Politika

Medojević pisao Krivokapiću i Vukšiću: Javnost mora da zna istinu o posjeti Belivuka i Miljkovića šefovima kavčana

Medojević

Predsjednik Pokreta za promjene PzP i poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević uputio je otvoreno pismo premijeru Zdravku Krivokapiću i direktoru ANB-a Dejanu Vukšiću.

On navodi da, kao dugogodišnji član skupštinkog Odbora za odbranu i bezbjednost, sa velikom zabrinutošću prati dešavanja u bezbjednosnom sektoru, koja su, prema njegovim riječima, rezultirala smanjenom operativnom sposobnošću ANB i Uprave policije u vršenju njihovih ustavom i zakonom definisanom obavezama.

“Unutrašnje svađe i sukobi oko kadrovskog pozicioniranja i raspodjele funkcija u ovim službama izazvale su izuzetno i negativne posledice po nacionalnu bezbjednost, pa samim tim i po bezbjednost građana i njihove imovine. Zbog unutrašnjeg rata između operativaca i novog direktora ANB, došlo je do zastoja u obavljanju veoma vaznih operativnih radnji, posebno kada je u pitanju operativna linija rada organizovani kriminal”, rekao je Medojević.

Prema njegovim riječima, hapšenje dvojice šefova kavačkog klana u Srbiji, Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, za koje se odavno sumnja da su počinilo čitav niz teških ubistava, otmica, reketeriranja i šverca narkotika, otvorilo je niz pitanja o motivima i posledicama njihovog boravka u Crnoj Gori, krajem januara ove godine.

Kako dodaje, prema njegovim saznanjima, ANB u ovakvom stanju unutrašnjih sukoba i nepovjerenja i opstrukcija nije na profesionalan način ispratila boravak Belivuka i Miljkovića u Crnoj Gori i njihove aktivnosti.

“To je ozbiljan profesionalan propust, imajući u vidu da je djelovanje Kavačkog i škaljarakog klana predmet kontinuirane pažnje partnerskih službi iz EU i SAD i da je ANB u okviru međunarodne saradnje imao veoma jasne obaveze. Imajući u vidu da sam godinama tvrdio, da narkoklanovi u Crnoj Gori imaju snažnu logističku podršku djelova ANB, Uprave policije i Carine, što se poklapa sa analizama i najmocnijih zapadnih sluzbi, prvi zadatak novog menadzmenta u ANB mora biti lociranje i prekidanje nelegitimnij i kriminalnih veza operativaca ANB i policije sa narkoklanovima u Crnoj Gori”, rekao je Medojević.

Kako navodi, kavački klan je nakon sukoba postao zvanični državni DPS klan koji, prema Medojevićevim riječima ima logističku podršku i pristup tajnim podacima ANB i Uprave policije. Oni ima, kako kaže Medojević, pomažu u obavljanju kriminalnih aktivnosti i obračunima sa suparničkim klanom.

“Imajući u vidi opasnost od posljedica nastavka haosa u ANB i UP, koje mogu rezultirati i fizičkim likvidacijama novog šefa ANB i nekih političara i članova Vlade, cijenim da je od izuzetne važnosti da javnost dobije punu istinu o saznanjima ANB i Uprave policije o motivima i efektima posjete Belivuka i Miljkovica, šefovima Kavačkog klana, krajem januara”, ističe Medojević.

On od Krivokapića i Vukšića traži odgovore na sljedeća pitanja.

“Da li imate operativna saznanja da je jedan službenik Sektora za kriminalistiku i sin jednog od visokih funkcionera Uprave policije prisustvovao proslavi 20. januara 2021. godine u Kotoru u zajedno sa pripadnicima Kavačkog klana Radojem Zvicerom, Slobodanom, Kašćelanom, Veljkom Belivukom i Markom Milinkovićem? Da li imate operativna saznanja da li u periodu vazdušne kontrole Srbije nije dozvolila ulazak u njihov vazdušni prostor helikopteru koji je poletio iz Kotora, sa prijavom da prevoze pacijenta sa ozbiljnim povredama kičme, jer nisu imali potrebna dokumenta, a za koji se sumnja da je pokusano bjekstvo Veljka Belivuka i Miloša Milinkovića članova Kavačkog klana”, pitao je Medojević.

Od premijera i direktora ANB-a traži i odgovor na pitanje da li imaju saznanja da su dan prije hapšenja Belivuk i Miljković bili u Nikšiću kod bezbjednosno interesantnog lica D.R. na sastanku povodom lokalnih izbora u Nikšiću. Medojević pita i da li imaju operativna saznanja da se jedan od šefova Kavačkog klana, čiji je advokat Dejan Vukšić, nalazi u Španiji i da tamo organizuje aktivnosti narko klana iz Crne Gore.

