Politika

Medojević o gašenju DF-a, ima poruku za Milatovića, obrušio se na Spajića

Nebojša Medojević, FOTO: Pobjeda
Nebojša Medojević, FOTO: Pobjeda

Kada je Đukanović poražen, pojavile su se ozbiljne programske i političke razlike između PzP i Nove srpske demokrate i Demokratske narodne partije u odnosu na prioritete političkog djelovanja. Nas su interesovale reforme i čišćenje zemlje od mafije, demontaža bivšeg režima i borba protiv siromaštva, a kolege iz NOVA-e i DNP nacionalna i identitetska pitanja i bilo je logično da se za svoje političke ciljeve borimo na drugačiji način, kazao je za CdM lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević, komentarišući gašenje DF-a i odluku PzP-a da samostalno nastupi na izborima 11. juna.

Kaže da je rastanak bio korektan.

“Brzo smo se dogovorili da je DF ispunio svoju istorijsku misiju i da sada treba da svoje političke borbe nastavimo na drugačiji način. Onako kako smo se i sastali, ljudski, korektno i pošteno, tako smo se i razišli. Bez ijedne ružne riječi, bez svađa, prljave kampanje ili sukoba. I time smo postavili nove standarde u vezi političkih savezništava i pokazali da su nas vezale velike ideje, a ne sitni interesi”, tvrdi Medojević.

Podsjetio je da je PzP inicijator ideje objedinjavanja opozicije različitih ideoloških i programskih opredjeljenja oko ostvarivanja, kako kaže, zajedničkog cilja- “smjene totalitarnog režima”.

“Predsjedništvo PzP je već 2008. godine usvojilo čuvene zaključke da je od najveće važnosti za demokratizaciju zemlje da opozicija počne da djeluje zajedno. Đukanović je odmah prepoznao potencijalnu opasnost od ove ideje i inicirao je unutrašnje raskole i sukobe u PzP , ali te pokušaje smo brzo onemogućili i iz PzP su mirno otišli oni koji su bili za saradnju sa DPS, a ostali oni koji su bili za promjene. Na moju inicijativu oko ujedinjavanja opozicije, pozitivno je reagovao predsjednik SNS Andrija Mandić mi smo počeli razgovore oko operacionalizacije te ideje. Samo da ukažem na činjenicu da se radi o 2008. godini kada su frustracije pristalica zajedničke države sa Srbijom bile na maksimalnom nivou i kada je bilo skoro nemoguće uspostaviti bilo kakav vid saradnje između suverenista i unionista”, navodi Medojević.

On naglašava da po prirodi, voli rizične i izazovne političke projekte i vjerovao je da su i Andrija Mandić i drugi predstavnici Srba u Crnoj Gori, odani Crnoj Gori i da mogu sarđivati.

“Vjerujem da su i moji i Andrijini najbliži saradnici, tada, sa ne malim čuđenjem posmatrali moje i njegove sastanke i dogovore. Vremenom stekli smo međusobmo povjerenje i osnovali smo DF koji je imao za cilja da ujedini antirežimsku opoziciju, smijeni režima Đukanovića na miran i demokratski način i da sprovede neophodne reforme. Nakon epske borbe i otpora koji je DF pružio mafijaškom režimu Đukanovića, protesta, hapšenja, montiranih sudskih procesa, medijske stigmatizacije, proganjanja, fizičkih napada, šikaniranja porodica, DF je uspio. Đukanovićev režim je poražen”, kaže Medojević.

Prema njegovirm riječima, nažalost, zbog niza okolnosti, DF nije uspio da se izbori za demontažu režima Đukanovića.

“Strani i domaći centri moći nametnuli su nam jedan opasni eksperiment sa Vladom političkih anonimusa, neznalica i avanturista koja je imala samo jedan cilj – da spriječi demokratizaciju zemlje, demontažu bivšeg režima i radikalne reforme. Duvanski i narko krteli su uspjeli da u formiraju 42. i 43. Vladu koja su nastavile da štite ove kriminalne šeme. Ja sam čitavo vrijeme bio jedini kritičar ovih procesa i na sebe sam navukao bijes duvanskog i narko krtela, domaćih poslušnika globalne duboke države i djelova Crkve”, tvrdi Medojević.

