Politika

Mihailo Amfilohiju: Živite u iluziji da ćete pokoriti Crnu Goru i pretvoriti je u beogradsku koloniju

Dogodilo se nazamislivo –  da ratnohuškački vladika Amfilohije sastavlja vladu sekularne države, što je nazabilježeno u novijoj evropskoj istoriji. Ta činjenica bi trebalo da zabrine mnoge. Kad je u pitanju Crna Gora, a i šire, ciljevi su mu mračni, u što ne treba sumnjati, kazao je Mitropolit crnogorske pravoslavne crkve (CPC) Mihailo.

“Dovoljno je podśetiti se jedne ne tako davne prijeteće izjave, ispisane u vaskršnjoj poslanici, koja je svojevrsna prijetnja SAD-u i NATO paktu “Mi smo danas zjenica svjetske istorije i od nas zavisi kako će se riješaviti sudbina Evrope i Amerike; preko nas su se lomila koplja polomiće i NATO zube na ovoj svetinji, ja vi ovo pred Bogom śedočim”.

Dobro se śećam kako su njegovi istomišljenici, vladika Lukijan i Šešelj, početkom devedesetih godina prošloga vijeka, u Borovome Selu raspirivali mržnju među srpskim stanovništvom i podsticali ih na masovne zločine protiv Hrvata. Dok je u isto vrijeme patrijarh blagoslovio izgradnju crkava na zgarištima muslimanskih domova u Bosni”, rekao je Mihailo.

A na drugome kraju bivše zajedničke domovine, kako je rekao, tih godina Amfilohije je podsticao i huškao srpske dobrovoljce da nasrću, pale i ubijaju na dubrovačkome području. Da bi danas cijela Srpska crkva tvrdila da u Srebrenici nije bilo genocida, a sramotna dubrovačka operacija i zločini učinjeni prema stanovništvu Vukovara za nju su posljedice rata koji je, vele, Srbiji bio nametnut.

“Sramota je ovo pomislit a kamo li izreć. Kad dublje zaronimo u istoriju vidimo da je ta politika imala uzore u prošlosti. Sljedovala je isto takvu genocidnu politiku koja je poslije 1918. godine vođena u Crnoj Gori i bila blagosiljana od cijele, iste te Srpske crkve.

Zato je jedan poznati srpski analitičar religije s pravom ustvrdio, kako je Srpska svetosavska crkva sekta, i to, najogranzovanija sekta u istoriji, što se potvrđuje u stvarnosti. Da je sekta potvrđuju i nedavne izjave jednoga Amfilohijevoga bliskoga saradnika da su svi oni koji su rušili Njegoševu kapelu na Lovćenu kažnjeni od boga zajedno s familijama”, kazao je Mihailo.

Amfilohije je, kaže Mihailo, nedavno izjavio i da je narod koji je učestvovao na litijama, na ulicama crnogorskih gradova izveo Bog, što je najobičnije svetogrđe.

“Ima i građanskih političara koji su mu s ruke, koji izjavljuju da je crkvena imovina u Crnoj Gori vlasništvo SPC i da njoj pripada. Čak je jedan, koji nije Srbin, tvrdio da je srpski narod u Crnoj Gori ugrožen. Ne mogu vjerovat da to može da izjavi jedan političar građanske orjentacije, zbog čega sam zgrožen, dokle sve to može da dogura”, rekao je mitropolit CPC.

I njemu i cijeloj Srpskoj crkvi ponovio je riječi oca nacije Dobrice Ćosića: “Teško narodu koji na lažima stvara svoju istoriju. Srbi su sve na lažima dobili”.

“Zato bih im poručio da žive u iluziji da će Crnu Goru pokoriti i pretvoriti u beogradsku koloniju. Naša istorija nas uči da je naša zemlja crnogorska i da će beogradski popovi morati da se pokore i služe u interesu ove zemlje, a iz Crne Gore mogu iznijeti koliko se tuđe zemlje može ponijeti na opancima”, zaključio je Mihailo.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
esadplavi
Gost
esadplavi

Sto veli ovaj XD tko je ovo?

Milan
Gost
Milan

Mihajlo dragi, šta to zboriš kukavče sinji!?

🇲🇪⚔1042⚔🇲🇪
Gost
🇲🇪⚔1042⚔🇲🇪

Ti si kukavac s tvojim Rilašem!

Boka
Gost
Boka

A Amfilohije je ovu blesu bas poslusao sta melje 🤣🤣🤣

Tanja
Gost
Tanja

Šta može sam Mihajlo da uradi..kad su mu ljudi iz crne gore okrenuli ledja..i navjaju za srbe..oni bi da crnu goru vrate u srpstvo ali to im neće uspijevati neka se ne nadaju..Amfilohija traba poslati samo na brdo da vadi kamene..

Valter
Gost
Valter

Sveta CPC!

Tanja
Gost
Tanja

Živjele Katolička i Pravoslavna Crkva u Crnoj Gori..

Žarko
Gost
Žarko

Kud nađosmo ovog majko mila, zar nemadosmo nekog mlađeg i pametnijeg. Svaki put kad zbori mi manje vjernika imamo

Marko
Gost
Marko

Nosili bi oni vrlo rado mnogo stosta i nadaju se da ce sada u novonastaloj situaciji, ali su se prevarili. Zapad im nece dozvoliti, oni se sad pitaju.

