Politika

Merkel i Makron pozvali Đukanovića u Berlin na sastanak o Zapadnom Balkanu

Merkel i Makron

Njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Emanuel Makron uputili su zajednički poziv predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću za ušešće na sastanku sa visokim zvaničnicima zemalja Zapadnog Balkana, koji ce se održati 29. aprila u Berlinu.

Na sastanku će biti  razmotrena  aktuelna situacija u regionu,u svijetlu dogovora Sjeverne Makedonije i Grčke,i dijaloga o normalizaciji odnosa između Srbije i Kosova.

Poziv je upućen i predsjedniku Evropske Komisije  Žan Klod Junkeru, šefici Evropske unije za spoljnu politiku i bezbjednost Federiki Mogerini, kao i visokim predstavnicima Slovenije i Hrvatske.

Glavna tema razgovora trebale bi biti stabilnost i povoljan razvoj regiona.

Kako javlja dpa, njemačka kancelarka i francuski predsjednik s gostima žele raspravljati o posebnim izazovima u regiji, posebno o odnosima Srbije i Kosova.

Iduća konferencija u sklopu Berlinskog procesa biće održana početkom juna u Poljskoj.

M.D.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Patriota
Gost
Patriota

Reginalna stabilnst je pitanje br 1 za EU .Ako nema stabilnosti nema ni novih investicija i novih radnih mjesta . Ode nam mladost svima u regionu u zemlje EU i USA , svim državama u reginu zaostajanje u razvoju će stvoriti domino efekat naša djeca odlaze a migranti dolaze i za 30-40 godina bićemo manjina u svojj državi e to… Više »

Poziv
Gost
Poziv

Polakote junaci. Pozvani su svi lideri Zapadnog Balkana. Neuobičajeno bi bilo da se ne pozove i lider lidera u regionu. A treba i sačekati da se završi ova šeđa, pa ćemo onda o svemu. Još jednom polakote.

Jež
Gost
Jež

Ovo je previše stresno za opoziciju i njihove botove.Neće ih oraspoložiti ni čvarčići ni piroške…..neće metat’ na usta ništa, bar dva dana.

Myguz@€$
Gost
Myguz@€$

Eoo,zamalo zaboravih da pitam,ide li Lydija i oće li ona kuvat ili će dovest nekog Džejmija?

Myguz@€$
Gost
Myguz@€$

Mogao je skoknut i do Londona,da posjeti starog prijatelja,put mi plaćamo…..ee da i obavezno neka stavi onaj sat od preko100 iljada,to će na Merkelovu ostavit jak uticaj.

Jack
Gost
Jack

E kakva vijest..To je diplomatija,oni su domacini pa im je to obaveza..A vi pretvorite to u senzaciju..Malo ko se pali vise na ove vase naslove..

Balsa
Gost
Balsa

Ovo je sjajan uspjeh i dokaz pravilnog smjera nase spoljne politike svih ovih godina i najbolji pokazatelj koliko nas cijene u svijetu sto demantuje lazi opozicije…jesam li polozio za bota a? Hahaha

Pgpg
Gost
Pgpg

Ko ima u glavu ovo mu je dosta da vidi ko je Đukanović u očima svjetskih lidera, kako ga poštuju i uvažavaju njegovo mišljenje.

Dejo skrbavi
Gost
Dejo skrbavi

Ovaj amo je zaostao. 😂

Roz
Gost
Roz

Zeznuo si se to za penziju vjeruj mi !!

Ja sam to
Gost
Ja sam to

Milo nemoj nositi sat ispod 100.000 neka se vidi da dolaziš iz bogate države.

ines23
Gost
ines23

Opozicija se posle ovog poziva zavukla u misju rupu, nestali su jer znaju i sami sta znaci kad te pozove Merker i Markon, ali to je nesto sto oni nikad nece dozivjeti.

Vitinka
Gost
Vitinka

Nema dogodjaja koji je bio bitan u Evropi a da Milo nije bio pozvan i prisustvovao! To je ogroman uspjeh za njega kao drzavnika i lidera a onda i za CG.

oliver14
Gost
oliver14

Koliko je postovan samo nas Predsjednik i uvazen u ovim znacajnim politickim krugovima govori upravo ovaj poziv.

Kosta
Gost
Kosta

Ovaj poziv pobija svu pricu opozicije da Evropa ne zeli Mila! Dokaz da sve sto kazu slazu.

goran1978
Gost
goran1978

Znate li kad bi opozicija dobila poziv od dva najveca lidera u Evropi? Nikad!

Tomos
Gost
Tomos

Ne daj se Djuro,ja već pola table šarenih boba popio i još ne vata.Šta nam je sa Dragutinom?

