Politika

Mijač: Zbog interesa stranih država uništiše Crnu Goru

Veselin Mijač

Najnovije mjere kojima se zatvara sve u Crnoj Gori osim granice sa Srbijom, Bosnom i Hercegovinom, Albanijom i Kosovom, u situaciji kada imamo konstantan porast broja zaraženih, ogroman broj preminulih, ne može se nazvati ni jednim drugim imenom osim kao izdaja Crne Gore iza koje će ostati uništena ekonomija i izgubljeni životi, glad i siromaštvo. Zašto ćute Crnogorci, njeni intelektualci, ekonomisti, pravnici… Je li moguće da smo došli do toga da se na otvoreno izdajstvo ne reaguje… Ovim riječima se u razgovoru za Dnevne novine crnogorskoj javnosti obratio biznismen Veselin Mijač, čovjek koji je uložio ogromna sredstva u Crnu Goru, koji je prepoznat kao humanista i dobrotvor.

Za Mijača nema ni najmanje dileme da su potezi nove vlade isključivo političke prirode, da su izbori u Nikšiću i potreba da se porazi DPS, da se zada udarac predsjedniku Milu Đukanoviću, jači od života građana koje mala Crna Gora od 600.000 stanovnika svakodnevno gubi.

“Ne mogu da vjerujem što se dešava naočigled svih u Crnoj Gori. Da li se iko pita kako će sjutra da žive građani, od čega, ko će da im obezbijedi lične dohotke, ko će da dođe i ulaže u državu čija vlast žrtvuje sopstveni narod za tuđe interese. Kako će onda da zaštiti nekog drugog. Ne mogu da se pomirim sa ovom situacijom, niti sa činjenicom da se, uz čast izuzecima, ćuti na otvorenu izdaju crnogorskih interesa”, naglašava Mijač.

Mijač je predsjednik prvog crnogorskog udruženja u Švedskoj “Sloga”, čije je sjedište u Stokholmu.

Crnogorska javnost pamti da je donirao 180.000 eura za obnovu podgoričke osnovne škole “Milorad Musa Burzan” čiji je đak bio prije nego što je sa roditeljima otišao u Švedsku.

Ovaj biznismen pomogao je u sprečavanju širenja novog korona virusa donacijom od 100.000 eura. Bio je spreman, kaže, da sa isto tolikom sumom novca pomogne nabavku vakcina, kako bi građani što prije ušli u program imunizacije, kako bi se zaustavila katastrofalna stopa smrtnosti koja će, ako se ovako nastavi, dostići stopu smrtnosti kakva je bila u Bergamu u Italiji.

“Zašto se sve ovo dešava? Treba li tumač đe smo došli i zbog čega? Zato pozivam građane Crne Gore, a nije mi prvi put, da se okupimo, da branimo ono što nam je najsvetije Crnu Goru”, poručuje Mijač.

Istu ovakvu poruku, podsjetimo, Mijač je uputio u intervjuu Dnevnim novinama s kraja prošle godine. Tada je pozvao sve Crnogorce da čuju jedni druge, da ne kalkulišu, da stanu uz predsjednika naše države i slijede njegov put, jer svaki drugi vodi u sunovrat.

“Sve to ću i ovom prilikom da ponovim. Nije sporno što je došlo do promjene vlasti, ali je činjenica da je cilj današnje većine nestanak Đukanovića sa političke scene, jer je on glavna prepreka svođenju Crne Gore na puki geografski pojam, bez ikakvog uticaja na spoljnju i unutrašnju politiku. Tada sam rekao da to nećemo dozvoliti i to isto ponovo poručujem. Spreman sam da se žrtvujem za Crnu Goru, zato neću ćutati na bilo kakav pokušaj njenog ponižavanja, njene diskreditacije, pokušaja prekrajanja njene spoljne politike. Sada je vrijeme da se ponovo okupimo da branimo ono što nam je najsvetije, Crnu Goru. Pozivam sve Crnogorce da čujemo jedni druge, da ne kalkulišemo, jer cijena može biti previsoka”, poručuje Mijač.

Podsjetimo, juče su zdravstvene vlasti u Crnoj Gori saopštile da je predviđeno uvođenje strogih kontrola na graničnim prelazima, osim za građane Srbije, BiH, Albanije i Kosova.

Saopšteno je da je zabranjen rad kladionica, kockarnica, fitnes centara i teretana u većini crnogorskih gradova, da počinje onlajn nastava za đake, te da će mjere važiti narednih sedam dana.

Nove mjere su saopštene bez uobičajenog sazivanja konferencije za medije, kako bi se izbjegla pitanja koja bi mogla dodatno kompromitovati inače dovoljno iskompromitovanu vlast kada je riječ o borbi sa pandemijom cOvID-19.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Baki
Gost
Baki

Svaka čast svi to vidimo a ćutimo!Dignemo glas braco crnogorci!!

