Politika

Mićo Orlandić predsjednik Skupštine Bar

foto: Jedro.me

Većinom glasova odbornika u Skupštini opštine Bar, Mićo Orlandić (62) predsednik OO Socijaldemokrata Bar i potpredsednik SD, danas je izabran za predsednika loklanog parlamenta.

Svih 28 odbornika vladajuće kolacije, DPS, SD, BS i Biram Bar glasali su za Orlandića koji će u naredne četri godine biti na čelu zakonodavne vlasti

Prema saznanjima portala Jedro,  sledeće sedmice znaće se ko je ispred DPS-a kandidat za predsednika opštine Bar.

Tajnim glasanjem na nastavku konstitutivne sjednice, odbornici vladajuće koalicije izabrali su Mića Orlandić za predsednika Skupštine opštine, dok su odbornici opozicije naspustili sjednicu prije glasanja.

Orlandić se zahvalio na izboru za predsednika SO Bar, svima su glasali za njega. Takođe, zahvalio se i svima onima koji nisu uzeli učešće u glasanju za izbor predsednika Skupštine i istakao uvjerenje da će svi zajedno u narednom periodu raditi za dobro svakog građana, opštine, samim tim i Crne Gore.

“Čast mi je da na kraju radnog vijeka predsjedavam ovim domom. Trudiću se da ovdje donosimo jako dobre i kvalitetne odluke vezano za razvoj grada, opštine, Crne Gore. Svakom odborniku, građaninu, vrata predsednika Skupštine biće otvorena”, kazao je Orlandić i dodao da će na prvoj narednoj sjednici Skupštine opštine biti izabran predsednik opštine Bar, zatim direktori preduzeća…

Orlandić
foto: jedro.me

Ni jedan od devet opozicionih odbornika nije preuzeo glasački listić, a odbornici URA, DCG, DF i SDP koji su bili na sjednici, napustili su salu prije glasanja.

Odbornik Dragan Tufegdžić (DCG) kazao je da odbornici koalicije “Bar za 21. vijek” koju čine Demokratska Crna Gora i građanski pokret URA neće učestvovati u glasanju za izbor predsednika skupštine opštine Bar

“Mi nećemo dati ni ono “ne” u glasanju za predsjednika Skupštine opštine Bar. Brzo će doći talas promjena u Crnu Goru i u Bar, mnogo brže nego što vi mislite. A vi samo mislite da vam je ovo čvrsta vlast u Baru. Smijaćete se još samo malo, jer drugi vjetrovi duvaju iz Evrope, zaljuljaće se i vaše fotelje i vaš sistem vrijednosti”, kazao je Tufegdžić pitajući da li demokratija zaista postoji za 27 godina vladavine DSP –a.

Prema riječima Tufegdžića, Socijaldemkratska partija je osnovana da bi u suštini držala DPS na vlasti, da štiti prava pojedinaca i ličnih interesa, a ne štiti prava radnika.

Prije dvije godine dobili su još jednog “podpomagača”, Radomira Cakana Novakovića koji je tada pružio ruku spasa DPS-u, kazao je Tufegdžić pitajući kolege iz vladajuće koalicije – jesu li ponosni na mandate dobijene kroz pritiske na zaposlene.

Replicirajući Tufegdžiću, nosilac liste “Biram Bar” Radomir Novaković Cakan kazao je da na licima kolega iz kolacije nije vidio osmjeh.

“Vidio sam ljude koji su spremni da rade”, rekao je Novaković ističući da se može bježati cijeli zivot, ali, “ne može pobjeći od toga da se rad i trud isplate”.

“Grupa građana ‘Biram Bar’ nije prevarila nikoga. Radimo za interes građana Bara, a u njihovom interesu nije da se izlazi iz skupštinske sale, već da se u njoj razgovara. U zabludi ste, to su pokazali i izbori. A, od poraza čelnici vaših partija žive sasvim dobro”, kaže Novaković poručujući Demokratama.

“ Ne vidim vam blistavu budućnost, ako budete izlazili sa sjednica Skupštine, ne budete u parlamentu” Jedini opozicioni odbornik koji je ostao u skupštinskoj sali je Vasilije Lalošević (SNP), ali ni on nije glasao.

On je kazao da niko ne spori apsolutnu vlast u Baru, pitajući da li je “realna stvar” što je u ovom gradu izašlo samo 52 posto glasača.

“Da li je bilo zloupotreba instrumenata vlasti i pritisaka na građane, gdje vam je ona druga polovina Bara? Ne treba seiriti i praviti busije od prve sjednice, busije i rovovi nikome ne donose dobro”, rekao je Lalošević .

On glasački listić nije uzeo iz revolta jer, kako je poručio, ovo nije Bar kojem se nadao.

Biografiju Orlandića koji je bio nosilac liste “Socijaldemokrate Crne Gore – Mićo Orlandić – Dosljedno za nova radna mjesta i razvoj Bara”, na majskim lokalnim izborima, predstavio je Dušan Raičević, nosilac liste DPS-a

Mićo Orlandić rođen u Baru gdje je završio osnovnu i srednju školu. Orlandić je diplomirao na beogradskom Fakultetu političkih nauka. Od 1981. radio je u OK SK Bar kao stručno-politički radnik i izvršni sekretar OK sve dok ga CK SK CG nije raspustio 1989. Kada je 1990. u Baru osnovana Nezavisna orgamizacija komunista, Orlandić je bio njen predsednik. U karijeri je do sada bio direktor JP Kulturni centar Bar, potpredsjednik Opštine Bar i odbornik u SO Bar, direktor Uprave za nekretnine, ministar bez portfelja i pomoćnik ministra unutrašnjih poslova, poslanik u Skupštini 1990. i od 2012.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
4 nahije
Gost
4 nahije

Sad će Baru da svane

ENM
Gost
ENM

Rekao bih da je jedini prezivjeli iz “Jagnjecih Brigada” 😂

Ve$a
Gost
Ve$a

Nece u penziju pa to ti je! Pravi sd-ovac! Stega fotelju grcevito i ne pusta!

Garo
Gost
Garo

Dako ode u penziju poslije mjesta predsjednika Skupštine Opštine Bar. Uporni ćoMi.

Razocaran
Gost
Razocaran

Blago Baranima.Srecom ,zapkslio je sve svije I zenine rodjake,te ste strane opstini NE prijeti OPASNOSTI.Jedino STA ce uraditi,to je da I’m POBOLJSA malo standard sa dodatnim zaradama.
E STA see uradi of Bara.Nekada najoerspektuvniji grad u EX YU,Dana’s je ODMARALISTE ROZAJACA.

Velimirvelimir
Gost
Velimirvelimir

VELIKI POLITICAR TUFEGDZIC,KAO JA VELIKI FUDBALER!
KAD BI OD NAS DVOJICE ZAVISIO GRAD,BAR BI BIO JEDNA OBICNA LIVADA!

Send this to a friend