Posmatrac
Gost
Posmatrac

A sto je on izbacen iz SPC te je toliko mrzi.. Nesto ga pogodilo

nole
Gost
nole

svaka cast gospodine Mihajlo tako im treba dati do znanja

Eagles
Gost
Eagles

Živjeli Crnogorci, Živjeli svi oni kojima je Crna Gora u srcu i svi dobronamjerni i lojalni gradjani CG, ako Bog Crnogorski da dočekaćemo I Crnogorsku pravoslavnu crkvu, Ja i ovo 7-moro doma u nikavu četničku ni okupatorsku ni spsku nećemo…

Boka
Gost
Boka

Oces eagles,samo sto nisi… Popis ce pokazati da vas nema 2% ,racunajuci i Talijane sa Ct

savjet
Gost
savjet

Što znači biti “Srbin”? Ozbiljno pitam, šta se podrazumjeva pod tim pojmom?

Tanja
Gost
Tanja

Biti srbin znači ništa ..srbi su uvjek htjeli da vladaju u cijelu okolinu ali nije uspjelo..to je srbin

Radosav
Gost
Radosav

Biti Srbin znaci biti ponosan,biti pravoslavac,biti Crnogorac,biti vjernik,sve ono sto je ljudski a da nisi nijedna vjera kao neki…
Cuvati svoju vjeru a ne kad zagusti preci u tudju…To je Srbin…

🇲🇪⚔1042⚔🇲🇪
Gost
🇲🇪⚔1042⚔🇲🇪

Neka, Rašo kokarda te odaje! Promikenićeš ti kapu, kad Crmogorci ponovo preuzmu državu. Bičeš ti manji od makovog zrna kad tebi zagusti, veliki vjerniče sekte svetosavske.

mikela
Gost
mikela

A znate li vi sto pominjete 1918 koliko je zapravo gradjana Crne Gore bilo protiv ujedinjenja, izmedju 3 i 4000, takvih aitonomasa imas u svakoj zemlji na svetu.

Posmatrac
Gost
Posmatrac

Pitanje i dal je toliko bilo.. Ogromna vecina naroda je bila za ujedinjenje. To se ne moze poreci nego aj

Hogar
Gost
Hogar

Da je bilo sreće da država davno stane iza ovog čoveka i da oslobodi za njega i CPC Cetinjski Manastir,za početak.

LovćeNac
Gost
LovćeNac

A ne bi znao dal Božić ili Vaskrs da nam čestita

Iskonski
Gost
Iskonski

Cusch Mihailo..ne sprdaj se covece predstavi se pravim imenom..

Гнк
Gost
Гнк

Комедија

hans
Gost
hans

Poštovani mitropolite Mihailo, svete crnogorske crkve,svako zlo će im poći za rukom ako pošteni Crnogorci ne urade ništa.I 1918 je izostala borba neprestana za majku Crnu Goru.Pogledajte druge zemlje i njihov narod.Avganistan niko,nikad pokorio nije.

nole
Gost
nole

nebi trebali dozvoliti da Beograd pokori Crnu Goru mi smo svoji na svome a oni su dosli ili su konvertirali

Istina
Gost
Istina

Ko je sakrivao ratne zločince i teroriste medjunarodno osuđene? Ko je davao blagoslov za ubijanje civila? Ko je bodrio ratne zločine? U čije crkve je bilo oružje za ubijanje? Ko je napadao manjine i prijetio klanjem? Jeli to ispravno vjerski? Jeli to od boga? Ko plaća da budeš vjernik? Zašto srbija iz svog budžeta izdvaja milijone “pomoći spc”. Ko ne… Više »

Vakat je
Gost
Vakat je

Zivjela nasa CPC. Narode crnogorski, osvojesti se.

Дијана
Gost
Дијана

Људи Божији! Докле више с том мржњом, а пресаберите се више, прочитајте нешто истински духовно, па научите разликовати лаж од истине! Свако данас све коментарише! Најгоре што овакви не желе мир, него свакаквим изјавама потпирују ватру! Ко те дира, прекините више с тим ружним ријечима, простаклуцима, гдје су вам поруке мира и љубави? Да желите заиста добро, прихватили би пружену… Više »

Konik
Gost
Konik

Hahahahahahahahahaha, Dijana to treba da kažeš Ristu Ćirovome, jer je on jedino svješteno lice u CG koje kune, mrzi, prijeti, kleveće…

LJUBAV 🇲🇪
Gost
LJUBAV 🇲🇪

Ciju ” ruku pomirenja” – pa razumijes li ti da se dogadja – zlocin nad Crnom Gorom ,
znas li ti ili se pravis blesava – sta je nasilna asimilacija- ANSLUS!

Eagles
Gost
Eagles

Ajde mala oladi i vuci se gore, ne saradjujemo s okupatorima

Idea
Gost
Idea

Moj dobri Mitropolite da je bilo pravih i iskrenih Crnogoraca,nebi svega ovoga sto je danas bilo.

Damir
Gost
Damir

Musliman sam al ga volim kao da mi je iz kuce bog mu svako zdravlje dao a istina mora na vidjelo izaci vladika vi ste covjek istine i pravde koja je ponekad malo spora ali uvjek na kraju dodje na svoje i zlo nikad dobro ne popijedi vole vas CrnoGorci

CGuSrcu
Gost
CGuSrcu

Pripadnici SPC: -ne lazite sebe i druge -ne nasrcite ovako agresivno na svoj narod medju kojim zivite -slagali su vas da nema Crnogoraca -slagali su vas da nema ko da se zalaze za obnovu CPC -slagali su vas da vas mrzimo i da treba da nam cerate inat i da nas vrijedjate svakim postupkom od 30.avgusta do danasnjeg dana -slagali… Više »

