održavanja fer izbora u Crnoj Gori: “vo jedino može da se riješi na izborima”.

Medojević tvrdi i da informacije o pripremi atentata na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića nijesu o spin, navodeći da postoji rizik od likvidacija i u Crnoj Gori.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Awetinja
Gost
Awetinja

Meda nagrdiše banane.

Raki
Gost
Raki

Steta velika…sve si ti kriv medo i mandic za ovu poloticku krizu…prvi ste vi okrenuli ledja krivokapicu sram vas bilo

GORNJA BREZNA
Gost
GORNJA BREZNA

Ima ko oće.

Tata
Gost
Tata

Ocete li u Srbiju 1. feb kad dodje eskobar?

Maya
Gost
Maya

Niko vas nije ni zvao, jesi li cuo Eskobara sta je reko !!
😂😂😂😂😂😂😂😂

Jojo
Gost
Jojo

O kakvoj eliminaciji 80 posto pravoslavaca Medo priča ?

Srbo
Gost
Srbo

Tako je Medo , dosta je više ovog cirkusa sa Zdravkom i Dritanom na izbore pa šta vam Bog da .

Jojo
Gost
Jojo

Po Medi je normalno da od 400 i nešto zaposlenih u Pljevljima samo jedan nije pripadnik crkve Srbije !?To je OK

Rozaj
Gost
Rozaj

Ee ti se ipak javi, nemoguce bez tvog komentara 🥸🥸

Rajko K.
Gost
Rajko K.

Ko tebe vise ko pita.🇲🇪🇲🇪🇲🇪

neko
Gost
neko

daj,covjece,makni se vise! opasno si uzgubio kompas ..

Komunista
Gost
Komunista

A jesi li i ti dio te nekakve “elite”, Medeni?

Eto tako
Gost
Eto tako

Ajte u proslost sa svim istomisljenicima

nenad.mne
Gost
nenad.mne

Medo,pročitaj prije no što pošalješ, đavoli ga pozobali!

Tološka šuma
Gost
Tološka šuma

Milan Knežević kao briljantan i omiljen političar, treba da otkači i tebe i ostale prikolice, kao i biznismena Mandića, i da se udruži sa Milojkom Spajićem koji ima neophodna znanja iz ekonomije, da bi napokon dobili kvalitetnu gradjansku prosrpsku partiju.

oooo
Gost
oooo

A vi ne podrzavate ni sami sebe a kamo li nesto drugo korisno za rnu Goru. Vi ste izgubljei u prostoru i vremenu. Makar 80 god kasnite.

Djuro 🇲🇪❤️
Gost
Djuro 🇲🇪❤️

To smo znali… 😂😂😂

Crnogorac
Gost
Crnogorac

politička elita 😀

Elena
Gost
Elena

Ogromna steta.

Maja
Gost
Maja

Ovo definitivno Vucic placa, jednostavno nema nijednog drugog logicnog objasnjenja!

Monk
Gost
Monk

Çedi đe si – ni za đe si nijesi 🤣

Gost
Gost
Gost

Ti samog sebe nebi podržao 🤣

Daky
Gost
Daky

Nije valjda hahaha 😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Send this to a friend