Politika

Mikić: Policija oduzela kombi sa natpisom Kraj poslednjeg diktatora

Izvršni direktor URA Zoran Mikić kazao je da je policija juče u popodnevnim časovima oduzela kombi koji je prethodne nedjelje korišćen u performansu ovog pokreta ulicama Podgorice, a na kojem se nalazila poruka “Kraj posljednjeg diktatora” sa slikom aktuelnog predsjednika države Mila Đukanovića.

“Očigledno da je diktatoru zasmetao kombi sa njegovim likom. Policija je u maniru akcionih filmova privodila na razgovor obične građane vršeći na njih pritisak. Serija jučerašnjih događaja samo su nastavak represivnih akcija Uprave policije koje za cilj imaju izazivanje nesigurnosti kod građana u susret mirnom protestu zakazanom za subotu 16. mart”, ocijenio je Mikić.

Kako je ocijenjeno na konferenciji ove partije postupci i aktivnosti pojedinih djelova Uprave policije u posljednja dva mjeseca pokazuju diktatorski karakter režima DPS-a i njegovog šefa Mila Đukanovića.

On je podsjetio na po njegovom sudu “prekomjerenu upotrebu sile policije u Baru” i podsjetio da je URA od CB Bar i Uprave policije zatražila pristup informacijama i dokumentima koji se odnose na intervnecije policije ali da do danas nijesu dobili odgovor jer je, kako Mikić tvrdi, “direktor UP, Veselin Veljović još jednom odlučio da krije batinaše i nasilnike u redovima policije”.

foto: Fejsbuk

Mikić je pomenuo i isključivanje iz saobraćaja prevoznika koji su od Nikšića prema Podgorici vozili ljude na protest i studente na njihovo protestno okupljanje, privođenje aktivista njihove partije i drugih opozicionih partija zbog mirnih performansa, pratnju aktivista iz organizacije “Odupri se” od strane nepoznatog navodnog policijskog službenika, smotru svih jedinica policije od strane direktora UP, koja je po njegovoj ocjeni imala za cilj bezrazložno širenje straha kod građana a što nije uspjelo…

“Iz svega navedenog očigledno je da je namjera šefa DPS-a Mila Đukanovića da policija bude batina u rukama DPS-a u obračunu sa građanima i političkim neistomišljenicima. No to mu ne može proći i to nećemo dozvoliti. Poručujemo DPS-u da svoje političke i druge obračune sa nama ne vodi preko leđa policije i građana. Nema tog Veljovića i Katnića iza kojih se Đukanović može sakriti. Pozivamo sve časne pripadnike policije da odbiju da učestvuju u nezakonitim radnjama i da javno progovore o svim vidovima pritisaka kojima su izloženi od strane pretpostavljenih”, kazao je Mikić.

Generalni sekretar stranke Mileta Radovanić, kazao je da policija fabrikuje razloge zbog čega vrši represiju nad građanima i da će o tome URA upoznati domaće i međunarodne instance.

“Zahtijevamo da se kombi vrati vlasniku. Zbog sumnje da je čitav slučaj politički motivisan i da DPS represijom nad građanima vodi svoje ratove sa GP URA mi ćemo pisati ombudsmanu, unutrašnjoj kontroli i Savjetu za građansku kontrolu rada policije. URA će pismeno sa dokazima obavijestiti delegaciju EU u Crnoj Gori i predstavnike diplomatskog kora o represivnim aktivnostima Uprave policije”, istakao je Radovanić.

On je poručio i da su se građani probudili i da je talas promjena krenuo.

“To više niko ne može zaustaviti. Pozivamo građane da masovno izađu na  protest zakazan u subotu gdje ćemo na veličanstven i miran način iskazati bunt protiv meke diktature koja je na snazi u Crnoj Gori. Kombi koji je očigledno zasmetao odlazećem diktatoru, samo je jedna u nizu aktivnosti koje su u pripremi a koje će brzo biti realizovane”, zaključio je on.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
BeniHil
Gost
BeniHil

I ove sto voze kombi i policiju sto ih apsi treba pocerat da sade luk !