Crnogorac1987
Gost
Crnogorac1987

Svaka cast ovom covjeku! Patriota, humanista i ljudska velicina! Pozvani smo Crnogorci, dajte da se ujedinimo protiv ove velikorpske farse koju predstavljaju kao istinu!

Misko
Gost
Misko

Bravo

Mitar
Gost
Mitar

Bravo majstore! Uzalud , ali bravo!

Brza Isidora
Gost
Brza Isidora

Mora se poštovati većinska volja birača.

RAZUMLJIVO
Gost
RAZUMLJIVO

Pa makar svi pasali…..Bistro,nema što!

Ime
Gost
Ime

Sve je tacno tako gospodine Mijac…

vinka.mrvka123@
Gost
vinka.mrvka123@

Sve je gospodin Mijač tačno rekao, ovo vide svi građani koji su iskreni patrioti bez obzira na vjeru i naciju.Ostali koji ćute podržavaju sve što nam se dešava i sarađuju sa neprijateljima naše zemlje.Smrt fašizmu !!!

Kuvar
Gost
Kuvar

PatriJota dodji u Crnu Goru da zivis ,pusti patetiku iz Stokholma…dodji ovamo da radis posao koji gore radis

Nisam robot
Gost
Nisam robot

Zasto nije otvorena granica sa Hrvatskom?i sa njom se graničimo

Velja Gora
Gost
Velja Gora

Ovo saopstenje je teski buckuris
Ne znamo sto covjek zapravo hoce

Mestar
Gost
Mestar

Ovaj covjek je primjer patriotizma cojstva i postenja i trebali bi da se ugledamo na njega

Sasa PG
Gost
Sasa PG

Gospodin Mijac zivi u EU i zna da su i tamo bile striktnije mjere, zatvorene prodavnice i kafici i blokirane granice. Jeftina propaganda.

Auau
Gost
Auau

Gospodin Mijac živi u zemlji, u kojoj je već sve otvoreno godina puna.
Edukuj se bar iz medija osnovno…

Putin
Gost
Putin

Ko ? Kako ? Dje ????

Mario
Gost
Mario

Predobro. Da se zapitaš zašto ćute. Možda ih nikad nije ni bilo…

Ja licno
Gost
Ja licno

Auuu kakva propaganda. Jesi li ti ozbiljan biznismen ili dps glasnogovornik? Na šta tacno uticu otvorene granice? Na spas zimske sezone jer su nam svi turisti iz Kosova i Albanije ili na zarazu? Mi smo junace najzarazenija zemlja na svijetu. Sta nama neko moze vise da donese?nijesu krive otvorene škole i gradilišta koja niko ne kontroliše,nego baš granice. Pa ces… Više »

didl
Gost
didl

e fala bogu neko da pozove na ono što ja pozivam ajde dosta smo ćutali

Gorštak
Gost
Gorštak

Tako je sve je ovo tačno što kaže gospodin Mijač. I čudi naravno zašto ćute Crnogorski Intelektualci, da možda ne misle da će ih ova vlast uvažit ili postavit na neka važna mjesta u političkom ili ekonomskom mjestu, neće njima Crnogorci smetaju jer je očigledno da su u timu za pravljenje srpskog sveta.

🎇🌎🌞💋
Gost
🎇🌎🌞💋

Uz sve okove koje nam “dobrovoljno” stavljaju, moze li mi neko odg sta cemo sa ovolikim azilanatima u Crnoj Gori? Pa maske na usta, strah vam usao u pete a umesto nas azilanti se setaju. U sta nam se zemlja pretvori? Hoce li nam ovo Bog oprostiti?

Jovan
Gost
Jovan

A kako je unistise moze te li nam objasniti.

Ninna
Gost
Ninna

Jesi li prespavao ovu zimu medo? Spavaj još bolje ti je

Nomad
Gost
Nomad

Otvori kakvu fabriku da građani Crne Gore imaju đe da rade i zarađuju za svoje porodice i tako ćeš pokazati pravi patriotizam a ne nekakvim mešetarenjem i praznim obećanjima.

DAKA S57
Gost
DAKA S57

Sto oce ovaj? Kakva je ovo sprdnja od portala?
Kakav mijac i trice . Zabplje nas sto je on ulagao.
Da nije vidio profit nebi ulagao.

Kako je
Gost
Kako je

Predhodni su krali materijalno, a ovi kulturno dobro!

Kako je
Gost
Kako je

Ovo je banda izdajnicka

Kako je
Gost
Kako je

Podrska

Tivat
Gost
Tivat

Ovi je onaj što je “” juče””,došao u CG, i odmah ne bili više od polovine, e dptdnjr.
I htio becda kupi Montenegro Airl.. za 1€, e na to, da tolko vrijedi ta firma su je doveli.
To je sigurno iz ljubavi prema Državi urađeno

Peruta
Gost
Peruta

Je li ovo privrednik ili političar. Možda može oboje u jednoj ličnosti. To je najlakši put do uspjeha u Crnoj Gori!

