Politika

Medojević tvrdi da je Dakovića postavila SAD jer je njihov čovjek od povjerenja

Ministartsvo odbrane je, jos jednom poniženo od strane DPS, reagovalo panično, kada sam ja u Skupštini, rekao da je načelnik generalštaba Vojske Crne Gore, Ilija Daković, saradnik obavještajnih agencija i službi stranih država, koji je u julu 2015. obavjestio Ministra odbrane Milicu Pejanović Djurišić o svojim saznajiima, od svog izvora od tih službi, kazao je lider PzP i član DF-a, Nebojša Medojević.

Naime, Medojević je reagovao na saopštenje  Ministarstva odbrane poslatom juče, koje je redakcija CdM-a greškom sa zakašnjenjem objavila.

Medojević smatra da su pokušaji Ministartstva odbrane da ovaj dopis, okarakterišu kao falsifikat i posljedicu hakovanja kompjutera Dakovića u sjedištu NATO, tragikomični i “samo dodatno brukaju državu Crnu Goru i pokazuju kakva je kontraobavještajnu zaštita naših predstavnika u misiji Crne Gore pri NATO.”

“Ako je dokument falsifikat, i ako Daković, nije poslao dopis Ministru odbrane Milici Pejanović Djurišić u julu 2015. iz Brisela, gdje obavještava Minsitra da će “Đukanović biti smjenjen i predat sudovima za korupciju i mnogobrojne zloupotrebe”, i da ce njegov nasljednik biti Milica Pejanović Djurišić, zašto je potpukovnik Daković, ekspresno povučen iz misije Crne Gore pri NATO gdje je boravio samo u periodu od juna 2015. do februara 2016.”, kaže Medojević.

Dodaje da na osnovu njegovih informacija iz Ministratsva odbrane, poptukovnik Daković, je ekspresno smijenjen sa pozicije Vojnog savjetnika u Misiji Crne Gore pri NATO, nakon samo sedam mjeseci od imenovanja, na osnovu ličnog zahtjeva Mila Đukanovića, kao Premijera.

“Prema mojim infromacijama iz vrha DPS, Premijer Marković je za načečlnika Vojske Crne Gore predložio Veselina Veljovića, za koga se već šila uniforma, ali da je taj predlog odbijen od SAD i da je za načelnika Vojske Crne Gore od strane SAD, predložen Ilija Daković, koji je završio određene specijalisticke škole u SAD i koji je očigledno čovjek od povjerenja SAD u Crnoj Gori”, dodaje Medojević.

Dodaje da se ove informacije poklapaju, sa njegovimsaznanjima iz ANB, da Premijer Duško Marković, aktivno lobira unutar DPS, da je Milica Pejanović Đurišić, najbolji kandidat DPS za Predsjedika Crne Gore.

Đukanović, kako dodaje, polako ali sigurno dolazi u poziciju nekoga ko remeti planove SAD za Crnu Goru, “a kako to izgleda u praksi, najbolje zna sami Đukanović, kada je 1996., on bio favorit SAD, protiv Momira Bulatovića, koji je tada imao ogromnu podršku u DPS”.

“Duško Marković ima podršku SAD u politici eliminacije Đukanovića, i uvlačenja malograđanske opozicie, lojalne Ambasadi u novu Vladu. Na sjednici predsjendistva DPS Marković je za plan SAD imao podršku samo Tarzana Miloševića i Mevludina Nuhodžića i sada ulazimo u proces “diferencijacije” unutar DPS-a”, kaže Medojević.

Dodaje da mnogi dojučerašnji poltroni Đukanovića, ubrzano prelijeću na stranu Markovića i “brzo ćemo vidjeti kako će se završiti rascjep u DPS-u.”

DF poziva ostatak opozicije da im se pridruži i da ne traže zdravo jezgro u DPS.

“Tamo nema zdravog jezgra”, dodaje Medojević.

“DPS treba zabraniti, a sve funkcinere podvrgnuti procesu lustacije i istrage o pljački i veleizdaji Crne Gore i konfiskaciji opljačkanih para od države i naroda”, poručuje Medojević na kraju.

B.M

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljuta
Gost
Ljuta

ZIVJELA SLOBODARSKA CRNA GORA NASIH PREDAKA….DOLJE PETOKOLONASI

DenisPens
Gost
DenisPens

Medo a ovaj Sindjelic je li i on ttazi zdravo jezgro u DF?

Zeljko
Gost
Zeljko

Sa jednim se slazem da ih treba zabraniti jer su mnogo toga loseg uradili za majku Crnu Goru

kerkez
Gost
kerkez

Koje igre na dvoru .Medojevič nije najbriljantniji političar , sujetan je i željan vlasti ali mu treba čestitati na razotkrivanju dvorskih igara i bezkrupulozne borbe za vlast u okviru DPS-a . Nije mi jasno kako je gospodin Daoviću polovinom 2015. bio potpukovnik a polovinom 2017.bigadni general. Zašto je Jokić uopšte dolazi na čelo GŠ VCG na nekoliko mjeseciiimali oa zemlja… Više »

Ljuta
Gost
Ljuta

PAMETNOME DOSTA…ali dpsovcima jos ne

ehti
Gost
ehti

A čiji si ti čovjek zaboga. Na 6 stolica sjedis. Nema goreg…

Send this to a friend