Владимир
Gost
Владимир

Човече, одакле теби толико горчине? Ко теби брани да идеш у цркву? Ко теби брани да будеш Црногорац? Оно што знам је да су комунисти током рата зверски побили 182 свештеника СПЦ од укупно 200 колико их је било. Сада, деца тих истих комуниста хоће да преузму те цркве! Па где је ту логика? Хоћете ли их прекречити да вас… Više »

esadplavi
Gost
esadplavi

pushti ga vidis da je izgorio

Bokelj
Gost
Bokelj

Da li iko moze objasnit ko su Srbi koja im je drzava. Postoji nacionalnost koliko znam u prevodu to je zemlja odakle neko pripada onda postoji vjerska pripadnost a to su pravoslavci.katolici.muaslimani.budisti.ateisti.jehovi svjedoci neznam ima li jos koja vjera. Sad posto sam ja glup ocigledno ako neko moze da mi kaze objasni ko su Srbi generalno. Srbijanci znam ko su… Više »

CGuSrcu
Gost
CGuSrcu

Nijesi druze ti glup. Nego su Srbi namjerno to poistovjetili sa vjerom da bi mogli da rade upravo ovo sto sad rade. Slabo dje imas taj fenomen ka na Balkanu Srbin-nacionalnost i vjeroispovijest. Dotle ide da brat brata ne priznaje za Srbina ako je ovaj drugi ateista.
To samo glup moze razumjet, a pametan nikad.

Njegoš
Gost
Njegoš

Izvini,ali prilično si neobaviješten😂😂😂🇷🇸🇷🇸🇷🇸

Hogar
Gost
Hogar

Komplikovana je tema.Srbi su relativno mlada nacija,prilično heterogena,nastala od brojnih etničkih čak i rasnih grupa.Jedini zajednički imenitelj im je crkva,što će reći – krstiš se i postaješ srbin.Nema govora o genima i krvnom srodstvu,to je isključeno. Radi se o miksu vlaha,bugara,turaka,roma,albanaca. Prilično uspio “inženjering” jer ne samo da su sebe ubijedili da su drevni narod nego mnoge u okruženju a… Više »

Božidar
Gost
Božidar

Pa ne može svako biti kao Crnogorci jel prvi su oni nastali pa su onda došle amebe. Hogare dragi nije tvoj problem šta lažeš druge nego šta lažeš sebe a to je već zabrinjavajući simptom naravno po tebe.

Mirko
Gost
Mirko

Glup si kao prazna tikva, Da si učio ko su Srbi dananas bi znao ali nisi, zato i pišeš tako !! Srbijanac je po tbome i po šovinističkom jer kako bi bilo recimo da jednog Hrvata iz Hrvatske zovu Hrvatjanac !! Razmisli malo to jest pukni se u glupu glavu !! 👎🏼😏🙄🤤

amo
Gost
amo

Srbi su ti pleme koje je doslo iz zapadnog dijela sadasnje Gruzije i naselilo okolinu rijeke Timok,a da jasnije bude njihov Izvorni jezik mozete cuti u filmovima Ivkova slava i Zona Zamfirova ili procitati u djelima Bore Stankovica.Ko hoce moze se licno uvjeriti kad bodje na jugoistok Srbije.

MUJO
Gost
MUJO

NIsu oni ni pleme ,jer plemena nema u Srbiji . Plemena postoje samo u Crnoj Gori . Po tome se mi razlikujemo od njih.

marko
Gost
marko

Crnogorska pravoslavna crkva u Crnoj Gori – nema druge.
E V I V A !

LovćeNac
Gost
LovćeNac

A ovom bi nosio kolač za slavu, jeli?!

Никшићанин
Gost
Никшићанин

А би за 15 е тачно га видим 🙉

Дијана
Gost
Дијана

А идеш ли ти уопште у Цркву? Јер ако она постоји Цпц, вјетоватно знаш шта је Црква? Свако добро Од Господа!

LJUBAV 🇲🇪
Gost
LJUBAV 🇲🇪

Oooo..pa ti si ona sto maloprije procitah sto “siri ljubav i toleranciju” ali samo ako si srbin. Pitaj tvog Amfilohija postoji li CPC – on drzi zakljucana dokumenta o tome. pitaj ga jos od kada postoji u CG SPC- 1922

🇲🇪⚔1042⚔🇲🇪
Gost
🇲🇪⚔1042⚔🇲🇪

Dobro ti znaš što je crkva, kosovčice đevojčice.

Никшићанин
Gost
Никшићанин

Може сад само у Јеховине свједоке 😂

Volim te zeleno
Gost
Volim te zeleno

Što se navukao oblak i neki vjetar, tačno će oluja!

Никшићанин
Gost
Никшићанин

Хахахаххахахах а не знам јесте ли више страшни или смијешни. Исто би ми било да ме нападате или да ме браните 😂

🇲🇪⚔1042⚔🇲🇪
Gost
🇲🇪⚔1042⚔🇲🇪

Jehovini śedoci su religija u odnosu na tvoju svetosavsku sektu

Mongro
Gost
Mongro

Pod Ostrog sam posao jednom od kad ga je zaposjela srpska popadija. Tamo sam kršten i ja i moji sinovi. Ono sad vise nije onaj stari Ostrog. Od njega su napravili vašarište. Izvor sa vodom je presušio od kad su oni tamo došli. Mošti Sv. Vasilija svako malo sa autom vozaju kao reklamu pred neke sopstvene izbore ili potrebe, a… Više »

Никшићанин
Gost
Никшићанин

Сједи један !

CGuSrcu
Gost
CGuSrcu

Sto je brate Niksicanin, da je izlazinjao sto bi li peticu dobio? Budite posteni nekad umjesto sto ste navalili na sopstveni narod ovako dzukacki

Negokako
Gost
Negokako

Nije to ni n od niksicanima nego bruka i zastidje grada..ja sam iz nk kao i mnogi pa volim svoju zemlju ..sreca pa nijeamo svi isti

Никшићанин
Gost
Никшићанин

Не можемо ми бити браћа.

Petar.NK
Gost
Petar.NK

Jes od Bozovica? E jado….