Dejo skrbavi
Gost
Dejo skrbavi

Kakav komentar mi kao narod da damo na ovo. Sve super. Jel?

Bankar
Gost
Bankar

Dako mu objasne da je vrijeme za penziju,hvala ti na svemu,ali idi odmori.Crna Gora ce prezivjeti dok je god pravih Crnogoraca,a ne dvolicnih ka iz DPS!

Gost
Gost
Gost

Samo jako, lomi ga Lomi. 😂

Geograf
Gost
Geograf

Mogu Bečić i Dritan da ponesu kofere Milu do aviona i za učinjeno dobro dijelo dobiju po pak sličica i sladoled na točenje.

DjuroVIVAX
Gost
DjuroVIVAX

Oooookkk mene,bensedine,bromazepame,ksalole dajte…

Palangin
Gost
Palangin

Pozvali da mu kazu,aj pomalo ća

Cg kontras
Gost
Cg kontras

Sto nijesu pozvali Markovica no Djukanovica?

Baltazar B..
Gost
Baltazar B..

Pozivaju predsjednike država oko ti nije jasno..

4 C
Gost
4 C

Aj ‘ Rusi, pozovite i vi ove sto trube zorom

Poštujem
Gost
Poštujem

Sta drugo reci bez gospodin. Covjek koji je podigao plate sa 200 eura kada je CG dobila nezavisnost na 500 Evra kolke su danas. Kapa dolje.

Mahal
Gost
Mahal

I zadužio sa 600 miliona na tri milijarde buduće generacije… Gospodski

Lovcen
Gost
Lovcen

Milooo!!!… a kako tamo bez Dzemala i Ratke!!???

Alenja
Gost
Alenja

Vučić možda neće doći. Pa neka oni sami se ispričaju međusobno.

Jež
Gost
Jež

Vučić tu i nije potreban

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

albanci su ga pozvali citajte strane sajtove…pegla malo

Panda
Gost
Panda

E sad je do njega hoće li se odazvati.. Da je vječna CG i ovakva opozicija!

Lio
Gost
Lio

Zovu ga na raport

Enigma
Gost
Enigma

Eneeee kakvog Đukanović burazereee, a đe je Đžemaaal Perović 😂😂😂

KontraMiting
Gost
KontraMiting

Gotov je. Hahahahahhahahahahaha

hawara
Gost
hawara

a sto cine ovo botovi, sa „_12“ imenima… ima li sendvica lutkice?

Kaktus
Gost
Kaktus

Ja mislim da je vrijeme da ga proglasimo za dozivotnog predsjednika.Naseg predsjednika zovu da bude medijator izmedju 2 drzave koje se medjusobno ne podnose,zovu ga da traze savjet i cuju njegovo misljenje,znate kad ce to neko iz opozicije dozivjet? Nikad. Milo se jednom radja.

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Idu li ovi iz odupri se

KOCOBO
Gost
KOCOBO

Koliko glupo zvuci kad medojevic i becic pricaju kako ce da se obrate za podrsku evropi ,pa zar ne vidite da ga cijela evropa kao boga gleda,znate li vi sta znaci vladati 30 godina na burnom balkanu ? Pa on da napise knjigu ,,kako vladati drzavom” makron,merkel,tereza mej i svi ostali evropski vladari bi dosli da mu autogram na knjigu… Više »

Leart
Gost
Leart

Uh kako bih volio da mogu da vidim izraz lica ovima iz oduprise a boga mi i ovima iz fronta kad ovo budu citali.Kap ce ih greote strefit

Komita
Gost
Komita

Ostade li jos ko od bitnih ljudi u evropi da nije pozvao gospodina Djukanovica u goste ? Crna gora koja nije clanica EU je jedina zemlja cijeg predsjednika nazivaju faktorom stabilnosti u regionu i koga za savjet pitaju englezi njemci i francuzi,e vala jos jedino da na kraj mandata Milo dodje na čelo EU,ostale je sve pocasti i pohvale dobio.

idite kuci
Gost
idite kuci

bravo milo gazi ove miseve bog ti pomogo ka i sto ti pomaze svih ovih godina!!! samo naprejed,…

idite kuci
Gost
idite kuci

Djukanovica?? je li moguce.. njega pozvali a ne Medojevica, Mandica, knezevica ili recimo Dzemala Perovica.. pored tako bitnih politickih imena oni pozivaju djukanovica a evo opozicija i ovi ulicari sto se odupiru vele GOTOV JE~~ ahahahahahahahahahahahaha na aparate misevi na aparate.. totalno ste nebitni sto nama sto evropi..