Na pitanje da li je unutar Pokreta za promjene bilo nesuglasica vezano za odluku da više ne budete dio saveza koji se zvao DF, te zašto je Nikola Bajčetić napustio PzP, Medojević kategorično tvrdi da nije bilo nikakvih nesuglasica ni sukoba.

“Kao inicijatori i osnivači DF-a bilo smo i najviše odgovorni. PzP je u DF 2012. unio pet poslaničkih mandata , a NOVA devet koje smo dobil pošteno na izborima. Nakon 12 godina PzP ima istih pet poslanika, što najbolje pokazuje da je nama motiv bio ideološki i državnički, reformski, a ne partijski. Mi nijesmo imali nikakvu političku i partijsku korist od DF”, istakao je Medojević.

Naprotiv, dodaje, da su mnogo uložili, žrtvovali da bi DF ostvario svoju istorijski misiju.

“I nije nam žao. Misija je obavljena. PzP je bio u pravu. Da nije PzP inicirao osnivanje DF, njega ne bi ni bilo. A da nije bilo DF ne bi bilo ni pada režima. Možete vi da volite ili mrzite Nebojšu Medojevića i PzP, ali ovo su istorijske činjenice. Kakva je unutrašnja sinergija u PzP najbolje pokazuje činienica da smo za tri dana prikupili potrebne potpise, osmislili vizuelni identitet kampanje, kreirali slogan, usvojili jaku i mlađu poslaničku listu, pripremili jedini reformski izborni program, napravili plan kampanje i prvi krenuli sa kampanjom. Naš tim je provjeren i iskusan. energičan i posvećen ideji. Očekujemo sjajan rezultat”, kazao je Medojević, ali nije odgovorio zašto je Bajčetić napustio PzP.

Nije mu jasno zašto Novović ne hapsi Spajića

Lider Pokreta za promjene je govoreći o tome ko su im prihvatljivi partneri nakon izbora, te da li će sarađivati sa PES-om uprkos vemu što je izrekao na račun lidera tog pokreta Milojka Spajića, kazao da su im prihvatljive sve političke stranke koje su svjesne neophodnoati radikalne promjene kursa vođenja države nakon, kako tvrdi, 75 godina totalitarizma i 30 godina srastanja države sa najopasnijim narko kartelima evrope i svijeta.

“O Milojku Spajiću kao ministru finansija ja sam već sve rekao i napisao. Nakon temeljnog istraživanje njegove prošlosti došao sam do nepobitnih činienica da on nije slučajno doveden Krivokapiću. On je poslušnik i vojnik veoma opasnih transnacionalnih narko kartela sa kojima je imao veoma intenzivnu saradnju mnogo godina ranije”, kaže Medojević.

Naglašava da je Spajić kao predstavnik duvanske i narko mafije prikačen Krivokapiću kako bi sa pozicije ministra finansija zaštitio interese ovih kartela, što je on i radio čitavo vrijeme.

“Ja sam javno pokazao i dokazao da je Spajić masovno lagao crnogorsku javnost, da ne može da objasni kako je stekao nekretnine vrijedne dva miliona eura za godinu dana njegovog ministrovanja, da je svjesno, tajno i organizovano pljačkao državnu kasu i učestvovao u nizu korupcionaških transakcija od kojih i stekao višemilionsku korist. Njegova sudbina je u rukama Glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića koji ga, iz meni nepoznatih razloga, još uvijek ne hapsi. Ja lično većeg i beskrupuloznijeg kriminalca i lopova u crnogorskoj politici nijesam vidio. Očekujem od Milatovića i čestitih ljudi u PES-u da se distanciraju od ovoga predstavnika duvanske i narko mafije koji će neslavno završiti. Ne mogu zamisliti Vladu na čijem čelu bi bila takva nemoralna i korumpirana b*****a kao što je Spajić”, kaže lider PzP-a.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

PzP zainteresovan za koordinaciju demokratske tranzicije, borbu protiv mafije i siromaštva

A na pitanje da li i na kojoj poziciji vidi sebe u Vladi nakon izbora 11. juna, Medojević ističe da su PzP i on zainteresovani za koordinaciju demokratske tranzicije, borbu protiv mafije i siromaštva.

