Politika

Medojević pisao Stoltenbergu: Pogoršana bezbjednost u Crnoj Gori

Nebojša Medojević

Predsjednik Pokreta za promjene Neboša Medojević pisao je generalnom sekretaru NATO Jensu Stoltenbergu u kome ga upozorava na pogoršanje bezbjednosnih prilika u Crnoj Gori, nakon prve smjene vlasti na izborima u istoriji Crne Gore.

“Kao poslanik Parlamentarne Skupštine NATO, i dugogodišnji član Odbora za odbranu i bezbjednost i predsjednik parlamentarne stranke koja se od osnivanja zalaže za punopravno članstvo Crne Gore u NATO, cijenim veoma važnim upozoriti na zabrinjavajuće javne nastupe predsjednika poraženog DPS Mila ĐukanoviĆa koji najavljuje formiranje paravojnih formacija i prijeti da Će biti spreman da inicira nasilje i izazove oruŽane sukobe u Crnoj Gori”, ističe Medojević.

On ističe da kao član skupštinskog Odbora za odbranu i bezbjednost, bio sam u prilici da se neposredno upoznam sa obimom, “snagom i brojnošću balkanske konfederacije organizovanog kriminala čije je sjedište u Crnoj Gori i koja predstavlja prijetnju bezbjednosti i širem regionu, ali i Evropi i na globalnom nivou.”

“Ova organizacija stoji iza šverca kokaina, cigareta, oružja i pranja novca kojim se finansiraju najmoćnije terorističke organizacije svijeta. Cijenim da ste upoznati da se upravo u Crnoj Gori odvijale transakcije “droga za oružje” i da su u međunarodnoj akciji uhapšeni predstavnici kolumbijskog F.A.R.C. i Al Qaide. Akcijom bezbjednosnih sluzbi SAD i Carina u Fliladelfiji, zaplijenjen je rekordni iznos od 20 t kokaina namijenjen tržištu SAD, iza čega stoji ova ista organizacija iz Crne Gore. U ovom osjetljivom trenutku kada počinje tranzicija vlasti i formiranje prve demokratske Vlade u istoriji Crne Gore, od suštinske je važnosti sačuvati mir i stabilnost , a najveća prijetnja je upravo ova kriminalna organizacija iza koje stoji Đukanović”, ističe on.

Prema njegovim riječima uupravo zahvaljujući jasnim porukama koje je Đukanović dobio sa značajnih adresa sa zapada izborni dan i brojanje glasova su prošli mirno i došlo je do tektonskih političkih promjena.

“Pobjedničke koalicije su već sklopile sporazum koji garantuje da će odnosi sa NATO snaziti i unapređivati i ja se nadam da će nova Vlada znati da iskoristi sve mehanizme i kapacitete NATO i dobije podršku u demontaži totalitarnog sistema i čišćenju zemlje od organizovanog kriminala i korupcije. Radujem se budućoj saradnji i intenziviranju odnosa sa NATO, posebno u vezi sa reformama sektora odbrane i bezbjednosti koje nijesu sprovedene zbog nedostatka politićke volje”, napominje Medojević.

On ističe da su pred Crnom Gorom ozbiljni izazovi i neophodno je odmah krenuti u reforme koje će rezultirati depolitizacijom i profesionalizacijom vojske Crne Gore i jačanju njene uloge u odbrani zemlje.

“Vojska i vojnici i oficiri su u dugoj istoriji Crne Gore uvijek predstavljaji simbole časti, patriotizma i nacionalnog ponosa Crnogoraca”, zaključio je Medojević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Anti-Pop
Gost
Anti-Pop

Medo , koja si licnost dovoljno ti pokazuju komentari gradjana na ovoj objavi.Cak nema dva tri koja su ti lajkovala ovo tuzibabovanje…

ProMontenegro
Gost
ProMontenegro

A sto Milo nije pisao kad je Vojvoda govorio da ce oruzije, sablje itd… a i ti isto… jao druzino kako ste smijesni pa nemate pojma… uzivajte dok traje a nece dugo trajat cetnici jedni

rodni
Gost
rodni

To onom čiju si zastavu palio i pljuvo po njemu? Medo, Medo, psihijatrijo

sasa
Gost
sasa

Ovo ovaj doziva NATO ? Je li dobio zeleno svijetlo od koalicionih partnera ? Je li mu Anfilohije ovo aminovao ?
Medo , crni Medo , opet neces u vlast . E tesko je to ali istrpi , mozes ti to😁😁😁.