Hogar
Gost
Hogar

Demonizovan je i Ostrog odavno.Ko ima bar malo mozga a uz to i trunku morala neće ući u taj objekat sve dok se srpaka sekta ne iseli.

Božidar
Gost
Božidar

U kojoj si ti grupi jel u onoj bez morala ili u onoj bez zrna pameti ili si možda u obje ?

Mitar
Gost
Mitar

OSTROGu treba vratiti autentican izgled”SLAVA MU I MILOST” ako vec hocemo da rusimo mauzolej na Lovcenu onda treba srusiti i sve one novokomponovane objekte po Ostrogu. Ja se zalazem da se pusti SV VASILIJA da pociva s mirom a ne da se seta tamo amo. Isto tako pustite NJEGOSA da pociva na onaj vrh sto je sam izabrao. Ne preturajte… Više »

Milan
Gost
Milan

Odakle tolika mržnja?

Vladan
Gost
Vladan

😂😂😂😂😂😂

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Živ nam bio Vladiko Crnogorski sto godina!!!

Ako
Gost
Ako

Mnogo mi ga zao

Crna Gora
Gost
Crna Gora

A što “ti ga žao”, svetosavac?

Njegoš
Gost
Njegoš

Jer je za žaljenje

MUJO
Gost
MUJO

Ti si za zaljenje

Rajko Fuštić
Gost
Rajko Fuštić

“Vaše Viskopreosvještenstvo, Visokodostojni gospodine Mitropolite! Raduje se danas sveta pravoslavna Crnogorska crkva slaveći dvadestpetogodišnjicu revnosne službe Vaše Bogu, prijestolu i otadžbini, i prinosi toplo blagodarenje Božjem promislu, što Vas je sv. Blagoslovom svojim pratio na putu duge teške apostolske službe Vaše i udijelio da ona bude plodonosna i korisna sv. Božijoj crkvi”. – Član Svetog Sinoda Crnogorske pravoslavne crkve Kiril… Više »

Ako
Gost
Ako

Ahahahahaha

hans
Gost
hans

Ako-zlo iz tebe priča.Živi kao hrišćanin i pročitaj Sveto pismo.Ne povedi se za zlobnim liderima.Samo bog neka ti bude u duši i nikad više ovako pričati nećeš.Još si na vrijeme da otvoriš srce bogu a išćeraš zlobu.

Kotor
Gost
Kotor

Uz pomoć Oca, Isusa i Sv Duha CPC će postati ponovo Autokefalna Crkva kao korak ka oslobđjenju Crne Gore od rusko-srpskih okova.

P. S.
Gost
P. S.

Mirasa za poglavara hrvacke pravoslavne crkve.

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Sto prije na skupove cekanja nema ovi ne miruju ni minut vec poceli za popis da pozivaju. Ako mislimo za nas i crnu goru u pamet se crnogorci

Stopalce
Gost
Stopalce

Mir! Mir, brate! Mir!

Ako
Gost
Ako

Ahahahahaha

Negokako
Gost
Negokako

Vjeruj masa naroda samo ceka

Niki
Gost
Niki

Dugo je trebalo ovoj doskorasnjoj vlasti da shvati da bez Crnogorske Crkve nema nase Crne Gore!
Okupimo se Crnogorci i svi vi dobri ljudi ma koje vjere bili, a kojima je Crna Gora na srcu, oko svete Crnogorske Crkve!
DA JE CJEČNA CRNA GORA!

Burin
Gost
Burin

“Ma koje vjere bili oko crkve…”. Sto nalupa, blago ti u pamet.

Negokako
Gost
Negokako

Eto vjernice pusti znas li u taj ostor za koji si litija navodno i odro 3 para xipela da dolaze muslimani masovno i katolici..

Ako
Gost
Ako

Ahahahahaha

Oslobodioc 1918
Gost
Oslobodioc 1918

A gde ti je crkva Vladiko?! Batali lupetanje, bice bolje za sve

Mitar
Gost
Mitar

Ti su y tudju crkvu neznalico okupatorska.

MNE
Gost
MNE

Ti nijesi oslobodilac nego izdajnik a ako si dosa 1918 u cg onda si okupator a crkve su crnogorske i nastavite li ovako risto ce lecet iz crnogorskih crkava paraziti

Crni
Gost
Crni

Ko mu je ovo sastavio

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Da ne bješe ovakvog dps,mila i mihaila,spc danas u crnoj gori ne bi bilo.Nisam mislio da ću to reći ali je dobro za spc da se mihailo što češće javlja.

petar
Gost
petar

Kako je ovaj covjek mudar, veliki je on mislilac.

Ako
Gost
Ako

Ahahahahaha

Globovanje
Gost
Globovanje

Ovo je pravo svešteno lice !
Ovo je ponos pravoslavlja u Crnoj Gori !!!

Njegoš
Gost
Njegoš

Ahahahaaaahaaaa.

Milan
Gost
Milan

Treba što češće da daje ovakve izjave!
Mudrost izbija iz njega😁

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Pade tenda! Vaistinu pade !

Lustica
Gost
Lustica

Svaka cast mitropolite nas pravo crnogorski! i
“… Iz Crne Gore mogu iznijeti koliko se tuđe zemlje može ponijeti na opancima”, zaključio je Mihailo.

Marina
Gost
Marina

Ovo je vladika CPC.Tako govori Boziji sluga. Covjek koji je na Bozijem putu.Koji ne kune,ne zavadja i ne mrzi.Covjek koji voli,miri i blagosilja.Tako rade pravi vjernici.Pravi duhovnik!

Njegoš
Gost
Njegoš

Za njim😂😂😂

Rade007
Gost
Rade007

Činjenice,nista nije dodao niti oduzeo. Bravo Vladiko!