“Ono što je naš najveći politčki kapital jeste da ogromna većna građana Crne Gore, bez obzira da li nas vole ili ne, odlično znaju da ćemo mi uraditi ono što obećavamo. Suvše mnogo volimo Crnu Goru da bi je ostavili na milost i nemilost mafiji. Svaki pošten čovjek i patriota treba da se raduje ulasku PzP u Vladu. Kriminalci, lopovi i korumpirane bitange znaju dobro sta ih čeka”, poručuje Medojević.

Kratko je prokomentarisao i kakve su bile vlade Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića.

“To su bile Vlade duvanske i narko mafije koje su formirane od strane interesnih centara moći da se ništa ne mijenja, a da se članovi tih vlada obogate. Stanje u zemlji nakon ove dvije Vlade je zabrinjavajuće i zemlja se nalazi u haosu i neredu”, kaže lider i nosilac liste PzP-a za izbore 11. juna.

Šta PzP nudi biračima

Govoreći o programu koji PzP nudi biračima, Medojević kaže da se program zasniva na rješenjima za dva najveća strukturna problema našeg druatva.

“To su kriminal, korupcija i siromaštvo. Pripremili smo set relanih, efikasnih i održvih mjera koje će dovesti do zaustavljanja opasnih negativnih trendova i stvaranju uslova za opravak zemlje. Demontaža totalitarnig kriminalizovanog režma je veliki izazov i opasan poduhvat , ali mi imamo adekvatan odgovor”, istakao je Medojević.

Medojević obećava da PzP garantuje da će između ostalog: Otvoriti tajne dosijee UDBE i ANB-a, sprovesti čišćenje državnih organa od plaćenika mafije, temeljnom lustracijom, zatvoriti kompromitovanu ANB i osnovati specijlozovanu Agenciju za istrage po uzoru na FBI, formirati nezavisnu Agenciju za finansijske istrage i borbu protiv pranja novca, izvršiti reizbor svih sudija i tužilaca i provjeru njihovih prihoda i imovinu putem veting sistema, narkokartele proglasiti terorističkim organizacijama i usvojiti specijalne zakone protiv njih, po ugledu na SAD i Italiju, osnovati posebno Ministarstvo za borbu protiv korupcije i mafije, koje će istražiti kako je bivši režim pokrao državu, odmah nacionalizovati sve privatne kompanije za koje postoji osnovana sumnja da su nastale vezama sa DPS kartelima, zaustaviti odmah šverc cigareta i protiv svih političara iz prethodnih vlada, koji su uzimali reket od ovog šverca, pokrenuti krivične postupke, te izmjeniti Ustav i uspostaviti posebne institucije za borbu protiv mafije, sa posebnim statusom i ovlašćenjima.

Miraš Dušević

55

avatar
1000
42
13
0
 
49
KrusaSudija KolinaMNE083PetarMilan
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
MNE083
Gost
MNE083

Medo, a da ti prvo rascistis sam sa sobom ko si i sto si…liberal-cetnik-liberal sa praznim pricama na nasoj grbaci decenijama….

Milan
Gost
Milan

Meni je muka od ovog nesoja

Krusa
Gost
Krusa

Jos malo pacemo pocinuti od njega

BMX
Gost
BMX

Vrtlog izazvan odlaskom Djukanovica sa politicke i partijske scene, paradoksalno vuce u nestanak i njegove politicke protivnike, koji vise nemaju nista da ponude osim praznih prica, srbovanja, guslanja, rusofilstva, nasilja, buke, galame, seljackih posalica, primitivizma, neznanja, agresije, izdaje, sovinizma, smjesnih teorija zavjera i blaga nebeskog dok oni uzivaju i trose rusko i AV blago zemaljsko nagomilano tokom godina lagodnog zivota… Više »

Roro
Gost
Roro

Sve si u pravu,uvijek bio i ostao,samo malo vremena treba glasačima da ukapiraju.

Petar
Gost
Petar

Treba još jedno 30 godina da Medo bijedi glasače u svoje laži.

Dedoni
Gost
Dedoni

PzP nece uci u Parlamen.

Petar
Gost
Petar

Milojko je u društvu najvažnijih političara Njemačke.
Medo blati Milojka za pare. Od čega bi drugo ovako lagodno živio?

