Politika

Mesić Đukanoviću: Crna Gora je uspješna evropska priča

Mesić i Đukanović

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je delegaciju Ocean Alliance Conservation Member (OACM) na čelu sa potpredsjednikom te organizacije Stjepanom Mesićem, bivšim predsjednikom Hrvatske. Mesić je kazao da nijesu slučajno odabrali Crnu Goru za posjetu i potencijalnu saradnju.

On je naglasio da je Crna Gora, kao uspješna evropska priča koja prednjači u brojnim oblastima napretka, prepoznata kao zemlja koja bi mogla da napravi još jedan iskorak u usvajanju principa zdravog i kvalitetnog života i očuvanja životne sredine i bude dio programa zaštite prirodnih resursa i njene obale.

Mesić i Đukanović

“Projekat čišćenja morske površine i obalnog pojasa, koji prati dodjeljivanje Bijele zastave kao znaka sertifikovanog morskog područja, predstavio je osnivač i predsjedavajući organizacije Kristijan Curavić, uz ponudu učešća i saradnje sa OACM i potencijalne integracije Crne Gore kao ekološkog brenda na globalno tržište”, saopšteno je iz kabineta predjsednika Crne Gore.

Đukanović je, pozdravljajući goste, kazao da je inicijativa veoma inspirativna i u skladu sa potrebama odgovora na izazove ovog vremena. Gotovo je do posljednje tačke na globalnom nivou dovedena neodgovornost prema životnoj sredini koju dijelimo i neophodno je preduzeti konkretne korake da se planeta Zemlja sačuva za naše potomstvo, kazao je on. Uz podršku projektu organizacije OACM, iskazao je inicijalnu spremnost za učešće Crne Gore o čemu će sa delegacijom Organizacije razgovarati i predstavnici Ministarstva održivog razvoja i turizma.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Burin
Gost
Burin

Curavić, ne Curović. Inače je to lik koji je bio vrhunski sportista i obarao svjetske rekorde u dubini zarona. Na žalost, u Hrvatskoj je upao u probleme jer je pronevjerio veliku količinu novca…
Što takav lik radi kod nas…?
Možda i objavite komentar 🙂

Maslina
Gost
Maslina

Nijesi tako pričao, kad si uzimao od CIA-e pare da blatiš Crnu Goru i Srbiju. Mesiću, jel ti ostalo makar malo obraza?

085
Gost
085

Eh da su Stjepana slusali kad je trebalo da se slusa sve bi danas drugacije bilo ! Kad je u Jugoslaviji bilo uzavrelo covjek je predlagao da svaka republika bude za sebe u okvirima svojih granica.bez krvoprolica…veliki vizionar !!!

Jorge
Gost
Jorge

Tačno samo što su neki to zavoravili i ovi to su unlike ne znaju. Ovaj čovjek je jedino posle tita mogao nešto uradit ali mu nisu dali nacijonalisti.
Ja se sjećam da se ovaj čovjek borio na početku da ne bude mržnje i rata ali nažalost sam je bio.

Burin
Gost
Burin

Ovo je lik koji je kao predsjednik Jugoslavije izjavio da je ispunio zadatak, da Jugoslavije više nema. Tako da ti treba da obnoviš gradivo.

Budva
Gost
Budva

Predsjedniče hitno treba radite na ulasku u CG besplatne testove za korona virus ko ostaje 7 do 10 dana. Mi na primorju smo u velikom problemu.
Treba pokušati bar avgust i septembar spasiti.
Ovako masu nas smo pred bankrotom.
Normalno ako je to isplativo ???

Strijelac
Gost
Strijelac

Veliki čovjek, antifašista i dokazani prijatelj samostalne Crne Gore….Živio 100.godina!

Mekely
Gost
Mekely

Mesiću znas li ti da si došao u najljepšu zemlju Evrope (ono sto nam je Bog dao)ali istovremeno najviše devastiranu u svakom pogledu.Ovdje pola stanovnistva baca smeće gdje god stigne ,obala totalno unistena neplanskom gradnjom itd itd

Gavrile
Gost
Gavrile

Neka si mu Stipice rekao! Uspješna priča, kako to samo dostojanstveno zvuči.

Istoričar
Gost
Istoričar

Mesić je iskusni političar, od njega
se mogu čuti samo pametni savjeti koji na Balkanu nikad nijesu za odbačit.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Bice da je u ekonomiji super prica

Send this to a friend