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

Cijenjeni gospodine Djukanovicu ,u ime gradjana crne gore bih vas zamolio da ako ste u mogucnosti PREBACITE dzemala i becica do brisela da ne stopiraju greote ,uskratio im je DK pare cuh danas,unaprijed hvala

Liberal
Gost
Liberal

HAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHA SPAVAS LI MIRNO XHEMALE ? A TI MEDOJEVICU ? A TI KRIVOKAPICU ? sta bi s onom pricom kako evropa sugestira milu da sidje s vlasti ? Nema toga a ? Mozete vi da se vezete u lance kolko ocete ,da pistite u te trube i pistaljke i da zamisljate da su to trube jerihonske i da ce srusiti… Više »

Mufon
Gost
Mufon

Liberal, ne diraj ti malog Dzema, on samo malo vise voli pare. Opozicionari tu kolo vode jer ga nijedu mogli voditi poslije izbora, od bijesa

ManchesterUtd
Gost
ManchesterUtd

Mislim da ovakvi clanci tesko padaju opoziciji, jer iz dana u dan predsjednik pokazuje koliko ima podrske, koliko je cijenjen i uvazavan od strane uspjesnih funkcionera sirom svijeta.

Alenja
Gost
Alenja

A jes vala.

Sirena92
Gost
Sirena92

Toliko uticajnih licnosti je podrzalo predsjednika i nastavili saradnju sa nasom drzavom. Djukanovic je covjek od povjerenja kojeg nikakve lazi i afere ne mogu da diskredituju.

Stefo12
Gost
Stefo12

Milo je evropi stub mira u regionu,sad ce oni da ga zovnu da bude posrednik izmedju kosova i srbije,jer se to bez njega samo ratom moze zavrsit,a onda ce mu i nobelovu nagradu za mir dat,eo pazite sto sam rekao

Jami
Gost
Jami

Kako će da povije rep i sluša uputstva mentora…nadam se da i dalje nosi pelene hahaha.. hehehe…hihihi

Markisa
Gost
Markisa

To ti iz iskustava

Kinez
Gost
Kinez

Milo je prije svega lider, covjek koji je uspio da ujedini sve gradjane i da ne pravi razliku medju njima. Zalagao se da u nasoj drzavi cvjeta demokratija, i da ustavom zastiti nasu gradjansku drzavu.

Bnjj
Gost
Bnjj

I opljackao je gradjane

Enesa
Gost
Enesa

Pa posle prica opozicija da je Berlin okrenuo ledja Djukanovicu. Nemaju sto vise da izmisle.

Danko
Gost
Danko

Vidim gotov je! Sto radi Lomi!

Svetlana_TV
Gost
Svetlana_TV

Sve pohvale za predsjednika, zasluzuje da bude rame uz rame sa najvecim politicarima danasnjice!

STEVEN VAN MOL
Gost
STEVEN VAN MOL

Nije on rame uz rame sa njima. On je njih polako preskočio. Sad će oni njega da pitaju “kako i što”.

Marelica
Gost
Marelica

Milo je mnogo ispred opozicije, jer shvata da su razlicitosti zapravo veliko bogatstvo, a ne razlog za podjele. Opozicija nikad ne bi mogla da vodi ovu drzavu na putu integracija.

tragikomedija
Gost
tragikomedija

ne zovu ga oni sto ga vole ili cijene nego sto ih sve slusa sta mu narede.

STEVEN VAN MOL
Gost
STEVEN VAN MOL

Zovu ga da ga pitaju za rješenje jer ga oni nemaju.

Nevjernik
Gost
Nevjernik

A rado bi ga preskocili no eto i mi spadamo u taj zapadni Balkan,a moja baba nazalost pokojna. A cus ga postuju? No eto clanica smo Nato blago nama. Umjesto da ozivljavamo fabrike,moramo da kupujemo naoruzanje.

Terra nova
Gost
Terra nova

E jes njega bi preskočili a zvali bi vojvdu četničkoga i pipuna – a izgubite se sa vasim komentarima glupavim samo kontaminirate prostor.

amo
Gost
amo

Primice se 9-ti maj,odzvonilo cetnicima i nacionalistima.

Tommy_h
Gost
Tommy_h

Rece li ono opozicija da su svi Djukanovicu okrenuli ledja? Uvijek li su bili saljivdzije.

Ćotek
Gost
Ćotek

Pozvali su da pitaju kako to da je CG ostvarila ekonomski rast od 5% a nekakve prlse Njemačka i Francuska jedva sklepaše 2% – zajedno. Vele CG najbolja na svijet. Oće da uče od meštra 😻😻❤️

Danko
Gost
Danko

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Barani
Gost
Barani

Lider u uzgoju ovaca u svijetu,takav im treba dosta će od njega naučiti….

