Politika

Mijović tvrdi da Vlada prećutkuje istinu o javnim finansijama

Član Predsjedništva Građanskog pokreta URA i ekonomski analitičar Dejan Mijović kazao je danas da Vlada, komentarišući prijedlog budžeta za narednu godinu i najavu da će navodno konsolidovati javne finansije, pritom prećutkuje da to znači da je država ostala bez para, da je prezadužena, da nema pristupa kreditima i da će stoga građanima dobro pritegnuti kaiš još najmanje tri godine.

“Da će smanjivati plate, penzije i socijalna davanja, a povećavati sve vrste poreza, kao i da za dugo neće biti para ni za jedan razvojni projekat osim za preskupi dijelić autoputa od 40km iz ničega u nigdje”, dodaje Mijović.

On kaže i da predstavnici Vlade, slaveći godišnjicu rada, tvrde da povećavanjem poreza neće narušiti poslovni ambijent i atraktivnost Crne Gore kao investicione destinacije, ali prećutkuju da je njihov lider Milo Đukanović obećavao upravo suprotno, da će smanjivanjem poreza i prepreka za biznis od Crne Gore napraviti mediteranskog tigra.

“Gorka je istina da se rigorozne mjere štednje moraju sprovesti isključivo zato što je zbog nedomaćinskog upravljanja ekonomijom državna kasa ostala prazna, što se moraju vraćati ogromni dugovi i što su zbog nesposobnosti naše vlasti, i na njenu sramotu, upravljanje državnim finansijama preuzeli međunarodni finansijski policajci MMF i Svjetska banka”, ističe Mijović.

Kako je naglasio, na našu nesreću, dugo odlagane reforme će morati da sprovede bilo koja vlast, DPS-a ili ona koju bude formirala sadašnja opozicija.

“Postoji, međutim, ogromna razlika između te dvije opcije, jer DPS i njen autokratski lider Đukanović odavno nisu prihvatljivi kao poslovni partneri, a odnedavno ni kao politički, pa je smjena vlasti na slobodnim izborima jedina alternativa za rješenje dugotrajne krize koju preživljava Crna Gora”, navodi Mijović.

Dodaje i da, na sreću premijera i DPS-a, do sada nije bilo potrebne sinergije opozicionih političkih stranaka, dijela medija i nevladinog sektora da se to ostvari.

“Obećavamo im međutim, da će Građanski pokret URA učiniti sve da se ta sinergija što prije uspostavi i sruši Berlinski zid i u Crnoj Gori”, zaključuje Dejan Mijović.

Ž.N.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tijana
Gost
Tijana

Pa zar ne trebas da pricas o javnim finansijama a ne o DPS-u?? Jer ovdje je dominantna prica o DPS-u, mislis li da ces ovim da ces da umanjis znacaj press-a Vlade koji je bio i koji je bio odlican? Neces!

Luka
Gost
Luka

A morao se javiti i jedan ekonomski analiticar iz redova URA-e da on objasni to iz njegovog ugla kako on “vidi” javne finansije! Koliko su ti dali iz URA-e da pricas ono sto njima odgovara bolje to da te pitam jer iz tvoje analize se tacno vidi koliko si dao “strucno misljenje”.

Docent
Gost
Docent

Mislim da neko ko cak i ne ovori crnogorski nije kompetentan suditi o radu Vlade koji je – solidan!

Murchielago
Gost
Murchielago

Znamo da je Vlada ostvarila sve svoje ciljeve zarad uspjeha nase zemlje!

Don
Gost
Don

Mislim da je Djukanovic jasno rekao jednom rijecju i radu Vlade i svima nam je time jasno sto je htio reci, ne pronalazite skrivene kodove kojih nema!

Sorela
Gost
Sorela

Rad Vlade je solidan, to je rekao Djukanovic.. i jedini njegivo misljenje se vrednuje.. jer ima iskustba u vidjenju Vlade CG..

Rejna
Gost
Rejna

Sve neki priuceni analiticari ! Odakle sad ovaj covjek? Mislim da Vi gospodine nemate prava da pricate o bilo kakvim akcijama i predlozima Vlade jer ne ucestvujete u radu iste.

Montenegro
Gost
Montenegro

Ajde ne drobi molim te. Dosao si sa strane, zategao ekavicu i mislis da nesto znas. Aj polako

Donja Morača
Gost
Donja Morača

Baš smo se bili zabrinuli đe si do sad. Još jedan dežurni mrzitelj svega što ima crnogorski predznak.

blondy
Gost
blondy

Ovaj misli da sve zna,zove sebe ekonomskim analiticarem,u stvari ni o cemu pojma nema

Tesla
Gost
Tesla

Ma nemoj,po vama dobili su pozitivan rejting na plave oci od Moody-sa i Standard-Poors.Isto tako pohvale od MMF i svjetske banke su pale sa tavana?Da im nije mozda Milo na lijevo uho sapnuo sta da kazu? Ili mozda potplatio sta da pricaju? Kako vidim a brojke ne lazu,drzava bolje funkcionise bez vas demagoske opozicije.Na kraju : koja je to zamlja… Više »

Send this to a friend