Politika

Medojević: Zahtjev Katnića protivustavan

Zahtjev glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića za skidanje imuniteta poslaniku Nebojši Medojeviću radi krivičnog gonjenja i hapšenja, protivustavan je i predstavlja zloupotrebu položaja, ocijenjeno je iz Pokreta za promjene (PzP).

Katnić sumnjiči Medojevića za organizovanje kriminalne grupe za pranje novca sa preduzetnikom iz Bosne i Hercegovine Momirom Nikolićem, stoji u zahtjevu za skidanje poslaničkog imuniteta radi krivičnog gonjenja i hapšenja.

„Katnić u zahtjevu sam govori da je novac za koji, prema njegovom mišljenju postoji sumnja da je pran, legalan“, kazao je Medojević na konferenciji za novinare.

On je naveo da Katnić u tom zahtjevu, “u neznanju, bijesu, nemoći i pokušaju nekontrolisane osvete protiv lidera parlamentarne stranke, pokazuje ogromno neznanje”.

„Jer biće krivičnog djela pranje novca podrazumijeva da tužilac ima osnovanu sumnju i za to adekvatne dokaze da je novac porijeklom iz kriminalnih izvora“, naveo je Medojević.

On je rekao da vrhovni državni tužilac, Ivica Stanković, koji je nadležan da vrši nadzor i kontrolu postupajućih tužilaca, u ovom trenutku ima sve zakonske osnove da ovaj predmet izuzme iz postupanja tužioca Lidije Vukčević.

„Novac je legalan, to kaže Katnić u zahtjevu. Kako legalan novac može da bude opran?“, rekao je Medojević.

Prema njegovim riječima, uvidom u finansije PzP-a može se vidjeti da je iznos ukupno podignute gotovine u prošloj godini daleko manji od iznosa za koji Katnić tvrdi da je opran preko ove transakcije.

„Stanković više nema izbora, mora da reaguje, i iskoristi ustavna i zakonska ovlašćenja. Da li će pokrenuti disciplinski postupak ili uvidom u ove spise u kojima nema nijednog dokaza odbaciti ovaj sramotni čin osvete Katnića, po nalogu braće Đukanovića“, poručio je Medojević.

On se, u ime Demokratskog fronta (DF), izvinio svim kompanijama koje su, kako je rekao, dio torture specijalnog policijskog tima, po nalogu Katnića, gdje se provjeravaju sve njihove poslovne transakcije, uznemiravaju njihovi polslovni partneri, kupci i dobavljači.

„Stvara se jedna organizovana klima da niko u Crnoj Gori ne smije da posluje i komunicira sa DF-om, jer će bit predmet suludne, nezakonite i protivustavne istrage Specijalnog državnog tužilaštva“, naveo je Medojević.

Ovo je, kako je kazao, test i za poslanike crnogorskog parlamenta. „Oni treba samo da pročitaju zahtjev Katnića i vide da u njemu stoji moja najčvršća odbrana“, rekao je Medojević.

Upitan da li vjeruje da će mu Administrativni odbor skinuti imunitet, on je saopštio da ostavlja kolegama iz parlamenta da sami procijene.

Medojević je naveo da se protiv DF-a primjenjuje nasilje.

„Vidimo da kolege poslanici ne pokazuju nikakvu solidarnost. Kolege i nevladine organizacije ćute“, dodao je Medojević.

Prema njegovim riječima, svako nasilje prema njima, daje im određeni legitimitet da odgovore nasiljem, a to može podrazmijevati proteste, demonstracije i međunarodne aktivnosti.

„To je potpuno legitimno i svuda se dešava u regionu“, zaključio je Medojević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
z d
Gost
z d

Novac PzP nije “kriminalnog” porijekla već je iz tajnih fondova Ruskih obavještajnih službi i služi za obaranje legalne Vlade Crne Gore i dovođenje na vlast RUSKIH PODREPA. Prema Medojeviću to je legalan novac koji je strogo namjenski i šta tu ima državni tužilac da istražuje. Mašala.

Кто дает деньги
Gost
Кто дает деньги

Zašto tolika frka, strah i sakrivanje iza imuniteta Skupštine koju ne priznajete a plate redovno primate i priznajete? Kako galamite, nevini ste i cisti kao suza. Razbucajte tu optuznicu na paramparcad i da svi lijepo vidimo sta jr istina a sta ne ! Zašto prijetite ako ste u pravu ?!

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Protivustavno je sto ti jos nijesi iza svedskijeh zavesa!!!!

Mojsije
Gost
Mojsije

Medo,ti se dobro razumijes u novcane trnsakcije i to si rsdio nelegalno.Pozivanje na nasilje je opstrukcija daljoj istrazi.

FreeMontenegro
Gost
FreeMontenegro

Legitimno ces ti u zatvor medolino…nemoj mislit da ce iko demonstrirat za tvoju slobodu. Izgleda ona tboja posalica za Che Guevaru nije ipak bila sala…bas si utripovan!

Biohazard
Gost
Biohazard

Treba oprati silne pare od kamatanja , od rusa , i raznih biznis iznuda i ucjena o kojima mnogi govore u zadnje vrijeme kad je medo u pitanju …

21 MAJ
Gost
21 MAJ

Medojevicu je davno davno trbalo skinut imunitet za mnoge price nedokazane koje on prica godinama…mozda covjek nije pri cistoj svijesti pa nije svjestan svojih postupaka….treba svim poslamicima ukinut imunitet ..bas oni moraju imat odgovornost po svakom osnovu pa biste viđeli kako bi se ponasali.

Mojsije
Gost
Mojsije

Da u pravu ste.

frki
Gost
frki

Tacno sam znao da ces ovo ovako da izjavis. Stalno prebacujes na drugog krivicu i ti si uvijek zrtva. A vidis da nema ko da te brani.

gost
Gost
gost

E moj Medojevicu, mozes ti da bukas i cuda po ulici cinis, ali ako se dokaze da je tacno, imaces dovoljno vremena da kontempliras u krugu spuskog zatvora… ko sto se desava svuda u regionu.

Send this to a friend