Trojke
Gost
Trojke

A od cega Milojko zivi ?

Petar
Gost
Petar

Zaradio čovek, legalno, znanjem i radom. Sve dokumentovano.

Rara
Gost
Rara

Medo, pogodio si metu ali imas jednu drugu a to je da se CG ocisti i od ove sekte crkve koja radi za strane interese ujedno je i protiv boga

Ludak mne
Gost
Ludak mne

Imali 5 mandata,na ove izbore se poljubi u dlan ako budete 1 imali.Sve stare strukture su pošle i vi ćete i to direktno u ilegalu

Boćo
Gost
Boćo

Nije mi jasno zašto dobija ovoliki medijski prostor… sa ovakvom retorikom neće preći cenzus…

Valentina
Gost
Valentina

Ovo se ne moze ignorisati. Preispitajte Spajica. Ne kazem da je kriv, ipak…

Boca Senior
Gost
Boca Senior

Jadni Medo, vječita opozicija.

Stop open balka
Gost
Stop open balka

Ovo je komedija jedva cekam 11 da vidim rezultate

Planeta majmuna
Gost
Planeta majmuna

Medo i ti se rasiri – izgleda samo prica i meza su ti omiljeni resori.

expert123
Gost
expert123

tesko ce preci cenzus njegova partija i nikakva steta za Crnu Goru nece biti ako ne predju taj ce cenzus. ponasao se kao obican pion i lakej Mandica i Knezevica i srpskog sveta , a istovremeno se predstavljao kao navodni Crnogorac .Veoma je stetno djelovao na politickoj sceni yadnjih nekoliko godina kada je usao u koaliciju sa velikosrbima Mandicem i… Više »

Zenobia
Gost
Zenobia

Njega još niko nije tužio za klevetu

Burin
Gost
Burin

Niko ga ne shvata ozbiljno.

Petar
Gost
Petar

Jeste, Spajić ga je tužio i dobiće parnicu.

Sudija Kolina
Gost
Sudija Kolina

Dobiće parnicu? Dobiće,ali malo śutra.

Petar
Gost
Petar

Jeste Spajić.

Božidar Stanišić
Gost
Božidar Stanišić

Odustajući od socijalno osjetljivih tema i radničkog samoupravljanja,dali ste prostor imperijalizmu i kvazidemokraciji da uređuju društvo po svojoj mjeri,pa su se našli feudalci srednjeg vijeka koji žive od što veće zaostalosti naroda da ga iskorištavaju i čine poniznim vjernicima!

Trile
Gost
Trile

Medojeviću vidim da dobijaš veliki medijski prostor ali ipak ti si prošlost.Parazitirao si čitav politički život a pošto ništa drugo nisi radio onda si čista društvena šteta.

Jako
Gost
Jako

Gle Medo projektuje i ako ko lako može prepoznati bitange, on je… To radi već tridesetak godina u politici kao loši amater.

Role je king
Gost
Role je king

Medo,dosta je bilo,dobro si zaradio od politike da obican gradjanin ne moze za 2 zivota,ajde polako penzija.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Samo sam ja u pravu ja ja ja ja ja ja ja ra.

Xantares
Gost
Xantares

Dobar je Medo. Dobro je sto se makao iz DF. Uvijek je bio ispred njih… Glasam ga…

Pozz
Gost
Pozz

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 a što si očekivao? Da te gledamo još 100 godina? Ostavi se ti pljuvanja po drugima, a više pričaj sam o sebi! 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 usta moja hvalite me! 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Dragutin
Gost
Dragutin

Ova osoba ne zaslužuje ovoliko izvještavanje šta on priča. Pričat o crnogorstvu osoba koja je godinama sa Mandićem, Kneževićem i spc… a makse.
Vi, novinari, ne treba da mu dajete ovoliki medijski prostor.

Atos
Gost
Atos

Od kada je Milo javno rekao da mu je Df prihvatljiv. Od tog momenta ne možete nikog prozvati šti je drugima Df prihvatljiv

Rumija
Gost
Rumija

Ko o cemu Medo tralala

Posteno
Gost
Posteno

Logicno je pitanje,ako su zadnje dvije vlade mafijaske,a Zdravkovu,uz vas amin, postavio Amfilohije, je li on nas Pablo Eskobar,a vi svi narko vojnici????