Mitar
Gost
Mitar

Pa ti zoves ovoga da ga obavijestis kako si ti pogorsao bezbijednost u zemlji???? A sto , falis mu se jel?

Snjeg
Gost
Snjeg

A spomenu li vajnog mitropolita koji unosi nemir svojim izjavama.Medojevicu da li je moguce da si toliko uplasen?

Hm...
Gost
Hm...

Sto jest jest, covid napada sa svih strana

Samo pisem
Gost
Samo pisem

Dzabe mu se tiskas. Zna on i svi oni ko si i kako se kamufliras.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Medo, pozdrav od tvojih kolega iz ANB! Malo je reći da ti najveći stvarni, a bogami ni fiktivni tajni agenti nijesu ravni! Ti si ponos i dika našeg kolektiva!

Experti
Gost
Experti

Penzije i plate za novembar

Loš
Gost
Loš

Što si se prepao,MedojevićuBudite mirni i sve će biti u redu.Ako ne budete rušili mauzolej,doseljavali Srbe,proganjali manjine ,revidirali istoriju,nemate što da brinete.

CGuSrcu
Gost
CGuSrcu

Eee, ali on bi da NATO ucutka Crnogorce(ne mislim na Mila, no na narod koji volio ga ili ne misli isto sto i on rece u onom intervjuu). A ne znam sto Medo misli da ce se desit no – daleko se kazalo – šuma, ako nastave da gaze kako su naumili. Zato nek se sastanu sto prije s amfijem… Više »

Smjesno
Gost
Smjesno

Svaki dan nove teorije zavjere cojke izmislja. Dobar bi bio na Nacionalnu Geografiju u dokumentarce o zavjerama, mozda i o NLO, milo i sa njima suruje

CCCCCC
Gost
CCCCCC

Džaba ti priča…. ne poželjan si i za DF hahaha…. ko jednom izda ozdaće i drugi put… Pi!!!

Crni panter
Gost
Crni panter

Boze Dragi..dal je moguce da o bezbjednosti prica gdin Medojevic…..

sveti toma
Gost
sveti toma

emigriraj u avganistan Medojevicu , i spasi se !!

Tek tako
Gost
Tek tako

Laži lažo da se veselimo, je li ti Vučko napisao ili si to iz glave sastavio ali samo da nečim ne uradis nesto protiv interesa Srbije. Medo mada bi ti bolje staja nadimak DONKEY.

komitovic
Gost
komitovic

ovi pale nato zastavu a sad pisu natu ko da nato i europa ne zna ko ste , necemo pogotovo sad nikad u EU . crnogirci borimo se , imaju cetnici opet jaku volju da nam ugase drzavu ko 1918 . istorija se ponavlja

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Ti nisi medo vec medjed

Doxford
Gost
Doxford

Sjedi,nista ne znas

Haha
Gost
Haha

Medojevic je glasao za ulazak u Nato kada bi se salili.