Vera
Gost
Vera

Nije dobro za dusu – mrzeti bilo koga

Crnogorka MNE
Gost
Crnogorka MNE

Hocemo da nas u crnogorskom hramovima blagoslovi CPC. To je nase pravo. Hocu da odem, slava mu i milost, pod Ostrog i tamo da me doceka pop Crnogorske pravoslavne crkve.
Dj jr moje pravo Crmogorke da uđem u svoj hram i dobijem blagoslov od svoje CPC?

Nikat vise
Gost
Nikat vise

Pa napravi prvu cpc crkvu pa se moli i slusaj leturdjiju ako hoces. Mirasa sto vise pustati u javnost ali ne dajte mu ispod tende nikako.

MNE
Gost
MNE

Cpc crkve su sve do 1920 a onda vam je aleksandar karadjordjevic napravio spc tako da se informisi da se ne bi unucad stidjela od tebe

CG vjecna je!
Gost
CG vjecna je!

Nikad vise, moja crkba je davno ” napravljena” , a tvoja svetosavska 1931. Kapirsš?

Njegoš
Gost
Njegoš

Jeste,naravno. Samo prvo sagraditi svoje hramove!

Vitni Voren
Gost
Vitni Voren

Živ bio Vladiko crnogorski. Bog uslisio Tvoje molitve i vratio Crnogorce svojoj Crnoj Gori i svojoj vjekovnoj CPC. Amin.

Bijeli Pavle
Gost
Bijeli Pavle

Dje si Vitni Voren rijetko se javljas a mene si proglasio prolaznikom kroz crnogorski krvotok a upravo se desava obrnuto ka sto vidis

iceman
Gost
iceman

Ti se ne oglašavaj, da si išta radio zadnjih 14 godina ne bi do ovog danas došlo… treba neko mladji da dodje na tvoje mjesto i vrati CPC dje joj je i mjesto

Lola
Gost
Lola

Citam komentare i umirem od smijeha… Oo sta je ovo treca dimenzija hahahha

lost in time
Gost
lost in time

Vidji deda mraz

Mariner
Gost
Mariner

Neka Srbine sa tvojim engleskim jezikom iz indijanskog rezervata,

Božidar
Gost
Božidar

Misliš iz Crne Gore samo je ona gora od indijanskog rezervata.

Gornji Ceklin
Gost
Gornji Ceklin

Ajmo braco Crnogorci da se okupimo oko naseg Mitropolita i nase Crnogorske crkve, obidjite Mitropolita da vidite u kojim uslovima zivi, od nas sve zavisi, ako volimo i podrzavamo nasu Crnogorsku crkvu moramo se i malo okrenut prema njoj i ne pustit naseg Mitropolita da se bori sam protiv svih, da on i crkva nasa osjete da nas ima, to… Više »

Komentar
Gost
Komentar

Presveti Vladiko Mićko nista bez da pocnes da organizujes litije😂

Posmatrac
Gost
Posmatrac

Svesteno lice ne treba da ima mrznju u sebi. Njihovo postojanje treba da ima drugu svrhu.. no aj sad

Titograd
Gost
Titograd

Pretpostavljam da pričaš o “svještenicima” svetosavske sekte u CG.

Zoran
Gost
Zoran

Bravo za jedinog pravog duhovnika pravoslavnih crnogoraca poglavara cpc mihaila dedeica

BabaIzSomine
Gost
BabaIzSomine

Taman kad pomisliš da je previše tekstova o crkvi, da to nije dobro koliko se vijesti na njima napravi stiže još jedna…

Srbin crnogorac
Gost
Srbin crnogorac

Haha rece milov pop privatne crkve registrivane u policijsku stanicu cetinje

CG vjecna je!
Gost
CG vjecna je!

Koji si ti od te dvojice? Crnogorac ili Srbin? Opredijeli se, da znamo nosimo li kapu ili sajkacu.Na jednu glavu ne mogu dvije kape

MNE
Gost
MNE

Nije ti smetao milo kad je ristu pravio hram spc u podgoricu da se ne osjecate kao gosti

Karl
Gost
Karl

Kada bi se svi nacionalni Crnogorci izjasnili da podržavaju CPC, imali bi autokefalnu crkvu(obnovljenu) odavno. Iz nekog razloga neće svi da se izjasne tako, kao što neće da se izjasne za CG jezik, nego za “srpsko-hrvatski”, “hrvatsko-srpski” itd, a sve Crnogorci po naciji

BabaIzSomine
Gost
BabaIzSomine

Je li zjenica ili źenica

Mojaš
Gost
Mojaš

Bolje bi bilo gospodinu sa slike da kaže istinu,a to je da je verska organizacija kojom on upravlja je nepriznata a da je Mitroplija Crnogorsko-Primorska jedina kanonska crkva.To je činjenica koja se svidjela nekom ili ne istinita.Kao što udemokratiji vladu formira onaj ko ima većinu u skupštini a ne onaj sa ulice ili manjina. Njegova mržnja prema Mitropoliji koju ima… Više »

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

Crnogorska Pravoslavna Crkva je utemeljena 4. januara 1485. od Gospodara Ivana Crnojevića, a uz saglasnost blaženjejšega Mitorpolita kir Visariona, preosvećenoga episkopa kir Vavile i monaškoga klira, s katedrom u Manastiru Roždestva Presvete Bogorodice na Cetinju – kako i stoji u hrisovulji o osnivanju Mitropolije i Cetinjskoga manastira.

Božidar
Gost
Božidar

Ma da prvo je utemeljena Crnogorska pravoslavna crkva a onda su došle amebe.