E viva
Gost
E viva

Ne nego ce vas pustiti da sa takvim natpisima kruzite po gradu.

Dragutin
Gost
Dragutin

Da nije dobra fora policija ne bi ni hapsila.
Bravo za ideju.
Trebali bi svi na vrata od auta ovu naljepnicu da stavimo.
Malo šarenila kroz grad nije na odmet.
Pa nek hapse redom.

Cirilo
Gost
Cirilo

CDM.CUDNI KOMENTATORI.A JOS CUDNIJA PISANIJA.JESU LI PLACENI SVI NA GOMILU DA BRANE SEFA.RAD BI BIO ZNATI.

Mićo
Gost
Mićo

Neka Ciki botu

Fileopg
Gost
Fileopg

vama, kojima je svojstvena samo mržnj, je nepojmljivo da u Crnoj Gori ima preko 60 % ljudi koji vole svoju domovinu svim srcem pa se za nju bore i ovim pisanjem na portalima

Dragutin
Gost
Dragutin

File, konačno fin komentar. Čak i više od 60 posto. I ja sam među njima. I borim se.
Vidimo se u Subotu.

Bokeljka
Gost
Bokeljka

Ao.A bas je kombi bio sladak.Bar malo humora.

Fileopg
Gost
Fileopg

narod je strunjen i izgubljen zbog raspada veličanstvene pobjedničke koalicije za 21 vek. Direktore objasnite narodu zašto se raspala ta veličanstvena koalicija i ko je koga napuštio…

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Botovi na aparatima, diktatura se bliži kraju, a time i sendviči

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ha ha, srpski pope sa mojim nickom. Mislim da se bliži kraj parama, pa ćeš polako nazad pud Kuršumlije, okle te je Amfilohije dovuka u Crnu Goru.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Diktatura se blizi kraju, botovi na aparatima, cak se i sami javljaju. Hvataj peskir da obrises znoj.

Vitinka
Gost
Vitinka

Ovo su jedinstveni protesti u kojima glavnu ulogu ima kombi?!? E komedije majko mila.

Enesa
Gost
Enesa

Cime se sve sluze opozicionari, jeftinim trikovima koji ne prilice ozbiljnim politicarima. Da nam ovi cirkusanti vode drzavu, potpuna katastrofa bi nastala.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Jeste. A ovako srećom je void Milo 30 godina I napredak je vidan: voda, struja, gorivo gore. Plate, minimalci, penzije stabilno miruju 10 godina. Standard u provaliju.

Svetlana_TV
Gost
Svetlana_TV

Taman cijela ura moze da stane u ovaj autobus, i da podje nedje da odmorimo malo od njih, jos kad bi pokupili drugare demokrate uzitak bi bio potpun!

Marelica
Gost
Marelica

Ovakav postupak je neprimjeran, da se koristi ovakav autobus uvredjujuce sadrzine. Svaka cast policiji, jer rade svoj posao na najbolji moguci nacin!

Dragutin
Gost
Dragutin

A šta je TAČNO ovđe UVREDJUJUĆA sadržina?

Tommy_h
Gost
Tommy_h

Ovo sto vi raditi je ponizavanje institucija i predsjednika. Kako mozete da volite Cg, ako mrzite i ne postujete njenog predsjednika? Sramota.

Risto
Gost
Risto

Dje im uzeste kombi to im je prevoz. Svi stanu u njega.

Madagaskar
Gost
Madagaskar

Cuti Mikicu svi se budite sa jednom zeljom, a to je da ostavite i postignete ono sto je on

Tajfun
Gost
Tajfun

Nijeste im trebali oduzimati kombi,JADNI su i oni kombi.

Send this to a friend