Politika

Mihajlović: Odluke crnogorske vlade političke, srpskog Direktorata ekonomske

Odluke crnogorske vlade da ne otvori granicu sa Srbijom su političke, a odluka Direktorata za civilno vazduhoplovstvo o letovima Montenegro Airlinesa ekonomska, kazala je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona je za televiziju Prva ocijenila da štetu od odluka Crne Gore o podizanju ograda za građane Srbije trpi narod sa obje strane granice, kao i građani regiona.

Dodala je da je Mađarska za građane Srbije već otvorila granice, da će to od 1. juna uraditi i Bugarska, a ostale zemlje do 15. juna i izrazila očekivanje da će i crnogorska odluka ubrzo biti promijenjena.

“Neke država podigle su ograde, mislim kao pripreme za njihove unutrašnje izbore što smatram da nije dobro za njihove građane”, rekla je i ona i odluku crnogorskih vlasti nazvala prije svega političkom.

Kako je rekla, Er Srbija nije dobila odobrenje crnogorskih vlasti da leti na njihove aerodrome, a pored dobijenih dozvola za slijetanje u Srbiju za 2020. godinu MA je tražio i dodatne.

“Odluku je donio Direktorat, a ja kao ministar saobraćaja ne mogu da dozvolim da radim protiv interesa svoje zemlje i svoje nacionalne kompanije”, rekla je ona i zapitala se da li iko u Vladi Srbije treba da kaže Er Srbija ne treba da leti i neka pravi gubitke.

Ona je rekla da su dugovi MA prema Agenciji za kontrolu letjenja 7,6 milona eura i dodala da se o tome već nekoliko godina razgovaralo sa crnogorskim vlastima koje su preuzimale razne obaveze.

“Kada nijesu izvršavali obaveze onda su bila razna sudska utuženja i oko četiri miliona eura iznose donijete presude u korist Agencije za kontolu letjenja”, rekla je ona.

Dodala da je crnogorska vlada donijela zakon da će te obaveze preuzeti i izrazila nadu da će se to u nekom periodu i desiti.

Srbija je do sada obnovila 77 kilometara pruge Beograd – Bar a Mihajlovićeva je najavila nastavak radova od Valjeva do granice sa Crnom Gorom za sljedeću godinu kao i da će kraj obnove biti za tri godine.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Blokada
Gost
Blokada

Kad je Srbija , na početku pandemije, zatvorila granucu prema CG, blokirala izvoz hrane i medicinske opreme , onda je to bilo ispravno? Kad budete imali 25 zaraženih na 100000 biće otvorena granica

Invincible
Gost
Invincible

Pa normalno da Montenegro airlines nije dobio dozvolu za slijetanje na aerodrom u Beograd kad se nasi sefovi @#$% pa nisu dosvolili Air Serbiji slijetanje u Posgoricu i Tivat sve ce se ovo dragi prijatelji nama gradjenima obit o glavu zadto jednostavno nisu postavili uslov za let negativan Covid test 24 sata prije putovanja test je pristupacan 45€ i gotov… Više »

Sova
Gost
Sova

Nije zabranjeno slijetanje Air Srbiji u Podgoricu. Može avion da dodje prazan. Kad se izliječe, može i pun.

Joo
Gost
Joo

zasto MA i CG dozvoljavaju da ih srbijanska kontrola letenja reketira i pljaacka…..vreme je da se i za to kao sto smo i za psenicu….nadje bolja, kvalitetnija, i daleko jeftinija alternativa……

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Ma ljepša od kolinde sto posto.

Konik
Gost
Konik

Kolinda je ipak gospođa za ovu lepu brenu iz Ćićevca.

Mongro
Gost
Mongro

Ćićevac je uvijek imao zgodne ribe….i to sa stilom! Što jes’- jes!

Herceg-Novi
Gost
Herceg-Novi

Nar: A, šta znam, onako. Da im je skalat po dvajes kila, bile bi taman.

Svjefol
Gost
Svjefol

Ove Srbe covjek na ranu da stavi, koliko tu ima casti i postenja…

PODGORICANIN21
Gost
PODGORICANIN21

Lijepa zeno neka Ti prica. Svoga posla i svoje zemlje. Imate Vi svoje gube !
Ajd polako !

Send this to a friend