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

Navedi Mojaše, zvanični dokument u kojem se pominje srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori prije 1922-e. Crnogorska Autokefalna Crkva se pominje u ruskom Diptihu i vaseljenskom Katalogu 1855-e, Ustavu CG 1905-e, srpskom Tomosu 1922-e… Navedite samo jedan ovakav dokument…

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

Znaš li Mojaše da u Tomosu SPC iz 1922. Godine piše: Ukidaju se Autokefalna Crnogorska Crkva i Autokefalna Karlovačka Crkva a Pećka je Mitropolija.

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

Mojaše, u Ustavu Knjaževine Crne Gore, Član 40. piše:
Državna vjera je u Crnoj Gori istočno-pravoslavna
Crnogorska je crkva autokefalna
Sve ostale priznate vjeroispovijesti slobodne su u Crnoj Gori

Mestar
Gost
Mestar

Sveti i najvaznije dobri nas mitropolite crnogorski uvijek vas je lijepo slusat i gledat. Vi ste jedna od najsvjetlijih i najduhovnijih tacaka u ovom moru izopacenosti i antihriscanstva. Doci ce i taj dan kada ce Crnogorska Pravoslavna Crkva da povrati svoju visevjekovnu snagu autokefalnost i svoj ponos, to je samo pitanje vremena.

Ksenija Nikšić
Gost
Ksenija Nikšić

Crnogorska Pravoslavna Crkva je jedina prava hrišćanska crkva u Crnoj Gori. Ona je crkva Gospoda Isusa Hrista,ona je crkva ljubavi,ona je crkva pomirenja,ona je crkva oprosta,ona je crkva svakog čovjeka koji voli i poštuje Boga,sebe i druge ljude….vrijeme je milosti i popovi samo trebaju o tome da ukazuju narodu,a ne da se bave koji će političar na koju stolicu da… Više »

Petar
Gost
Petar

Sekta može biti samo “Crkva” koja je registrovana kao nevladina organizacija, a koju nije priznala nijedna druga kanonska pravoslavna crkva.
Klasična zamena teza i jauk nemoći.
Gotovo je sa lažima i pokušajima otimačine.

Црна_Гора
Gost
Црна_Гора

Св.Василије,Св.П.Цетињски,Његош,КраљНикола, Марко Миљанов су били СРБИ.Црногорци.

Optics
Gost
Optics

Po Petrovićima su ti i Bugari Srbi, i još nekoliko naroda 😊 a onda prave razliku izmedju Srba i Crnogoraca. Što je to? 🧐

CG vjecna je!
Gost
CG vjecna je!

Tako ti Bog pomogao

Rozaj
Gost
Rozaj

Ovaj vladika Crnogorski pravo zbori, a cini mi se da je dobar i pristupacan covjek

Kicun
Gost
Kicun

Rozaj…ti bi trebao nastaviti da citas Zagora…mani se ti ove price,nije to za one koji nemaju jos ni osnovnu skolu@

Rzrv
Gost
Rzrv

Istina, sli izgleda uzalud.

Pametan
Gost
Pametan

Kad je dobar vidi ga kuci

Никшићанин
Gost
Никшићанин

Свети митрополит цетињски свака му је света! Шта би Цетиње да њега нема

ICXC
Gost
ICXC

Svaka čast, Mitropolite! Crnogorci, na okup oko svoje crkve i pod svojim suncem! Ona nam je sada jedina nada da sacuvamo ko smo i sto smo! Crnogorska je crkva cuvar crnogorskog naroda.

Slovoljubve
Gost
Slovoljubve

Koji je svetac bio prije dva dana, veliki vjernice crnogorske crkve?

Boka Kotorska
Gost
Boka Kotorska

Živio Mitropolite nas Crnogorski. Vaskrsnuće Crnogorska Pravoslavna Crkva posle 100 godina okupacije.

mala murtenica
Gost
mala murtenica

Lijepo te je vidjeti a i cuti poslije rista svetosavca.
Postoja ce Crna Gora , zdravo bio vladiko i da brzihdana śedes na tron koji prioada Crnogorsku Pravoskavnu Crkvu.

nekJevjcna
Gost
nekJevjcna

Naš jedini vladiko, srbi imaju SPC i pokušavali su i dalje pokusavaju da nam uzmu državu i ne daju nam u naše manastire, krvlju branjene siromaštvom i patnjom napravljene, naši simboli, vode se na drugu državu, a zavedeni i neku crnogorci koji se prozvaše srbima ih brane od nas i davaju ih tuđinima koji su ih isti napadali sa osmanlijama… Više »

radetoronto
Gost
radetoronto

Zao mi je, ali KPJ vise ne postoji.

Marina
Gost
Marina

Jaaako lijepo,iskreno i nadahnuto.

Petko Petković
Gost
Petko Petković

Bravo naš sveti Vladiko!

Црна_Гора
Gost
Црна_Гора

Poker kečeva.

Božidar
Gost
Božidar

Na nije valjda da ovaj raščinjeni vladika pop ili neznam šta voli i da kocka ?

Bijeli Pavle
Gost
Bijeli Pavle

Ovo je samo jedan detalj zbog kojega Crnogorci ne mogu bit srbi

Pravda
Gost
Pravda

Svaka cast to je pravi covjek koji voli i koji siri ljubav !!!!

Црна_Гора
Gost
Црна_Гора

Jaa osjeti se to..mirise..

CCCCCC
Gost
CCCCCC

Nikad više 1918.

Hernan
Gost
Hernan

Tako je Vladiko! Naši ciljevi će se ispuniti,za razliku od Ambijevih(ambis,ambicija)

Ivan
Gost
Ivan

U Ostrog cu otici kada se ona starina sto kune makne sa prestola tj ode kod djavola

Dijamant
Gost
Dijamant

Valjda između tebe I Boga ne postoji niko..Ili da.Sačekaj kako kaže partija.Toliko o tvom vjerovanju I vjeri.Takvi su i izdali Hrista

Billy Jean
Gost
Billy Jean

@Dijamant “Teško vama licemjeri” je fraza kojom Isus kritikuje vjerske glavešine. Takvi su izdali Hrista. Litijaši su zaboravili na Boga, između njih i Boga stoji Risto, ne kao posrednik nego kao farisej.

mnkil
Gost
mnkil

Zašto ići u okupirane svetinje?