Hunter
Gost
Hunter

Sikter

CG-MNE
Gost
CG-MNE

Trebao je gos Đukanović da ,,poapsi,, LOPOVE oko njega koji su Opsutošili drżavu i narod. 15 god jedna ista grupa pljačkaša ustoličena u ,,SVETIM STOLICAMA ,,za njih terorisala je građane i državu CRNU GORU.

Cola
Gost
Cola

Ma nece se unistiti nista. Ne raspada se drzava tek tako. Ti kao da se sjecas ni rata, ni bombardovanja, ni hiljadu kriza iz proslosti pa se Crna Gora sacuvala, sacuvace se i sad. Sve je ovo normalno, tranzicijski problemi, ali ono sto je najvaznije da je ova kao i prethodna vlada odlucna da udjemo u EU. A sa tim… Više »

Jasminka
Gost
Jasminka

Gospodine Mijacu, hvala na podsecanju da je potonji cas da se brani i odbrani Crna Gora od kvislinga i analfabeta! Nadam se da ce posten narod shvatiti da se domovina voli i brani bez ikakvih niskih pobuda, samo srcem i zivotom! Bog Vamzdravlja i srece dao!

Stellina
Gost
Stellina

Ocekujdm objevu komentara,
G.Mijac, uz svo postovanje prema Vasim djeluma dobrim namjerama, kao i ljubavi prema CG , moram
Da Vas podsjetim da je upravo politika bivse vlasti, beakrupuloznost, osionost, siromastvo, bahacenja te vlasti i njihove djece, nepravda, devastaci nas lijepe CG., dovela do toga da je prosjecnog, samosvjesnog Crnogorca obuzeo oshecaj ravnodusnosti prema Crnoj Gori. Na zalost, ali razumljivo.
Lijep pozdrav.

21. MAJ 2006
Gost
21. MAJ 2006

Ovo je otvoreno, jasno prdavanje drzave, a Crnogorci zanijemili. Zar ih vise nema, jesu li se svi posrbili ili su postali kukavice??? Ovome se dragi moji Crnogorci i Crnogorke moramo oduprijet, i u gorim uslovima smo branili zemlju od neprijatelja.

Nikola
Gost
Nikola

Gospodine Mijac, uvjeravam Vas da su Crnogorci spremni, samo cekamo poziv! Da je vjecna Crna Gora!

🐮🐮🐮🐮
Gost
🐮🐮🐮🐮

“Mijač: Zbog interesa stranih država uništiše Crnu Goru”
Mijac:Kako nam strane sluzbe zatvorise državu Crnu Goru

Balsa Doclea
Gost
Balsa Doclea

Mijaču svaka cast i sve Vam cvjetalo! Rame uz rame u odbranu CG od stranog uticaja i pomamljivanja naroda tudjim interesima i zastavama!

Maxo
Gost
Maxo

Zaista ne znam zašto se kalkuliše i šta se čeka. Četnička vlada brutalno uništava sve redom. Sasvim je sve jedno dali je neznanje ili namjera. Što se tiče korone i vakcina to je namjera. Strah je veliki da će biti masovnih pobuna kada se odobre masovni skupovi. Sve ostalo što čine je neznanje.

Dido
Gost
Dido

Svaka čast ovome čovjeku!

Libero7
Gost
Libero7

Ekipa koju podrzava zarko i dritan udarila je u temelje crne gore i poceo da ljjlja njenu nezavisnost ekonomski unistavlja i ostavice je da zavise od srbije kao prije nezavisnosti,stidite se urasi

konik
Gost
konik

mijaca za premijera

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Sve bi ove pobrojane drzavice trebale da prije Crne Gore, zatvore hranice prema Crnoj Gori nego Crna Gora prema njima, jer je situacija u Crnoj Gori mnogo gora nego kod njih i mi smo sigurno izvoznici a ne uvoznici virusa ! Uz to gradjani Crne Gore su ti koji uglavnom i prelaze te granice putujuci tamo i nazad ! Jedino… Više »

Biśevo CG
Gost
Biśevo CG

Gos MIJAČ ,uništavanje CG počelo je od same njene obnove državnosti.Uzmite na ,,hiljade,,primjera koje su tekle od 2006-2021. Umjesto da se država od 500 hiljada stanovnika sa ogromnim prirodnim resorima uvrsti u MODDRNU EVROPSKU CIVILIZACIJU, nju samu (CRNU GORU)i njene građane :Satanizuju ,Pljačkaju, Otimaju sve sto je pokretno i nepokretno, CG je 2006 postala PLIJEN određenih ljudi koji su za… Više »

Mark
Gost
Mark

Iskreno, izguibio sam vjeru u nas Crnogorce. Oni su litijali godinu dana, a mi ne mozemo jednom sedmicno protest napraviti. Tako nam i treba.

Send this to a friend