Politika

Medojević se žalio poslanicima EP-a: Katnić me progoni

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević uputio je pismo poslanicima Evropskog parlamenta u zemljama EU, kojima se požalio na, kako je istakao, progon od strane SDT-a Milivoja Katnića.

Pismo prenosimo integralno:

“Koristim ovu priliku da Vas obavijestim da sam danas po 12. put pozvan u Specijalno Državno tužilaštvo na saslušanje, povodom mojih političkih stavova, ocjena i izjava koje sam kao poslanik i lider parlamentarne političke partije,izrekao u Skupštini Crne Gore.

Ovaj put, povod za  politički progon i pritisak, je moja diskusija u Skupštini povodom izmjena i dopuna Zakona o zdravstvenom osiguranju, gdje sam ukazao na zloupotrebe monopolske pozicije privatne firme „Glosarij“ koja kontroliše izmedju 70-80% tržišta ljekova, medicinskih sredstava i opreme. Kao poslanik, koji se godinama javno bori protiv korupcije i organizovanog kriminala, i kao referentni stručnjak po pitanju korupcije, ukazao sam na ogromni rizik od korupcije, jer je vlasnik firme „Glosarij“ dugogodišnji intimni prijatelj i kum Glavnog Specijalnog tužioca Milivoja Katnića, da je u toj firmi zaposlen sin Milivoja Katnića, kćerka Rama Bralića, bivšeg direktora Fonda zdravstva i sin Budimira Šegrta, bivšeg Ministra zdravlja, kao i Budimir Stanišić, bivši dugogodišnji direktor državne veledrogerije „Montefarm“.

U svojoj diskusiji u Skupstini Crne Gore ukazao sam na zloupotrebu monopolskog položaja ove firme koja kao posledice ima pljačku gradjana Crne Gore kroz ubiranje monopolske rente i formiranje cijena uvoznih ljekova koji su 2-5 puta skuplji u Crnoj Gori nego u Srbiji.

S druge strane, Glavni Specijalni tužilac Milivoje Katnic nikad nije javnosti objavio porijeklo prihoda od kojih gradi velelepnu rezidenciju u Novom Selu , čija vrijednost višestruko premašuje njegove legalne prihode.

Ja sam u svojoj diskusiji u Skupštini ukazao da firma „Glosarij“ zloupotrebljava monopol i stiče enormne ekstra profite kroz naduvane cijene ljekova, da je vlasnik firme u dugogodišnjim bliskim vezama sa Glavnim Specijalnim tužiocem i da do sada Specijalno tužilaštvo, godinama nije pokrenulo nijednu istražnu radnju povodom ove brutalne pljačke gradjana Crne Gore.

Poziv Specijalne tužiteljke Stojanke Radović, doživljavam kao nastavak mog progona , i grubu zloupotrebu Specijalnog tužilaštva u progonu poslanika koji ukazuju na osnovanu sumnju na krupnu korupciju i konflikt interesa državnih funkcionera i privatnih kompanija. SDT ne zanimaju moje argumentovane optužbe na teške zloupotrebe i pljačke gradjana kroz naduvane cijene lijekova, već isključivo moji izvori informacija.

Poštovane kolege, pozivam Vas da iskoristite vaš uticaj kao poslanika i u komunikaciji sa vašim vladama ukažete na brutalnu zloupotrebu Specijalnog državnog tužilaštva u cilju progona političkih neistomišljenika i sprečavanja poslanika opozicije da obavljaju svoju ustavnu funkciju i u Skupštini slobodno i neometano iznose svoje političke stavove, argumente i ocjene.

Zemlja koja je u ovoj odmakloj fazi Evropskih integracija, ne bi smjela da ima tužilaštvo koje sprečava slobodno izražavanje stavova poslanika i koja zloupotrebljava državne organe u kršenju ljudskih prava i sloboda. Suvereno je pravo poslanika da svoju funkciju obavlja samostalno i u skladu sa političkim programom svojih stranaka , bez pritisaka i progona od strane policije, službi bezbjednosti i tužilaštva i sudova.

To su osnovni postulati političkog pluralizma, višestranačke demokratije, koji su garantovani i ustavom Crne Gore , ali i medjunarodnim konvencijama, koje su sastavni dio Evropske tekovine , ali i našeg domicilnog zakonodavstva.

Crna Gora ne može napredovati u Evropskim integracijama, ako režim zloupotrebljava Specijalno tužilaštvo protiv svojih političkih neistomišljenika i sprečava slobodno djelovanje poslanika u otkrivanju krupne korupcije i kriminalnih veza državnih funkcionera i privatnih kompanija”, navodi Medojević u pismu.

 

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
hm hm...
Gost
hm hm...

Stiže li Talik da pročita sve knjige koje mu stopanica dobije u znak pažnje? Ili ih ostavlja za neka druga vremena.

Mina
Gost
Mina

Ne progoni tebe Katnic,tebe progoni tvoj jezik i tvoja pobuda da blatis ljude,da pricas lazi ,sa svijescu da za to ne snosis odgovornist,jer si ti kao neki lider i sve ti je dozvoljeno.Mozda ne znas za Njegosev stih,” kome zakon lezi u topuzu,tragovi mu smrde necovjestvom”
Ostavi,konacno ,Katnica na miru,imas li pametnijega posla?

z d
Gost
z d

Medo nešto više ne pominje vlasnika KAP-a. Izgleda da su one dvije roditeljske imale vaspitni karakter pa više ne uzima čovjeka u usta. Kakva je to junačina. Kad odleprša za Spuž plakaće ko malo dijete i sve govoriti “Neću više nikad samo me nemojte”.

nknk22
Gost
nknk22

Mama, mama onaj čiko me dira

dragano
Gost
dragano

A ko tebi ista vjeruje ti si Medo ekspert za prevare i manipulacoje i pranje para skolovao te zemunski klan pa si sad naletio na majstora zalis se Evropi a kad oni dodju u CG ti ni dobar dan daim pozelis ja bih se stidio

Racko
Gost
Racko

Da dodam, zaboravi se covjek, ovome nista ne vjerujem.

Racko
Gost
Racko

Ne zelim da pricam o necemu sto ne znam. Ali ako je istina, neko mora da odgovori. Bilo ko. I da snosi posljedice. Takodje bilo ko.

Milorad
Gost
Milorad

Dzabe ti je Medo dosta si iznosi neistinu ili da kazem optuzivao a nikad nijesi dosao u tuzilastvo i policiju sa pravim dokazima da bi taj neko bio uhapsen i zato mislim da niko nece to svatiti ozbiljno ma koliko da si u pravu. Cak te ni ja vise nesvacam ozbiljnim samo nagadjas a to nijesu dokazi za sud.

Send this to a friend