Micko
Gost
Micko

Ivane , njega je djavo odavno uzeo u svoj zagrljaj

Božidar
Gost
Božidar

Ići će on prije toga na neko drugo mjesto ?

MNE ❤🇲🇪💚
Gost
MNE ❤🇲🇪💚

Saglasan sve do zadnjeg pasusa. Opasnost postoji jer mnogi od nas žive u iluziji da oni neće ni pokušati, da će odbaciti svoje šubare i kokarde i metnuti šešire sa zvjezdicama EU, da će 4 biti jače od 27 ili 37, da će Dritan izvršiti egzorcizam nad mnogim demonizovanim pojedincima i institucijama…naša budnost je potrebnija nego ikad. Broj 1918 je… Više »

Marina
Gost
Marina

Svaka cast!
Recito i pravo iz srca!

Posmatrač
Gost
Posmatrač

Tako je Vladiko!

Billy Jean
Gost
Billy Jean

Kad bi bar vratili oteti Cetinjski manastir… Kakvo poniženje da iz manastira vire srbijanski masni popovi, da istjeruju princa Nikolu, da se tamo obrazuju mladi četničići, da im rukoljub priča bajke o Darvinu… Kakvo poniženje od Rista ! Vrijeme je da se pruži podrška mitropolitu Mihailu i CPC. Bila sam na Badnje veče kod Dvorca u PG, ljepota je bila… Više »

Leon
Gost
Leon

Cetinjski manastir je imovina Prijestonice Cetinje, nije vlasništvo SPC

Srbin crnogorac
Gost
Srbin crnogorac

Vjeeujes u darvina I cpc haha komedija .tipicno za cpc ateiste

Billy Jean
Gost
Billy Jean

@Srbin crnogorac Ti si vjerniče 2 u 1, a nije ti ga lako kad ne znaš ko si, a i sigurno bježao iz škole. Ja nemam problem sa naukom i vjerom, ama nikakav, kao i većina civilizovanog svijeta. To je tebi nedokučivo, ne zamaraj mozgić, ionako vam je na litijama iscurio. SPC sekta!
Ostani nasmijan i glup!

Marina
Gost
Marina

Bravo Billy jean!
Treba mitropolit sto vise da nam se obraca.
I sto vise da bude prisutan.

Marko
Gost
Marko

Treba sto vise da se obracam I tako da tonete sto dublje, zivio vi 150 godina

Krsto Zrnov
Gost
Krsto Zrnov

Zivjela nasa Crnogorska Pravoslavna Crkva.

Црна_Гора
Gost
Црна_Гора

A dje vam je to junace..?

Boban Srbin
Gost
Boban Srbin

Jesi li svjestan da je Krsto Zrnov Popović bio srbin? Nevjerujem… 😒

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Da je bio Srbin bio bi kod P. Djurišića i kamarile, no naprotiv ni jedan Srbin nije smio ni primać Katunskoj nahiji.
Da je vječna Crna Gora.

Nina
Gost
Nina

Nas plemeniti Vladika! 💖Porediti ovog covjeka sa onim sto kune,je grijeh.Lijepo je citati svaku Vasu rijec.Hvala.

Micko
Gost
Micko

Nina, to je neuporedivo kao sto nemozes uporedit Lane sa Hijenom

Negokako
Gost
Negokako

Bravo nek ne misle da ce lako sa crnom gorom ni crnogorcima

Црна_Гора
Gost
Црна_Гора

Crnogorski Narod se ponosi Mitropolijom SPC.
To smo od predaka nasljedili

samo polako...
Gost
samo polako...

To nije crnogorski narod, oni su se odrekli svega crnogorskog
.Ne mijesaj babe i zabe, Crnogorci su autohtoni vjekovni narod na ovom prostoru, sve oszslo je srbinanska laž!

Marina
Gost
Marina

Ko si ti da kazes cime se ponosi crnogorski narod?
Srbin ce da nam kaze cime se ponosi crnogorski narod !!!!!!!!

Marko
Gost
Marko

Blago vama s Kim se ponosite

Maruska
Gost
Maruska

Svaka Cast👍

hans
Gost
hans

Amin!!!

J.J.J.
Gost
J.J.J.

Mislim da ti zivis u iluziji jedini.

Vukovic M.
Gost
Vukovic M.

Napokon je rekao zivu istinu.. Crna Gora nije kesa da moze i susa i marusa da se dobaca sa njom.. Crna Gora ima istoriju Crnogorskui ne moze je niko osporit..mnogi bi vojeli da je to njihova istorija pa ke prisvajaju i falcifikuju.. dzaba.🇲🇪🇲🇪🇲🇪👊👊👊

ElPatron
Gost
ElPatron

E kukala nam majka sa takvim crnogorcima koji falcifikuju a ne falsifikuju…

Jedan Hrvat
Gost
Jedan Hrvat

Sve živa istina cijenjeni Mitropolite,
Samo nikako zdravorazumski da prihvatim da neko ko je nacionalno Crnogorac a pravoslavac ne zna i ne voli svoje nego mu draže tudje nego svoje, neka im Bog oprosti sta rade zlo rodu svome

Boban Srbin
Gost
Boban Srbin

Evo pokušaću da ti olakšam…ali ti to nećeš prihvatiti jer si zadojen mržnjom… Pročitaj “Gorski vijenac”, temeljno, biće ti jasno da je pravoslavno stanovništvo u CG u tom periodu srpske nacionalnosti…crnogorcima se nazivamo svi mi koji živimo u CG, državnost i narodnost nije isto…
Nemaš ti kapacitet za to 😉

Darina
Gost
Darina

Živjeti će naša Crns Gora i u njoj Sveta CPC.