“Da li je tačno, da je šef ANB naložio da se prema Vellju Belivuku ne sprovode mjere tajnog nadzora, tokom njegovog boravka u Crnoj Gori, i ako je njemu bio zabranjen ulazak u Crnu Goru. 6. Da li je istina da j direktor ANB nakon smjena, nije imenovao nikoga za načelnika službe za organizovani kriminal? Kakva su operativna saznanja ANB o djelovanji organizovane kriminalne grupe koja se bavi švercom cigareta, a čiji je šef izvjesni Saša Pekić i kakve su njegove veze sa klanom iz Granda i Zoranom Lazovićem i Duškom Golubovićem”, zaključio je Medojević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kralj Nikola I
Gost
Kralj Nikola I

svaki dan umire po 10-15 ljudi a ovaj prica o glupostima i teorijama zajvere da se skrene tema o ovolikim smrtnih slucajeva i da spasi onu ljepoticu od linca!! mozes da je branis koliko hoces spuz joj je zagarantovan!!

Ivan
Gost
Ivan

Nazdravlje Kralju Nikoli mrtvom. Sve mu je istina sto kaze.

Kralj Nikola I
Gost
Kralj Nikola I

kakva si ti budala sve ti prosto!!

ludak
Gost
ludak

donio vakcine

Nikola
Gost
Nikola

On je kao telefon koji zabaguje i ne mozes da ga iskljucis nikako.
Koliko ja citam i vidim,bilo je jos pitanja na koja si trebao da potrazis odgovor od ANB-a.
Sto nisi?

svetisava
Gost
svetisava

ovoj budali još jedino ostaje da se smijemo , ne znam ko ga ozbiljno shvata ,ali znamo ko ga plaća !!!

Romanov
Gost
Romanov

Dozvolili su ulaz Velji Nevolji okorelom kriminalcu, a bezbijednosno interesantna lica su im Matija Beckovic i Vlada Georgiev. Sramota !

Kavajo
Gost
Kavajo

Pitaj Andreja Vucica! Kod njega su svi podaci koji te zanimaju medjede!

Bazinga
Gost
Bazinga

Ima obavještajna služba i kontra obavještajna, koja je tvoja Medo?

Njegoš
Gost
Njegoš

Ako je kavački klan DPSa, a čiji je onda Škaljarski??
Znamo, isto DPSa reći će medo Zemunac klan 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 Ne mlati, no glasaj kako ti se naredi iz srpske ambasade i ćuti.

Krsto
Gost
Krsto

Glasaj mutko i cuti.

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Od kad se ti Medojeviću djekitaš za Državu, nemoj se ti nervirati nego pusti ljude sa rade. Sve što radiš od izbora do ovamo je da odmsžeš. A i prije izbora. Vi ste držali Dps 30g, čim se pošenuste na 5min Dps pade

Zabjelo
Gost
Zabjelo

I on ovo upućuje Krivokspiću, sram te bilo Medo a znsš da sa nim veze nema to, ali napadaj Premijera i zbog Telekoma, Limenke….

Darina
Gost
Darina

Medo ne trućaj nego glasaj protiv.

Gold pivo
Gost
Gold pivo

Sve si u pravu,ali džabe ti.

Duklja_MN
Gost
Duklja_MN

Ti si medo dizac ruke i skupstinska alapaca.
I nemoj da se zamaras na ovolika saopstenha tebe vise niki zivi ne slusa

Petar
Gost
Petar

Meda treba hitno “vakcinisati”!

Cica
Gost
Cica

Sprrdnje medvjeđa

Cica
Gost
Cica

Poslušajte ovog znanca over su my iz srbije sažvakali pa my dali da OBJAVI.koja ološ!!!

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Za sve njih barem znamo ko su !
A ti i bruka radulović i više od polovine posranika ste jednako za zatvor, a još ste i Izdajnici Države CG.

KOMIT
Gost
KOMIT

Medo, ne mlati, znaš ti dobro koga je Vukšić, kao advokat, sve zastupao.
To ti je isto kao da očekuješ da će lisica čuvati kokošinjac.

Rozaj
Gost
Rozaj

Medo ti si tu da mlatis, i da gllasas kga ti Dritan i krivokapic kazu !!!

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Kako Vukšić koki je iz DFa a ujedno je advokat tih istih Kavčana da ti da informaciju? Pitanje je sa kim se Vi sprdate?

Dolina Bogova
Gost
Dolina Bogova

Dje poslusnici SPC da otvore Mjere tajnog nadzora BeliVuka vojnika Aleksandra Vucica ?! To je isti Kartel . Previse opasno za Ekspertsku Vladu jer su umijesani , zato se i nece objaviti transkripti i prisluskivanja . Ziv bio pa vidio .

Niksic
Gost
Niksic

Medo ne mlati,ko tebe sta pita,tvoje je samo da glasas u skupstinu sto ti kazu Abazovic i Krivokapic

Send this to a friend