Politika

Medojević: Popis mora biti održan ove godine, to je mehanizam za čišćenje biračkog spiska od fantoma

Nebojša Medojević ( Lider PzP)

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević kazao je da popis stanovništva Crne Gore mora se obaviti ove godine, jer je, kako je kazao, to mehanizam za čišćenje biračkog spiska od fantoma. Medojević navodi dva razloga zbog kojih se popis mora održati.

Kao prvi razlog navodi, neophodnost podataka za kreiranje politika Vlade Crne Gore.

“To je zakonska obaveza i potrebno je da dobijemo važne statističke podatke o pitanjima koja su važna za kreiranje mnogih politika Vlade. Posebno je važan jer će biti PRVI popis na kome će se građani SLOBODNO izjašnjavati o svim pitanjima, a DPS Monstat neće biti u prilici da falsifikuje i montira rezultate u skladu sa političkim instrukcijama DPS-a”, poručuje Medojević.

Kao drugi razlog navodi činjenicu da je popis stanovništva optimalni mehanizam za čišćenje biračkog spiska od protivustavno i protivzakonito upisanih lica, koja ne zadovoljavaju rezidencijalni uslov i više od dvije godine ne žive u Crnoj Gori.

“Popisivači će evidentirati sva lica koja ne žive na adresama prijavljenim i bazi podataka ličnih karata i prebivališta. Posle toga će se formirati mješoviti (vlast-opozicija) mobilni timovi koji će izvršiti naknadnu provjeru na terenu i precizno evidentirati lica koja ne zadovoljavaju zakonske uslove da budu u biračkom spisku. Sve ova lica treba da imaju određeni rok da nadležnom državnom organu dostave dokaze da zadovoljavaju rezidencijalni uslov i da su greškom izbrisani iz biračkog spiska”, ukazuje Medojević.

Napominje da je ažuran i zakonit birački spisak je jedan od najvažnijih preduslova fer i poštenih izbora, te da svako ko je protiv brisanja fantom birača, u suštini je protiv fer i slobodnih izbora, pa samim tim i protiv demokratije koja se zasniva na poštenom i tačnom iskazivanju volje birača na slobodnim izborima.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Figud
Gost
Figud

Ispravno

Oli
Gost
Oli

Povukao se sa poslaničkog mjesta ali zato šiba po portalima mišljenja pa to ti je. Medo, batali

Erik
Gost
Erik

Nema presumpcije nevinosti. Ako ga greskom brisete sa spiska, on nece nista dostaviti nego treba da tuzi drzavu i trazi odstetu. Pa kad dodje 100.000 tuzbi vidjece se kakav je ovaj genijalni plan da brisete ljude, drzavljane CG da na silu oduzmete im biracko pravo.

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Medoòooo dzabe si dao ostavku i ako si mislio da ces sjesti na premijerovo ti mjesto.greska u koracima. Medoooooo tvoje rijeci postale su dobar vic . Ti si rekla kazala. Medooooo odmori.

Tina
Gost
Tina

Tacno tako, da se malo prociste spiskovi pa da demokratija zakuca na vrata. Dosta su audbinu Crne Gore krivili oni koji u njoj ne zive zadnjih 20 godina.

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Od liberala u pokušaju do velikosrbina!

Dane
Gost
Dane

Evo ga opet 😂😂😂😂😂😂

Bar
Gost
Bar

Medo ,pa ti se jos uvijek mucis i bavis politikom???

Ne obmanjuj
Gost
Ne obmanjuj

Svaki državljanin CG po Ustavu ima pravo da bira i bude biran bez obzira đe se nalazio u trenutku popisa i ti tu ne možeš ništa. Popis sa biračkim spiskom nema veze.

Tata
Gost
Tata

Sto tebe interesuju biraci kad ih nemas deset…

JA
Gost
JA

Medo Srbendo!!

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Uh.. Dobro je !! Ja se prepadoh da nije kakvi mehanizam za zapošljavanje radulovića !!!

Zevs
Gost
Zevs

Prvali vise aman ,vidis da te niko pita nista

Neko sa strane
Gost
Neko sa strane

Kažu u Herceg Novom ima 10 000 fantoma. I Nikšiću preko 3000. I itd Da li je to istina Medo ?

King Henry
Gost
King Henry

Pusti nas vise .

marius
Gost
marius

Polako Medo , dje vi se zuri. Sacekaj malo ,da se potrose ove pare iz Srbije. Da narod pocne razmisljat svojom glavom, a ne takulinom.

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Ko je ovo

Ja licno
Gost
Ja licno

A tebi je posebno bitno da postanes deo serbskog sveta,a Medolino. A sjaši jadan vše

Beharovic serif
Gost
Beharovic serif

De pisé da mora ? NEMORA nece ga biti milo britva se JOS pita ?

Send this to a friend