Komita
Gost
Komita

Mihailo,takva sapstenja citamo svaki dan i to se pokazalo bez efekta a Sotona radi malo podmuklije i kupi lakome za srebrenjake..Tu smo djesmo,popovi nam oburdase drzavu a mi je branimo saopstenjima i porukama!!!!!

LAUDA
Gost
LAUDA

Uzivam u njegovim besjedama. Tako puno ljubavi, nježnosti. Živi svetac.

Rajko
Gost
Rajko

😂
Каже свештеник у покушају “Јесам добро?, Ај поново…” 😂😂😂

Tomo
Gost
Tomo

O Crnogorci!
Kad cete stati uz crnogorsku crkvu i ovog covjeka?! Vi kojima je do crkve, kako vam moze draza biti organizacija koja svesta oruzja, proklinje I slavi zlocince?! Da li je to vjera I hriscanstvo?! Sta je u vasem srcu I dusi?!

Marina
Gost
Marina

Bravo Tomo !!!!

Marko
Gost
Marko

Osvjestavo je oruzje I sv. Petar cetinjski

Njanjanja
Gost
Njanjanja

a iz Crne Gore mogu iznijeti koliko se tuđe zemlje može ponijeti na opancima”,

Zivjeo gospodine ❤️❤️❤️

samo polako...
Gost
samo polako...

Taman tako, blagorodni Vladiko nase svte CPC. Doci ce vrijeme kad ce istina obasjati ovaj nama dosudeni crnogorski kamen. Stope pravednika poznace Bog i blagosloviti ih opet. Čekamo taj čas, a doci ce čim Armagedon ode na ispovijest Svetom Petru. A mozda i prije, i zo bi bilo pravedno.

Leon
Gost
Leon

Jedina legitimna pravoslavna crkva u CG je CPC

nepristrasan
Gost
nepristrasan

vladiko molim vas ostanite to sto jeste , vladika nas crnogorski , vi ste normalan covjek niste ko risto , odbranicemo mi drzavu i potpuno vratiti nasu crnogorsku crkvu dje joj je mjesto . vi ostaniti suzdrzani i molite se u crkvu za crnu goru i crnogorce. ako je necemo sami odbraniti ne trebamo je ni imati a vama hvala… Više »

Boban Srbin
Gost
Boban Srbin

😂😂😂 hahahahahaha nasmija me slatko…
Može pod tendu jedino 😂😂😂

LZN
Gost
LZN

Svaka čast!

IvanMne
Gost
IvanMne

Bravo vladiko!

-Patriota-
Gost
-Patriota-

Ko je ovo?

Duca
Gost
Duca

Divni,blagi čovječe nalik svecu!
Melemne su tvoje riječi.
Vječna da je Crna Gora!.

CG Patriote
Gost
CG Patriote

Nas Vladika. Crnogotski. Jeli ti krivo?

Ivan 88
Gost
Ivan 88

Pop sto ne ide sa puskom da ubija ljude. Ne znam mozes li da zamislis to.

Role je king
Gost
Role je king

Znaces, polako

Tikulica
Gost
Tikulica

Ovo je boziji sluga,nije risto bog za prave vjernike nego za zatucane ka sto si ti

Tajo
Gost
Tajo

Crnogorski vladika, sta te jos zanima da naucis od crnogorskog naroda? Evo uzasno sam raspolozen pa da te naucim jos jednu stvar o crnogorcima
Na primjer Njegos se nikad nije iznjasavao kao srbin 🙂

Boban Srbin
Gost
Boban Srbin

Tajo hahahaha 😂 dobar vic

Burin
Gost
Burin

Njegos se nije izjasnjavao kao Srbin, ali Tesla jeste kao Crnogorac. Vjeruje li iko u ovakve nebuloze? Osvijestite se ljudi.

LJUBAV 🇲🇪
Gost
LJUBAV 🇲🇪

Pa nema ga u medinima, ne kune i proklinje, ne suruje sa stranim drzavama a protiv svoje,nije skrivao , materijalno pomagao i bodrio ratne zlocince, nije izazivao mrznju i podjelu medju narod, ne zaradjuje milione pa gradi kule i finansira sve koji su protiv Crne Gore…..kako ces znati – ko je.?!

Marina
Gost
Marina

Nema bilione,brilijante,zlato i blindirane dzipove….

beranac
Gost
beranac

Znas ti dobro ko je 🙂 gospoce jedno vrhunsko iskreno za razliku od nekih sto prodaju laznu iskrenost.

bog
Gost
bog

a tvoj vladika jado avetni..no kaki si bolje da i nije.

alokin
Gost
alokin

To je onaj koji nije nikad huskao niti podrzavao krvoprolic , to je onaj koji nikad ne kune … treba li ti jos

Cedomir
Gost
Cedomir

Onaj sto ce biti vladika Crne Gire!

Billy Jean
Gost
Billy Jean

Onaj koji će sjesti u Cetinjski manastir kad se Rile vrati sa privremenog rada doma u svoju Beogradsku patrijaršiju svom šefu Miroslavu Irineju. Kako vas boli mitropolit Mitropolije Cetinjske CPC. Nije batice vjera arlaukanje po ulicama, kletve i otimanje svetinja Crnogorcima.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Đedo Mraz duhovnik komitama, patrijotama, montenegrinima, evivasima i milogorcima.

Dok su na drugoj pravoj strani iskonski Crnogorci i Srbi uz Amfilohija i Sokola Beranskog!

Send this to a friend