Markisa
Gost
Markisa

Nem većih ot tebe i takvih ka ti

Onaj drugi
Gost
Onaj drugi

Priznajte, potpuno ste uništeni! Merkelova je zadnji rov bio za vas. “Merkelova neće Mila da primi” je vaš slogan bio. Evo, vidite, zove ga da predstavlja čitav region. Znajte da imam potpuno razumijevanje za vaš bjes. Samo nastavite!

fucmut
Gost
fucmut

Kuku , kakva ce tu armija prevodilaca trebati …..

Budva
Gost
Budva

A ove “odupri se”niko ne zove?
Aooo.

Zvali i Sloba
Gost
Zvali i Sloba

A sto se preznojava kad ga zovu. Zvali su i Sloba da mu nesto sapnu.

Mufon
Gost
Mufon

Ah, koliko si jadan. Nece Milo nikome davati ostavku, nr damo mui koji smo ga glasali.

Dirigent
Gost
Dirigent

Opozicija tiltuje… Đukanović priznat i prepoznat u Evropi i Americi kao kredibilan političar. Svjetski kalibar, to mu se mora priznati.

EL_Gordo 🇲🇽
Gost
EL_Gordo 🇲🇽

Zato sto ne mogu nac boljeg poslusnika i nekoga da ispunjava strane ciljeve vise od njega.

Mufon
Gost
Mufon

Hahaha, zato El Gordo vije svoju poslusnicku zastavu. El Gordovi “ciljevi” su ciljevi zastave o koju se slijepo objesio. Bolje da si cutao kad ti pored imena stoji strana zastava.

EL_Gordo 🇲🇽
Gost
EL_Gordo 🇲🇽

Ooo koga to cujem, sta to pricaaa…. 🤪

Ćotek
Gost
Ćotek

Ja se puno u kalibre ne razumijem, ali priznajem da ovakvoga država radjala nije! Poznaje nam se po standardu 2,09EUR/dan. ❤️❤️❤️

Vojnik777
Gost
Vojnik777

Đjkanovic uvazen u svjetskim politickim krugovima

Ćotek
Gost
Ćotek

Par ekselans 😻😻😻

Bnjj
Gost
Bnjj

Nek ostane Milo tamo

Mufon
Gost
Mufon

Ne, nego ti se vrati odakle si dosao. Tako “diskutuju” samo isfrustrirani primjerci faticevaca

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Pozvali ga da mu daju instrukcije

Morpheus
Gost
Morpheus

Pitajte ga koliko je sati ako smijete

Sveta zemljaCG
Gost
Sveta zemljaCG

Smijesno bi bilo da Morfeus ima dobar sat sa prosjecnim odijelom, ali, predsjednik je nesto drugo, njemu zaista ne ide statusni simbol prosjecnih. Ruku na srce, ovako je.

Morpheus
Gost
Morpheus

Ruku na srce jadan komentar

Lenon
Gost
Lenon

Milo je vodeci regionalni politicar. Njegova spoljnja politika je najnaprednija u regionu. Takodje i unutrasnja politika sa Crnom Gorom kao gradjanskom drzavom je najpribliznija stremljenjima najprogresivnije svjetske politicke inicijative a to je globalizacija. Tu ne nema mjesta nacionalizmima, ekstremizmima, granicama… Svi smo na kraju ljudi i razlicite vjere i jezici su potpuno nebitni. Globalisti su povezali ono sto je dobro… Više »

Balsa
Gost
Balsa

A izvini kolika je minimalna zarada u Cg? Pa kad od toga bude moglo da se zivi e onda drvi o globalnoj politici koliko hoces

Kulen
Gost
Kulen

Minimalna zarada pogadja realno jako mali broj ljudi i treba da se mijenja svakako. Prosjecna zarada je mnogo relevatniji ekonomski pokazatelj i vec neko vrijeme je veca i od Srbije, BiH, Makednonije (vazda je prije bila manja od ove 3 ranije), Kosova, Albanije, Bugarske (a oni su u EU). Minimalac nazalost najvise sluzi da se izbjegnu dazbine prema drzavi, a… Više »

eto ja
Gost
eto ja

za tebe Baki, ima oko 20 tisuća slobodnih radnih mjesta pa rabotaj a ne kukaš da su ti drugi krivi.

Sova
Gost
Sova

Kad ćemo shvatiti da gradjani prave pare, a dio para troši Vlada. Kod nas mnogi misle da država treba da pravi pare, a gradjani da troše.

Jovanka
Gost
Jovanka

E on ce im objasnit najbolje kako to treba…

CRNI
Gost
CRNI

Ne, nego Milaćić

Jovanka
Gost
Jovanka

Ne nego bidon. Maxe.

Jež
Gost
Jež

Dođe mi, da te bocnem, Joše.Ti ih nauči koga da zovu.

Send this to a friend