Politika

Medojević: Srbija je naša bratska država

Nebojša Medojević

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević kazao je da su u Crnoj Gori oduvijek postojale dvije političke struje, jednu koju predstavlja DF koja Srbe doživljava kao bratski narod i ravnopravne građane i druga koju čine Demokratska partija socijalista i , kako kaže, njeni sateliti.

“U Crnoj Gori su uvijek postojale dvije politike: Jedna, koju danas predstavlja DF koja Srbe u Crnoj Gori doživljava kao ravnopravne građane, svoje na svome, a Srbiju doživljava kao bratsku državu, saveznika i prijatelja, partnera za evropsku budućnost, ekonomski razvoj i prosperitet.

Druga, koju danas predstavlja DPS i sateliti, Demokrate, Krivi, URA, Vijesti, BS, Albanske stranke, koji Srbe u Crnoj Gori doživljavaju kao neprijatelje države, Srbiju kao agresora, neprijatelja i opasnost”, navodi Medojević.

Medojević tvrdi da Crna Gora može opstati kao država samo ako bude zasnovana na opštedruštvenom dogovoru po principu “sva prava svima”.

“Crna Gora mora biti Crnogorska, ali i Srpska. Kad se postigne pošteni istorijski temeljni dogovor Crnogoraca i Srba o zajedničkoj otadžbini Crnoj Gori koja mora biti građanska, demokratska, pravna, socijalno pravedna i ekonomski efikasna, i koja će štititi pravo svakog naroda i etničke grupe na svoje korjene, tradiciju, identitet, vjeru i kulturu”, ukazuje Medojević.

Prema njegovim riječima, DF je politički iskaz takve pomirene, reformisame, moderne, evropske Crne Gore spreman da sa Bošnjacima, Albancima i Hrvatima gradi zajedničku kuću, bez diskriminisanih i privilegovanih.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Laki
Gost
Laki

Medo ,kakva je to priča o bratskim državama?Hoćemo li na osnovu toga da određujemo spoljnu i ekonomsku politiku.Suviše populistički.

Kolega
Gost
Kolega

Multipraktik….o srama

Anonimous
Gost
Anonimous

Bratska je Srbija isto koliko Hrvatska, Bosna a bogami i Albanija i Kosovo. Sve su nam to braća, samo dok im ne okrećemo leđa.

ct 1918
Gost
ct 1918

po toj tvojoj prici mene Crnogorca nema?Pobaj onda doci do takve drzave bez mene.

ŠKRIPAR
Gost
ŠKRIPAR

Kako misliš da Hrvati u CG grade budućnost sa vojvodom Mandićem,Pipunom,Markom Kovačićem i ostalima takvima?

djole
Gost
djole

ti sam sebe lažeš to je dobro 🙂

Nepismeni
Gost
Nepismeni

A sa crnogorcima njih si zaboravio

Ne obmanjuj
Gost
Ne obmanjuj

Srbija je susjedna država. Odnos bratski ne postoji među državama. Srbija se prema Crnoj Gori ponaša kao kolonijalna sila.

Kotor
Gost
Kotor

Ko o čemu,ovaj o pravoslavlju i Srbiji!
Bio nekad liberal?
Ili na zadatku?

Matija
Gost
Matija

Nikad nije bila!

Marina
Gost
Marina

Moja nije!

Rale
Gost
Rale

Tvoja jeste, moja nije nikad bila niti ce biti🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Send this to a friend