Politika

Medojević se sad pravda: Zid se diže protiv mafije i šverca, a ne protiv ljudi i naroda

Nebojša Medojević

Nakon što su stigle osude sa više strane na izjavu poslanika Demokratskog fronta Nebojše Medojevića koji je nedavno saopštio da između Crne Gore, Kosova i Albanije treba podići zid, on je danas poručio da je to jedan način borbe protiv “švercerskih bandi”. Međutim, Medojević izgleda zaboravlja da se ničim izazvan oglasio sa izjavom o podizanju zidova kada je objavljena informacija da su patrole policije Albanije boravile na radnom zadatku u Crnoj Gori u sklau sa sporazum dvije države.

Naime iz policije je tada pojašnjeno da crnogorska granična policija sa albanskom graničom policijom sprovodi aktivnosti iz policijske nadležnosti koje se odnose na održavanje, popravku i obnavljanje graničnih oznaka u skladu sa sporazumima i u obostranom interesu. Dakle, nikakvih akcija o kriminalu, švercerima i mafiji nije bilo riječi.

Medojević sad tvrdi da je njegova izjava pogrešno interpretira, pa nakon što je CdM objavio tekst “Medojević ne poznaje praksu EU, zidovi ne rješavaju ništa” , odlučio je da reaguje.

Reagovanje Medojevića prenosimo u cjelosti:

Sasvim je očekivana paranoična reakcija raznih struktura u Crnoj Gori na moju izjavu da zbog zaštite bezbjednosti države i građana treba vratiti vojsku na granicu sa tzv Kosovom i Albanijom i izgraditi zaštitni zid.

Iz moje izjave jasno se vidi da se radi o jednom od mogućih efikasnih rješenja protiv švercerskih bandi u Crnoj Gori i na tzv. Kosovu i Albaniji. Ovaj zid se ne bi podizao ni zbog albanskog ni zbog crnogorskog naroda, već isključivo protiv crnogorske i albanske mafije koja je uz podršku korumpiranih i kriminalizovanih režima u Podgorici, Prištini i Tirani, ovu granicu pretvorila u eldorado za šverc narkotika, cigareta, oružja, hemijskog i biološkog oružja, ilegalnih migranata i svega što se na crnom tržištu može unovčiti.

Ovo bi bio zid protiv mafije, a ne protiv naroda.

Kao neko ko decenijama istražuje fenomen povezivanja mafije, bezbjedonosnih službi i korumpiranih režima u regionu, nemam nikakvu dilemu da Albanska švercerska mafija pomaže mnoge političke partije i političare u Crnoj Gori. Uglavnom DPS , ali i albanske političke stranke i političare. Pošteni i obični Albanci nijesu slijepi kod očiju da ne vide kako albanski politčari koji sarađuju sa DPS-om postaju preko noći gazde i milioneri. Očekivano je da oni brane postojeće stanje i nesmetan šverc preko ove granice.

Bezbjedonosne službe u Crnoj Gori imaju relevantne podatke o djelovanju Keljmendija, Luke, braće Osmani na teritoriji Crne Gore i njihovim vezama sa Tačijem, Haradinajom, Ramom.

Ako ne vjeruju meni, neka pročitaju šta tvrde albanski opozicionari o kriminalu u vrhu vlasti i povezanosti sa narkokartelima.

Crna Gora, tzv. Kosovo i Albanija su ključne tačke te balkanske rute droge i sve ozbiljnije svjetske službe ovaj region doživljavaju kao opasnost po bezbjednosti EU i SAD.

U prilogu dostavljam i jednu od mnogih šema ruta sverca droge na Balkanu iz koje se jasno vidi da je ova granica ključna.

Zato se DF zalaže za efikasne mjere u cilju zaustavljanja šverca i zaštite vitalnih nacionalnih interesa. Ova politika režima u Crnoj Gori, tzv. Kosovu i Albaniji da se mladi truju drogom, i da im se umjesto obrazovanja i posla, nude kriminal i šverc.

Vraćanje vojske na granicu, modernizacija i primjena savremenih video i satelitskih tehnologija i izgradnja zaštitnog zida biće prepreka samo mafiji. Pošteni narod, građani, preduzetnici, turisti, poljoprivredni proizvođači će se osjećati bezbjednije i više prelaziti granicu koja je bezbjedna i pod kontrolom države, a ne mafije.

A.Obradović

59

avatar
1000
34
25
0
 
44
Mau mauMilenaSAloaloZabrinutstoseradi
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Aloalo
Gost
Aloalo

Ovome liku treba zabraniti javno oglasavanje. Karafu.

stoseradi
Gost
stoseradi

Samo me interesuje kad ostane sam sa svojim mislima, kaze li ikad za sebe da je smece ljudsko?

Nenad
Gost
Nenad

Nije mi simoatican nikad bio al je rekao za zid protiv sverca..sto je i sad sumnjivo..srugo kad je on pricao o keljmendiju sarixima its pa smo mu se smijali da lupa..nego bi tacno sve ..

Rako
Gost
Rako

Najgori covjek na političkoj sceni u CG i šire..

Tuta Bugarin
Gost
Tuta Bugarin

Nekad se govorilo: pita se ko pjan s gaćama. Danas se govori: pita se ko Srbija s granicama.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Medo, zvani Zid gluposti…😂

Dragan
Gost
Dragan

Kad je bilo najteze podrzavao je manjinski narod. Ali to govori o tim narodima tj. kakvi su i kako razmisljaju.

Istina
Gost
Istina

I sto misle o vecinskom pravoslavnom stanovnistvu o Crnogorcima i Srbima.

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

Tačno. Treba podići zid. Prema srbiji i prema enklavi koja se zove srpska.

Dragan
Gost
Dragan

Kako kad je to jedan narod

Duga
Gost
Duga

Jedino je alnbanija ozbiljna i baci se prouzvodnjom. Ostali bi samo da trguju ljenštine

Bokelj
Gost
Bokelj

Bilo bi jako dobro kad bi ovi vasi novinari bili objektivni a ne pristrasno ili dodvoracki pisu ovakve tekstove.

Ptrahinja
Gost
Ptrahinja

Ima li ko da ovom coeku prosvercuje tablete za glavu? Ovo je neizdrzivo.

Duško
Gost
Duško

Od čega ti Medo stvori svoju zavidnu imovinu?

poker aparat
Gost
poker aparat

Sto drugo no haremski proizvod

Velimir1966
Gost
Velimir1966

Zna li se ovome Medojeviću za čije interese laže,petlja,paranoicno se ponaša?!
Podsjeća me veoma na onoga Pavićevića iz “tobože crnogorske”!
Mislim da obojica rade za DB više susednih zemalja!

Dudukljanin
Gost
Dudukljanin

Tako je kako si bistar odmah cemo te na celo dudukljistana

Sogo M
Gost
Sogo M

Obojica rade za japan, cudo da ne znas !

Jedan Put
Gost
Jedan Put

Odgovorite im ovako – Nikad vise 1918-ta !!!
EU+NATO+gradjanska CG = opstanak CG Evo zasto su protiv svega toga

Monte
Gost
Monte

Dobro je to no mafia sverc koverte ?

Send this to a friend