Komentator
Gost
Komentator

Medo, proslost si. Shvati to.

Miro
Gost
Miro

Ništa ne reče o najvećoj pljački u istoriji CG počinjenoj potpisom tkz tu ugovora. Ništa ni o krađi istorije CG. Ništa, i ako sveukupne krađe u hiljadugodišnjoj istoriji CG liče krađi lizalica u odnosu na ovu.

Atos
Gost
Atos

Reći ću ja, kad je Milo vidio da se Krivokspić kani da potpiše Ugovor. On je doveo Dritana za Premijera koji je javno rekao u Skupštini CG, da ako bude Premijer da mu je prioritet taj Ugovor. On ga je doveo, Dritan je najavio potpisivanje jer je ugovor bio na Vladuži, onda ga je potpisao. Milo je poslije mjesec dana… Više »

Burin
Gost
Burin

Cime je lik poznat I pod imenom kolikojetumoje zasluzio da se svakog dana pise o njemu? Jos ovo malo do izbora I zaboravicemo da pzp postoji.

Raspad
Gost
Raspad

Sve u svemu, oni su znali šta neće, ali pojma nemaju šta hoće.

Milos
Gost
Milos

Dajte da cujemo sta profesor Radulovic ima da kaze. Ako osvoji vlast koje dijete ce na koju poziciju?

Posteno
Gost
Posteno

Ispunili ste istorijsku ulogu, IZDAJU CRNE GORE!!!!!

Mico zabrdje🇲🇪
Gost
Mico zabrdje🇲🇪

Pocni se ti pakovati

@lexa
Gost
@lexa

Po tvojim kazivanjima Spaić je bio član nekog klana a što si ti bio član zemunskog klana to nema veze. Ne važi se. Bilo davno.

King Henry
Gost
King Henry

Neces censuz preci.poz

Lazar
Gost
Lazar

Spajic mirno spava ,moze da radi sto mu je volja, nvo ,ambasade su uz njega znaci nemoj se nista nadati ,shvati moze da radi sto mu je volja i maknuce na kraju milatovica.

marius
Gost
marius

Da nije bilo ruskih i srbijanskih para,i Amfilohijevih kletvi i litija, I Milovog odjednom ničim izazvanog pokretanja crkvenog pitanja, bili biste vi iz DF i dan današnji opozicija. Pričaš istu priču godinama, i jedino si samog sebe ubijedio da je istinita, a možda ni to nisi uspio,ko će ga znat.

Fendi
Gost
Fendi

Tačno da je Milo napao Crkvu iz čista mira, u momentu kada je bila najnirnija. Ali to za pare, to ne znam. Jer organizovati Litije, javno samo jednom reči da su svake nedelje u isto vrijrme. Za koje je bilo potrebno jedno vozilo koje išlo sa dvije pijesme koje su se puštale sa razglasa u tom autu, koje su se… Više »

ovca
Gost
ovca

PZP = OMS (OneManShow)

Nikita
Gost
Nikita

Milojko,ti li si?

Petar
Gost
Petar

Milojko je u društvu najvažnijih političara Njemačke.
Medo blati Milojka za pare. Od čega bi drugo ovako lagodno živio?

Canon
Gost
Canon

Nađi “normalan” posao, narod više ne kupuje ono što ti i slični prodajete. mali ste šansu 20g, narod je smatrao da ste mogli bolje i sada će pokušati sa drugim partijama. I sada ćete vi suvi iz ljubomore napasti te druge parije, bila to Ura, Evropa, Sad, Demokrate.. Ne samo ti, no i svi drugi koji su u politici 20,… Više »

Techno Pop
Gost
Techno Pop

Medo, MĐ je izgubio izbore zbog Rista Radovića, ne od tvoje kombi stranke i saveza sa četnicima. Kod Mickeya ćeš ti na priganice kad postane premijer.

Retrogradni Merkur
Gost
Retrogradni Merkur

To ti je završeno.

Srbo
Gost
Srbo

Medo je sve u pravu !!!
Al to ne pije vode kod birača .

Demosten
Gost
Demosten

Ko je ovaj. Kome ovaj da daje poruke

Send this to a friend