Milena
Gost
Milena

Ne patises,objasni im kako si ti zaradio peve pare

vjecna da je
Gost
vjecna da je

mendo je bio za clanstvo u nato hahahahhahahahhahhahahahahhahahhahahhaahhahahahahahahah …..zove natou pomoc jel ovo realno a juce je rekaoda ce povuci priznanje kosova i sanakcije rusiji ….otovriti granice prema srbiji koja nije clanica natoaa naoruzava se ….. koja je ovo dijagnoza kako dihtung na glavuda mu se zamijeni

Jasna
Gost
Jasna

Hahahhha Medo, čuvaj se…. stiže ti Zeko. 😁

zoran
Gost
zoran

Tuzibaba Medo
Pa uzeli ste vlast sta sasa places

Baba vanga
Gost
Baba vanga

Otkačili su ga nece bit vlast pa ga sad to boli hahahaha. Ko normalan funkciju moze bilo kakvu tome medjedu da da

Piksi
Gost
Piksi

O Medo ne mlati vise, dosadan si do bola

CT1918
Gost
CT1918

hahahaha ti si kralj Medo. sjutra cekam opet novu izjavu hahaha

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Kukuriči sofronije,samo to i znaš.

Tinkulica
Gost
Tinkulica

Da nece i njega da cuvaju,medjed se uplasio od vukova koji setaju po PG.HAHAHA.Prikaza

Ed siran
Gost
Ed siran

Hahahahhahaha a ko to cita sto ti pises mook medo ahhahahaa

Maśa
Gost
Maśa

Ma dobro je to no ‘oće li bit plata i pensija, jadan ne bio, to ti nama reci?! ‘Oćemo li moć kupit ljekove?!!!

Peco
Gost
Peco

Sredice to medo I plate I penzije. ..E boze zivi bili pa vidjeli necemo ih gledat ako ovo ostane ovako kako su zamisli eksperti

Mihtesha
Gost
Mihtesha

Živio NATO!

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Ovaj je vec poceo da place. Koliko me pamcenje sluzi a mislim da sam jos pri cistoj svijesti i pameti, gos Djukanovic je rekao ,ako dodje do toga da cete od Cg da pravite srpaku drzavu da smo spremni da je branimo pa i iz sume ako bude potrebno

Bijelo Polje
Gost
Bijelo Polje

CIA,BIA,ANB.. e šta radi Medo brundo! Medo Zemunac!

lezilebovic
Gost
lezilebovic

ljudska bizuterija

Radoznali
Gost
Radoznali

Uvaženi Medojedoviću,
da li ima[ neki dobar recept za punjene paprike.
Pitan za tetku, i ostavljam mogućnost da Vam se obratim po raznim pitanjima iz društvenog života.
Da li je istina i da ste i doktor medicinskih nauka.

Nixon
Gost
Nixon

Ko te ne zna skupo bi te platio. A znaju te, zato si trideset godina bio u opoziciji, koja je sada pobijedila jer ti I tvoji pajtasi niste bili u vidokrugu.

Mongro
Gost
Mongro

Hahahaha!!!! Šta bi meco, mečiću mali?! Sad ti je NATO potreban za rješavanje problema tvojih i tvojih prijatelja četnika? Ko vam je čestitao pobjedu iz EU? Nema novčane podrške sa zapada? Auuuuuu…..pa sta crno sad? LITIJE su možda lijek? Litijate Medo sa kasicicama u ustima i molite se đedu, on je vaš Bog!

"bojs"
Gost
"bojs"

Ovaj je totalno odlijepo…

Nina
Gost
Nina

Ovaj po vazdan pise pisma.Profesionalni lazov udavljen u teorijama zavjere,ne odustaje.Njega je nesto obuzelo,a nije ni cudo kad se druzi s ovima koji kunu i bajaju.

Skorpion
Gost
Skorpion

Kako imas obraza da mu ti ista pises kad tvoja druzina pali zastavu NATA ali ti si takav nebiras sredstva samo da bi se docepao vlast međutim procitan si kako od svojih partnera tako i od svih zato sad zjapis nebili se nametnuo bilo kome ali kratke su noge lazima nesrecnice lise naroda !!!!

Eki
Gost
Eki

Ne no si mislio da ces crnu goru servirati velikoj srbiji na tanjir,preko zivih crnogoraca i drugih kojima je crna gora domovina,varao si se,gledaj i placi.

Send this to a friend